Šta je novo?

PDV na racunare 8% ili 20% ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taj Asus je sada 17.220din, a ima i Sapphire R7 260X 2GB za 14.330din, bar onde gde ja gledam...

Samo jos da ih ima,jedva sam nasao ovu 3 dana pre nove godine.
I to je bila najpovoljnija cena u tom trenutku za asus,uzeo zadnju iz radnje na E...

O toj radnji i govorim, primetio sam od juče da su se pojavile, a danas su cene promenjene.
Gledam i u jednoj drugoj firmi, Altos Elite Phantom (AMD FX-6300/8GB/1TB/Radeon R9 270) je bio 54.000din, a sada je 60.000din (opet 11.1%).

ako je ta druga firma na W...:), tamo je Altos Holiday Special u maloprodaji 62.221,00...uzimam taj model kao reper, posto mu znam cenu od pre 14 meseci, kada sam ga kupovao.

Jedan ceo hard od 1TB,za sad sto sam kupio,kupio sam.
Skoro sam trazio u Cacku termalnu pastu,sve radnje imaju samo
sugavog Titana,za ne poverovati,ali zato imaju grafe i za 30% skuplje.

ako je bio 54k, znaci da je bez pdva 49680, tj da bi sada cena trebala da bude 59 616, tako da su se cak i dodatno jos ugradili

Ovo je strasno. Ne znam sta tripuju ovi u ministartstvu da smo seici?
Sada smo definitivno medju najskupljim zemljama za tehniku u evropi ako ne i najskuplja, plus kada se uzme u obzir i prosecna plata u Srbiji, onda smo definitivno najskuplji.
Taman smo nekako krenuli da se "moderizujemo" i oni nadju da zaseru sve.

Bezobrazluk kolike su cene, sad sam pogledao.... Moje pare vise nece videti.

Ha ha, pre 2 meseca Sapphire DualX 270X je bio 16999, sada je ASUS 260x DCII 17200. Sta dalje reci.

Srbija nije zemlja koja moze da dopusti sebi ovakve cene. Vec imamo vise od polovine stanovnika koji su racunarski nepismeni. Sada cemo doci u situaciju da ni mladji ne znaju puno o tehnici jer roditelji nece imati para da klincima kupe racunare. Ljudi se vec zaduzuju za najosnovnije stvari pa racunari sada padaju u potpuno drugi plan.

Ja sam 30.12. kupio Saphire R7 260x u emmiju, platio ga 12.199din, sad gledam na sajtu 13.554din... jedina "dobra" stvar kod povećanja PDVa je što sam spucao 500eur na nove komponente, i više se ne mučim na staroj konfi :/

ma kakvi drugi, u deseti, briga njih za pismenost, pre neku godinu su pricali kako smo racunarski nepismeni i da treba da se smanji ovaj namet, e sad su zakucali i poslednji ekser u sanduk

nije drzhava kriva...nego uvoznici i malo trziste, shvatite to da su u madjarskoj cene nize sa PDV 27%............

Kao sto ste kupovali televizore na KP sada cete delove za kompove i to je to...

Rešenje je jednostavno - kupujte samo ako baš baš morate. Posle 3 meseca kad krenu maloprodaje, veleprodaje/uvoznici i sama država da se češu po glavi... šta da im radim.

Neće biti bolje sve dok se tehnika kupuje čak i kad se cene podižu. Tek kad vide pad prometa, može biti bolje.

Ja planiram kupovinu racunara tek za 9 10 meseci, ako do tada ne poprave ovaj ogroman problem sto sumnjam da hoce, blago madjarima :)

Daj bre da se organizujemo,da otvorimo neku radnju samo za forum.
Da se radi tako da se samo pokriju troskovi to jest da se bude na nuli.

Ništa, dajte na PM preporuku za dobrog švercera iz Mađarske. :)

Evo vec su osvanule nove cene.
Koliko vidim i provizija na kupindu je povecana.
Sta da vam kazem,jedino da vam cestitam novu godinu i sve najbolje,da namaknete neke papire i da pobegnete odavde.

Evo vec su osvanule nove cene.
Koliko vidim i provizija na kupindu je povecana.
Sta da vam kazem,jedino da vam cestitam novu godinu i sve najbolje,da namaknete neke papire i da pobegnete odavde.
I to kolektivno.:D

Ma ja sam mislio da ću stići da se skrpim do 31. i da pokupujem sve što sam hteo, pa da budem miran celu godinu, ali šipak... Samo proc i grafiku, a plus shebem ploču u međuvremenu.

Back on topic - nešto ne verujem zaista da će dileri dovoziti IT opremu iz HU - suviše mala ciljna grupa.

Ovo je bruka i sramota od drzave! Ovde je luksuz je kupiti nesto od it opreme... kao sto je amdpower rekao bezite sto pre odavde... nakon skolovanja sebi ne vidim buducnost u srbiji (namerno malim slovima) ...

A ja za dve godine jedva graficku.

Ovo je bruka i sramota od drzave! Ovde je luksuz je kupiti nesto od it opreme... kao sto je amdpower rekao bezite sto pre odavde... nakon skolovanja sebi ne vidim buducnost u srbiji (namerno malim slovima) ...
Ma ne samo PC nego gorivo,meso i sve ostalo,tako ne znam sta je sretno u ovoj novoj.

Mislim da je memorija ubedljivo najviše poskupela.

U junu sam kupio u Emmi-ju dva kompleta 2*8GB Corsair Vengeance LP, platio ih sam nešto ispod 9K po kitu.

Sada gledam, 2*8GB kit je ~20K, mogu ladno jedan moj da prodam, drugi me izađe džabe :)

Inače, moraću posle do pumpe, sad sam video da su na dizel digli akcize za 4 din po litru, država mi želi srećnu i uspešnu novu godinu!

Poslednja izmena:

Pa nije valjda , da ti , ili jos neko veruju u ove Bajke za malu decu ??? Ili radis u trgovini, pa ti ne odgovaraju postovi koji stavljaju stvari na pravo mesto. Pohlepa, Bahatost , uvoznika i Prodavaca dizu cene u nebesa, nikakva drzavica, ma kakva ona trula bila ne radi to.

Koliko se ja razumem u te stvari, ili ce cene dole ili masovni katanci. Ali najbolje bi bilo da se svi u lancu Trgovine od uvoznika do maloprodavaca dozovu Pameti, procitaju bar jednu Ekonomsku knjigu , a u svakoj pise da je na pad Prodaje odgovor SNIZAVANJE cena. To je Ekonomski Zakon, koji sam po sebi, niko ga ne propisuje deluje Hiljadama godina na Celoj Planeti.

Samo u Srbistanu na pad prodaje se reaguje DIZANJEM cana i zato nam je ovako.

Poslednja izmena:
Cene rastu,plate u mestu,dok gledamo vucica i slusamo srbsku majku.:mad:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno