Šta je novo?

MNP u praksi - vase price i iskustva

Mene kada je vip zvao da zaustavim prenos vec je bilo kasno.

Пред нову годину сам покренуо процедуру да се пребацим из Теленора у ВИП (постпејд, 2г. уговор -> постпејд, 2г. уговор) и резервисао телефон. Пре неки дан ми је стигла порука да ће вечерас у току ноћи да ми пребаце број у ВИП мрежу.
Јел треба сутра да одем по телефон?

Mene Telenor ladno ispalio, klincev prenesi i dopuni, platio sam 26. Decembra novembaraki, sacekao 27. I 28og. Pokrenem MNP. Na drugom broju pokrenem online 27. Dec. 28. Stigne kurir, potpisem, vrati. Za taj drugi, nit poziv, nit SMS, samo u petak ujutru , 03.01. nestao telenor signal.....

Za onaj prvi takodje, nit poziv, nit SMS, nit mejl, ali vec 08. danas... Odem jutros u Telenor, da vidim gde zapelo, kaze odbijen zahtev 31. Dec zbog neplacenog racuna
.....
Kog? Novembarskog. Kako, kad placen 25. ? Tako pise ovde....

Znaci, placam godinama, i SVAKI put danas platim, sutra stigne SMS da proknjizeno. Samo eto bas sad, im trebalo nedelju dana da proknjize.... kakvi smradovi, ebote, em mi uterali q da sad moram da platim njima i januar, em placam neuspeli pokusaj prenosa, em cekam , em mi telefon jos na rezervaciji u MTSu ......

******i. ...

Пре неки дан ми је стигла порука да ће вечерас у току ноћи да ми пребаце број у ВИП мрежу.
Јел треба сутра да одем по телефон?

kad ti proradi vip kartica, pravac poslovnica po telefon. znaci sutra :)

Mene kada je vip zvao da zaustavim prenos vec je bilo kasno.

prebacio sam prepaid broj iz mts-a u vip (zbog vip za sve tarife). i 'ladno vidim da su me iz mts zvali sa 064789 (propusten poziv) - u 12:30, ali u 15:30 je vec stigla poruka da ce broj biti prebacen tada i tada.... sto li su me zvali, verovatno da se pozdravimo, posto kod njih ne mogu da uzmem nista osim prepaida jer se jurimo za neke racune iz proslosti...

Poslednja izmena:
Popunio sam zahtev na sajtu mts-a 4. 1. evo danas je 10. i ništa se ne dešava. Je l' to normalno? Doduše bio je vikend pa Božić ali zar ne treba 2 radna dana?

Proveri da te nisu kao mene izdrndali .... Da nije davalac mreže odbio prenos.

Preneo broj u vip iz telenora pre desetak dana. Problem-kada me pozivaju pojedini brojevi, dobijaju poruku da su pozvali nepostojeći broj. Isto tako kad pozovem samog sebe dobijem istu poruku. Odem u poslovnicu, kažu dešava se ponekad. What?! Kažu podnesite pisanu žalbu. Podneo, ali već vidim da ću se ganjati sa njima bez uspeha.

To je problem sa RATEL-om ili kime vec, jer preneti brojevi ne idu direktno vec preko tako neke agencije.

Ima jos nekih mogucih problema, ali se ne secam sta bese posto me ne pogadja :)

Šta znači idu preko agencije? Ti misliš da te ne pogađa, a ko zna koliko njih te je zvalo i izbrisalo broj iz imenika pošto su dobili poruku od vip automata da je nepostojeći.:d

Da ne lupam, verovatno ce neko sa vise znanja moci da ti detaljno objasni :)
U svakom slucaju, brojevi koji se prenesu nisu tipicni vise, i ne idu samo preko operatera.

Ocu reci, nije problem do VIP-a (samo) to sto "se desava".

Tako je. Problem vrlo verovatno moze da bude u ratelovoj bazi.

Zovi, cimaj, kukaj vipu i ratelu.

Gledao sam u bazi prenetih brojeva, piše da je broj kod vip-a. Ovo je jako iritantno, većina ljudi može da me dobije, ali dva broja (oba iz telenora) čas mogu, čas ne. Je l' ima nekog ko je preneo broj u vip da proba da pozove sam sebe i kaže šta se dešava, da li dobija zauzeće, ili poruku o nepostojećem broju?

Sad vidim propušten poziv od 19818. To je mts, je l' da?

Moje iskustvo od juce.
Odem u Telenor TC Banjica da prenesem broj. Sa mts postpaida na telenor prepaid.
Prvo u telenoru kaze ne moze iako je broj prvobitno bio kod njih u mrezi odakle je prenesen u mts. Kaze moze samo da se vrati na postpaid pa tek posle mesec dana da se "pokusa" prenos na prepaid ali da ipak odem do mts da vidim i sa njima. Obzirom da je mts prekoput Telenora u TCu odem i do njih. Oni kazu moze samo poslednji racun da se plati sto sam ja vec uradio. Vratim se u Telenor opet mi lik kaze ne moze jer nema na stanju sim kartice koje treba da kodira za prepaid. Rece mi oznaku i tip te famozne sim kartice ali nisam upamtio jer je nervoza vec pocela da me radi. Znam da je pominjao broj 71. To sam upamtio. Na kraju posle vise minutnog ubedjivanja i odgovora tipa "da proverim" , "da se konsultujem sa centralom", "da se konsultujem sa onim i ovom" meni dojadi ( da se izrazim politicki korektno) i opet se vratim u mts i tamo za nepunih 10 minuta ( 8 minuta 39 sekundi DA NAMERNO SAM MERIO) prebacim broj sa postpaida na prepaid. Platio sam prenos 200 dinara i to je sve. Ne hvalim mts ali imam utisak kao da Telenor nece da se bakce sa prenosom broja ako se isti ne prenosi na postpaid jer im se valjda ne isplati ili sta vec....

Poslednja izmena:
Sad vidim propušten poziv od 19818. To je mts, je l' da?

Juče opet ne stignem da se javim. Opet pogode kad nisam pri telefonu. :D Uzmem pa pozovem ja njih i objasnim situaciju. Međutim gđica što radi tamo kaže da ne postoji moj zahtev za prenos u sistemu. Rekoh što me zovete onda 2 puta kojmoj (ne baš tim rečima :D) ona kaže proslediće kolegama i tol'ko. Danas nisu zvali, verovatno čekaju da odem u wc i da zaboravim telefon pa će onda.

Врло је могуће да не постоји ....

Мене звали, нисам се јавио, исто ја позвао њих, нема ништа.

Чекао сам три дана, и онда отишао у пословницу, и поново поднео захтев.

Сад чекам.

Ako si pravio online nalog za prenos broja, zovu da pitaju u koju tarifu hoćeš da ubace broj.... (moj slučaj)

i izgleda da kad se ne javiš, poništavaju nalog ....

Prilično retardirano ako smem da primetim. Podsetilo me zašto sam prvobitno i pobegao od njih u telenor. Kad se popunjava online zahtev ima da se štiklira i mejl kao način kontakta. Izgleda nisu još savladali kako se koristi. Idem sutra u poslovnicu.

Bio do poslovnice. Najverovatnije su obrisali nalog nakon što me nisu dobili 2 puta. Sad jedini zez je što sam zaboravio da ranije podnesem telenoru zahtev za otključavanje telefona pa ću, ako se oduži otključavanje, morati da mts karticu utaknem u neki drugi mob. Još se dvoumim da li na 12 ili 24 meseca sa 50% popusta.

U decembru sam preneo 1 postpaid broj iz Telenora u MTS. Stvra je prošla relativno glatko, jedini problem je bio sa dodelom pripadajućeg kredita koji je kasnio 2-3 dana (KT 1000).
U utorak sam podneo zahtev za prenos još 4 broja. Iz Telenora su me zvali samo da mi čuju glas..... Rekao sam Telenor seki: ,,Ovaj razgovor se snima i biće Vam tarifiran sa 10 dinara'' (malo se zbunila i rekla mi da je razgovor besplatan, a ja njoj kad oni mogu meni onda i ja mogu da naplaćujem njima).
Sad se čeka a o događajima ću pisati......

Haha. Mene nisu ni zvali. Mi sa najjeftinijim paketima im izgleda samo pravimo gužvu pa ne bi da nas zadržavaju.

Nisu svi paketi bili najjeftiniji: 1 PiS 500, 1 PiS 150 i 2xprenesi i dopuni 590.
Jednostavno se cini da im nije stalo......

Nazad
Vrh Dno