Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

to resavas sa dve grafike, na jednoj gledas dok flesukes drugu ;)

Kao problem malo veci WU da da. A znas i sam da ce da padne kada ostavis da radi malo duze :p

Samo mi nije jasno sto su stavili samo 1 bios, da je neka jeftinija kartica pa i ajde.

Teperatura ide od 58 do 64, zavisno od grafike a ventilator je na 60%. Grafike se same hlade, nema dodatnih ventilatora.

Potrosnju jos ne znam jer mi je merac kod druga, mislim da cu sutra istestirati i taj deo pa se javljam.

Evo i amd odgovara na veliku potraznu u svetu za R9 grafickima :mad:

AMD’s new Radeon R9 series graphics cards are in short supply and it looks like the prices are going up. At Newegg, for example, cards like the 280x that originally sold for $299 are now priced as high as $379 to $399 while the 290 debuted at $399 and now sells for upwards of $499.

A mi mislili da su samo nasi prodavci alavi :(
Eh de mi bila pamet kad sam prodavao vapore pre koji dan :(

Kad se sabere sa pdv znaci 280x ce biti paprenih 400+ eura :(

Poslednja izmena:
Nije AMD alav, nego smo mi. :)

Dodatni faktor je PDV od Nove Godine. Mislim da ce onda ljudi malo da se primire. A i tezina kopanja raste.
Nego, docepah se 4 komada MSI 7970 Lightning BE. Malo sam se poigrao. Oko 730 Kh/s sam dobio ali su bile u kucistu sa otvorenom stranicom. Prevrnuo sam net da vidim zasto napon nece da ide na dole a onda sam otkrio BIOS prekidac.
Kacim rezultate cim sklopim masinu kako treba.
P.S. Nisam zaradio nijedan LTC ali sam zato spalio 2 harda. :lupko:

Poslednja izmena:
Jel vama puca driver dok kopate i pokrenete nesto (Int browser, neki program, aida, gpuz i sl)?
2x XFX 280x kopaju ok, driver ne puca, dok ne pokrenem nesto? Do cega to ima veze, zasto puca? Sve sam probao, dizao voltaze, spustao, taktove dizao, spustao ali dzaba, opet puca.

@edit - izgleda je ipak do voltaza.... Jedna trazi za nijansu vecu voltazu.... Sad sam malo cackao i ne puca. Nadam se da ce tako ostati.

@ edit 2 - Puca opet! Ima li mu lijeka ili da zaboravim komp dok kopa?

Poslednja izmena:
Smanji Intesity dok ceprkas po netu :D

thermaltake sps 730w smart, moze li da izdrzi 2x 280x ? ako ih koknem da daju po 750kh?

Poslednja izmena:
narode sutra idem po 10 komada gigabajtovih R9 280X, u pitanju je GV-R928XOC-3GD, e sad ono sto tek sada vidim na njihovom sajtu je da postoje 2 revizije tj GV-R928XOC-3GD 1.0 i GV-R928XOC-3GD 2.0. Moje pitanje je jesam li pogresio ako to sto sutra bude u radnji bude 1.0? Jer nmg da vidim razliku na njihovom sajtu

I13 je max ako tera na g2, ako mu je namesteno g1 onda je max I20. Smanji intenzitet samo na onoj koju koristis, na ovo drugoj ostavi.

Ako ti je g1 onda bi mogo da surfujes i na g15, bar je tako bilo kod mene.

znaci ti si taj sto je pokupio sve grafe, zovem danas kaze ima gigabajtove 280x cena se ne zna tek stigle, kazem dobro, razmisljam koliko da uzmem, zovem posle 20 minuta kaze nema sve otislo bukvalno za 10 minuta

Poslednja izmena:
imam ja gigabyte asus i msi pa ako te zanima PP

Drugari da li neko koristi Asus R9 290x referentnu. vidim da imaju testovi za Safirku da baca 875kh i da se greje kao blesava, kakva su ostala iskustva sa 290x kartama, da li neko konkretno ima ovog Asusa?

Pozdrav.

Pitaj applea hehe

Zavisi preko cega kopas ako si preko cgminera kod njega je max I:13 tako da probaj na 12 ;)
Guiminer pa dodam cgminer. Cu probam, pa javljam sta je bilo.

Edit - ne kopa ni 300 na I 12

@ Placebo - 2x24A

Poslednja izmena:
narucih danas delove za jedan rig, sad da vidim sta nece da mi stigne :smash:

I13 je max ako tera na g2, ako mu je namesteno g1 onda je max I20. Smanji intenzitet samo na onoj koju koristis, na ovo drugoj ostavi.

Ako ti je g1 onda bi mogo da surfujes i na g15, bar je tako bilo kod mene.

Koristim onaj set sa I13 max. Onaj drugi mi mnogo manje daje. Al mi ovako pucaju driveri, cim pokrenem nesto.

Proveri prvo da li smanjuješ I na karti na koju ti je nakačen monitor, mada mislim da ti je prevelik TC, probaj da ga smanjiš malo....

Karta na kojoj mi je monitor ni ne kopa, kopa samo druga, i opet puca.

Jel moze neko ko se razume oko napona i napajanja da mi pomogne da razumem.

r9 270 ima 6pinski konektor.

Ako se poveze preko extendera sa molexom na 1x slot i overklokuje, kako se snaga rasporedjuje ...recimo ako je 200W u nekom fulu...

Zbunjuje me to sto sam citao da kroz 6pinski prolazi max 75W, a da 1x slot moze da da 10W .. jel to znaci da molex dopunjuje 115w+ ?

A opet negde sam procitao da 6pinski daje 150W. Ako je i taj slucaj, jel to znaci da bi takva kartica bila opasna za plocu ako se poveze preko 1x.

Pitam, jer sam vec imao incident gde mislim da mi je jedan ekstender izgoreo na 3cem pinu (+12v)

Ako neko zna..bio bih mu zahvalan :)

da problem je sada naci extendere a od brace kineza bez 40 dana nista ne racunajte :(
meni stizu za 10ak dana jos dve ASUS R9 270X pa cu morati da pojurim i extendere ovde kod nas iako su sad kod nas cene duplo vece, prodavalo se ovde za 600din a sad po oglasim 1200din i to ako nadjete sreci nikad kraja

^
6pin po specifikaciji 75w, 8pin 150w, pcie slot 75w. Za 1x slot nemoj da se igras da povezujes r270 bez molexa ali karta ako se nategne moze da vuce i preko 150w.

Nazad
Vrh Dno