Šta je novo?

LG LA 660s

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
Tako je. Ja sam isao na skuplju varijantu, jer je pakovanje u radnji bilo sa skype kamerom + 5 godina garancije
Koliko znam, ta akcija sa 5 god garancije je vazila do 31.12.2013 i sada je opet 2 god.. tako da, ako imas mogucnosti, isplati se da ides u Madjarsku...

Da li ima neka aplikacija za iOS da koristim iphone kao remote. Znam za LG TV Remote aplikaciju, ali nema tastature. Ima li koja aplikacija dje bi mogao da koristim i touch i tastaturu? ;)

Dobar dan drugari..sada se registrovao mada sam i ranije konsultovao ovaj forum....znači član iz senke sada na videlu!

Treba mi savet. Juče sam kupio 42la740s....iskusno kod "naših". Postavio kasno i odgledao sat, dva...sve ok ali bi mi trebala pomoć, zna li neko podešavanja za ovaj model...ili link sa nekim stranim sajtom koji se time bavi???

Inače tv perfektan, 3Dsamo na sekundu jutros sa klincem..nemoguće odbiti i savršen je. Topla preporuka...zvuk odličan...za tv.

Hvala unapred i pozdrav!

Ovaj televizor ili bilo koji drugi, iz Mađarske, vredi sam da doneseš ukoliko imaš "prolaz" na carini(ušteda 30%) i ukoliko izvršiš povraćaj AFE(20-25%). Tada takav TV može da te izađe ispod 500 evra. Inače ovi što ga donose nude za 580(ja sam ga uzeo po toj ceni pre Nove godine), garancija je dve godine, Što se tiče cene kod nas ona je preko 700 evra.

Hvala ti na pomoci oko „prolaza” i ustede.
Reci mi svoja iskustva i misljenja vezana za ovaj model.
Ali reci mi u vezi garancije:
Da li garanciju imas preko ljudi koji ga donose iz Madjarske tj da ga oni vrate u radnju pa da tebi vrate...
Ili
Da li mozes da ostvaris garanciju kod nas?

Tako je. Ja sam isao na skuplju varijantu, jer je pakovanje u radnji bilo sa skype kamerom + 5 godina garancije
Koliko znam, ta akcija sa 5 god garancije je vazila do 31.12.2013 i sada je opet 2 god.. tako da, ako imas mogucnosti, isplati se da ides u Madjarsku...

Reci mi u kojoj si radnji, ako si kupio u Segedinu, kupio TV?
Napisi link ili ime radnje.
Hvala

Garanciju ne ostvaruješ kod nas. Ukoliko se desi kvar onaj koji ti je doneo i od koga si kupio, uzima televizor i vraća ga u Mađarsku. Kod mog prodavca je ostao i račun i garancija, rekao je samo da sačuvam kutiju pošto su na njoj svi podaci o televizoru. Argentto je televizor kupio u Srbiji čim spominje 5 godina garancije i skuplju varijantu.Inače ako ćeš gledati HD i 3D televizor je izvrstan, za SD nije loš, ali ni blizu HD.

Poslednja izmena:
Kada kupujes tv od prodavaca koji donose robu iz Mađarske, kada je LG brend u pitanju, kod nas mozes ostvariti garanciju ako uz tv dobijes overenu garanciju sa natpisom LG Electronics MAGYAR KFT i serijskim brojem, uz to moras priloziti originalnu fakturu.

Kada sam se ja raspitivao kod prodavaca na kp, svi su mi trazili 30-40e vise za MAGYAR KFT garanciju, a pri tom su retki bili prodavci koji su imali pojedinacne fakture.Uglavnom prodavci sa kp imaju jednu zbirnu fakturu za veci broj tv tako da je i to jedan od razloga zasto mozes da ostvaris garanciju samo preko njih.

Reci mi u kojoj si radnji, ako si kupio u Segedinu, kupio TV?
Napisi link ili ime radnje.
Hvala

Kao sto napisa kolega @James Dean, ja sam tv kupio kod nas u PC practic-u...
Opet kazem, uz tv je isla kamera cija cena nije bas mala + 5 god garancije... a citajuci po netu da su ljudi imali problema (ne svi) sa garancijama kupljenih uredjaja preko (ne odnosi se samo na madjarsku), odlucih da je bolje dati malo vise novca i biti 5 godina miran nego ustedeti neki dinar pa u slucaju nekog kvara proci daleko skuplje..
E sad, Srbija je ovo, ljudi imaju problema i sa regularnim garancima... tako da... vidis jednu, vidis drugu varijantu... prelomis i odlucis pa sta ti bog da..

Off: pricano o garancijama, imam skorasnje iskustvo sa veš masinama.. za mesec ipo dana vracao sam 4 masine (tehnomanija, home centar...) sve 4 nisu radile dobro, stigle fabricki upakovane ali jedna trese na centrifugi, jednoj ne radi displej... tek peta koju sam kupio nakon mesec ipo dana radi onako kako treba.. Pri tome pricam o masinama od 60ak hiljada, ne beko, elin...
Da ne pominjem koliko odlazaka zbog papira, zamene robe, povrata novca, dolazaka servisa, svadjanja za svoja prava itd... ali na kraju ipak izguras svoje...
Iz tog razloga se ne bih opredelio da mi tv donese neko od preko... ipak je vazeca garancija, vazeca.. da li cu ja posle tog nekog da nadjem, dal ce on da pravi probleme itd... te pare koliko u radnji vise kosta nisu vredne mog nerviranja i rizika... naravno, ovo je samo moje misljenje :)

Iz tog razloga se ne bih opredelio da mi tv donese neko od preko... ipak je vazeca garancija, vazeca.. da li cu ja posle tog nekog da nadjem, dal ce on da pravi probleme itd... te pare koliko u radnji vise kosta nisu vredne mog nerviranja i rizika... naravno, ovo je samo moje misljenje :)

Kod mene je preovladala ta opcija iz Mađarske, zato što sam desetak kilometara od granice i što u istom gradu živim sa čovekom koji donosi televizore, a znao sam ga i od ranije, često ga viđam, tako da sam za dva minuta kod njega kući, ako nešto zagusti.

@James Dean u tom slucaju je to opravdana kupovina... u tim uslovima bih se i ja opredelio na to...
Ali ko je iz BGD, NS ili dole juznije.. Sta znam... stvar rizika.. po meni nije dovoljno velika usteda za takav rizik.. pogotovo dok je bila akcija za 5 god garancije...
Ili kao sto kaze kolega juriti tu varijantu garancije koju priznaju kod nas... u tom slucaju zadrzavas vazecu garanciju kod nas uz ustedu iz madjarske..

I ja sam televizor kupio ovde u novembru 2012 godine, tada je ušteda bila da mi neko donese televizor iz mađarske 50-60 eura, što mi nije bio prihvatljiv rizik za tako malu uštedu. Za manje dijagonale ušteda je veća (valjda im je jednostavnije preneti manju kutiju preko granice) ja sam kupio 47 inča i za tu dijagonalu nije isplatilo zezati sa sa "mađarima" (bar tada nije bilo).

...nije isplatilo zezati sa sa "mađarima" (bar tada nije bilo)...
Sad se isplati. Na ovom televizoru ušteda je 150 evra.

...nije isplatilo zezati sa sa "mađarima" (bar tada nije bilo)...
Sad se isplati. Na ovom televizoru ušteda je 150 evra.
Ušteda od 150€ je isplativa na cenu televizora kod nas od 750-800€.
ja sam televizor platio 1210€ sa 5 godina garancije kod nas a za ist su mi "mađari" tražili 1150€.

Poslednja izmena od urednika:
Pisao sam o uštedi na LG LA 660s 42". Za ovo što ti navodiš se ne isplati, zbog garancije od pet godina, suviše je mala ušteda.

Pozdrav svima
Posto nisam nasao posebnu temu za moj model LG42LA690s postavicu ovde pitanje posto je model skoro identican 42LA660s
Problem je u tome sto u meniju kada treba da odaberem drzavu u opcijama ne postoji drzava Srbija mada postoji srpski jezik u meniju?! Softver je redovno azuriran...
TV imam nekih mesec dana i sve sljaka bez problema,za drzavu sam odabrao one 2 crte -- tj. nijednu a podesavanje drzave usluge UK,sve radi bez problema samo sto mene sitnice nerviraju... :mad:
IMG_20140119_155622.jpg

Ne vidim kakvo rješenje očekuješ. Tvoj TV je očigledno iz serije za "ozbiljne" evropske zemlje, tako da nemaš ove egzotične kandidate SRB, CG, BiH, ALB,... Kao i ove pomoćne EU zemlje HR, EST, LET,...
Možda top i nije tako loše, bar nemaš neke "skrivene" nedostatke.

Kako se registruje na Lgapps preko televizora?
U gornjem desnom uglu imam samo opciju za prijavljivanje, ali ne znam gde se registruje prvi put, ili može preko sajta.

Pozdrav,

malo sam gledao kako sa magic remote da udjem u skriveni meni,i naišao sam na ovo (navodno se može preko pc ući u skriveni meni) :
http://openlgtv.org.ru/wiki/index.php/Access_hidden_service_menus_/_modes
na dnu stranice ima link koji vodi na instrukcije kako se to može odraditi...
pokušao sam sa python programom otvoriti skriptu,ali mi ne ide...
ako neko zna kako se ovo može odraditi neka pomaže.
Hvala.

Kako se registruje na Lgapps preko televizora?
U gornjem desnom uglu imam samo opciju za prijavljivanje, ali ne znam gde se registruje prvi put, ili može preko sajta.
Zvao sam podršku i sredio, greška u softveru.

Da li se na Tv-u mogu instalirati samo apps koji nudi Tv ili može bilo koji sa google play store, pošto sam ja probao pa ne ide.......

Kakav crni Play store?
Pa ovo nije android uređaj :).

Pa mali Perica je mislio da je to jedan veeeeeeeeeeeeeliki android i da može svašta sa njim da se radi, ali ćorak........

Godinama imam zvučnike Logitech 5.1 x530 koji su spojeni sa PC i sa eksternom zvučnom karticom i sve radi odlično. Nešto gledam, kontam da ne može nikako, ali "ko pita ne skita", da li mogu da se direktno "ubodu" u audio izlaz iz LG LA 660s i da daju 5.1 zvuk, eventualnom takvom vezom?
Kod:
https://www.google.rs/search?q=logitech+5.1+x530&client=firefox-a&hs=PyD&rls=org.mozilla:sr:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=RjTeUv2mEMiLswbYRA&ved=0CCwQsAQ&biw=1024&bih=634

Godinama imam zvučnike Logitech 5.1 x530 koji su spojeni sa PC i sa eksternom zvučnom karticom i sve radi odlično. Nešto gledam, kontam da ne može nikako, ali "ko pita ne skita", da li mogu da se direktno "ubodu" u audio izlaz iz LG LA 660s i da daju 5.1 zvuk, eventualnom takvom vezom?
Kod:
https://www.google.rs/search?q=logitech+5.1+x530&client=firefox-a&hs=PyD&rls=org.mozilla:sr:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=RjTeUv2mEMiLswbYRA&ved=0CCwQsAQ&biw=1024&bih=634
Ali Tv ima samo audio digitalni izlaz, pa sam ja kupio najjeftiniji DAC i optički kabel, i tako spojio na pojačalo.

Da ti si spojio sa pojačalom, a ja bih to da izvedem spajajući na Logitech 5.1 x530 gde su te veze puno komplikovanije, što se vidi iz slika na onoj adresi.

Ako ja vidim dobro, i na njima imaš optički ulaz, tako da bi trebao samo optičkim kabelom da ih spojiš, pitanje je samo da li sa optičkog na Tv-u izlazi 5.1 ili samo stereo zvuk.

Ipak to neće moći. Nema ta optika gde da se ubode u ovaj 5.1 sistem.

Vrh Dno