Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Kobayashi Maru, puno hvala.
Nego, da li skidas i gledas, ili i cuvas sve to?

eeeE ? 😀
vidim ja gde ce da mi nestane onaj 1TB buffer na TL 😀

Brišem kad prigusti, evo juče obrisao nekoliko tera starih mkv-ova...

Više ne pravim kolekcije, pošto taman kad sredim lepo kolekciju, ono se već ustali neki novi format i onda ajd' sve nanovo.

Tako je to išlo od dvšnjiksa, pa preko dvd-ova, pa 720p, pa 1080p ripovi, pa sad samo BD remux-i i full BD-ovi... ne isplati mi se cimati se toliko i trošiti vremena na nešto što će postati maltene beskorisno kroz nekoliko godina.

Tako da za sad čuvam samo 3d iso-e i veoma raritetne stvari u najboljem mogućem formatu, ali čim izađe nešto boljeg kvaliteta, ovo staro leti.

GOM player.

Inace full 3D bluray pustam sa power dvd plejerom. Treba li napomenuti da SBS i UO 3D formati imaju samo pola rezolucije 3D bluray-a. 😉

Brišem kad prigusti, evo juče obrisao nekoliko tera starih mkv-ova...

Više ne pravim kolekcije, pošto taman kad sredim lepo kolekciju, ono se već ustali neki novi format i onda ajd' sve nanovo.

Tako je to išlo od dvšnjiksa, pa preko dvd-ova, pa 720p, pa 1080p ripovi, pa sad samo BD remux-i i full BD-ovi... ne isplati mi se cimati se toliko i trošiti vremena na nešto što će postati maltene beskorisno kroz nekoliko godina.

Tako da za sad čuvam samo 3d iso-e i veoma raritetne stvari u najboljem mogućem formatu, ali čim izađe nešto boljeg kvaliteta, ovo staro leti.

Drug ako moze da mi na pp das link nekog 3D bluray izdanja (iso) sa titlovima exyu?

Eventualno pozivnica na neki tracker bi dobro dosla. 😀

Poslednja izmena:
Idi na rutracker i kucaj u pretrazi 3d cee i to ti je to. Ne mogu nikako da ti kačim linkove, jer su privatni trekeri u pitanju, a pozivnica nemam ni za jedan koji valja za 3d iso.

Rutracker, Hdreactor, to su ti otvoreni trekeri, a tamo ima dosta 3d cee iso-a. Rutracker je keva za sve živo, inače.

Za pozivnice imaš posebnu temu: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?190433-Razmena-pozivnica-za-torrent-trackere/page578 pa vidi da li neko tamo ima pozivnicu za Czteam ili THR, tamo isto ima dosta 3d iso-a s našim prevodima.

A isto tako i ovaj Tv, iako je aktivan 3d u pitanju, pola toga izbacuje s pola rezolucije, ali to nije ništa strašno. I hsbs i hou ripovi su ok, ako su dobri encode-ovi.

Inače, većina ljudi na ovom forumu ne bi ni primetila razliku između sbs-a i hou-a i 3d iso-a. Razliku primećuju samo iskusne oči i to kad se baš gleda, pri realnom gledanju se retko primećuje razlika.

Ja nabavljam 3d iso-e zato što mi se može, a sada su tu i 3d remux-i tako da može da se rokne prevod s neta i ćao-zdravo.

Kako da na st60 uđem u service mod, da proverim broj sati? Videh da je za st50 Vol- pa tri puta 0. Ovaj ne reaguje na to.
Imam (nadam se) ir od rts1, hoću da pustim onaj slide show sa promenama boje, fullscreen. Ali bih da pogledam i broj sati, ne bi trebalo da je prešao 100.
Hvala!

OK, možda će još nekome ovo biti potrebno:
Life timer se može pročitati i bez ulaska u servisni mod:

Main menu- Help – System info — Status 4: stoji C0xxx. xxx je broj sati.

Ali to izgleda samo važi za novu seriju, kod st50 nema status 4 niti bilo šta što se može protumačiti kao broj sati, barem koliko ja vidim.

Da, ovo je ST60.
Broj sati (368) odgovara onom iz servisnog menija. Jedino što se tamo vidi i broj uključivanja.

gu2umuve.jpg

Poslednja izmena:
Panasonic TX-P42ST50E i TX-P42ST50B

Da ne bi guglao sada pola dana ako neko zna neka mi kaze koja je razlika izmedju ova dva tv-a i inace sta to poslednje slovo predstavlja, a predpostavljam da je neka sitna stvar u pitanju jer je oznaka skoro identicna?

Hvala!

E je da evropu, a drugi nemam pojma

B = Brit (+ Ire)

Brit modeli, ako se dobro sećam, imaju UK verziju dvb-t2 po difoltu

US modeli su TC umesto TX

Edit: Kasnim malo 🙂

Ja imam model od 50". Osim što je spor u Smart funkcijama ja mu nisam našao manu.

Uzgred, u pitanju je model za 2012tu. Ako ti se sada nudi kao nov obavezno proveri da nije bio izložbeni komad.

Znam da je model iz prosle godine, a receno mi je da je plazmu upravo bolje kupiti ako je bila izlozena i radila u prodavnici jer je bitno da od samog pocetka rada pusta vrhunsku sliku kao sto oni u prodavnici i pustaju a ne ovi nasi bedni kanali...Ne tvrdim da je tako samo mi je receno.

E sada zanima me jos jedna stvar u vezi plazme, jel dobra za povezivanje sa kompom ili je za to bolji led?

