I gde ces to da kupis kod nas?
Jesi li razmišljao o ovom kućištu?
http://www.emmi.rs/kućišta-kucište-...-r4-black-pearl-windo.11.html?productId=35594
Zasto je bolje od npr. CM 690II Advanced? Odgovori argumentovano ili nemoj vise ovako da pises po forumu. Ruku na panj stavljam da je CM hladniji od tog Fractala... + HDD dock + dva otvora za 140 i 120 mm ventove sa strane + vise ventova u startu
Skupljam pare za to kućište![]()
Ja imam 690 II Advanced i mogu ti reci sve mane kucista. Kuciste jeste dobro, ali Fractal ima svojih prednosti. Sto se tice hladjenja, logicno je da je 690 II hladniji - kod Fractala je napravljen kompromis izmedju tisine i hladjenja. Pogledaj samo velicinu kucista, cable management, filtere... Ne bih tako lako otpisao Fractal. U sustini, nisam video ni jedan review koji ima nesto da prigovori kucistu.
@horkolerbus:
Ovde prvi put vidim da je neko rekao da je R4 smece. Voleo bih samo da znam kako si ti jedini pametan, a svi ostali blesavi?
Ne moras da mi govoris o 690II jer sam ga licno posedovao (nikada ne pricam napamet) i cak sam se za neke mane zalio ovde na Cooler Masterovom podforumu. Napisi zasto je Fractal R4 bolji izbor jer ja sam prednosti CM-a naveo. Pravite od Fractala novi Apple bez potrebe. R4 je daleko od smeca ali ne vredi te pare, nemoj da se lazemo
Dampening nije nikakva odlucujuca prednost. Imao Bitfenix Ghost i sa malcice jacim hardverom pretvara se u samotnu pec. Kako jednostavno cistis bilo koje kuciste? Ja za to nisam cuo, a voleo bih da posedujem tako cudnu napravu. Ako hoces detaljno, moras da ga rasturas u crevca pa ne znam sta da je. Trenutno imam s71 koji ima "filtere" na sve strane (ovo nema veze sa filterima, zenska carapa je za ovo izum, al ajd masa da se lozi). Mislis da sam resen prasine i djubreta? Na CM-u dete od 5 godina skida prednju masku za sekund. Istu zajedno sa kadicama za diskove pod tus.Prednosti - po meni, prvenstveno oblozenost kucista damping materijalom. Pogledaj filtere i nacin vadjenja? Objasni mi kako ces jednostavno ocistiti CM 690. Narocito prednji deo kucista i filter ispod napajanja. Po meni je to jedini fail kod ovog kucista. R4 je vece kuciste, ima bolji cable management. Fioke za HDDove se mogu izvaditi kompletno. Dva fana napred. Nisam video uzivo R4, ali ni ovde na forumu u temi za R4 ni na netu nisam nasao nikog ko ima neku primedbu na Fractal.
Dampening nije nikakva odlucujuca prednost. Imao Bitfenix Ghost i sa malcice jacim hardverom pretvara se u samotnu pec. Kako jednostavno cistis bilo koje kuciste? Ja za to nisam cuo, a voleo bih da posedujem tako cudnu napravu. Ako hoces detaljno, moras da ga rasturas u crevca pa ne znam sta da je. Trenutno imam s71 koji ima "filtere" na sve strane (ovo nema veze sa filterima, zenska carapa je za ovo izum, al ajd masa da se lozi). Mislis da sam resen prasine i djubreta? Na CM-u dete od 5 godina skida prednju masku za sekund. Istu zajedno sa kadicama za diskove pod tus.
Hoces tiho, fino provetreno? Evo jedan hint. Uletis u prodavnicu bele tehnike i trazis ugljeni filter za kuhinjske aspiratore. Stavis to na celu prednju masku (lepo razrezes po dimenzijama cm-ovih filtera), kod napajanja, ispred napajanja i na gornju stranicu kucista (mozes i na stranicu), pa da vidis sta je sound dampening:smoke: i istovremeno odlicno resenje za smanjenje prasine. Kod CM-a dva fana dole (2x120mm), dva gore (2x120 ili 2x140mm), 280mm radijator moze da se postavi i gore i dole (ovo takodje iz licnog iskustva, imao Cors H100), hdd dock, 2x140mm + 1x120mm dolazi uz kuciste. Za sam filter ispod napajanja si u pravu ali to su vec ispravili sa 690III koji je isti cenovni rang. E, i drzac za grafiku je notorna glupost. Niko ne kaze da je 690II savrsenstvo (daleko od toga) ali tvrdim da je bolje od R4. A tebi je ipak samo dosadilo pa bi da menjas. I ja sam tako pa bih se sada rado vratio na kuciste kao tvoje. Moj je savet da ga ne menjas, jer neces dobiti nista time. Par dana ce da te puca endorfin a posle kad prodje shvatis da nista uradio nisi samo si dodatno pukao lovu. Toliko (i previse) od mene na ovoj temi. Odo`u krpe, ujutru se rmba
kupi to fractal kad ti svi kazu ,vidis da su 90te opet i svi furaju airmax i trenerke pa budi i ti isto... , ako nadjes fractal za 60-70e odlicno sve preko toga je mnogo za to kuciste...
kupi to fractal kad ti svi kazu ,vidis da su 90te opet i svi furaju airmax i trenerke pa budi i ti isto... , ako nadjes fractal za 60-70e odlicno sve preko toga je mnogo za to kuciste...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari