Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Hehehe... U kategoriji hi end telefona (920, 925, G2),
po dizajnu bi preporučuo 925,
po mogućnostima (mislim na punu podršku ne "osakaćenim" aplikacijama) G2,
po ceni 920 (napolju je beli 200€ best kupovina)
po kameri sva tri (noćnoj ptici lumia 920, 925, 1020...),
po bateriji Lenovo P780 (i G2 troši kad ga stisneš, ne pomaže...)

Mada se neki neće složiti samnom kada pišem ovako nešto, al' skoro da ni jedan, osim gore navedenog lenova, nema mogućnost da sastavi dva dana, ako se malo ozbiljnije koristi, što je i normalno...

Baterija, performanse i potencijal uopšte... To vam je kao "kad" kupite bmw 550d i onda ga vozite 1000km pri brzini 120km, da ne bi sipali dva puta gorivo...?!
Onda mogu i sa cliom preći tu razdaljinu...
Tako kad pišemo o bateriji koja na takav sklop memorije, procesora, ekrana... 3000mAh ne prestavlja ništa više, do prave mere da se pregura dan...

Tesko je izabrati pravi telefon sada. Ali u tom cenovnom rangu odprilike sta god da uzmes ne mozes puno da pogresis. Ali kao sto rekoh njemu je najbitnije da telefon moze da izdrzi neke padove itd... A kako sam gledao droptestove , G2 ne dolazi u obzir, 925 onako, ali 920 ubedljivo najbolja sto se toga tice.

Lumia 920 j2 jako izdrzljiv telefon i cvrste izrade ali sam ja ipak kupio Nillkin hard futrolu koja savrseno pristaje uz tel i nimalo ne ruzi izgled telefona

I ja našao jedva za Lumiu 520 Nillkin (kod nas, znam da na ebay ima) i mnogo dobro stoji telefonu. Po meni najbolje futrole.

Hehehe... U kategoriji hi end telefona (920, 925, G2),
po dizajnu bi preporučuo 925,
po mogućnostima (mislim na punu podršku ne "osakaćenim" aplikacijama) G2,
po ceni 920 (napolju je beli 200€ best kupovina)
po kameri sva tri (noćnoj ptici lumia 920, 925, 1020...),
po bateriji Lenovo P780 (i G2 troši kad ga stisneš, ne pomaže...)

Mada se neki neće složiti samnom kada pišem ovako nešto, al' skoro da ni jedan, osim gore navedenog lenova, nema mogućnost da sastavi dva dana, ako se malo ozbiljnije koristi, što je i normalno...

Baterija, performanse i potencijal uopšte... To vam je kao "kad" kupite bmw 550d i onda ga vozite 1000km pri brzini 120km, da ne bi sipali dva puta gorivo...?!
Onda mogu i sa cliom preći tu razdaljinu...
Tako kad pišemo o bateriji koja na takav sklop memorije, procesora, ekrana... 3000mAh ne prestavlja ništa više, do prave mere da se pregura dan...

+1
Dugo nisam pročitao pametniji, i realniji post na forumu.
cheers

Jel prati neko i pokusava da proveri da li je dostupan BLACK update preko NSU ? Za 720 ili ostale low end modele ?

Sta ovo konkretno radi i da li radi kod nas?

Prilozi

• wp_ss_20140118_0003.png
    wp_ss_20140118_0003.png
    66.4 KB · Pregleda: 117
Ja sam pratio za 820 prije OTA, i nije ga bilo na serveru, sada me više baš i ne zanima.. :d

Koliko sam vidio na onoj listi sada je 625 na redu, a onda ??

625 nije još dobio tj ovaj za naše tržište nije. Na wpcentral vidim da neki već jesu dobili...

To je Cell Broadcast. Koristi se za slanje opštih informacija, npr. vreme, poruke provajdera ili najavu elementarne nepogode. Nekada je radilo kod nas, a do danas nisam probao da li još uvek radi.

