Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

^^ Dizvinemo za totalni off ....

Da li da gdr3 instaliram preko preview for developers ili da ga pustim da sam odradi update? L920

Ja bi sacekao Lumia Black, sto zurite sa tim nekompletnim verzijama..

Zato što sve radi kako treba a donosi neke korisne stvari ipak... Nisu nekompletna u smislu da ima gomila bug-ova i slično(ni najmanji problem do sada) već da kako se nešto novo objavi mi to dobijemo a onaj ko čeka recimo lumia black će sve to isto dobiti samo u paketu i jedno 4-5 meseci kasnije...

Ni ja to ne znam, a treba mi.
Upustvo:
1.Prvo preko Marketa na telefonu instaliraš "Preview for Developers" sa ove adrese,(prvo jezik telefona prebaci na English-USA):
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/preview-for-developers/178ac8a1-6519-4a0b-960c-038393741e96
2.Sa ove adrese skini i instaliraj "Windows Phone 8 SDK Tools Lite Av1.0":
http://www48.zippyshare.com/v/61043840/file.html
(Na računaru sa Windows 7 ili 8,raspakuj ovaj zip i pokreni " InstallWP8SDKToolsLite.bat").
Posle završene instalacije napravi prečicu "Application Deployment" na radnoj površini računara!
3.Objašnjenje za korišćenje ovog softvera imaš na ovoj adresi:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windowsphone/develop/ff769512#BKMK_UsingtheWindowsPhoneApplicationDeploymentTool
4.Programe koji ti trebaju skidaš sa ove adrese,(ukucaš ime programa u pretragu i skineš .xap fajl na računar):
http://games-wp.com/category/wp8-xaps/
NAPOMENA:besplatno legalno za sada možeš instalirati i imati samo 2 ovakva programa u isto vreme na telefonu.
Sve buduće update sistema dobijaš preko Microsofta direktno na telefon putem wi-fi-a,(kao i do sada).Zadnja verzija OS je : "8.0.10521.155"
Čestitam,telefon ti je dev. otključan!!! :smash: :wave:

Poslednja izmena:
Zato što sve radi kako treba a donosi neke korisne stvari ipak... Nisu nekompletna u smislu da ima gomila bug-ova i slično(ni najmanji problem do sada) već da kako se nešto novo objavi mi to dobijemo a onaj ko čeka recimo lumia black će sve to isto dobiti samo u paketu i jedno 4-5 meseci kasnije...
Upravo to. Ovo je M$ zadnja nadogradnja, pa nije to custom rom koji je napravio neki pero, sve ovo isto su dobili oni koji imaje HTC 8x/8s, Samsung Ativ S, kao konačnu GDR3 nadogradnju.
A posebno vlasnici L520 neće dobiti ništa više sa Nokia Black jer nemaju Glance, a BT 4.0 su dobili sa Amber nadogradnjom.

Sto se tice store update aplikacija, kao sto je M$ rekao, kome neradi. Unpin store aplikaciju i obrisati history iz IE, uraditi soft reset i vratiti store tile. Posle 4-5 dana uredno prijavljuje nova azuriranja.

Samo jedno pitanje, pre nego pocnem. Na racunaru imam xp?

Za GDR3 ti uopšte ne treba pc, već samo da registruješ dev account, i preview for developers na telefonu u koji ćeš se ulogovati sa tim nalogom. PC ti treba ako ćeš da sideloaduješ aplikacije, a po meni ni to ti ne treba.

Btw, nije li onaj gornji link piraterija? Ako jeste, zašto se toleriše?

Sto se tice store update aplikacija, kao sto je M$ rekao, kome neradi. Unpin store aplikaciju i obrisati history iz IE, uraditi soft reset i vratiti store tile. Posle 4-5 dana uredno prijavljuje nova azuriranja.

Da, ovo i meni radi, ali mora sa vremena na vreme da se ponavlja procedura jer posle 10-15 dana opet zabaguje. U svakom slučaju je iritirajuće i trebalo bi da MS to sredi.

Upravo to. Ovo je M$ zadnja nadogradnja, pa nije to custom rom koji je napravio neki pero, sve ovo isto su dobili oni koji imaje HTC 8x/8s, Samsung Ativ S, kao konačnu GDR3 nadogradnju.
A posebno vlasnici L520 neće dobiti ništa više sa Nokia Black jer nemaju Glance, a BT 4.0 su dobili sa Amber nadogradnjom.

Sa black se dobija mogucnost instalacije gomila novih Nokia apps, neke od njih su stvarno exstra. Naravno dosta toga ce morati preko proxy ali dobro.

Poslednja izmena:
Za GDR3 ti uopšte ne treba pc, već samo da registruješ dev account, i preview for developers na telefonu u koji ćeš se ulogovati sa tim nalogom. PC ti treba ako ćeš da sideloaduješ aplikacije, a po meni ni to ti ne treba.

Na kom sajtu se registruje dev account?

Btw, nije li onaj gornji link piraterija? Ako jeste, zašto se toleriše?
Šta tripuješ ovde,kakva crna piraterija?Čovek napravio lite orginalnu verziju i taj link je već objavljen ovde,pre par strana.
Naravno da mu treba dev za sideload aplikacija.Zašta bi mu drugo trebao dev.
I da ne može sa XP.
Ako nećeš da pomogneš,nemoj da odmažeš ljudima.Napiši lepo ti tvoje upustvo i ne zaluđuj ljude bezveze.:rtfm:

To su teske nebuloze MS-ove naravno, kakve veze ima History iz IE sa Store aplikacijom??
Zar im nije bilo lakse da Store odvoje od IE i da naprave skriptu koja jednostavno na 24h ili 48h brise temp cache fajlove
, budalastina...
Kao sto rece covek radi radi pa opet ista patnja.
Takodje kada brisemo History, brisemo sve, od posecenih stranica do snimljenih sifri...

To su takvi propusti da se cudim, iako volim WP.

Mislim da bez veze paničarite u vezi update-a.
Pa normalno je da ne mora biti svaki dan neki update, pa neke aplikacije se nadograđuju par puta godišnje, dok neke imaju puno češći update.
Ako pročitate na WP Central da je izašao neki update, to ne znači da ga svi moraju dobiti iste sekunde (pa srušio bi se server 100% ).
Neko dobije danas, neko sutra, najkasnije 2 dana po mome iskustvu.

Mislim da bez veze paničarite u vezi update-a.
Pa normalno je da ne mora biti svaki dan neki update, pa neke aplikacije se nadograđuju par puta godišnje, dok neke imaju puno češći update.
Ako pročitate na WP Central da je izašao neki update, to ne znači da ga svi moraju dobiti iste sekunde (pa srušio bi se server 100% ).
Neko dobije danas, neko sutra, najkasnije 2 dana po mome iskustvu.

Care znam tacno sta pisem, prenosim svoja losa iskustva sa tim problemima u vezi Update servisa Store aplikacije.
Radi radi pa stane, nema update-ova za aplikacije, jednostavno je tako.
Blago onima koji nemaju tih problema, verujem i da ima takvih ne kazem da svako ima isti problem.

Dobijem dve ture update-a za 3 dana a onda 10 dana nista - Tabula Rasa(a postoje azuriranja)...tako i ostane i to je panika??? Ne , to je Store aplikacija koja ne obavlja svoju funkciju automatskog azuriranja Aplikacija.

ja sam pre imao tih problema, kad sam dobio gdr2 nestali su ti problemi i svaki dan dobijam updejtove i ne updejtuje mi se samo jednom nego vise puta u toku dana
imam ativ s :p

Mogu da prijavim da posle poslednjeg update-a , vise nemam problema sa baterijom.

Ne vidim toliki problem, mogucnost update-a radi, bas morate isti dan kad izadje (uglavnom neki bezvezni bug fix)? Negde cete vec procitati da je izasao bitan update za vasu aplikaciju, nadjete je u store-u i odradite update..

Ne vidim toliki problem, mogucnost update-a radi, bas morate isti dan kad izadje (uglavnom neki bezvezni bug fix)? Negde cete vec procitati da je izasao bitan update za vasu aplikaciju, nadjete je u store-u i odradite update..

Kako bi nasi Seljaci rekli: Zasto trositi gorivo za traktor kada i motika odradjuje posao.

Tako nesto :)

Ima vecih problema, ne znam dal se ikad nekom to desilo, budite iskreni, da znam dal je mozda hardverski ili do OS-a. Pominjao sam to i ranije, otkljucam telefon i opet se sam zakljuca pre nego sto stignem da prevucem prst na gore.. Nekad i kad otkljucam, posle 10-ak sekundi se sam zakljuca. Dovoljno se retko desava da ne nervira toliko, ali voleo bi da znam do cega je..

Poslednja izmena:

Ima vecih problema, ne znam dal se ikad nekom to desilo, budite iskreni, da znam dal je mozda hardverski ili do OS-a. Pominjao sam to i ranije, otkljucam telefon i opet se sam zakljuca pre nego sto stignem da prevucem prst na gore..

Ja se secam da je Lumia 800 imala dosta hardverskih problema a da je Nokia to pokusavala kroz softverske bug fixove da sredi...
Moze se reci bezuspesno, bile su to raznorazne zakrpe za punjenje baterije, pa oko raznih bagovitih reakcija usled koriscenja ekrana itd...
Jednostavno defektan hardvare ne moze da izleci softver...bar ne u potpunosti.

Mozda i gresim, cekaj GDR3 pa ces videti. Mogu reci da je softverski problem, probaj da povecas na 1min vreme pre zakljucavanja... Probaj svasta ili nosi na garanciju.

Poslednja izmena:

Ima vecih problema, ne znam dal se ikad nekom to desilo, budite iskreni, da znam dal je mozda hardverski ili do OS-a. Pominjao sam to i ranije, otkljucam telefon i opet se sam zakljuca pre nego sto stignem da prevucem prst na gore.. Nekad i kad otkljucam, posle 10-ak sekundi se sam zakljuca. Dovoljno se retko desava da ne nervira toliko, ali voleo bi da znam do cega je..

Ja bih pre rekao da je hardwerski, mozda dugme za zakljucavanje ostane pritisnuto ili je previse osetljivo pokvareno. :D

@boris:
Nemoj se nervirati, gledaj to sa vedrije strane. To je unikatni feature koji ima tvoj telefon i niko više. Svi traže neke mogućnost koje nemaju niti će dobiti, a ti imaš tu jedinstvenu i nerviras se. :)

@Boris Lozac
Skini sa Neta neki od kodova za dijagnostiku hardwera za tvoju mašinu i testiraj senzore i sl.
Tvoj telefon i jeste jedinstven,samim tim što nosi prefiks Windows Phone.A kakav je to osećaj ljudi koji ne koriste WP nikada neće moći da shvate...:wave:

Poslednja izmena:
@Boris Lozac
Skini sa Neta neki od kodova za dijagnostiku hardwera za tvoju mašinu i testiraj senzore i sl.
Tvoj telefon i jeste jedinstven,samim tim što nosi prefiks Windows Phone.A kakav je to osećaj ljudi koji ne koriste WP nikada neće moći da shvate...:wave:

Jedinstven kao i ostali modeli sa WP8. A osećaj je neponovljiv, kombinacija orgazma i jedenja jastoga sa nektarom i ambrozijom. Ali mi to nikada nećemo saznati jer je telefon od 200 evra tako nedostupan :(

Nazad
Vrh Dno