Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Interesuje me samo sta ce se desiti ako flashujem drugi ROM i to je to ?

Ako flešuješ drugi rom imaćeš drugi rom... A ako nešto ne uradiš dobro tokom flešovanja možeš da ga brikuješ.

Nisam se lepo izrazio, mislim ako flashujem ROM koji nije namenjen za moj telefon(ZTE GRAND X) ? Cuo sam da tada mogu da uradim neki hard brick, i da telefonu vise ne moze da se pristupi ?

Poslednja izmena:
Cek,ako sam dobro skontao zelis da pokvaris telefon i da u zamenu uzmes Idol X a umesto doplate iskoristio bi vacer?Ne , ne decko,to ti nece,kazem nece poleteti. Vaucer vazi samo uz potpisivanje novog ugovora.

Nisam se lepo izrazio, mislim ako flashujem ROM koji nije namenjen za moj telefon(ZTE GRAND X) ? Cuo sam da tada mogu da uradim neki hard brick, i da telefonu vise ne moze da se pristupi ?
Ti ne mozes da mu pristupis (tj. OS-u). Ali servis nema tih problema

Ma nije problem taj vaucer, platicu ja koliko treba i ovako, samo da uspem da sredim ZTE GRAND X, a u pravu si za Vaucer...

Da li neko zna kako telefon povezati na TV?
Zvanicno postoji USB stick za TV koji prima signal od telefona i prenosi sliku :
http://www.alcatelonetouch.com/global-en/products/accessories/one_touch_home_v100.html

a posto to nema ( ili ima ) da se kupi u zemlji Srbiji, sta raditi...
TV nije smart vec normalno: full hd, usb, hdmi, itd.... SONY KDL........

npr, telenor alcatel smart hd moze preko USB-HDMI da salje sliku na tv......ima hdmi output...

Poslednja izmena:
Ovakve gluposti, tipa kako da "sredim" telefon citaju i serviseri, pa se ljudi posle cude kada nece da im uvaze garanciju.

Jel ima negde neka opcija ili neki alat da se smanji ekran na kameri kao kod slikanja? Hvala unapred, pozdrav!

Jel moguce kao na nekim drugim modelima, blokirati pozive i poruke sa odredjenih brojeva, i ako moze kako se podesavs

Za pozive imaš standarnu opciju u kontaktima "block incoming calls", samo je štikliraj za neki kontakt i to je to.

Juce me bas krenulo,dva puta mi ispadao telefon.Drugi put mi pade sa kasete za garderobu,sa dobrih 2m visine i to na plocice.Docekah ga na koleno i katapultirah preko pola svlacionice.Na srecu kotrljao se na okvir telefona te su samo dve coske malo ugruvane.Sta od bumpera vi koristite i ako nije problem dajte link gde ima bumpera za njega.

Nisam video da postoji bumper za njega. Ali imaš silikonske futrole. Nisu skupe, ima ih i za manje od 500 dinara.

Rekoh vam da se pojavio flip cover kod nas, manite se silikonskih futrola jer one ne štite ekran uopšte.

Nije mi jasno ponasanje desnog hardverskog tastera. Nekad kad ga duzim drze izadje mi lista otvorenih aplikacija, a nekad google pretraga, kao i za srednji.

Rekoh vam da se pojavio flip cover kod nas, manite se silikonskih futrola jer one ne štite ekran uopšte.

Nikad ne bih koristio flip cover :) Sad ne koristim ni silikonsku futrolu.

Nije mi jasno ponasanje desnog hardverskog tastera. Nekad kad ga duzim drze izadje mi lista otvorenih aplikacija, a nekad google pretraga, kao i za srednji.

Ako koristiš Nova Launcher uđi u podešavanja za njega pa u Gestures and Buttons I vidi šta ti je podešeno za Long-press Menu.

Da li postoji nacin da se dobije opcija za slikanje foto sfere na ovom telefonu? Stavio sam apk sa nexusa i dobijem kameru koja ima hdr i panoramu, ali nema foto sferu.

Danas mi stigao hard case, naručen sa Ebay-a. Cena $3
2uvytu4u.jpg
ema4yva7.jpg

Uf ekstra mu je legao:)Koliko te izaslo sa svim dazbinama?

Bolje potražite gumene koje su obložene sa svih strana, ipak je bolja zaštita nego tvrda plastika. Postavio sam davno u ovoj temi link za iste, negde početkom decembra.

Jel i vama susti zvuk iz videa i kad snimate audio? Na kameri slikanje celim ekranom daje sliku od 9.4 mp, sa smanjenim ekranom je od 13. Jel i kamera isto daje video od 9.4mp, samo u 1920x1088 ili se tripujem? Cini mi se da je vidljivost ista na kameri i fotoaparatu sa podesenim celim ekranom. Hvala unapred, pozdrav!

Kada je format fotografije 4:3 dobija se puna rezolucija od 13MP. Kada je format 16:9 fotografija ima 9,4MP.

Video rezolucija ne moze nikako da bude 9.4MP vec oko 2MP koliko je 1920x1080.

Da li neko zna da li je telefon zakljucan ili je sim free, jel neko probao karticu drugih operatera

Putovao je 22 dana, free poštarina. Još lepše izgleda uživo, tu su još crna i bela opcija.

E sada, čekam da vidim kakav će biti kvalitet, samo da se ne polomi ili da se boja ne oguli

Evo linka http://pages.ebay.com/link/?nav=item.view&id=251389794417

Супер изгледа овај хард кејс, само што после одређеног времена на полеђини телефона остане ова црвенкаста боја.

Nazad
Vrh Dno