Šta je novo?

AMD Radeon 7870/7850 zvanicna tema

Slažem se, odlična karta sa dobrim hladjenjem.

Ne volim da podizem napon kod GPU-a. Zato sam se i zaustavio na ovim taktovima. Mislim da je i ovo i više nego dovoljno. :)

Probao sam bio 1300MHz za jezgro, ali puca test na kraju, tako da nije stabilno sa default voltažom. Isto važi za memoriju na 1400MHz.

Super su rezultati, sa oc je brza od Asusa 7870 za par %

sta mislite da li da uzmem powercolor hd 7850 ili msi gtx 660. Slab mi je budzet .Od igara wot i assassin creed 4 . Inace imam i5-3450 8 gb rama......
rezolucija ekrana je 1920x1080

Ako nadjes r9-270x ili običnu r9-270

to je vec 170 e nasao sam msi 7850 1gb za 130e. Znas kada i toliko jedva nategnem. e sada da li je 7850 sa 1gb sporija puno od one sa 2gb?

powercolor 1gb 7850 je 13.500 nova, sad jedino neka ti neko odgovori zbog rezolucije igranja da li je bolje ici na 2gb

Bolje je 2GB, jer su igrice počele da koriste više od gigabajta memorije.

hmm
onda ispada da je bolje uzeti r7 260x 2 GB vram, za hiljadu manje koja je 15-20% sporija od 7850, trenutno ali džaba sva gpu snaga ako kartica nema dovoljno memorije ?

Neko je kačio test gde je r7 260x bolja od 7850.
Sad šta znam, treba sve dobro proveriti...

Ima li neko slicnih iskustava ili resenje:
Graficka SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5 se ne pokrece (ostalo da) ako kompjuter miruje 45min do sat vremena. Jedino mogu da restartujem sistem (Win.7) i tada se pojavi ikonica da se ulogujem, sto je trebalo biti odmah mesto onog crnog ekrana i informacije na njemu ga monitor ne prima nikakav signal.
Hvala u napred!!!

ja mislim da ti se upali skrinsejver i da posle budjenja ti prikaze logon skrin,sto ne bi trebalo ikakvih problema da imas da pogasis u sreen saver opcijama.a sa samom grafickom mislim da je sve u redu.

ali posto ti je toliko konfuzno pitanje moze biti da sam te totalno pogresno shvatio.

Ima li neko slicnih iskustava ili resenje:
Graficka SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition OC 2GB GDDR5 se ne pokrece (ostalo da) ako kompjuter miruje 45min do sat vremena. Jedino mogu da restartujem sistem (Win.7) i tada se pojavi ikonica da se ulogujem, sto je trebalo biti odmah mesto onog crnog ekrana i informacije na njemu ga monitor ne prima nikakav signal.
Hvala u napred!!!

Malo je konfuzno pitanje ali mislim da sam ga shvatio. Odgovor je malo neverovatan za one kojima se pre toga isto to nije desilo. Kada kartica sneće da podigne monitor iz standbuy-a, najčešće su upitanju prvi simptomi da odlazi polako ali sigurno u večna lovišta.
Kada sam imao takve probleme sa jednom msi 5850, na par stranih foruma sam našao odgovore da polako crkava i da su to prvi simptomi, narano bio sam skeptičan kakve veze ima softversko uključivanje monitora iz win-a sa crkavanjem hardvera. Igrice rade sve u šesnaest, normalne temperature... nakon jedno mesec dana od pojavljivanja problema, kartica iz čista mira samo nije davala znake života, srećom garancija, reklamacija i ja dobih novu.

Pa ne bih znao kako drugacije da opisem problem jer sam sve rekao. Kartica ode u neki svoj standbuy iz kojeg nece da se pokrene ali samo ako mirovanje potraje oko sat vremena, ne mogu precizno da izmerim to vreme. Monitor se gasi posle 10-15 minuta mirovanja kasnije Windows 7 stavi sve na standbuy iz koga se pokrene na pokret misem ili bilo kojim tasterom, jedino graficka nece.
Kartica je u garanciji ali kako da u servisu to predstavim kao kvar kad prolazi testove optrecenja, ne baguje itd...

To su ti simtomi ako nakon restarata sve radi normalno do sledećeg ulaska u "sleep mod".
Ako garancija ne ističe brzo, sačekaj malo da umre skroz.

Poslednja izmena:
Garancija je jos godinu dana tako da sam miran po tom pitanju.
Hvala sto ste me pripremili na ono sto ocekuje graficku karticu iako to nije svetla buducnost.
Pozdrav!

Ni meni 7870 XT nece da se probudi iz slipa, kao ni gf 9100 na laptopu. Mislim da je do OS pre nego go gpu, na win 7 nisam imao muku na 8.1 i 8 da.

Ali kod mene problem se manifestuje bas na Win 7, istina nisam ni probao osmicu te mi je drago sto si postova svoje iskustvo bas na tom operativnom sistemu.
Sad nema razloga da pokusam sa njim...
Izgleda da taj problem sa 7870 nije tako redak :(

Probaj sa drugom verzijom drajvera. Ja koristim 13.9 i više nemam tih problema.

U međuvremenu sam uradio i update BIOS-a na matičnoj.

Evo još malo testova PowerColor DEVIL HD7870 na taktovima 1290MHz za Core, 1390MHz za memoriju, default voltaža

3DMark 11 Performance
3DMark11Performance1290-139020power.jpg

3DMark 11 Extreme
3DMark11Extreme1290-139020power.jpg

Unigine Heaven 4.0 Extreme
HD7870DevilUnigineHeaven1290-1390Extreme.png

Poslednja izmena:
U *** ova tvoja baš kida :D

Svaka 7870 je GHz verzija. ;)

Da li je normalno da se 7870 u furmarku greje na 90c?

Zavisi od vise faktora, ko je proizvodjac, jel oc kartica, kako i na koliko ti je podesen vent da radi i dosta zavisi i to koliko ti je provetreno kuciste jer ako je slabo provetreno vruc vazduh ostaje u njemu i greje se kao blesava. I mani se furmarka nego proteraj heaven4.

Nazad
Vrh Dno