Šta je novo?

Sapphire 280x Dual-x undervolt ROM

majsta

Slavan
Učlanjen(a)
10.11.2006
Poena
320
Danas sam napravio ROM za smanjenje VOLTAZE na pomenutim karticama, pomocu kojeg je moguce imati 4 kartice u rigu sa 1000W napajanjem. Naravno, ja nemam nista sa tim ako sta spalite :)

Prilozi

• Tahiti-1.1V-majsta.zip
    41.2 KB · Pregleda: 105
Bravo care! Ja imam 1 dual x ali 2 vapour x-a, šta misliš jel bi radilo i na tim kartama? verovatno ne bi, bolje da ne čačkam :).

Pojma nemam posto imaju 4 razlicite voltaze u jezgru (koliko znam), ali u principu jako je tesko ostetiti karticu jer imas dual bios. Najbitnije je da snimis originalni i da probas sa ovim. Ja sam drasticno smanjio potrosnju struje bez gubitka performansi.

Jedno glupo pitanje ali verovatno sam u pravu. Onaj S plavi Switch na kartici je ustvari prekidac za dual bios ? Kada svetli plavo koji je bios onda aktivan ? Otkljucan ili Default ? U kom polozaju da bude prekidac kada flesujemo ovo ?

meni je u trixu radio undervolj, mada mozda je lakse ovako

@DoX nije glupo pitanje, bilo je dosta rasprave oko ovoga. Kako sam ja uradio.
1. Ugasen prekidac(lampica ne svijetli)
2. Pokrenut sistem
3. Palim prekidac(lampica svijetli)
4. Flesujem bios
5. Restartujem sistem pod upaljen prekidacem
6. Sa Trixx provjeravam da li je oflesovano i startujem miner

@DoX nije glupo pitanje, bilo je dosta rasprave oko ovoga. Kako sam ja uradio.
1. Ugasen prekidac(lampica ne svijetli)
2. Pokrenut sistem
3. Palim prekidac(lampica svijetli)
4. Flesujem bios
5. Restartujem sistem pod upaljen prekidacem
6. Sa Trixx provjeravam da li je oflesovano i startujem miner
Zar je pozeljno paliti prekidac dok je sistem ukljucen tj. menjati bios dok sve nije pogaseno ?

a...da li je nekome uspelo za rukom da mu glupi trixx zapamti neka setovanja pri startupu? :D

meni ponekada zapamti ali pogreshno, tipa, spusti napon na vapor x a ostavi default setovanja pa zabode, dual x ne pamti nishta pa se ona greje itd itd.....

moze li da se edituje bios na dualx da se setuje 1.024v?

Poslednja izmena:
ne moze mislim na 1.024, jedino 1.1 ide, mozda postoji jos koji sweet spot samo treba biti uporan :)

Ja nisam uspio da spustim na dual-x nista ispod 1.11V, sta god da sam radio manje ne moze sto me je bas razocaralo.

meni spushta sa trixom bez frke na 1024mv, ali nece da zapamti nishta.
evu upravo skontah da je izashla novija verzija 4.8, pa cu chachkati sa njom.

e sad fora je shto sam ja uzeo dualx sa kutijom normalne velichine, kasnije sam video kod drugara dualx u maleckoj kutiji.
mozda je drugachiji bios na toj njegovoj, odnosno vashoj....

edit:
aaa....proradilo je nekeako.

turio sam 13.12 drajvere (pregazio sam poslednju betu), poslednji trix i afterburner 2.3.1....i taj kombo za sad pamti :D

950/1450 1025mv za vaporx komada dva i 1024mv za dualx komada dva, po 660khash

Poslednja izmena:
a sto ne dignes gpu/memory na dualx, koliko si stavio uopste?

meni su sve karte na 950/1450 i undervolt koliko asic kvalitet dozvoljava ;)
problem je bio shto ako se komp restartuje iz nekog razloga, uchita default taktove, na dualx ostane napon ja mislim 1.16v i ona radi ali urla
a vaporx ostane na 1.025v ali sa def taktovima i naravno zabode.

edit
opet isto zeza:D

Poslednja izmena:
ja bi digao na 1050/1500 sa tim undervoltom nece trositi oko 220w a dobijas preko 700kh/s sigurno

stabilnost, tishina i dugotrajnost HW mene zanimaju pre svega i ne trubim bzvze i ne apelujem da chuvate HW.
tako da, imam itekako razloga zashto ih drzim na koliko ih drzim.

ako sam drndajuci se sa 79xx kartama za ovih godinu i po skontao da je tako bolje i ako vam kazem da ce i vama tako bolje biti....
i ja sam krenuo ambiciozno...1100-1150 klokovi, a grafe urlaju, zabadaju...podvuchesh crtu...stabilnost majka.

Poslednja izmena:
Dugotrajnost resavam paljenjem eksternih ventilatora, pa spustam obrtaje ventova na karticama na 60% a kopam 730 i vise :)

Stabilno i tiho istovremeno :)

@demios
Glupo pitanje ali da li si zakacio u trixx-u opciju ... and restore clocks?

Meni je fabricki takt na dual-x 1020/1500 i tako id drzim samo sam spustio napon zbog potrosnje i temperatura.

jesam sve probao i za sad sam ga natakario ovako i radi posle restarta:

1. prvo se pokrece trixx koji pamti izgleda samo napone.
2. potom se ukljuchuje msi ab koji setuje klokove i fan profil
3. a onda i cgminer

Ukljuci disable ULPS meni je to pomoglo a imao sam isti problem kao ti.

Sad sam nesto iscackao sa VBE7.0.0.7b alatom i editovao biose na Vapor X i Dual X i uspeo sam da smanjim potrosnju sa 850W na 800W sa voltazom 1.1v medjutim kad pokrenem cgminer brzina nije konstantna nego je cas ok pa spadne pa onda minut ok pa opet spadne i tako stalno. Ili nema dovoljno voltaze pa trokira ili joj voltaza nije ista sve vreme, tj. nije konstantna. Sta mislite ?

tako meni vapor radi preko 1045 mhz za gpu... na momente daje nešto više ali dosta više varira i dosta niže opada. i meni je padalo na pamet to da fali napona pa sam ga grunuo ručno ali ista stvar.

Ja flesnuo 2 komada Toxica 280 sa VBE i ustedeo 200w ukupno :)

Izvadio moj bios, ucitao ga u vbe, prepravio voltazu i vratio taj .rom u kartice i to je to :)

Moze li neko da mi prosledi proveren custom bios za sapphire dualX R9 280x, ako budem pokusao sam da ga napravim, sprzicu kartu sigurno :D. Kopam preko linuxa, ne mogu da spustam napon preko nekog programa...

imas ga u prvom postu , meni 4 komada rade na njemu

imas ga u prvom postu , meni 4 komada rade na njemu

Ok, hvala, primetio sam ga, ali sam hteo da proverim za svaki slucaj. Jel su ti temperature na karti nize sa ovim novim biosom? Meni su temperature na safirkama R9 280x oko 70C-75C, fan na oko 60% 1070/1500.

@boki

Aj leba ti ako nije problem,okac taj tvoj modovani bios za 280toxic,da flesnem i ja ovu moju

Nazad
Vrh Dno