Poslednji cell broadcast sam dobio tamo negde 2003, a ni tada baš nisam bio siguran čemu to služi...

Radi CB, kanal 50 na 2G, to je jedino što radi. :D

@spacer

Hvala, lepo je kad nešto napišeš i vidiš da pojedini vide i dublju suštinu onog što je napisano.

Advanced text, još pored gore navedenog obaveštava kroz sms o promeni "regiona" (čitaj odašiljaču signala), tako kad idete od Starog grada preko Slavije do Vračara, možete dobiti i do 4 sms-a o tome da ste na Tašmajdanu, pa na Slaviji i sl. Tako je bar radio na ativ s-u pod GDR2...

@spacer

Hvala, lepo je kad nešto napišeš i vidiš da pojedini vide i dublju suštinu onog što je napisano.

Advanced text, još pored gore navedenog obaveštava kroz sms o promeni "regiona" (čitaj odašiljaču signala), tako kad idete od Starog grada preko Slavije do Vračara, možete dobiti i do 4 sms-a o tome da ste na Tašmajdanu, pa na Slaviji i sl. Tako je bar radio na ativ s-u pod GDR2...

Gde je to podesavanje , da probam bas. :)

Skinuo sam moli player pro,prebacio video fajl preko pc,ali kada udjem u moly player nema tog video,a u integrisanom playeru ima. Da li neko zna do cega je?
Sve video snimke za "Moly Player" moraš da prebaciš u Pictures/Camera Roll folder,da bi ga moly player video.
Prvo pozdrav za sve ljubitelje Windows Phone platforme.Ako neko ima,neko pitanje u vezi HTC 8X/S telefona,neka slobodno pita(pošto vidim da za HTC Windows nema posebna tema).:S:

Pa napravi je, napiši nešto o telefonu, stavi par lepih fotki... Objasni šta to htc nudi u odnosu na druge i reci mi dali još uvek ima onu foru, kao wp7 mozart, flip ansver... i flip budilnik, ono, kad ostaviš telefon, pa ti zazvoni, a ti ga okreneš i on mutira...

Poslednja izmena:
Nije istina, napraviš novi folder na recimo SD card (root) i nazoveš tu ga npr. XY, i sve čita bez problema.. (možda imaš neku staru verziju app)..
Kao prvo,tako je pisalo u upusvu i normalno radi.Kao drugo nemaju svi WP8 telefoni SD card...
@rotkod
Još nemam pravo da postavljam teme valjda,evo telep je postavio link.Hvala.

Radi ovo kod mene, sinoc isao od Nisa do Leskovca i par puta mi zvrndao telefon.. Doljevac, Zivkovo, ali mi posle nije javljao na dalje.. U ostalom ako samo to i stize onda je i besmisleno..

Pa napravi je, napiši nešto o telefonu, stavi par lepih fotki... Objasni šta to htc nudi u odnosu na druge i reci mi dali još uvek ima onu foru, kao wp7 mozart, flip ansver... i flip budilnik, ono, kad ostaviš telefon, pa ti zazvoni, a ti ga okreneš i on mutira...

HTC (8X/8S) ima funkcije koje navodis :) Sjajne stvari, koje na zalost npr. Ativ S nema, a bas sam se navikao...

Pa, zar to nemaju i Lumie, msm flip to silence na pozive i budilnik ??? Meni to radi na 720 jos od ambera cini mi se.

To imaju svi sem ovog Samsunga, aliiii to nije bitno, koga briga za sve te korisne stavke kad mi na Ativu imamo App folder ... :S

To imaju svi sem ovog Samsunga, aliiii to nije bitno, koga briga za sve te korisne stavke kad mi na Ativu imamo App folder ... :S

zar nema i nokia tako nesto ? :/

ativ se razlikuje najvise po tome sto dobijas ekran veci od vecine,sd i odlicnu bateriju (napisao sam sd zato sto 920 925,8x i mozda jos neki nemaju sd a imaju istu kolicinu interne memorije ), a manjak nekih aplikacija je jedini problem

Vrh Dno