Šta je novo?

AMD APU Kaveri

Kada takva memorija bude standard na 1080p rezolucije će se gledati kao sada na 720p

onda ce apu uvek biti na zadnjem sedistu...
bas me zanima na kolko ce fps na max setingu terati crysis3 :-devil-:, i dal postoji ikakav razuman nacin da dostigne 40fps u istom :d?

Ne znam sta ljudi ocekuju od APU ako misle da ce dobiti procesor u rangu i7 i gpu u rangu HD7990 onda nek na 170$ dodaju jos jednu nulu (0).
Poboljsanje na polju gpu bice primjetno, a cpu dio oko 15% i to je logicno negdje vise negdje manje zavisno od aplikacija i testova uz podrsku za Mantle sasvim ok izbor za 170$

+1
Ljudi ocekuju od apu-a da tera igre na ultra u full hd sa oko 40 fps-a, apu nije namenjen za takve korisnike vec za one koji zele za relativno malu svotu novca imaju pristojne performanse...
Inace dok ne izadje test na bench-u nikom ne verujem... Mozda sebe pocastim sa jednim 7850k :D

Da li ocekujete za koji dan premijeru i kod nas? Sumnjam, ali ko zna,...

U Španiji su 143€ i 162€, najniže cene koje sam do sada video. Poređenja radi, i5-4570 košta takođe 162€ (kod nas i neki evro više).

Poslednja izmena:
Ne razumem zasto imate potrebu da poredite kaveri sa vrhunskim intel procesorima od 600e,koji da se razumemo nisu napravljeni za igru i zabavu!
Kaveri ce kupovati ljudi koji zele veoma pristojne performanse sa integrisanom grafikom,igrive nove igre bez nekih ultra giga rezolucija,zatim malo igranja oko overkloka i to je to!To ce Kaveri apsolutno pruziti za novac od 150e,i mislim da realno i vredi!Dobijate mnogo toga u jednom procesoru,zato je i napravljen i apsolutno kao takav nema konkurenciju.A nek bude bolji 10-20% od 6800k i ja im skidam kapu!

U Španiji su 143€ i 162€, najniže cene koje sam do sada video. Poređenja radi, i5-4570 košta takođe 162€ (kod nas i neki evro više).

Te cene nisu merodavne jer 162€ izadje 222$. i5-4570 u americi kosta 200$ a kao sto rece u Spaniji 162€ pa bi tu konvertovanje cene bilo u fazonu dolarska cena minus 19% jednako je cena u eurima, najjaci Kaveri ima najavljenu cenu 173$ pa bi po toj racunici trebalo da cena u eurima bude 140 :)

Ne razumem zasto imate potrebu da poredite kaveri sa vrhunskim intel procesorima od 600e,koji da se razumemo nisu napravljeni za igru i zabavu!
Kaveri ce kupovati ljudi koji zele veoma pristojne performanse sa integrisanom grafikom,igrive nove igre bez nekih ultra giga rezolucija,zatim malo igranja oko overkloka i to je to!To ce Kaveri apsolutno pruziti za novac od 150e,i mislim da realno i vredi!Dobijate mnogo toga u jednom procesoru,zato je i napravljen i apsolutno kao takav nema konkurenciju.A nek bude bolji 10-20% od 6800k i ja im skidam kapu!

Ma to Intel govori iz njih :)

Da ,ne znam kolega dal ste ucili simboliku:
ali intel bi na primer znacilo intel-igencija! , dok bi a.m.d. znacilo = Ako Mogu Duvalim :p

Ja sam jedan od casual gamera, koji igra ono sto je izaslo pre 2-3 godine jer ne stignem. Eto recimo Skyrim volim da odigram ( volim RPG)

Ne trazim sve na Ultra i AA/AF na max. Trazim samo da ovaj 7850K bude sledece: I3 2100 + 7730/50 grafika jer sam sa time igrao Skyrim opusteno.Ako to uspeju da daju za ispod 16000din kupujem bez razmisljanja.Kontam da cu morati neku memoriju na 2133/1866 da uposlim i to makar 8GB ali sta da se radi ;)

Navijam za Kaveri :)

Ja se nadam da ce Kaveri + HD7750 CF biti negde u rangu HD7770/HD7790.

onda ce apu uvek biti na zadnjem sedistu...
bas me zanima na kolko ce fps na max setingu terati crysis3 :-devil-:, i dal postoji ikakav razuman nacin da dostigne 40fps u istom :d?

Pa na zadnjem sedistu za ljude kojima je prvo pitanje "jel moze da tera crysis 3 na ultra". Ko da je crysis 3 najbitniji. Prodjes i bacis u smece, igra za nekoliko sati zabave. A kupujes komp za nekoliko godina.

Takvi napaljeni tipovi nisu ni svesni koliko ima ljudi koji iskljucivo igraju MOBA,MMO i indie igre na kojima APU radi odlicno a istima prave masine od 1000evra da bi terale WOW, LOL, DOTU2 i slicne popularne a nezahtevne igre.

