Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To znaci da od 1000$ stize ti 982$ . Komercijalna ima intermediar banku i ona uzima oko 1% po mojoj racunici, ne znam koliko racunaju u Bitstampu konverziju ako ides da ti posalju evre. @eternity jel ti bese radis u Intesi

Radio sam 5 godina, do avgusta prosle godine. ;) Preslo se na nesto ozbiljnije. :)

Za 15.000$ poslatih pored cene slanja koju svaki ima ponaosob menjac (gox, stamp...) meni su uzeli tacno ovoliko: 25$ za intermediary bank - INTESA JE IMA CIM NAPLACUJE - i kad su legle pare (14.975$) uzeli su jos 22,47$ tako da su na kraju troskovi bili: cena podizanja novca + 25$ + 22,47$

Troskovi nisu veliki, ali je rizik ne isplativ za ljude koji dizu kesa dosta.

Ja nisam imao trosak korespodentske banke. Kada sam slao dolare stiglo je onoliko koliko sam poslao umanjeno samo za 15usd provizije stampa i 0.25% provizije za loro priliv. Vidi li se na izvodu struktura priliva?

Poslednja izmena od urednika:
A jel probao neko Perfect Money sa btc-e, vidim da je bas mala provizija? Izbego bih ako je ikako moguce slanje direktno na racun...

Taman mi verifikuju nalog na bitstapmu iz petog pokusaja kad sajt vise ne radi..odes na sajt a ono samo pise "and its's gone. Page not found."

Neko im ocigledno hakovao sajt..mislim da ce hakeri biti glavna prepreka da kriptovalute udju u masovniju upotrebu..ja sam tek 20 dana u ovim vodama i vec mi hakovali nalog i sve pokupili i ako imam znanja o kompjuterima vise nego 99.9% ljudi.
I jer moze neko da mi kaze u kojoj banci da otvorim racun..neko kaze u intesi ima neka taksa vise

Vratio se :) ziv je :)

Meni su odbili verifikaciju, a kada sam kliknuo na link iz mejla prebacio me je na "Login" stranicu gde sam se normalno ulogovao. Home stranica nije radila u tom trenutku, sve ostalo je funkcionisalo normalno.

Kakve to veze ima :)

Opet se dokazuje da su istocne zemlje rak i dalje ma koliko se USA nikom ne svidjala ostali su dno dna... :)

Da putinovi oligarsi ne drze BTC-e i rusi bi isto

I to ce da traje kratko i idemo ponovo gore. Prevelika se lova vrti da bi iko ostao imun na virtuelne valute. Trgovace oni i dalje a i ostali ce, makar i underground ako treba ;)

Blizi se 31., bice sve zanimljivije...
Btw. underground je off-exchange (da ne kazem offline) znaci nema direktnog uticaja na vrednost

Blizi se 31., bice sve zanimljivije...
Btw. underground je off-exchange (da ne kazem offline) znaci nema direktnog uticaja na vrednost

A zasto ne bi imala... mozda kratkorocno ali kinezi su vec presli na trgovinu offline... ima za to vec poznatih kafica gde se obavlja razmena, itd..

Pa zato sto ti off-exchange mozes kupiti/prodati btc za 100 miliona i niko to nece znati. Cenu odredjuje ponuda i potraznja (da ne ulazimo sad u manipulacije, insider trading i sl.) a to se ne vidi po kaficima.
Da ne pricamo o tome da masovne trgovine off-exchange nikad nece ni biti - ljudi se snebivaju da kupe telefon za par stotina evra a kupovace coin-e za par (desetina/stotina) hiljada. To ostaje rezervisano za sporadicne, simbolicne sume i za whales.
Je*ala je Kina kevu coin-ima, mada su ispali fer sto se tice najava i datog vremena, mogli su to da urade daleko drasticnije

Radi sajt samo ne radi prva stranica

Samo da cena ltc ne ode opet u nebo, hocu da poludim od poziva i od onog "a jel moze za juce" :D

LOL Dogecoin - dajte stvarno....

PA imate sajt mozete sami da napravite svoju kriptovalutu za nekih 0,1 btc :)

Napravimo BENCH coin i ojadimo se od para :))))

@Extreme
Kina fer, ja neznam jel su vam vrane popile mozak, ali ono sto je kina uradila je dno dna... na sva usta promovisu BTC na nacionalnoj televiziji i odjednom BAM :)

ROFL kina je srbistan dva :) dno dna, djubre tesko od zemlje koja ceka revoluciju...
A koliko vidim kinezi su se vec odavno organizovali da trguju BTC po kaficima, nije to prazna prica, za sad na hiljade geek-va sutra na milione :)

Pa naravno da će uraditi "BAM" da bi kupili jeftino i što više da kad "proradi" Hong Kong i južno azijsko tržište da imaju čime da "rade" ;). Ništa kod njih nije slučajno kao ni ekspanzija Kineske ekonomije zadnjih 20 godina....

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno