Love Hunter
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.07.2004
- Poena
- 390
Lepo
Ali bi bilo jos lepse veci upload... ne zbog torrenta vec zbog prebacivanja sajta sa hostinga na kucni server.
A kako to, sa današnjim cenama hostinga, može ikome da se isplati ili čak uopšte da funkcioniše?LepoAli bi bilo jos lepse veci upload... ne zbog torrenta vec zbog prebacivanja sajta sa hostinga na kucni server.
Zasto ne bi f-nisalo? Naravno uz staticku IPv4.
Npr. slucajno imam server room - prostoriju u kuci. Verujem da si cuo za "home lab" termin
Ako kod provajdera za server housing masine dobijes 10 ili 20 mbit-a ka netu, ne vidim da isto to ne bi moglo da f-nise i u kucnoj reziji. Cak sta vise, kad ti se zatupi server kod provajdera moras da cekas radno vreme da ti ga resetuju itd.. ovako si sam svoj gazda
pozz :wave:
Zasto ne bi f-nisalo? Naravno uz staticku IPv4.
Npr. slucajno imam server room - prostoriju u kuci. Verujem da si cuo za "home lab" termin![]()
Zato što su potrebni veliki troškovi da bi se u kući/stanu napravio data centar. Zato što samo Telekom ima ozbiljna čvorišta (isturene stepene), koji te neće ostaviti bez linka kad u nekoj zgradi izbije osigurač. Zato što (ozbiljni) provajderi imaju daleko veću dostupnost jer je sajt repliciran na dva ili više data centra, obično na različitim geografskim lokacijama i sa različitim putanjama do servera. I tako dalje i tako dalje i tako dalje...Ako kod provajdera za server housing masine dobijes 10 ili 20 mbit-a ka netu, ne vidim da isto to ne bi moglo da f-nise i u kucnoj reziji.
Zatupi server kod provajdera?!? :zgran::wall:Cak sta vise, kad ti se zatupi server kod provajdera moras da cekas radno vreme da ti ga resetuju itd.. ovako si sam svoj gazda![]()
Šerovani, naravno. I dobro, nije 10 nego 16-18€. Ima ih, da ne reklamiram sada ovde.Koji vi to hosting nadjoste za 10e godisnje, a da stvarno vredi nesto?
Ma je ne znam o čemu čovek priča. :sceptic:Cim treba cekati "radno vreme", znaci da ne vredi![]()
Ja stvarno ne znam ko bi još radio server hausing u svom stanu, preko VDSL-a, ili nedaj Bože kablovskog neta, i očekivao visoku dostupnost. Ustvari, znam, al' neću da komentarišem.A uz to, za server treba prilicno dostupan link! A kod nas ne da treba cekati radno vreme ako ne radi link vec treba cekati dobru volju![]()
Ako je to nesto sto vredi, daj na PM. Trenutno sam na planu koji je 55-65$ godisnje (zavisi kakav promo imaju kad placamŠerovani, naravno. I dobro, nije 10 nego 16-18€. Ima ih, da ne reklamiram sada ovde.
Bio danas da se prijavim za 50 po ceni 10 ali racunar je izbacio da nisam medju izabranim korisnicima pa nisam mogao.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari