Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Stvarno ima svakakvih ljudi na ovom svetu. Ovaj mi lici na onog sektasa koji zna sve o svim teorijama zavere i 101% je ubeđen da je u pravu, samo mu vokabular nije najbolji, tako mu je moć ubeđivanja oslabljena na 50%.

pre nego sto krenes da kakis po nekome prvo se raspitaj ko je covek a ne da pises da bi pisao..
u sv sl odgledaj ovo, protumaci. pa onda presudi sam dal je sektas (pazi covek ekonomista a ti ga prekrstio u sektasa - objasnio si) ili su teorije zavere
http://www.youtube.com/watch?v=um1vbZ-byak
Ako neces da gledas onda ne kaki puno i preskoci post

Problem je sto ima dosta istine a i dosta baljazgarenja...... previse smo mi mala stvorenja pa da mozemo ceo svet da sagledamo prosto...

Sto neznaci da nije u pravu manje/vise

@ zeljko
to je tacno, ja sam vec rekao negde ovde da nije lepo obradio BTC, al i tu je uspeo da poveze neke stvari, ima zanimljivih gledista,teorija..
al u sv sl, kad sam ga slucajno gledao u revoluciji odusevio sam se njegovim izlaganjem, a inace dolazim iz te sfere ekonomista pa mi je bas zato i bio zanimljiv

Teška posla da je Dragaš budala, naprotiv... Zato je i mene iznenadio ovaj tekst

Mozda se samo opire necemu sto je previse novo za njega....bilo je i pre genijalaca koji su tvrdili da se naizmenicna struja ne moze/ne sme koristiti po kucama...

Mozda se samo opire necemu sto je previse novo za njega....bilo je i pre genijalaca koji su tvrdili da se naizmenicna struja ne moze/ne sme koristiti po kucama...

Ma u svemu je u pravu do zakljucka gde dokazje da je OGRANICEN :)

Sve to stoji da je moguce mika i silja napravio isti, ali to je cisto natucanje i leptrdija, a to sto ga je veliki brat pustio da zivi ko zna zasto i da li veliki brat bas moze protiv svega da se pori, ili postoji i ono sto smatra da moze da kontrolise jer se plasi nekog novog BTC-a sa PRAVOM anonimnoscu, sto BTC/LTC nije!

A zakljucak mu je *****an 100% kad poredi sa picom...

Jednostavno neko ko zivi u kamenom dobu nema sta da pametuje o kryptovalutama (pogotovo ekonomisti koji kao 99% njih nisu spremni na nove ideje i promene radikalne).... sto neznaci da je neki deo price i istinit

pre nego sto krenes da kakis po nekome prvo se raspitaj ko je covek a ne da pises da bi pisao..
u sv sl odgledaj ovo, protumaci. pa onda presudi sam dal je sektas (pazi covek ekonomista a ti ga prekrstio u sektasa - objasnio si) ili su teorije zavere
http://www.youtube.com/watch?v=um1vbZ-byak
Ako neces da gledas onda ne kaki puno i preskoci post

Istina je da ne znam ko je lik ali nisam ni rekao da je sektas :) nego me podseca na nekoga takvog. Prednost je to sto na prvu kada procitam imam utisak sarlatarenja pa sam zato i napisao prve utiske. Istinu niko ne zna i sve je nagadjanje. Da li je satoshi lik ili vise likova ili firma ili nesto trece. Mozemo o tome beskonacno ali je tekst neosnovan i pun nagadjanja.

Čekajte... hoćete da kažete da mislite da ova osoba zapravo ima neki kredibilitet?
Što se mene tiče, nema ga uopšte, pošto u tekstu postoji gomila netačnih stvari, a vidi se iz aviona da autor nije dobro shvatio neke osnove u vezi sa kriptovalutama.

Covek je obican inteligentni sarlatan koji je u ovoj nesreci koja nas je zadesila zadnjih godina obilazio srbiju, pricao bajke opljackanim, ojadjenim i slomljenim malim akcionarima i uzimao im clanarine obecavajuci kako ce im vratiti njihove firme, ponistiti privatizacije i slicno.
Sta je vratio, nista a nije ni pare vratio :)

Sta je on proizveo i prodao u svom zivotu osim praznih obecanja ?
Mi rudari smo za njega industrija :) Mi bar nesto pravimo on samo maglu.
Tipican primer onih koji misle da su najpametniji i sve najbolje znaju. A u stvari pojma nema o cemu prica.

Ne, mozda lik nije sarlatan ali izjave da je on ekonomista ne znam sta treba da znace?! I ja sam diplomirani ekonomista pa sta?! Da li mi to daje nesto vise u mom zivotu, ne.

Opet ponavljam zvuci KAO sektas i to je to! Procitao sam dosta pametnijih stvari od manje obrazovanih ljudi u zivotu!

Covek je obican inteligentni sarlatan koji je u ovoj nesreci koja nas je zadesila zadnjih godina obilazio srbiju, pricao bajke opljackanim, ojadjenim i slomljenim malim akcionarima i uzimao im clanarine obecavajuci kako ce im vratiti njihove firme, ponistiti privatizacije i slicno.
Sta je vratio, nista a nije ni pare vratio :)

Sta je on proizveo i prodao u svom zivotu osim praznih obecanja ?
Mi rudari smo za njega industrija :) Mi bar nesto pravimo on samo maglu.
Tipican primer onih koji misle da su najpametniji i sve najbolje znaju. A u stvari pojma nema o cemu prica.

obilazio srbiju pricao bajke opljackanima... i ti si objasnio
I sigurno je pricao da ce ON *licno* da ponisti privatizaciju.. A ne da je pozivao da se ponisti privatizacije (a evo zamisli sad i ponistavaju, posle 10 god pa ti vidi dal si ti u pravu ili on)
A to sto je savetovao male akcionare da ne prodaju jeftino, da se ujedine, da cekaju da prodje DUMP to nisi nigde procitao
sto je najgore ja jos ispadam da branim coveka i jos sam pre par postova i sam rekao da nije dobro sagledao BTC temu al i to je nebitno

U sv sl Dzabe ne citam komentare na blicu, kad i ovde ima jos bolji( smesnijih ) tj gorih

Poslednja izmena:
baš bi bilo dobro da malo prokomentariše i ostale "kriptovalute" , baš ih dosta ima.meni lično, zabavniji je komentar nekoga koga "vernici" označavaju kao "npoznavaoca" da ne nabrajam epitete.

A to sto je savetovao male akcionare da ne prodaju jeftino, da se ujedine, da cekaju da prodje DUMP to nisi nigde procitao
Kakav DUMP ?. O cemu ti pricas? Blage veze nemas sta se desavalo u srbiji, previse si citao zeljka ovde, covek je lozio narod po srbiji da ne daju svoje akcije jeftino pricajuci im bajke kako njihova preduzeca vrede 10 puta vise nego sto vrede na berzi.
Odvracao ih je da prodaju akcije po tadasnjim cenama koje su 10 puta vece od sadasnjih pricajuci kako ih vecinski pljacka, pokusava da otme njihove akcije i slicno.
Ti koji su ga slusali uglavnom su ostali i bez para od akcija jer ih nisu prodali, bez posla jer su im firme lopovi upropastili i oterali u stecaj i verovatno bez zdravlja.
Da ga nisu slusali bar bi uzeli pare od akcija.

Lako je biti kalimero i samo kukati.
Ja sam direktni ucesnik branjenja malih akcionara ali tako sto sam kupio deo firme i borio se protiv vecinskih kada su pokusali da nas pokradu.
Tu sam video kakvi su i jedni i drugi. Mali akcionari i oni koji ih vode su po pravilu naivni posteni ljudi koji nikakve sanse nisu imali protiv bandita koji su im pokupovali firme.
Uglavnom je iza vecinskih stajala drzava i sudovi, sansa da se protiv njih nesto uradi je bila ravna nuli.
Dragas je ulazio u takve firme, uzimao narodu po 1000 dinara za clanarinu i obecavao da ce im on i njegovo udruzenje pomoci u borbi protiv lopova.
E sad ti kad pratis njegovo lik i delo daj mi tri firme u kojim je on ponistio privatizaciju pre nego sto su vecinski te firme pokrali ?

covek je lozio narod po srbiji da ne daju svoje akcije jeftino pricajuci im bajke kako njihova preduzeca vrede 10 puta vise nego sto vrede na berzi.
Odvracao ih je da prodaju akcije po tadasnjim cenama koje su 10 puta vece od sadasnjih pricajuci kako ih vecinski pljacka, pokusava da otme njihove akcije i slicno.

Ja sam direktni ucesnik branjenja malih akcionara ali tako sto sam kupio deo firme i borio se protiv vecinskih kada su pokusali da nas pokradu.
Tu sam video kakvi su i jedni i drugi. Mali akcionari i oni koji ih vode su po pravilu naivni posteni ljudi koji nikakve sanse nisu imali protiv bandita koji su im pokupovali firme.
Uglavnom je iza vecinskih stajala drzava i sudovi, sansa da se protiv njih nesto uradi je bila ravna nuli.
?

Zar nisu vredele vise, eto ti si bio M A jesu li tebi cene tad trebale da vrede vise? Ko je kriv sto su firme upropascene, sto im je neko dozvolio da ih po smesnoj ceni ( cena akcija CITAJ = smesna ) kupe? Jel on? ili je on hteo to da spreci
Zar ti mislis da nije logicno da se pokusa da se M A ujedine i da ne prodaju po toj ceni, u nadi da ce to preduzece da proradi sutra kao sto je i trebalo i da naravno vredi bar 5x vise u kratkom vrem. periodu.
Koliko sam shvatio tvoju pricu, nije ti kriv on (osim sto ti je uzeo CAK 1000 din za svoje usluge, pretp da je trebao on vama da plati 1000 din za svoje usluge a ne vi njemu) vec vidi da dal je kriv mozda neko drugi al kazni ih tako sto ces razmisliti 10x za koga ces da glasas na izborima, jer to ti je nazalost jedini nacin koji imas.
SMesno I naivno je da okrivljujes nekog drugog koji je racionalno razmisljao i hteo samo da pomogne ljudima i da njega okrivis sto u tome nije uspeo (kao i ti sto nisi uspeo) a nije uspeo jer nije nazalost ni imao sansu da uspe (KAO NI TI )
ko je on da ide protiv ljudi kojima je drz omogucila da sve to odrade.. Kupe dzabe, rasprodaju pa zatvore.. al ako je tebi lakse njega da okrivis .. samo izvoli

Poslednja izmena:
Doticni nema nikakvih dodirnih tacaka sa BTC-om osim onog teksta i treba ga jednostavno zaobici u svakoj prici kao sto je i on trebao da zaobidje BTC.

Koliko sam shvatio tvoju pricu, nije ti kriv on (osim sto ti je uzeo CAK 1000 din za svoje usluge, pretp da je trebao on vama da plati 1000 din za svoje usluge a ne vi njemu) vec vidi da dal je kriv mozda neko drugi al kazni ih tako sto ces razmisliti 10x za koga ces da glasas na izborima, jer to ti je nazalost jedini nacin koji imas.
Jel mi pricamo o istoj stvari ? Gde si video da ja nekog krivim ? Ja sam kupovao akcije od radnika i prodavao ih onom ko je spreman da vise plati. Briga mene i za firme i male akcionare, ja sam gledao svoje dupe.

Odakle ti pomisao da bih ja dao Dragasu pare? Od mene je mogao dobiti samo: http://www.youtube.com/watch?v=Ia8zOJhKLGY

Pa sta ti tu nije jasno ?
Nego nadje li ti tri firme koje je Dragas preporodio ? Nisi valjda od onih koji skrece temu od sustine na napad drugog ucesnika u diskusiji ?
I

jel neko ume da objasni, ko emituje bitcoin? steko sam sliku da je to jedna bukvalno virtuelna "valuta", vrednosti utemeljene ni u čemu.

zemljace za volanom, sta ja imam tebi da nalazim kad ti sam sebi kontriras.. sve ti je jasno gore napisano i ja ne bih tu nista dodavao..
A na ovu tvoju opasku iznad, to isto mene mozes da pitas koje sam ja 3 firme preporodio, posto i on i ja imamo slican uticaj i moc. Pogresne ljude pitas ta pitanja
i aj vise da ne spamujemo temu, idi na blic tamo komentarisi koliko hoces.. ne umem ja da se svadjam sa ljudima koji nemaju argumente i koji sami sebe negiraju.. i to im nije dosta nego idu jos dalje u raspravu

jel neko ume da objasni, ko emituje bitcoin? steko sam sliku da je to jedna bukvalno virtuelna "valuta", vrednosti utemeljene ni u čemu.
http://www.coindesk.com/information/what-is-bitcoin/

a probaj i na guglu mozda i tamo nadjes nesto ako znas kako se koristi isti

Poslednja izmena:
snašo sam se nekako, zahvaljujem za link! kanda ga pravi neki softver, divno! daklem, kad nema struje, a i baterije prazne, nema bitcoina, nema trgovine.

snašo sam se nekako, zahvaljujem za link! kanda ga pravi neki softver, divno! daklem, kad nema struje, a i baterije prazne, nema bitcoina, nema trgovine.

Kad nema "struje" svakako nema nikakve trgovine. Banke ne rade, bankomati ne rade, kartice ne rade, može samo krompir za kukurz i slična razmena da se radi. ;)

Kakav zemljak za volanom ? Kakav je to nacin diskusije ?

ovakav zemljak za volanom :D

Lepo ti kaže tihi, u jednom postu kažeš da si branio male akcionare, a u drugom posle, kažeš kako te boli k za njih i da ti je bitan samo tvoj rektalni kolutić, da ne kažem bulja...A što se tiče persone o kojoj diskutujete, mogu ti samo reći da je čovek u svojoj struci priznat (sigurno sa razlogom), tako da paušalni zaključci kako je sektaš ili tako nešto, ne prolaze ni na elitsekjuritiju, a ne ovde...

Poslednja izmena:
ne bi reko da je tako; može se koristiti sve što je stvar konvencije a možeš da proslediš iz ruke u ruku, našarani kamenčići, školjke, puževi, priznanica o dugu u nečemu. ovo liči na navikavanje za prelaz u doba, gde fizički novac neće postojati. bm liga, ovo ko u onoj priči o žigu zveri, ko ga nema neće moći ni kupovati ni prodavati. krompir i kukuruz su ipak realne vrednosti gde je utrošeno neko vreme i neki rad. ne treba ni kartica, ni šareni kamenčić, a još manje neki bitcoin, catcoin, dogcoin i ostale životinjcoin da bi obro kukuruz i povadio krompir.

ovakav zemljak za volanom :D

Lepo ti kaže tihi, u jednom postu kažeš da si branio male akcionare, a u drugom posle, kažeš kako te boli k za njih i da ti je bitan samo tvoj rektalni kolutić, da ne kažem bulja...A što se tiče persone o kojoj diskutujete, mogu ti samo reći da je čovek u svojoj struci priznat (sigurno sa razlogom), tako da paušalni zaključci kako je sektaš ili tako nešto, ne prolaze ni na elitsekjuritiju, a ne ovde...
Rakao sam ovo gore citirano. Sta je tu nejasno ? Kupio (to je ono kad das svoje pare) akcije, a posto mali akcionari nisu imali para za advokate ja sam iz svog dzepa placao iste da nas zastupaju po sudovima, skupstinama akcionara i slicno.
Normalno to sam radio da bi zastitio svoje interese a ne zato sto mi zao malih akcionara...

Ovim zavrsavam svoje javljanje na forumu, uzivajte...

Nazad
Vrh Dno