Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hehe, na BTC-e ne može da se stavi prodajna cena za LTC veća od 200$. Kako će morati da update-uju sistem jednog dana. :p

Ne znam zeljko sta da mislim, da li je ovo kraj kineskih menjacnica ili se radi tranzicija.

Ne znam zeljko sta da mislim, da li je ovo kraj kineskih menjacnica ili se radi tranzicija.

Niko sigurno nemoze kazat, ko god je prodao od 400-600$ kazat ce da je kraj kineskih menjacnica, zdrav razum ce kazat da ce kine kontrolisat menacnice i depozite... i tako imati kontrolu, ako BTC gurne u ilegalu ljudi ce ga i dalje kupovat/trgovat a tu nece imati nimalo kontrolu drzava...

U principu kinezima BTC treba da bi sakrili $ i izvukli ga iz zemlje, ako vec zele nesto da kupe u kini za to im nije potreban BTC...
Zabraniti transfer BTC van ili u zemlju je nemoguc ako zatvore menjacnice gube svu kontrolu, mislim da nisu toliko ludi i da se iza krije drugi razlog, stoka je to teska ja ih licno poredim sa nasom domacom stokom samo sto ovi imaju neograniceno kesa

PS: mozda znate da je kineski parlement ubedljivo najbogatiji na svetu po licnoj imovini, sto se zna (toliko)

Kina ce samo morati da se navikne na malo drugacija pravila igre i to je to. Nisu oni ispali iz igre, igrace oni ulogu i u sledecim epizodama ;)

Jel to opet krenuo dole? ...a ja mislio da ce barem da dogura do 50% obima proslog pada :p... BTC cekam na 220€ gox, a LTC 6$ btc-e.

zaboravili ste i jednu sitnicu, Kina moze na nivou ISP-interneta da blokira rad BTCa :)

btw. overstock.com prima BTC, seli se teziste polako na USA sto je dobro dugorocno gledano

Da napomenem nesto za starije rudare koji kopaju jos od prosle godine.

Obidjite poolove i berze gde ste prevashodno kopali, mozda se negde zaturilo 0.1BTC (koji je vredeo manje od 100 din prosle godine), ili par litecoina.

Sad sam usao na vircurex posle godinu dana i vidim stoji mi 0.3 Bitcoina koje sam prebacio jos kad sam rudario na 50BTC.com. A na MCXNow sam nasao 2,5 litecoina (ni 200 din nije vredelo kada sam ih ostavio). :)

Eto, lepo dodje. Neki dan je to vredelo 500e, a kada sam rudario - 300 din sve skupa.

Potreban mi je kratak savet, sad mi stize sms iz Intese da je devizni priliv stigao, ali kako bi priliv bio proknjizen neophodno je da potpisem izjavu o osnovu priliva sredstava. Sta da pisem??? Inace prvi put leze novac na racun.
Hvala

Pa nije rodjak pravno lice..preko pravnog lica se vrši transakcija kao i preko banaka (koje su isto pravna lica)
Nešto se razmišljam ...da li uopšte može neko da sa bitstampa (sa svog accounta) prebaci pare na bankovni račun nekog drugog? :trust:

Poslednja izmena:
Moze samo na racun verifikovanog.
Nisam razumeo...može samo na svoj račun ili može i na tudji pod uslovom da je taj račun verifikovan (pod tudjim accountom)?
Uh, al sam ga zamrsio. Jel mogu ja sa mog accounta da pošaljem novac na tvoj bankovni račun ako je on u sklopu tvog accounta na bitstampu (ovo je samo pitanje ne i namera :d)

Poslednja izmena:
Skoro preslikani grafikoni kao pre dva dana. Da li ce opet ici do 9.x? :p

Da napomenem nesto za starije rudare koji kopaju jos od prosle godine.

Obidjite poolove i berze gde ste prevashodno kopali, mozda se negde zaturilo 0.1BTC (koji je vredeo manje od 100 din prosle godine), ili par litecoina.

Sad sam usao na vircurex posle godinu dana i vidim stoji mi 0.3 Bitcoina koje sam prebacio jos kad sam rudario na 50BTC.com. A na MCXNow sam nasao 2,5 litecoina (ni 200 din nije vredelo kada sam ih ostavio). :)

Eto, lepo dodje. Neki dan je to vredelo 500e, a kada sam rudario - 300 din sve skupa.
Vec sam sve obisao kao lovaci pas ;) i nasao 9 ppc-a, 2.2 ltc-a I 0.12 btc-a ;)

Realno, ja bih jako voleo kada bi neko to shvatio onako kako jeste, to je cist suficit u drzavi, unose se devize koje ce ovde biti potrosene i time ce podstaci nasu kljakavu privredu i trgovinu. Nazalost, tesko da cemo naici na nekog ko je dovoljno razuman da na to gleda pravim ocima.

Realno, ja bih jako voleo kada bi neko to shvatio onako kako jeste, to je cist suficit u drzavi, unose se devize koje ce ovde biti potrosene i time ce podstaci nasu kljakavu privredu i trgovinu. Nazalost, tesko da cemo naici na nekog ko je dovoljno razuman da na to gleda pravim ocima.

Ali ćemo zato povećati pdv na računare, pod izgovorom novog paketa mera štednje...

Ali ćemo zato povećati pdv na računare, pod izgovorom novog paketa mera štednje...

Vidi, taj deo je ok, realno gledano, niko na ovom svetu nije imao tako mali porez na racunare, a ima i onih koji su u gorem stanju od nas... E sad ako kao mineri budemo morali da budemo pravna lica, onda hocemo hardver bez pdva (osnovno sredstvo za rad), industrijsku struju, i pravo na radnike po principu "prva sansa" :)

Problem je u tome sto ne postoji osoba na vlasti koja ne gleda da ima nekakvu korist u celoj prici tako da oni kako god okrenes nemaju pojma oko ovoga. Nista dok ne stave nesto u svoj dzep pa makar i gradjani patili (kao da je njima i to bitno)

Ja ovo pricam vec neko vreme i ja bih o ovome pricao javno ali ***, B92 i ostala stampa ima Prpica za sagovornika koji prica o glupostima ;)

E to je boljka kod nas, sto ce "komsija" da potrosi, ne gleda se sira slika, nego da ne idemo u demagogiju....

A ja vam kazem da samo ja poznajem ljudi koji bi na ovaj nacin izneli 200 puta vise deviza nego sto bi vi uneli : )

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno