Šta je novo?

Miš, ali za šta?

zzarko

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2003
Poena
695
Ovo sam nedavno dobio, ali nisam siguran je li PC miš ili za nešto drugo:
IMG_20140121_111115.jpg
Na njemu nema nikakvih oznaka (zato najviše i sumnjam na PC miš), a pločica unutra izgleda ovako:
IMG_20140121_100638.jpgIMG_20140121_100650.jpg
Na kablu mišadb9.gifsu spojene žice na kontaktima 2 (crna),3 (crvena),4 (žuta),7 (braon) i 9 (narandžasta). Po pločici bih rekao da je braon masa (možda +5v), ostalo pojma nemam. Pogledao sam po net-u kako se spaja PC serial miš, ali mi ne liči na to, no možda i grešim. Ako je neko možda prepoznao šta je tačno u pitanju, zamolio bih da mi odgovori. Imam par matorih DOS notebook-ova, ali ne bih da ovo ubodem i spalim štogod...

Mis za serijski port pc-a
Mis za amigu,atari,comodor imaju vise zica cesto i svih 9 u kablu.

eto pretece me kovac

Poslednja izmena:
OK, onda ću probati sutra na staroj DOS mašini, pa javiti...

Ajd, da kažemo da je braon masa, to je ova sredina od pet pinova na mišu. Ona je na pinu 7. Opet, na PC-ju masa je na pinu 5, a na Amigi, Atariju... je na pinu 8. Ni jedan ni drugi nisu spojeni na konektoru. Napajanje ne mogu da odredim koje je, pošto svi vodovi završavaju ispod smole na čipu. Mora da je nešto drugo, a i oblik tog miša sam video negde, samo ne mogu da se setim gde...

Hah... Našao sam :)
U pitanju je miš za NES klonove sa 9-pinskim konektorom...

nesfamiclonepinout.png

2, 3 i 4 su podaci, 7 masa i 9 +5v.

svaka cast!

da mi je samo znati sta si kucao u google ;D

Ma, bio mi je pinout (2,3,4,7,9) nešto poznat od ranije, a kad je Žarko spomenuo konzolu odmah mi je sinulo.

Miš za NES... OK, misterija je rešena! Hvala!

Verovatno za neki od sličnih modela kao ovaj sa slike:
unique_inbox.jpg

NES klon u tastaturi (koja radi), sa dodacima.
Obično ide uz neki edukativni kertridž, na kojem se nalaze programi za učenje jezika, crtanje, tekst procesor, BASIC interpreter i slično.
Neki od tih klonova imaju čak i konektor za Centronics štampač, pa je moguće tekst i odštampati. Pogledaj http://133fsb.wordpress.com/2010/03/21/famicom-compatible-printer-port-interface/
Bilo je reči o popularizaciji ovakvih vidova "edukativnih računara" u zemljama ekstremnog siromaštva, što je rađeno kroz projekat PlayPower.
Inače ima ih kod nas po kineskim radnjama :)

Jedino sto su meni jednom doneli jednu tu konzolu iz kineske radnje da kao popravim. Unutra nije bilo nicega za popravku . Unutra mala stampana plocica kako bi se s nje izveo konektor i ono malo tastera i crna flekica na sredini i to je otprilike to... Nisam video sta bi tu moglo da se popravlja ili da se nadje nesto delova za iskoriscavanje u nekom drugom uredjaju.

Ovo sam nedavno dobio, ali nisam siguran je li PC miš ili za nešto drugo:
Pogledajte prilog 133622
Na njemu nema nikakvih oznaka (zato najviše i sumnjam na PC miš), a pločica unutra izgleda ovako:
Pogledajte prilog 133623Pogledajte prilog 133624
Na kablu mišaPogledajte prilog 133625su spojene žice na kontaktima 2 (crna),3 (crvena),4 (žuta),7 (braon) i 9 (narandžasta). Po pločici bih rekao da je braon masa (možda +5v), ostalo pojma nemam. Pogledao sam po net-u kako se spaja PC serial miš, ali mi ne liči na to, no možda i grešim. Ako je neko možda prepoznao šta je tačno u pitanju, zamolio bih da mi odgovori. Imam par matorih DOS notebook-ova, ali ne bih da ovo ubodem i spalim štogod...

Ovo je mis razvijen u vojne svrhe. Nije za civilnu upotrebu.

Ovaj link radi samo za tebe na tvojoj mašini, ako se ne varam...
Moja greska nisam proveravao ,sad sam probao s druge masine i nista. U principu jako korisno ako pregledate sve poruke stavraBGD mozete prebrojati smislene poruke

Pa i nije zato sto nikada i nije na trzistu izasla atari lampa. A vec apple .....to je sasvim druga prica mac lampa postoji
E sada ako bi on napravio lampu od TT-a atari bi mogao da ga tuzi za prava na intelektalnu svojinu oko povrede patenata....
Po trenutnim presudama to bi bilo par milijardi dolara .......kako da on zaradi tu lovu da isplati kaznu? Mozda da uzme kredit kod MMF-a?

Pa i nije zato sto nikada i nije na trzistu izasla atari lampa. A vec apple .....to je sasvim druga prica mac lampa postoji
E sada ako bi on napravio lampu od TT-a atari bi mogao da ga tuzi za prava na intelektalnu svojinu oko povrede patenata....
Po trenutnim presudama to bi bilo par milijardi dolara .......kako da on zaradi tu lovu da isplati kaznu? Mozda da uzme kredit kod MMF-a?

Za srce ujeda insinuacija da bih ja krsio necija patentna prava. Od TT-a sam napravio stalak. Lampu nikad nisam pominjao. Na tom stalku deda Borina slika dominira dnevnim boravkom, sto mogu da potvrde svi koji su bili kod mene.

Svejedno sto si napravio stalak za deda Borinu sliku ,opet je trebalo da trazis pismenu dozvolu od ATARI-ja. Ovako bi sada neko mogao da te prijavi pa da nadrapas..........Znas kakvi su ovi sa zapada po pitanju patenata?

Svejedno sto si napravio stalak za deda Borinu sliku ,opet je trebalo da trazis pismenu dozvolu od ATARI-ja. Ovako bi sada neko mogao da te prijavi pa da nadrapas..........Znas kakvi su ovi sa zapada po pitanju patenata?

To nije tacno, sad sam konsultovao i advokata koji veli d asi izrekao veliku neistinu Dejane, Dešo.

Menjaj advokata, verovatno se prodao pa zzeli da te namontira.
Najbolje je da kontaktiras neke od poznatih americkih advokatabuduci da je kod njih i patentirani vecina stvari.

Mis u tikvi, sto je nego suzanj /Stavra mode off :)

Covek me nasmeje svakim postom, vrhunski trol :)

Nazad
Vrh Dno