Šta je novo?

Sapphire 280x Dual-x undervolt ROM

Evo ga
Ali mnogo je prosto da to odradis , ali pod windowsom :)
Bukvalno 2 minuta posla :)

1081 je koliko mV sam ukucao, kod mene 2 komada rade 1500 khash na ispod 70 stepeni i sa oko 2k obrtaja
Pre flesovanja je bilo isto 1500 ali na 80 @ 3000 o/min :) i 800 vs 600 w

800w.JPG600w.JPG

Ako nekom treba ovaj a ne radi, javite, da zakacim na dropbox bez .rar, nesto kod mene nece da se ucita u VBE :)

Prilozi

• Tahiti moded 1081.rar
    39.3 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Nemam opciju, nego kroz VBE ukucam voltazu koju zelim, i onda to snimim negde i taj modovani rom vratim sa Atiflash u karticu
na zivo u sred rada :)
Restartujem masinu, pokrenem CGI miner, ocitam voltaze i iiii :) to je to
tacno koliko sam upisao :)

ukratko:

1. sa gpuz izvadim trenutni bios ( tahiti.rom)
2. taj rom ucitam u VBE7.0.0.7b.
3. po tabom POWERPLAY ( state 1- Performance) editujem #6 i #0 VDCC na zeljenu vrednost ( u mom slucaju 1081)
4. save
5. raspakuj ATIFLASH npr u root C:
6. start CMD idi u c: atiflash ili kako god
7. prebaci modovani .rom u atiflash folder ( preimenuj ga nekako kratko :)
8. kucas: atiflash -f -p 0 0_new.rom gde je 0_new.rom ime tvog modovanog biosa ako imas vise komada kucas:
atiflash -f -p 1 1_new.rom
atiflash -f -p 2 2_new.rom itd..... pozeljno je bilo da iz svake kartice izvadis TAAj konkretni bios , BASH njega editujesh i BAS njega vratis tu konkretnu karticu, nije obavezno, ofc :)
9. kad zavrsi, ( 1 ili sve redom) restartuj masinu i to ja to :)

Uputstvo je ovde, ja sam ga malo prepricao

preposle.JPG

Poslednja izmena:
Ok, odradiću flash sa winflash-om pa ne moram ništa da kucam nego sve preko remote-a :)
Hvala na uputstvu.
Je l neko kapira razliku između #6 i #0? tj. kada se koja aktivira?

vrv zavisi od opterecenja, pogledaj clockove i voltaze.... uvek je sledeca beojka veca...

Nemam opciju, nego kroz VBE ukucam voltazu koju zelim, i onda to snimim negde i taj modovani rom vratim sa Atiflash u karticu
na zivo u sred rada :)
Restartujem masinu, pokrenem CGI miner, ocitam voltaze i iiii :) to je to
tacno koliko sam upisao :)

ukratko:

1. sa gpuz izvadim trenutni bios ( tahiti.rom)
2. taj rom ucitam u VBE7.0.0.7b.
3. po tabom POWERPLAY ( state 1- Performance) editujem #6 i #0 VDCC na zeljenu vrednost ( u mom slucaju 1081)
4. save
5. raspakuj ATIFLASH npr u root C:
6. start CMD idi u c: atiflash ili kako god
7. prebaci modovani .rom u atiflash folder ( preimenuj ga nekako kratko :)
8. kucas: atiflash -f -p 0 0_new.rom gde je 0_new.rom ime tvog modovanog biosa ako imas vise komada kucas:
atiflash -f -p 1 1_new.rom
atiflash -f -p 2 2_new.rom itd..... pozeljno je bilo da iz svake kartice izvadis TAAj konkretni bios , BASH njega editujesh i BAS njega vratis tu konkretnu karticu, nije obavezno, ofc :)
9. kad zavrsi, ( 1 ili sve redom) restartuj masinu i to ja to :)

Uputstvo je ovde, ja sam ga malo prepricao

Pogledajte prilog 132813
Da li ima razlike ako se flesuje na Plavom prekidacu(ukljucenim) tj na UEFI bios jer kada je taj prekidac aktivan onda je u pitanju UEFI verzija a kada je ugasen onda je Legacy Default, valjda ima neke razlike ?

Nabacio sam novi bios iz ove teme na sapphire dualX R9 280x karte, medjutim kada pokrenem smos linux i pokusam da kopam zakucava mi se komp. Takodje sam probao preko guiminera i blokiraju karte nakon 2-3 min kopanja.
Podesavanja su 1070/1500, tc 8192, int 13, gpu2. Sa def biosom sam dobijao oko 750khsa sa ovim podesavanjima....
Zna li neko u cemu je problem? Ako neko ima neki undervolt modovani bios za sapphire 7950 dualX ili R9 280x takodje dualX neka javi :D.

Pa tvoja karta neće da radi na tako niskom naponu?

Previše 1080 za GPU.. pa default je 1020 sa 1.225V

Pa koji klokovi su optimalni sa ovim undervolt biosom, meni je na def biosu karta stabilno radila na 1070/1500 i bacala 750 khsa temperature su bile OK. Koliko sam razumeo karta sa ovim biosom radi na 1.11V. Koliki max klok mogu da stavim? Ima li neko undervolt bios koji moze da radi na recimo 1050/1500?

Nemam pojma. Iz mog kratkog iskustva mi delovalo previše.
Smanji memoriju na 1250 recimo. Ako ti je na defaultu radila na 1070 kako misliš da će sa spuštenim naponom da radi na većem taktu? :)

Ma nisi me dobro razumeo :).
Radile su mi karte na default voltazi (fabrickom biosu), overklokovao sam kartu na 1070/1500 i davale su 750 khsa (fabricki radi na 1020/1500 cini mi se). Mislio sam da cu ovim novim biosom uspeti da smanjim potrosnju/temperature, a zadrzati performanse :). Ako ovaj napon moze da podnese samo 1020/1500 ne znam da li se isplati da tako kopam, na 4 karte dobijam skoro 200 khsa manje, a temperature su neznatno nize....

Po svemu sudeci imas lose primerke kartica, meni se ventovi smanjili sa 65% na 45%

Po svemu sudeci imas lose primerke kartica, meni se ventovi smanjili sa 65% na 45%

Jel mozes da mi posaljes na pm ili ovde ceo konfig fajl za sapphire R9 280x? Rade mi karte sa ovim novim biosom na 1020/1500 :),ali su se temperature neznatno smanjile, ne znam jel smem jos da povecam klokove....

Poslednja izmena:
Ja sam flesovao sa ugasenim prekidacem ( moje su Toxic, da podsetim:)

@micairvas

ja Toxice 280 teram na
--gpu-memclock 1500,1500 --gpu-engine 1070,1070

na oko 1500 kh

Poslednja izmena:
Ok, odradiću flash sa winflash-om pa ne moram ništa da kucam nego sve preko remote-a :)
Hvala na uputstvu.
Je l neko kapira razliku između #6 i #0? tj. kada se koja aktivira?

I ja bigh rado preko remote a . Jal ti uspelo. Koji winflash koristiti.

Cao drustvo. Treba mi mala pomoc... Nedavno uzeo XFX r9 280x i namestim kako pise iznad ali opet baca samo 500kh. Procitao sam negde da se treba update bios da bi bacala 700???

Cao drustvo. Treba mi mala pomoc... Nedavno uzeo XFX r9 280x i namestim kako pise iznad ali opet baca samo 500kh. Procitao sam negde da se treba update bios da bi bacala 700???

Ma ne. Posto imamo istu, stavi ovako:

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://www.galaxyportal.ru:3333 -O Radnik.1:x --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8192 -g 2 -I 13 -w 256 --auto-fan --gpu-fan 30-90 --temp-cutoff 90 --temp-overheat 85 --temp-target 72 --gpu-memclock 1496 --gpu-engine 1016 --gpu-powertune 20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale

Tako ce ti bacat ravno 700 (naravno samo mijenjas podcrtano, zavisno od onoga gdje kopas)

I mozes ali nemoras u MSI Afterburneru pod Core staviti 1,081 V. (u oba slucaja baca isto)

Ma ne. Posto imamo istu, stavi ovako:

cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://www.galaxyportal.ru:3333 -O Radnik.1:x --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8192 -g 2 -I 13 -w 256 --auto-fan --gpu-fan 30-90 --temp-cutoff 90 --temp-overheat 85 --temp-target 72 --gpu-memclock 1496 --gpu-engine 1016 --gpu-powertune 20 --expiry 1 --scan-time 1 --queue 0 --no-submit-stale

Tako ce ti bacat ravno 700 (naravno samo mijenjas podcrtano, zavisno od onoga gdje kopas)

I mozes ali nemoras u MSI Afterburneru pod Core staviti 1,081 V. (u oba slucaja baca isto)
Sad je temperatura 70 a 523kh baca???

mozda je ram.
koji net koristish? mozda on zeza, mora adsl i kablovski, nikako wifi.
probaj 3.7.2 cgminer
najnoviji driver 13.12 stavljen?
instaliraj msi AB 2.3.1 i sa njim i dx najnoviji ooobavezno (sam ce sve da odradi).
iskljuchene sve gluposti shto mogu da opterete grafiku i cpu?
OS win7 64bit full updejtovan
spusti sa trixom napon na 1025mv i klok 950mhz

mozda je ram.
koji net koristish? mozda on zeza, mora adsl i kablovski, nikako wifi.
probaj 3.7.2 cgminer
najnoviji driver 13.12 stavljen?
instaliraj msi AB 2.3.1 i sa njim i dx najnoviji ooobavezno (sam ce sve da odradi).
iskljuchene sve gluposti shto mogu da opterete grafiku i cpu?
OS win7 64bit full updejtovan
spusti sa trixom napon na 1025mv i klok 950mhz
Imam 10mbit net ADSL DirectX11 win7 64bit...Digao na 655 :) Sve sam uradio danas skinuo poslednji driver dize mi temperaturu moze vent na 70 ne smeta a?

Poslednja izmena:
Vrh Dno