Šta je novo?

Koje kuciste do 100e?

D0rc0l

Cenjen
Učlanjen(a)
01.01.2014
Poena
159
Da li ima neke dobre zamene za Chiftec Dragon Mid tower. Kuciste je staro 5-6 godine ali je ocuvano kao novo. Da li vredi uzimati nesto novo do 100e ?

CM 690 II Advanced (mozes ici i na obicnu verziju ako ti ne treba dock). Posedovao ga. Sjajno kuciste, odlicno rashladjeno

Poslednja izmena:
Ja takodje mislim da je R4 najbolji izbor u klasi do 100EUR, sa prozorom sa strane ili bez, ko kako voli. Zato sam i dao u prethodnom svom postu link za review ovih kucista gde je sve detaljno objasnjeno. Kvalitet je neosporan, a o dizajnu ne vredi raspravljati....ukusi su razliciti.

Taj R4 je tesko smece od kucista za tu cenu nista nije bolji od mog yupiter pro od lc powera koji je 4 puta jeftiniji cak je i lim kvalitetniji ... ,ukusi su razliciti ali najpre pogledaj otvori zavrni malo kuciste pa onda kupi ,u trgovinskim radnjama licno pogledaj ,nema ovde experta za kuciste vec samo licna odluka i iskustva ...

ti si sad expert za izgled kucista ... treba ja sad da kazem da je tvoja zena ruznija od moje... cccc ,... nemoj o ukusima da pricas ,pricaj o kvalitetu i funkcionalnosti meni npr. taj R4 6 8 kako vec izgleda kao kanta kao nekad vito kucista od 10e ... raspored je identican untra dajem plus samo za usb3,fan controler ajde..... pricamo o ceni 100e zasta ? sta ga cini posebnim ne kazem ni ja da je moj lc power zlato meni se svidja i cena mu je korektna kvalitet je isti ako ne i bolji od tog fractala uzivo ga uporedi ... za duplo jeftinije kvalitetnije.,, ima identicno THERMALTAKE Urban S21 ,i nije emmi jedina prodavnica ovde na forumu i najeftinija... ,pa ne bi ni ja uzeo lc powera kada bih davao 100e za kutiju...

i da napomenem za emmi taj moj yupiter x kosta u mom pozarevcu po svim drugim low radnjama od 3000-4000din. ,a kod njih 5400din. ,na itsvetu namerno stavljaju samo monopoliste na trzistu sa bezobraznim cenama ,ako bas zelis fractal pogledaj druge radnje

kao i misa koga sam pazario za 2100din. ,a koji je u emmiju http://www.emmi.rs/miševi-ps2-bežič...-usb-a4tech-v7-bloody.11.html?productId=35625

ja se izvinjavam ali nisam mogao da izdrzim za bezobrazne razlike u ceni i namestanja kupovine ....

Taj R4 je tesko smece od kucista za tu cenu nista nije bolji od mog yupiter pro od lc powera koji je 4 puta jeftiniji cak je i lim kvalitetniji ... ,ukusi su razliciti ali najpre pogledaj otvori zavrni malo kuciste pa onda kupi ,u trgovinskim radnjama licno pogledaj ,nema ovde experta za kuciste vec samo licna odluka i iskustva ...

To LC Power kuciste o kome govoris nisam video uzivo i ne bih ga komentarisao. Ali R4 ne da sam video, nego sam ga posle mnogo zagledanja i kupio i izuzetno sam njime zadovoljan. Reci da je tesko smece je prosto netacno, i neozbiljno jer je kuciste veoma kvaitetno izradjeno, funkcionalno i ima odlicnu provetrenost. Moguce je, mada malo verovatno, da neko na nasem trzistu (znajuci nase trgovce) nudi isti ili bolji kvalitet za duplo manje para. Da je taj LC Power po kvalitetu blizu Fractalu, verovatno bi mu bio blizu i po ceni. Kazem ponovo, dizajn je nesto o cemu se ne raspravlja.....ja volim minimalisticki dizajn Fractala ali mi je apsolutno jasno da je takavi zgled nekome odbojan ili naprosto ruzan. Zato na tu temu nema svrhe trositi vreme. A bilo bi veoma lepo (i nekome mozda i poucno) da kada izneses jednu tako ostru i jasnu ocenu o necemu, to i potkrepis cinjenicama.

ajmo onda o cinjenicama zasto ne cooler Master Silencio 650 Pure ? ili mozda BITFENIX Ghost ,sada ga trenutno nema ali ga je bilo ... ? ili s21 ili s31

Nisi me razumeo sta sam te pitao. Ti si vrlo jasno rekao za R4 da je, citiram "tesko smece od kucista", i ja sam ti rekao da bi takvu tvrdnju trebalo potkrepiti cinjenicama. Pri tom sam ja samo rekao da je MENI u cenovnoj klasi do 100EUR najbolji izbor R4, obrazlozivsi to sa par reci i postavivsi link ka testu koji je objavljen na ovom sajtu i na kome je vrlo lepo predstavljeno nekoliko kucista cene od 60-100EUR. I ni jedno od tih kucista nisam cak ni komentarisao a kamoli nazvao smecem ili necim slicnim. Dakle, zasto je po tebi R4 smece od kucista?

do 100e nema boljeg od Fractala R4 i tu je tacka. nema vise rasprave, uzimaj R4 i uzivaj .
Zasto je bolje od npr. CM 690II Advanced? Odgovori argumentovano ili nemoj vise ovako da pises po forumu. Ruku na panj stavljam da je CM hladniji od tog Fractala... + HDD dock + dva otvora za 140 i 120 mm ventove sa strane + vise ventova u startu

Poslednja izmena:
Nisi me razumeo sta sam te pitao. Ti si vrlo jasno rekao za R4 da je, citiram "tesko smece od kucista", i ja sam ti rekao da bi takvu tvrdnju trebalo potkrepiti cinjenicama. Pri tom sam ja samo rekao da je MENI u cenovnoj klasi do 100EUR najbolji izbor R4, obrazlozivsi to sa par reci i postavivsi link ka testu koji je objavljen na ovom sajtu i na kome je vrlo lepo predstavljeno nekoliko kucista cene od 60-100EUR. I ni jedno od tih kucista nisam cak ni komentarisao a kamoli nazvao smecem ili necim slicnim. Dakle, zasto je po tebi R4 smece od kucista?

zato sto vredi mnogo manje,zato sto lim nije kvalitetan kao kod cm za tu cenu,raspored nije nista posebno u odnosu na konkurenciju ,nista nije bolji od mog lc powera sem usb3 i fan kontrolera,kao sto je neko rekao to je uvreda za vid tako je meni fractal uvreda za vid za 100e ,da je 50-60 onda bi bilo best buy,zato sto je sve to isto i bolje s21 i s31 za duplo jeftiniju cenu ,ako cemo suditi po izgledima kucista onda ok ,moj lc power prede bez iakakve izolacije i cuda unutra oblaganim,provetravanje je na maximalnom nivou,fan je tih kao kod skupljih cm i sve to za 30e , i zato sto je silencio keva za taj fractal po svakom segmentu sto se tice silent kucista,a za 100e ima da se kupi desetine boljih kucista koji nisu radjeni na tu silent foru

Poslednja izmena:
zato sto vredi mnogo manje,zato sto lim nije kvalitetan kao kod cm za tu cenu,raspored nije nista posebno u odnosu na konkurenciju ,nista nije bolji od mog lc powera sem usb3 i fan kontrolera,kao sto je neko rekao to je uvreda za vid tako je meni fractal uvreda za vid za 100e ,da je 50-60 onda bi bilo best buy,zato sto je sve to isto i bolje s21 i s31 za duplo jeftiniju cenu ,ako cemo suditi po izgledima kucista onda ok ,moj lc power prede bez iakakve izolacije i cuda unutra oblaganim,provetravanje je na maximalnom nivou,fan je tih kao kod skupljih cm i sve to za 30e , i zato sto je silencio keva za taj fractal po svakom segmentu sto se tice silent kucista,a za 100e ima da se kupi desetine boljih kucista koji nisu radjeni na tu silent foru

Odavde vidimo da ti smatras da se za te pare moze kupiti veci broj znatno boljih kucista i to je OK. Jos nisam shvatio zasto to znaci da je ovo kuciste smece?!?! Znas, trziste je najbolji pokazatelj necijeg kvaliteta. R4 se veoma dobro prodaje po ceni od oko 9 - 10000 RSD (govorim o ceni pre Nove godine i povecanja PDV-a, ne znam kolika je sada) i jos nikoga od ljudi koji ovo kuciste koriste ili su imali priliku da rade na njemu, nisam cuo da kaze da se radi o smecu. Svi ga hvale, manje ili vise. Ja licno sam se,prilikom kupovine, dvoumio izmedju CM Silencio 650 Pure (koje je, opet po meni, takodje sjajno kuciste) i R4 kucista. Imao sam prilike da oba kucista vidim u radu, pored toga sto sam ih zagledao i otvarao po radnjama. Po meni je razlika minimalna u korist R4 i to upravo kada je u pitanju tih rad. Jednostavno iz ovog kucista dopire osetno manje zvukova nego iz pomenutog CM (unutra vrlo slicne konfiguracije). No, to je moj utisak i to me je opredelilo za ovo kuciste, ali ne mislim da je BILO KOJE drugo kuciste u tom cenovnom rangu smece, iako je sasvim normalno da neki drugi ljudi misle drugacije i opredeljuju su za neka druga slicna kucista. I da ponovim - tesko da bi se smece tako dobro prodavalo po toj ceni......zvuci logicno, zar ne?

Nazad
Vrh Dno