Na to mozes da gledas i sa druge strane mozes da kupis grafiku u rangu 7970 i 680 i slicne za igranje u 1440p i da kazes kao dza bu jake grafike puko sam 300 400evra za iste, prave gejmerske grafike ... i da opet budes na zadnjem sedistu jer su one pravljene za 1440p gejming a 290x i 780ti koji su pravljeni za 4k gejming ih deru kao sto neka mid range karta dere APU... Nekada je u 720p bio ko sto je danas 1080p ... tehnologija se pomera napred ko moze ce da baca pare early adopters ali za vecinu to je glupost i ne treba im mazati oci... bar ne nama u Srbiji.

Hocu da kazem da uvek moze bolje, samo je pitanje ko je spreman koliko da plati, i za sta mu treba to sto kupuje. Vecini to nije jasno pa vidjam konfiguracije za hardkor igranje sa APU/intel integrisanim grafikama i konfiguracije za surfovanje netom i gledanje filmova sa 8800ultrom/GTX670 itd...

Poslednja izmena:
Pa na zadnjem sedistu za ljude kojima je prvo pitanje "jel moze da tera crysis 3 na ultra". Ko da je crysis 3 najbitniji. Prodjes i bacis u smece, igra za nekoliko sati zabave. A kupujes komp za nekoliko godina.

Takvi napaljeni tipovi nisu ni svesni koliko ima ljudi koji iskljucivo igraju MOBA,MMO i indie igre na kojima APU radi odlicno a istima prave masine od 1000evra da bi terale WOW, LOL, DOTU2 i slicne popularne a nezahtevne igre.

Na to mozes da gledas i sa druge strane mozes da kupis grafiku u rangu 7970 i 680 i slicne za igranje u 1440p i da kazes kao dza bu jake grafike puko sam 300 400evra za iste, prave gejmerske grafike ... i da opet budes na zadnjem sedistu jer su one pravljene za 1440p gejming a 290x i 780ti koji su pravljeni za 4k gejming ih deru kao sto neka mid range karta dere APU... Nekada je u 720p bio ko sto je danas 1080p ... tehnologija se pomera napred ko moze ce da baca pare early adopters ali za vecinu to je glupost i ne treba im mazati oci... bar ne nama u Srbiji.

Hocu da kazem da uvek moze bolje, samo je pitanje ko je spreman koliko da plati, i za sta mu treba to sto kupuje. Vecini to nije jasno pa vidjam konfiguracije za hardkor igranje sa APU/intel integrisanim grafikama i konfiguracije za surfovanje netom i gledanje filmova sa 8800ultrom/GTX670 itd...

AAA, nema tog APU-a na kome WoW radi odlicno(zapravo bez i5 nema ni o od odlicno, ovaj Phenom II X6 se obrukao :D ), a i Dota 2 je daleko od nezahtevne, HD6670 ne moze da je tera u 1080p bez da padnu malo detalji :D

Nego da pitam ja, da li je viable overklok non k modela?

AAA, nema tog APU-a na kome WoW radi odlicno(zapravo bez i5 nema ni o od odlicno, ovaj Phenom II X6 se obrukao :D ), a i Dota 2 je daleko od nezahtevne, HD6670 ne moze da je tera u 1080p bez da padnu malo detalji :D

Nego da pitam ja, da li je viable overklok non k modela?

Ne znam meni wow na 1600x900 je radio odlično sa core 2 quad 6600 koji je sigurno slabiji od top apu modela što se cpu snage tiče

Pa radi WoW super prilikom radjenja daily-a i 10 man bg-ova i raid-ova(mada i tad zna da padne malo FPS). Na Timeless Isle kad svi nagrnu na World Boss-a ili u 25-man RAID-u ili vecem BG-u FPS padne na teen brojeve. Bilo je malo bolje dok sam imao Yorkfield Xeon na 4GHz(a zbog uboge ploce ne smem ni da mislim o OC-u ove X6), ali i tad je Lagaran imao smanjen FPS.

EDIT: Ja inace sad igram u 1280x1024 :D

Znaci to ce biti oko 19 hiljada kod nas.. Lepa cena..

Prodaje se konfiguracija sa 7850K kod nas, sa prilicno jakom cenom...Jos uvek nema procesora solo.Videcemo koja ce biti cena, pa ce se onda sklopiti neke kockice

Meni se cini da je A8-7600 pun pogodak ovde.

Koliko sam video A8-7600 je tu po performansama jednak najacem Richland-u tj A10-6800K, samo da jos cena bude jednaka ili makar malo niza od njega bice super.

Ali je potrosnja mnogo bolja, odnosno onaj 45w mod.

Da upravo zbog toga je mnogo primamljiviji, ako bude cenovno prihvatljiv mozda je zanimljiviji od 7850K , za recimo masinu koju ja imam ( Trenutno mi je na ploci A4-6300)

Jedina stvar u koju treba uloziti jeste ram, moj je na 1600mhz

Vrh Dno