Šta je novo?

AMD FX 6300

Pogledaj koja revizija ploce je kod tebe mozda nemas zadnji bios.

revizija je 3.0 i ima poslednji bios, proverio sam sad na sajtu... fc

evo sad sam pokrenuo cinebench i gledam klok i ne pada, stoji zakucan na 4.5 imam 534 poena. jel to ok?

ako je to ok onda da pokrenem ove testove stabilnosti sutra.

Poslednja izmena:
Zadnja verzija je FFa iz 2013/01/24

Jesi naso APM u biosu?
Ako ne opcije onda ne moze da se iskljuci.

Poslednja izmena:

evo sad sam pokrenuo cinebench i gledam klok i ne pada, stoji zakucan na 4.5 imam 534 poena. jel to ok?

Mislis revizija rev. 1.2

Ima update Update CPU AGESA 1.5.0.0

rev. 3.0 ili 1.2? vrlo je bitno.

Dobro je to, sad sam video da sa 5GHz imaju oko 590 poena...

haha na 5ghz imaju 590 poena a ti na 4ghz imaš 600 :D neću da se igram :/
rev. 3.0 ili 1.2? vrlo je bitno.
rev 3.0 je moja

edit: e pa gospodo gde grešim? :)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Poslednja izmena:
Otvori kuciste ,u donjem levom uglu pise ti koja je revizija ploce.

Ajde sad lepo napisite coveku u jednom postu sta sve treba da promeni u biosu, posto vidim da nije nista ukapirao od sitnih ubacivanja u davanja saveta na kasicicu...

Ne moras telefonom da slikas, mislim da imas u biosu F12 ili F9, direktno snima sliku na USB koji je formatiran u fat32.
Slikaj power menagment.

Probaj ovako sa klokom. Podizi frekvenciju procesora a mnozilac (multiplier) smanjis na nekih 17 ili 17.5. Kod mene posto je AM3 ploca i nemam opciju da gasim APM to je proverena procedura i nema trotlovanja.

Podigao sam samo mnozilac kao i ti na 4.5GHz i ne da trotluje nego samo tako, kad sam podesio kao sto gore pise sve je ok.

E pa nije,neces da slusas ne postoji verzija biosa FD za 3.0 .
Ja ti lepo kazem imas 1.2 reviziju i imas dva nova biosa posle tvoga.FE i FFa
U FE Ima update Update CPU AGESA 1.5.0.0

jaooooo sad ću da otvorim kućište...

evo pogledao sam, rev 3.0 designed in taipei piše u donjem levom uglu ploče, znam šta sam kupovao... *** ih taipei :d

evo power management, našao sam usb i formatirao ga u fat, sad je kulturna slika.

ovo je default power management, tu ništa nije menjano, a inače sam vratio sve na default da vam slikam da vidite kakve su default vrednosti.
140129232349.jpg

inače, da klokujem preko fsb-a, a imam otključan proc mi malo bzv.

Poslednja izmena:
Nijue tu probaj na system i bios features..... sto se klok seta tice ja ti vec napisah da ne dirash bus, ti radi kako hoces.

jedino ako su je oni isflešovali pogrešnim biosom, ima da im vratim ploču. ja nisam ništa flešovao, samo sam kupio ploču i sastavio komp.

evo uploaduju se slike, sad ću da postavim kako izgleda bios vraćen na default vrednosti.

stiglar, pogledaj pa mi reci šta bi ti radio sa ovom pločom?

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

eto... ako treba još nešto da slikam reci

edit: znam vuče, zato je i mene bunilo kad sam otišao na sajt gigabajta i video da je poslednji bios za rev 3 FC, a ja imam FD, bio sam zbunjen. evo na shotovima se lepo vidi da je FD bios, a na ploči i kutiji stvarno piše rev 3, ako mi ne veruješ slikaću i ploču i rig.

edit: evo slika kompa i ploče gde se vidi da je rev3, malo je ružno i prašnjavo, izvinite na tome. nije čišćem od kad je sklopljen, a bio je jedno vreme na podu.

img20140129234631.jpg

Poslednja izmena:
Iskljuci sve sa trece strane i uradi sve ono sto sam ti napisao.

Iskljuci sve sa trece strane i uradi sve ono sto sam ti napisao.
na trećoj strani je ovaj hpc mode za koji sam našao na overclock.net da ako se stavi disabled da procesor trotluje, a ako se stavi enabled da ne trotluje. si siguran da treba da bude ugašen? default vrednost je ugašeno.

iz onoga što si mi napisao ne znam šta je ovo i gde se menja:

LLC oba na regular

CPU/nb podigni za 2 podeoka preko def vrednosti, CPU/NB 200 isto HT2000

i taj apm, ako se baš zove apm i u biosu treba da piše apm ja to nigde nemam

Poslednja izmena:
Pa nije u pitanju ta ploča koju si linkovao gore tvoja je ova ploča
http://www.gigabyte.de/products/product-page.aspx?pid=4434&m=n#bios

I imaš poslednji bios za nju. Nije mala razlika između 990fxa -ud3 i 990xa-ud3.

Barem si po boji pcb-a mogao da posumnjaš da negde grešiš, kad već ne čitaš oznaku ploče lepo.

Poslednja izmena:
moja je 990xa-ud3, nisam ni rekao da je fxa model. to je vuk linkovao fxa i zbunio me, tek sad vidim hvala ti što si mi ukazao, zbunjen sam bio.

evo, poslednji bios je fd, taj ja imam: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4434#bios

edit: evo sad vrtim cinebench i procesor sedi na 4.5 ne smanjuje klok.

sad ću da provozam prajm i šta sve ide...

Poslednja izmena:
Do 4.5g ostavi iskljucen HPC, ako bude trotlovao preko 4.6g(mada cisto sumnjam ako budemo radili sve kako treba) ukljucicemo ga. Bios obavezno poslednji. LLC je Load Line calibration, CPU/nb(mislio sam na voltazu) ti je NB Core voltage. Cpu/nb set stavi na 2000mhz i HT isto na 2000

EDIT: Trebao bi da procitas neki Ph ili FX oc guide za pocetak...

Poslednja izmena:
ok, sve podešeno, i uključen mi je hpc, bez toga mi trotluje na 4.5ghz, cpu volt sam digao tri vrednosti iznad, to je +0.075. a što ht na 2000, a ne na 2600 koliko je on sam stavio?

i zašto nb volt da dižem? podigao sam za 0.050, to je dva podeoka

jel može link ka programima koji mi sad trebaju molim te? p95 i linx, google mi nalazi svašta.

definitivno trotluje ako ugasim hpc. sad sam probao, sve isto, samo hpc ugašen trotluje, a ako je upaljen ok je.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno