Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Ja kad sam zvao prosli put, kad je krenula akcija, rekli mi da je to samo za one kojima je istekao ugovor ili nove korisnike, a ja kao korisnik koji imam jos godinu dana do istek ugovora nmgu da potpisem novi sa tom brzinom.
Baš o tome se radi. Ne možeš da uzmeš novu promociju dok ti traje stari ugovor. Čim bude istekao ugovor, postaćeš "novi" korisnik i moći ćeš da uzmeš novi ugovor i promociju koja tada bude bila aktuelna.

Inače, izgleda da je Telekom podigao cene za neke stare pakete. Ja imam paket od 4mbps, uzet krajem 2012. godine kada sam potpisao dvogodišnji ugovor i dobio tu brzinu po ceni 1,5 mbps, tj. po ceni tadašnjeg najjeftinijeg paketa.
Elem, do prošlog računa mi je sve izlazilo 1558,80 din. sa PDV-om mesečno, a od ovog meseca je 1636,22. Pomislio sam da je menjan PDV, ali sam onda uporedio račune i video da je PDV i ranije bio 20% kao i sada, a da je zapravo Telekom digao osnovicu.
Dakle, ako se uračuna i provizija za banku ili Poštu prilikom plaćanja računa, dolazimo od svote od preko 1700 dinara mesečno za net od 4mbps. Mnogo je.
Čekam da mi istekne ugovor krajem ove godine, pa tražim bolja rešenja.

U bre pa tek je pocetak ove godine, a ti cekas kraj, salim se jeb..... totalni d@bilizam da za 4Mbps placas 1700 RSD, ali sta je tu je.

Šta da se radi, moram da čekam kraj godine. Tako je to kad potpišeš ugovor koji obuhvata neku kao primamljivu ponudu. Dok taj ugovor istekne, on postane sasvim prevaziđen i nepovoljan.

Ja kad sam zvao prosli put, kad je krenula akcija, rekli mi da je to samo za one kojima je istekao ugovor ili nove korisnike, a ja kao korisnik koji imam jos godinu dana do istek ugovora nmgu da potpisem novi sa tom brzinom.

Pa naravno. U tom slucaju nikako nisi stari korisnik.

bar 80% trzista u Srbiji cine teski prevaranti. Cak i kad mislis da si nesto platio po punoj ceni, to nije tako i na neki nacin te moraju nasamariti, obicno su muke sa servisima i garancijama, a o birokratskim zaludjivanjima i da ne raspravljamo. Sve ono sto sam u inostranstvu zavrsavao telefonom za par minuta, u Srbiji su teske muke, cekanja u redovima, pisanja zahteva i rasprave po salterima. Masa njih je jako neposlovna i bezobrazna, dave, oduzimaju ti vreme, vredjaju zdrav razum, drpaju i jajare, nikad im dosta, a roba i usluge su na najnizem nivou u Evropi.

Inače, izgleda da je Telekom podigao cene za neke stare pakete. Ja imam paket od 4mbps, uzet krajem 2012. godine kada sam potpisao dvogodišnji ugovor i dobio tu brzinu po ceni 1,5 mbps, tj. po ceni tadašnjeg najjeftinijeg paketa.
Elem, do prošlog računa mi je sve izlazilo 1558,80 din. sa PDV-om mesečno, a od ovog meseca je 1636,22. Pomislio sam da je menjan PDV, ali sam onda uporedio račune i video da je PDV i ranije bio 20% kao i sada, a da je zapravo Telekom digao osnovicu.

Nisu ništa menjali. Click 1 je još uvek 1.558,80 dinara.

Dakle, ako se uračuna i provizija za banku ili Poštu prilikom plaćanja računa, dolazimo od svote od preko 1700 dinara mesečno za net od 4mbps. Mnogo je.
Čekam da mi istekne ugovor krajem ove godine, pa tražim bolja rešenja.

Iskoristi SpeedUP.

Nisu ništa menjali. Click 1 je još uvek 1.558,80 dinara.
Vidim i ja da i dalje tako piše na sajtu, ali takođe dobro vidim i da na računu koji mi je stigao piše 1.636,22.

I kako misliš da iskoristim SpeedUp? Ranije sam ga povremeno koristio dok sam bio na 1,5 mbps. Jednom sam i ostao zaglavljen na 6mbps neko duže vreme, ne samo ejdan dan. Ne znam šta bih dobio da ga sada koristim? Prvo - razlika 4 i 6 mbps mi i nije mnogo bitna; drugo - svaka aktivacija SpeedUpa-a se posebno naplaćuje.

S obzirom da me Telekom kao korisnika nije obavestio o promeni cena usluga, možda imam osnova za raskid ugovora. Valjda im je obaveza da obaveste korisnike o novim cenama. Ali nikako nemam vremena i živaca za natezanje sa njima.

..meni je danas stigao racun za 5/1 bez ugovorne obaveze 2003,79 din. Uvek mi lupnu penale jer nikad ne platim do 20tog vec uvek oko 25tog, nekih dinar penala po danu kasnjenja.

Vidim i ja da i dalje tako piše na sajtu, ali takođe dobro vidim i da na računu koji mi je stigao piše 1.636,22.

Na mom računu je i dalje stara cena.

I kako misliš da iskoristim SpeedUp? Ranije sam ga povremeno koristio dok sam bio na 1,5 mbps. Jednom sam i ostao zaglavljen na 6mbps neko duže vreme, ne samo ejdan dan. Ne znam šta bih dobio da ga sada koristim? Prvo - razlika 4 i 6 mbps mi i nije mnogo bitna; drugo - svaka aktivacija SpeedUpa-a se posebno naplaćuje.

Ne treba ništa da aktiviraš. Samo se prijavi i ako treba posle toga odjavi. Ne košta te ništa da probaš.

S obzirom da me Telekom kao korisnika nije obavestio o promeni cena usluga, možda imam osnova za raskid ugovora. Valjda im je obaveza da obaveste korisnike o novim cenama. Ali nikako nemam vremena i živaca za natezanje sa njima.

Požali im se da plaćaš više nego drugi jer drugi i dalje plaćaju po staroj ceni.

Imam mali problem. Nedavno mi je zamenjen ruter HG520c sa HG530. Provera brzine je pokazala da sam na nižoj brzini od one koja je ugovorom predviđenja (10/1 - odnosno u realnosti 8/0.75).

U opcijama rutera stoji ta okvirna brzina.

screenshot1.jpg

Da li mogu nešto sam da podesim, ili da se obratim Telekomu?

Jako ti je losa linija i po ovome si jako daleko od centrale . Puca li ti veza ? Zbog cega ti je menjan ruter i da li je radilo bolje pre zamene ?
EDIT : Probaj da podesis ruter na ADSL2+ AnexA i bice bolje za pocetak .

Poslednja izmena:
Zamenjen je zato što ga je struja ubila. :) Radio je stari super, veza nije pucala, a sa ovim se desi da pukne na koji minut. Ovaj... gde se podešava ADSL2+? :)

Ne znam napamet zaboravio sam kako izgledaju podesavanja unutra jer sam presao na TP-LINK . Vidim da ti je podesen na G.dmt sto bi trebalo da je ADSL veza a ti treba da prebacis u ADSL2+.
EDIT: EDIT : prikopcao sam stari HG520c da ti pokazem gde se nalazi . Dakle ides na opciju Basic pa na ADSL mode i tu promenis na ADSL2+

Poslednja izmena:
+ za karmu. ;)
Poslušao savet (nakon malo zezanja sa ztonpk...:mad:). Rezultat je malo bolji, ali i dalje fali stara brzina. :)

untitled.jpg

Trenutno je na AnexM , probaj da podesis na AnexA

Polako mi ističe ugovor kod PTT-a, gde sam relativno zadovoljan bez nekih većih primedbi. Sadašnja akcija im je promašaj. Gledam kod drugih oparatera i Telekom. Pa da li je moguće da oni i dalje traže ugovor na dve godine. Keva se zeznula, lopovi je nisu prebacili sa klik paketa na net paket. To im je čak šta više bila obaveza jer su te klik pakete ukinuli. Ne idem u glavu zašto Telekom u toku ugovora ne dozvoljava da se ide na veći povoljniji paket kad se pojavi. Sreća njihova što je ovo dovoljno jadno tržište pa mogu da manipulišu. Imam još dva meseca da vagam ponude, ali stvarno ne bi voleo da me neko obaveže dve godine na nešto.

Ok onda je to to ostavi na tom ADSL2+ i zovi ove iz Telekoma da pogledaju sta je u pitanju .

Gledam kod drugih oparatera i Telekom. Pa da li je moguće da oni i dalje traže ugovor na dve godine. Keva se zeznula, lopovi je nisu prebacili sa klik paketa na net paket. To im je čak šta više bila obaveza jer su te klik pakete ukinuli.
Већина тражи да се потпишу уговори на годину или два а Телеком у понуди има и пакете без уговора на неко време па коме се шта свиђа.
Да ли је твоја мајка потписала нови клик уговор или је само остала на дотадашњем пакету и сада може да промени у који хоће? Обавеза пребацивања корисника на неке новоуведене пакете је лош начин пословања, тако практично приморавају све да промене постојећи пакет, можда неко то неће. Зато углавном већина остави кориснике на старом пакету а ко хоће, обично (по истеку уговора а некад и одмах) може да промени. Па ја сам код Теленора неколико година користио угашен пакет, све то значи да нови корисници не могу да добију тако нешто док стари могу колико год хоће. И опасно бих се побунио да су ме приморали да променим у неки други.

Najgore je to što su NET paketi uvedeni tri dana posle KLIK paketa, a o tome nismo imali pojima da će se desiti. Ne znam ni ja koliko sam puta pokušao da se prebacimo sa KLIK na NET paket cena je ista. Tražili su da platimo ceo ugovor pa da se prebacimo. Prvo kad su ukinuli KLIK paket morali su automatski sve da prebace na odgovarajući NET paket, razlika u ceni je zanemarljiva ako nije i manja.
To se zave ne savesno poslovanje, ali šta briga jednog monoplistu.

Da vas pitam, ja želim da pređem sa EUnet-ovog ADSL-a od 5 MB/s na Telekomov od 20 MB/s.
EUnet plaćam mesečno 1700 din, a cena za Telekomov Net 20 je 1900 dinara. Jel mi se isplati ili ne ?

I jel mogu da u Telekomu uzmem Box paket, ali bez mobilnog telefona + internet sa većom brzinom ?

Polako mi ističe ugovor kod PTT-a, gde sam relativno zadovoljan bez nekih većih primedbi. Sadašnja akcija im je promašaj. Gledam kod drugih oparatera i Telekom. Pa da li je moguće da oni i dalje traže ugovor na dve godine. Keva se zeznula, lopovi je nisu prebacili sa klik paketa na net paket. To im je čak šta više bila obaveza jer su te klik pakete ukinuli. Ne idem u glavu zašto Telekom u toku ugovora ne dozvoljava da se ide na veći povoljniji paket kad se pojavi. Sreća njihova što je ovo dovoljno jadno tržište pa mogu da manipulišu. Imam još dva meseca da vagam ponude, ali stvarno ne bi voleo da me neko obaveže dve godine na nešto.

Ajde mi samo objasni kako neko moze da te prebaci na neku novu uslugu bez tvoje saglasnosti? Ja sam kod Telekoma koristio onaj 1.5 pocetni paket pa sam posle toga podpisao novi ugovor za 50% nizu cenu pa kada mi je ta ugovorena obaveza istekla nisam podpisao ni jednu novu promociju nego sam nekih 6-7 meseci koristio tako bez ugovora dok su me oni u par navrata zvali i nudili kojekave promocije koje meni nisu odgovarale a kada su se pojavili NET paketi onda sam lepo uzeo 10 mb i sada evo vec 1 godina i 3 meseca kako mi je ta usluga na kucnom broju. Oni su tebe ostavili na paketu kojem si bio jer je tako po zakonu, pa sta mislis kada bi svakog korisnika kome istekne ugovor odmah prvog dana bez saglasnosti prebacivali na novi paket i novu ugovrenu obavezu, pa natalo bi opste rasulo a ko zna koliko bi slucajeva cak zavrsilo na sudu gde bi Telekom izgubio svaku parnicu. Klika paketi jesu ukinuti ali za nove korisnike stari ostaju tu gde jesu ako samo ne promene uslugu, ako ti ne promenisi paket oni su duzni da ti taj paket isporucuju i narednih 100 godina na tom broju i ne smu da ga ukinu.

Meni u MTS-u stoji broj i paket kojeg vec 4 godine nema u ponudi a ja ga idalje koristim jer mi takav paket odgovara.

@ lisicajekurava
Ajde ne preteruj i ne bulazni molimte. Kako te neko može oštetiti kad ti neko da bolju brzinu koja se tiče download-a i uploada-a za istu ili nižu cenu. Ti jedno ne kapiraš da je Telekom UKINUO SATRI PAKET, a uveo NOVE POVOLJNIJE PAKETE PO ISTOJ CENI. Poslovna praksa jeste da se ti korisnici kad je takv slučaj po automatizmu prebace na novi bolji paket. Ovo je čak i kriminal što je Telekom uradio jer nije prebacio sve korisnike KLIK paketa na NET pakete. Kad spominješ zakon žalosno je to što je njima dozvoljeno takvo poslovanje.
Kad govoriš o obavezi koja je istekla Telekom može po automatizmu da ti produži ugovor na neodređeno vreme po povoljnijim cenama, kao starom korisniku, kako bi tog korisnika zadržala.
Ono što ti mešaš jesu ljudi kojima je istekla ugovorna obaveza i oni koji su pod ugovornom obavezom.
Što se tiče ugovora na neodređeno vreme ja sam ga koristio kad sam radio u unutrašnjosti Srbije.
Kad spominješ ugovore kod firmi poput Telkoma koji se bave sličnim poslom svi oni imaju jednu tešku svinjariju. Odnosno jedam član koji kad svih slično glasi a to je da imaju pravo da promene cenu i da će nas o tome obavestiti. Ukoliko mi ne pristanemo na promenu cene možemo raskinuti ugovor. Šta ako ja ne pristanem na takve uslove i želim do kraja ugovorne obaveze da imam istovetne uslove? Ova svinjarija od člana koja se nalazi kod svih operatera bi pala pred svi sudovima. Sad vidimo kako i banke gube sporove zbog istovetnih svinjarija u ugovorima.

@ lisicajekurava
Ajde ne preteruj i ne bulazni molimte. Kako te neko može oštetiti kad ti neko da bolju brzinu koja se tiče download-a i uploada-a za istu ili nižu cenu. Ti jedno ne kapiraš da je Telekom UKINUO SATRI PAKET, a uveo NOVE POVOLJNIJE PAKETE PO ISTOJ CENI. Poslovna praksa jeste da se ti korisnici kad je takv slučaj po automatizmu prebace na novi bolji paket. Ovo je čak i kriminal što je Telekom uradio jer nije prebacio sve korisnike KLIK paketa na NET pakete. Kad spominješ zakon žalosno je to što je njima dozvoljeno takvo poslovanje.
Kad govoriš o obavezi koja je istekla Telekom može po automatizmu da ti produži ugovor na neodređeno vreme po povoljnijim cenama, kao starom korisniku, kako bi tog korisnika zadržala.
Ono što ti mešaš jesu ljudi kojima je istekla ugovorna obaveza i oni koji su pod ugovornom obavezom.
Što se tiče ugovora na neodređeno vreme ja sam ga koristio kad sam radio u unutrašnjosti Srbije.
Kad spominješ ugovore kod firmi poput Telkoma koji se bave sličnim poslom svi oni imaju jednu tešku svinjariju. Odnosno jedam član koji kad svih slično glasi a to je da imaju pravo da promene cenu i da će nas o tome obavestiti. Ukoliko mi ne pristanemo na promenu cene možemo raskinuti ugovor. Šta ako ja ne pristanem na takve uslove i želim do kraja ugovorne obaveze da imam istovetne uslove? Ova svinjarija od člana koja se nalazi kod svih operatera bi pala pred svi sudovima. Sad vidimo kako i banke gube sporove zbog istovetnih svinjarija u ugovorima.

http://www.open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=0&sid=176&id=1450

Potrudi se da informises o necemu, drugo kao sto rekoh nije njihova obaveza niti imaju pravo da bilo kog korisnika samovoljno prebace na nove pakete. To sto su stare pakete ukinuli za nove korisnike to ne znaci da oni korisnici koji ih jos uvek koriste da ce da svima ukinu i da ih prebace na nove pakete, jer njima se jednostavno ne isplati da ti sada po istoj ceni daje 5 mb a do sada ti je isporucivao 1.5 mb. Njima je kao i svima drugima u interesu da se njihov dzep puni a za tvoje potrebe njih bas zabole jer da se oni obaziru na nase potrebe odavno bi telekom uveo optiku do krajnjih korisnika sa brzinama na kojima bi svi provajderi u srbiji mogli samo da pozavide ali opet kazem sto bi to radili... jer njima jedna ili dve nezadovoljne musterije su nista kada kod njih ceka na hiljade ljudi da bude prikljuceno i na jednog korisnika koji ode dodje 100 novih... tako da telekomu za tebe jednog se bas j*ebe sta ti mislis i sta ti mislis da su oni trebali da urade.

Da vas pitam, ja želim da pređem sa EUnet-ovog ADSL-a od 5 MB/s na Telekomov od 20 MB/s.
EUnet plaćam mesečno 1700 din, a cena za Telekomov Net 20 je 1900 dinara. Jel mi se isplati ili ne ?

I jel mogu da u Telekomu uzmem Box paket, ali bez mobilnog telefona + internet sa većom brzinom ?

Neko nešto o ovome, molim vas ? :)

Isplati ti se ja bih rekao.
A za Box sam siguran da brzina ne moze veca od 6mb a i mislim da ne moze bez telefona.

Ahaaa ti plaćaš mesecno 1700 bez ugovora? Pa ako ti nije nesto preko potrebna veca brzina za torrente i tako to onda mozda i nema potrebe za 20 sa obavezom. To je vec na tebi da odlucis :D

Бокс је Бокс, постоје 4 врсте пакета и нема промене нити избацивања/додавања било чега. Зашто баш бокс, узмеш неки пакет на акцији, или 20/1 или ако може и 50/2 и није ти потребан мобилни ни фиксни, њих плаћаш по редовним ценама. За телевизију такође важи исто, изабери неки пакет или ако постоји акција. Бокс не може да се мења.

Nazad
Vrh Dno