Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Preskakali smo 100x pa su nas onda prozivali kako necemo nista da odgovorimo i postavljaju pitanje jos 3x. To traje danima. Pa ja bi za to vreme procitao teme, iskopao pola neta ako treba i znao bi na cemu sam.
Mi treba da smo kao krave, da imamo svi po 4 zeluca pa da ceo dan varimo i zvacemo isto po stoti put.

Prilikom svake transakcije, vrši se provera preko cele mreže rudara da li je ona ispravna,
a kako će da se radi provera kad se budu svi novčići izvadili ( nema novčića, nema basena, nema rudara,nema mreže) ?
Zanima me to duže vreme, nisam uspeo da nadjem odgovor, ima li neko ideju?

A sa druge strane, novcici nece biti na broju za naseg zivota, pa se nesto i ne jedem :D

Posto sam danas procitao vest za BTC na benchu, reko aj da udjem cisto iz zezancije na moj acc 50btc, na kojem nisam rudario ni 1 pun dan :D i vidim ovo, kapiram da je neki bag, al cisto da se javim

Ma pitao sam generalno, nisam se vezivao samo za BTC.
Mehanika je svuda ista, i ima smisla, sve provizijie od transakcija idu u mrežu kao novi blokovi, koji su nova zarada,
u prevodu kopanje je beskonačno, pod uslovom da sistem zaživi.

Moram i ja da proverim, posto sam tamo kopao vise od 1 dan. Mora da ima bar za 2-3 miliona usd :).

A koji je fazon da ja imam kao ovoliko parica? Mislim samo je pitanje vremena kad ce skinuti te pare...

Ma pitao sam generalno, nisam se vezivao samo za BTC.
Mehanika je svuda ista, i ima smisla, sve provizijie od transakcija idu u mrežu kao novi blokovi, koji su nova zarada,
u prevodu kopanje je beskonačno, pod uslovom da sistem zaživi.

Nista onda treba da se skupi neki kesh i da se otvori University of Mining, postavimo Sajbera i ekipu za profesore, ove malo slabije upucenje kao asistente i skolujemo decu,da imaju od cega da zive..... Mozda i drzava da neku subvenciju, ko zna....
Treba i dekana naci, mozda gosn. Prpic :D.

Poslednja izmena:
Haha hackovali mi nalog na 50btc, dok ja utvrdim dal stvarno imam 43000 evradi ono mi promenili pass i ne mogu da ga promenim :D

A to je fazon znaci :) samo nije mi jasno kako sam se ulogovao danas i na pool i na sajt, jos i da pise da imam kao toliko parica. A sad odjednom wrong pass :D

Cenim da ce se na svakih 15 dana javljati neko pao s Marsa da se pohvali kako je otkrio zaboravljeno blago na 50btc ;)

Inace ova sve cesca noob pitanja su posledica toga sto je sad u ovom, da ga nazovemo trecem velikom talasu pristizanja novih minnera, stvarno uslo u pricu toliko ljudi koji ne znaju ni kompjuter da upale ali eto namestio im neko kartice da se kopa neki lejtokojn ili kako ga vec zovu :d pa se sad kao malo informisu kako to radi, ko je to smislio, ko je taj Satoshi, da nije mozda neki brat od Hamato Joshija ?!? ;)

Nema to veze i ja sam poceo da kopam 25/11/13 pa sam svaki forum procitao, procitao sam Bitcoin Exposed knjigu, a pitao sam ono sto nisam nasao i/ili stvari koje bi dovele do stete ako ih uradim pogresno, tipa backup walleta. Za berzu citam knjigu i vadim beleske kao za ispit. Meni stvarno nije jasno da neko pita ovde i ceka odgovor kad ima google i sve na tacni.

Znaci moci cu za dve godine da kupim novog fiat 500l sa 15-ak ltca :). Volim i lamba, ali *** gume jeftinije za 500l...

Ima na nekoliko mesta mogucnost kupovine za ltc nije nesto ali ima, isto tako mogu se igrati neke slot masine i slicno za ltc. Ceka se da neko napravi neki payment sistem kao bitpay pa da eksplodira sa cenom jos vise...

Ltc nema vrednost. Bezvredan je. Manji od 0. -1. Kada pomnozis 100000 usd sa ltc dobijes -100000 usd. Zato ja fer kupujem ltc po 1 usd. Dajte meni sav bezvredan ltc, preferiram prodaje od 1000 i vise u komadu. A ja zauzvrat nudim ugovor da ga necu prodati narednih 12 meseci, da ne mislite da hocu da vas namagarcim. Znaci rizikujem da moj -100000 usd vredan ltc bude -500000 za 12 meseci. Tako da svi koji se pitate sta "pravi" vrednost ltc, prodajte ga meni. Ja sam kockar i uzput mazohista, placam bezvredne stvari 1 usd komad :).

Pitanje je na mestu, samo što to nikoga ne zanima dok se novac zarađuje.

E stvarno pitam, ne provociram, razmišljam naglas. BTC ima vrednost jer se za njega nešto kupuje. Da li negde postoji "najava" da će ltc koristiti za neka plaćanja, jer je BTC vredeo 20$ i koristio se za nekakvo plaćanje...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno