Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Da li u Andoridu ostaju neki dijelovi aplikacija kada se one deinstaliraju? Koji je najbolji program da to očisti ako ima šta da se čisti? Da li ovaj Clean Master radi i to pored što briše System Cache i slično, pošto mi je on sad napisao da imam čak 854 MB junka (?), kako toliko? Na primjer vidim da je on napisao da Picasa Tool Cache uzima čak 80 MB, Wallbase Cache je 57 MB i slično. Kakve su posljedice ako mu kažem da on obriše sve to što on smatra za junk?

Juče sam obrisao jednu veliku aplikaciju i baš sam gledao pod Storage za Apps i nije mi oslobodio onoliko prostora koliko je pisalo da aplikacija zauzima. Gdje je ostatak?
SD Maid Pro to radi, ali i DiskUsage je veoma koristan za proveru velikih fajlova - on mi je otkrio da mi se sa kartice UOPSTE nije obrisala Sygic navigacija, na moje 350+MB veliko zaprepascenje.

Jel zna neko sta se desava sa BusPlus aplikacijom? Ne redi vec jedno nedelju dana.

Jel ste skontali da u Facebook messenger kada se dopisujete sa nekim u chat heads pada sneg? :) baš cool

Da, da :) Ako vidis da ti ne pada, samo uzmes taj "head" i prodrmas malo i padace :d

Može li neko da mi kaze kako da nadjem i skinem Moviebox? Imala sam pre u telefonu, skinula sa zvaničnog sajta ali sad kao da je sajt ispario!

Ovaj? Mozda je bolje da potrazis link ka showbox na prethodnim stranama.

Da mislila sam na ShowBox ,moja greska!;) Potrazicu hvala!

Meni je bas jedan korisnik kacio apk sa njegovog dropboxa, ako nije ne vazeci link, potrazi, ima malo nazad. :)

Evo bas se sad vracam unazad i trazim,hvala @stejer !:)
Edit: Nadjoh ,zahvaljujuci tvojim postovima stejer! ;) P.S. radi jos uvek link!:happy:

Poslednja izmena:
Eto ti, Johnny Bravo uze zasluge i ovajdi se o mom trosku, ccc :d

1) Oću ovih dana da isporbam par ROM-ova. Koji backup program da koristim, prvenstveno za imenik? Znam da mi treba backup za još nešto al ne mogu sad da se setim. :)
2) Kad ubacim nov ROM, šta treba prvo da uradim da ugasim automatski update za sve aplikacije? Neke aplikacije mi vrše posao i na starijim verzijama, ne bih da ih nadograđujem.

1) prebaci imenik na Google nalog i ne treba ti backup, ostale aplikacije i njihov data (osim sistemskih) možeš titaniumom

2) idi u play store i ugasi auto update

Kad smo kod toga, jel potreban root za backup aplikacija Titaniumom?

Naravno.

Znači ja sa svog nerutovanog telefona ne mogu da uradim backup aplikacija da bih rutovao telefon... :)

Pa rutuj pa onda uradi backup ;)

Ma imam Note u kome je onaj bagovit čip pa treba da mu uradim i root i promenu kernela i ko zna šta sve a koristim ga već mesec dana pa sam dosta aplikacija već namestio kako mi odgovara... :)

Titanium je najpraktičniji.
Ako ti treba backup bez root pristupa probaj ovako nešto.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koushikdutta.backup&hl=sr

Znam, koristio sam Titanium na tabletu ali telefon mi nije rootovan, a što se tiče Heliuma "nije kompatibilan sa mojim uređajem"...

Jel ima neki program koji moze da se koristi kao Baby alarm? Tipa da ostavim telefon pored bebe a da drugim telefonom slusam (a po potrebi i vidim) sta se desava sa bebom :)

Trazi Baby monitor u PS, ima cak i besplatnih. Npr. ova. Ali odmah da znas da nema 'leba od tih aplikacija, moraces ledja da podmetnes :d Ja sam hteo da instaliram web kameru kod bebe, ali sam ubrzo shvatio da ipak moras da obilazis bebu. Inace, cestitam :)

Nazad
Vrh Dno