Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Ko kopa sa 6870? Može li da podeli podešavanja (i za cgminer i za samu kartu) za najbolji hashrate? Imam MSI 6870 model.

Ja imam 2x 6870X2, troše kao đavo, greju se kao đavo ali su pouzdane. Ne jurim khash već stabilan i dugoročan rad pa sam malo spustio clockove, na default-u daju 300 Kh/s po glavi tj. 1200 ukupno.

Voltaza 1.149 preko trixx-a

Hvala ti, Omnik. Slična nam je konfiguracija (4x6870).

A zašto većina koristi Trixx, a ne AF? Pitam pošto je AF kao popularniji u gaming i benchmark delu foruma. :)

Poslednja izmena:
Imam ja gigabyte r9 270 bez x,ima jedan 6pin+1 8pin naponska im je hladna dosta su toplije od 7870,na taktu 925-1400 tc 15232 i19 daje 400kh/s,klokovana na 1125-1500 i17 daje 450 stabilno i19 470 temp ne prelazi 72 sada kad je hladnije

6+8 pin, wtf?? Koja je to verzija, za ovu kartu je i 6+6 puno s'obzirom da je potrosnja jedva 150W.

Hvala ti, Omnik. Slična nam je konfiguracija (4x6870).

A zašto većina koristi Trixx, a ne AF? Pitam pošto je AF kao popularniji u gaming i benchmark delu foruma. :)

Nemam pojma iskreno zasto mi je na ovoj masini trixx, ne secam se :).
Uglavnom koristim AB ako nista drugo izgleda lepse :)

Terace ali bice solidno optereceno. To napajanje gura oko 360W na 12V tako da sa dve te grafike nece imati lufta. Pamet u glavu i ne izivljavaj se s grafikama kako nebi povecavao potrosnju previse.

Da se i ovde zahvalim Splinter-u.

Skinuo sam najnoviju verziju GUIminer-a scrypt alpha (radio sam sa 0.02 :().
Sada 1020/[email protected], TC 15232 kartica baca 440KH/s. Temperatura je 64c.

Ali najvaznija stvar je ta sto je 270-ka KONACNO pocela da baca share-ove kako treba.

:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Jel ovo taj novi: http://guiminer.org/guiminer-scrypt.html ??
Ja imam neki GUIMiner-scrypt alpha koji ima logo kaktusa, pise da je v0.04 ali vidim da imaju i neki koji imaju Bitcoin logo.

edit: Inace imam zadnji TriXX V4.8.2 i nece da mi spusta napon na R9 270.

Poslednja izmena:
Trenutno ne moze da se skine, probacu veceras pa javljam :)

Za 4x280 najbolje da ides na neko 1200w napajanje i ne razmisljas da li ce da bude jednog dana ka bOOm :d

za 4 x 280x raidmax 1200AE ili cm v1000 (tako kazu :) ), mada sa obzirom da i raidmax i chieftec imaju 1000w na single rail 12v, ne vidim zasto ne bi i chieftec to mogao... nego sta je bolje za 2 x 280x (bez ploce + cpu) raidmax 635AP (536w singe rail, andyson) ili chieftec 700A8 (648w, 2 rail, CWT)

Poslednja izmena:
Da li je neko probao i koristio Chieftec Navitas GPM-1000C napajanja ? Ima li nade da ce ovo moci da gura 4 x 280x undervolt/clock ?

Matori pretpostavljam da pitas jer su stigli u e...

Ne znam kako si to zamislio ali imas samo 4 pcie kabla, jedino ako ne planiras ozbiljno da pravis neke egzibicije sa adapterima ili nesto slicno, sto ne bih bas preporucio... Mada kod mene 7950 rade na jednom pravom pci-e i jednom preko adaptera, ali 280x trose dosta vise struje...

ti bas hoces da se spalis, ako ti se sad zimi napajanje greje sta ces da radis kad je napolju +40, za 2 280x nista bez cm b700

Tesko da bi rig radio s tim raidmaxom na duze staze. Moras obavezno undervoltage jer to nije mala potrosnja za kilavo napajanje.

ti bas hoces da se spalis, ako ti se sad zimi napajanje greje sta ces da radis kad je napolju +40, za 2 280x nista bez cm b700

vec sam narucio, sutra mi stizu pa ako ne bude valjalo menjacu. a i gledam ovde nema taj b700, bar ja ne vidim. imam jedino Chieftec GPS-700A8 (650w na 12v) ne znam da li mi je to korak napred u odnosu na 635AP

Matori pretpostavljam da pitas jer su stigli u e...

Ne znam kako si to zamislio ali imas samo 4 pcie kabla, jedino ako ne planiras ozbiljno da pravis neke egzibicije sa adapterima ili nesto slicno, sto ne bih bas preporucio... Mada kod mene 7950 rade na jednom pravom pci-e i jednom preko adaptera, ali 280x trose dosta vise struje...

citao sam o tome dosta na netu, i dosao do zakljucka da molex kroz zutu (12v) zicu moze da pusti lagano 11A sto je 132w, sto ne bi trebalo da bude problem sa obzirom da su ti adapteri uvek 2 x molex => 8pin/6pin

najbolje sam da napravis, ja sam iskopirao jednu molex granu i stavio deblje zice i ta grana je hladna kao led, ne greje se ni najmanje, molex grana od napajanja je blago zagrejana, sad cu jos malo da odradim sve molex grane sam bez adaptera i sto se toga tice miran sam

Vrh Dno