Šta je novo?

Industrija igara

Sad se očekuje Dev kit 2.0, koji je skoro pa završni proizvod, hoće da idu na sigurno sve da ispitaju i da bude bez greške.
velike pare su uložene i puno poznatih imena je spisku pa ih razumem, inače konačan model za kupce izlazi u Q3 2014.
Za sada se spominju 2 modela , bežični i žični.
Spominju i 4k, i Andoid OS nasvim modelima

Koja se to igra kod nas radi za Oculus Rift?
Jutros na TV-u vidim Viklera iz Bad Copy i kaže radi muziku za video igru koja se pravi za OR.

Нисам успео да нађем информацију, па да не отварам целу тему за једно питање и одговор, да ли неко зна да ли SW:TOR користи месечну претплату или платим једном за preffered account? Нашао сам страницу која пореди бесплатан и плаћен налог али не и систем наплате.

Za Swtor se koristi mesecna pretplata kako bi imao sve otkljucano

kakva lista a i na listi za vise od pola igara pise TBA lol

Ovo obecava...

Next-gen strategy game engine lets you control an army of 5,000 units at one time

nitrous-lead2.jpg

Ne sećam se da je bilo, a i ako jeste vredi ponoviti. Impresivna tehnologija:
Flexible Muscle-Based Locomotion for Bipedal Creatures
http://vimeo.com/79098420

F2P-Top10-2013-1.jpg

F2P-Top10-2013-1.jpg

Tuga

crossfire je neka korejsa ili kineska igra pa nije ni cudo sto je na prvom mestu.
a za dotu me cudi. izgleda se ljudi ne trose toliko

Večeras sam probao Oculus Rift dev kit
Rezolucija je toliko mala da je katasrofa, "proizvod" je stvarno namenjen za dev, nikako za uživanje.
Postoji lag, iako je žična verzija.
3D postiji, mada meni mnogo smeta slaba rezolucija, pogled ne može da putuje, jer zabode u zid piksela.
Za početak sam probao par demo naslova namenjeniz za prezentaciju, ali bez zvuka, tako da zam tu sigurno izgubio 20% osećaja.
U jednom sam vozio heliš, i prilikom pada imao sam isti osećaj kao kad lift krene naglo dole. Prilikom vožnje rolekostera bilo je dosta lagva, tako da nisam osetio 3d kako treba( možda je do klmpa, probaću sutra ponovo), ali je preveliki stres za mozak, bar prvi put kad se proba, nekima je bilo i muka.
Za sada sam razočaran, jer je u pitanju poluproizvod( doduše namena mu je druga), ali plašim se da ni 1080p neće da reši problem sa pikselima, koji su na ovom 720p modelu veliki ko kuća.
Probaću neke gotove igre, ali grafika je previše loša, da je greota igrati.

Kako radi sistem za praćenje pokreta glave? Piši sve što probaš jer mnoge zanima...

Mane zanima najviše ;-)
Bio sam spreman da kupim OR dok je bio na kickstarter-u ž, ali sam odustao zbog transporta i zbog male rezolucije, iz ove perspektive drago mi je.
Imaću priliku danas i sutra da probam, pa ću preneti utiske, ako imate neku ideju recite da probam.
Što se tiče pitanja, lag koji sam pominjao odnosio se i na to.

Nisam imao mnogo vremena da probam sve igre sa OR-om, ali iskreno nisam imao ni neku želju je rezolucija kvari 3D dubinu, ništa se ne vidi dalje od piksela :d .

Probao sam TF2, neka vožnja mislim da je Assetto Corsa, dosta OR demoa, tipa Roller Coaster, neki heliš...

Kao što sam reako prvi put, postoji lag dok gledate okolo, negde manje negde više.
Dosta ljudi je probalo OR, neki si bili oduševljeni da nisu znali gde se nalze )stvarni mi nije jasno kako su mogli da se izgube, pored onolikih piksela) , neka je bila muka, skoro da su pozeleneli, mada niko nije bljuckao.
Sve zavisi šta se proba prvi put, ako je nešto previše brzo, dosta veliki stres/šok za mozak, pa izaziva mučninu ili glavobolju, ali ako se krene od laganih stvari, daleko je bolje( naravno da je sve individualno)
Mnogo dobra fora je bila kad sam gledao asteroide u svemiru kako se kreću, i kad kamečian proalzi pored vas, vi je ispratite pogledom, to je baš moćno.
Još jedna zamerka koju sam primetio je da su neki pikseli vrisnuli, a uređaj je poprilično nov, stigao pred kraj decembra.
Nadam se da će da isprave sve nedostatke, i najviše od svega me zabrinjava da li je 1080p dovoljno za potpuni ugođaj, ili će morati da se ide na 4k.
Već su odložili OR za sledeću godinu, tako da ćemo načekati

Ti znaš šta si video pa sad zamisli da je duplo više piksela, tj. da je svaki upola manji i tako će biti sa 1080p verzijom.
Već su davali izjave o planovima za 4k verziju pa ne bi bilo preveliko iznenađenje ako bi ipak to bila finalna verzija.
Sve naravno zavisi i od cene takvih panela, a kako ih najavljuju za mobilne telefone onda bi sledeće godine mogli da budu po normalnoj ceni u 7" izdanju.

Znam sve to. Zato sam i skeptičan, nažalost nisam slikao, da vidite koliko su veliki pikseli.
Ja se nadam da će da izbace dve verzije u startu (1080p i 4k) da ne mora da se čeka, za tih godinu dana, taman će biti dovoljno hardware od rudarenja da sve to radi u 4k bez problema

Fenomenalan gest za vlasnike bilo koje m&b igre na steamu:
Hi folks! I will explain the situation to you. (I'm the Community Developer for Magicka: Wizard Wars).

Some of you may or may not know that Paradox Interactive (the publisher for Magicka: Wizard Wars and the Mount and Blade games) will no longer continue to publish the Mount and Blade series. With this in mind and to offer a form of "thank you" for the 5 and a half years that some of you have been with us in one form or another we gave a little goodwill gesture gift.

The gift in this case was Magicka: Wizard Wars Early Access, it's up to you if you choose to play or not, but I will confirm you will NOT be charged a cent. Your play now is entirely free, and when the final version is launched that too will be free-to-play going forward.

We hope you have fun and again thank you for a fun 5 and a half years! (and hopefully even longer should you find Wizards to be your thing!)

:smash:

Poslednja izmena:
Opa. Znači zato mi se pojavila igra u Steamu 🙂

http://openra.res0l.net/

Welcome Back, Commander
OpenRA is a Libre/Free Real Time Strategy project that recreates the classic Command & Conquer titles.

http://openra.res0l.net/

We include recreations of C&C (Tiberian Dawn), C&C: Red Alert, and Dune 2000. These are not intended to be perfect copies, but instead combine the classic gameplay of the originals with modern improvements such as unit veterancy and the fog of war.

OpenRA's primary focus is cross-platform multiplayer between Windows, OS X, and Linux; however, we include a number of single-player missions, and also support skirmish games against AI bots.

Da je grafika barem na nivou RA2...

[YOUTUBE]z1-VwE1byrY[/YOUTUBE]

Nazad
Vrh Dno