Pa za komp bas i nije prihvatljiva zbog staticnih elemenata koji mogu da dovedu burnin-a ili ir-a (trajnog ili privremenog ostajanja na ekranu televizora duhova od na primer ikonica). Ja iskreno ne bih uzimao plazmu koja je bila u izlogu ali to je moje misljenje. Dobra je za gledanje filmova i uopste za tv program. Ukoliko neko i koristi plazmu kao sekundarni monitor za gejming ce te bolje posavetovati.

Znam da je model iz prosle godine, a receno mi je da je plazmu upravo bolje kupiti ako je bila izlozena i radila u prodavnici jer je bitno da od samog pocetka rada pusta vrhunsku sliku kao sto oni u prodavnici i pustaju a ne ovi nasi bedni kanali...Ne tvrdim da je tako samo mi je receno.

E sada zanima me jos jedna stvar u vezi plazme, jel dobra za povezivanje sa kompom ili je za to bolji led?

Ne znam ko ti je to rekao, ali lagao je do bola ili se izlupetao za medalju.

Nikako nemoj uzimati plazmu koju nisi sam razradio, ali nikako... pogotovo ne izložbeni komad koji je sagorevao u store modu ko zna koliko sati, dana, meseci... a pritom puštajući ko zna kakav reklamni sadržaj, sa sve logotipima od lg-ja, samsunga i panasonica, čiji se materijali najčešće i vrte po radnjama, bez obzira koji brand TV-a bio, pošto često puštaju ono što im je dostupno u radnji na svim markama televizora.

Sve u svemu, ako bi da koristiš plazmu kao monitor za pc, onda je zaobiđi, a ako bi da je povežeš sa kompom radi gledanja filmova i pikanja igara, onda nemaš bolji izbor od plazme trenutno.

Poslednja izmena:
Ne znam ko ti je to rekao, ali lagao je do bola ili se izlupetao za medalju.

Nikako nemoj uzimati plazmu koju nisi sam razradio, ali nikako... pogotovo ne izložbeni komad koji je sagorevao u store modu ko zna koliko sati, dana, meseci... a pritom puštajući ko zna kakav reklamni sadržaj, sa sve logotipima od lg-ja, samsunga i panasonica, čiji se materijali najčešće i vrte po radnjama, bez obzira koji brand TV-a bio, pošto često puštaju ono što im je dostupno u radnji na svim markama televizora.

Sve u svemu, ako bi da koristiš plazmu kao monitor za pc, onda je zaobiđi, a ako bi da je povežeš sa kompom radi gledanja filmova i pikanja igara, onda nemaš bolji izbor od plazme trenutno.

Rekao mi je lik koji radi u Tehnomaniji i vidi se da se razume i nije to pricao da bi mi prodao tv jer nisam ni gledao plazmu da kupim.

Ne bi je koristio kao monitor nego za mkv filmove koje bi pustao preko kompa i naravno za igrice.

Pa ako ti je u radnji rekao, onda mora da je tako. Ne bi on lagao, ko mi ovde 😛

Za filmove dušu dao, za igre nisam probao, mada ima mali input lag - čini mi se 16ms. Samo ne moj da zaspiš, a da ne ugasiš TV. 😀

Pa ako ti je u radnji rekao, onda mora da je tako. Ne bi on lagao, ko mi ovde 😛

Za filmove dušu dao, za igre nisam probao, mada ima mali input lag - čini mi se 16ms. Samo ne moj da zaspiš, a da ne ugasiš TV. 😀

Ne druze nisam ja rekao da lazete ovde, da je tako ne bi ni trazio pomoc od forumasa 🙂 Samo sam hteo da kazem da mu nije bilo u interesu da me farba jer ja nisam bio zainteresovan da kupim tv nego me je on lik posavetovao ako jednog dana budem uzimao plazmu.

I za to mi je rekao da nema tog graviranja po ekranu ako tv ostane dugo upaljen kao to je bilo na starijim plazmama, ako si na to mislio pod ovim da ne zaboravim da ugasim tv 🙂 I nemoj da mislis da ja sad mislim da ti lazes za to 😛

Jel moze neko da mi kaze jel ima neke velike razlike izmedju ST50 i UT50, da li se isplati dodati 23000 din za ST seriju ili uzeti UT?

Koliko tebe košta tv? Mene je 50" koštao 120k, ljudi su uzimali iz Mađarske sa 850e.

ST50-83 000din, a UT50-60 000din u pitanju su 42"

Uspeo sam da nadjem na holandijskom oficijalnom sajtu UT50 i video sam da je slabiji u kontrastu i da nije smart a imaju istu hercazu...E sad zanima me da li je velika razlika u kvalitetu slike jer mi smart opcija i nije presudan faktor?

Koliko sam ja pratio, ispod ST nije trebalo ići zimus. Mada, ja na tehnici ne štedim, radije tražim best-buy.
Kolega je sada uzeo Sharp 50" za 130k i čini mi se kao best-buy za tu dijagonalu, jer nije hteo plazmu.

Koliko sam ja pratio, ispod ST nije trebalo ići zimus. Mada, ja na tehnici ne štedim, radije tražim best-buy.
Kolega je sada uzeo Sharp 50" za 130k i čini mi se kao best-buy za tu dijagonalu, jer nije hteo plazmu.

Ali ja gledam da kupim plazmu jer mi treba iskljucivo za filmove i po koju igricu.

Nazad
Vrh Dno