Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Доста тога сам прочитао на форуму, ал' тек се данас регистровао :) Наиме, ево већ 3,4 дана читам о рударењу и искрено у дилеми сам. Да л' улазити у 'посао' или не. У суштини то што планирам да уложим сам већ отписао. Ако склопим рачунар зваће се Дафина :D . Неко каже неће се исплатити, неко каже, хоће, неко спомиње фтц итд. Занима ме какво је ваше мишљење, улазити у посао или не ?

Bolje izginuti ka' co'ek neg' ka' pi..a.

Udji. Ako nista drugo, bar je interesantno :D

pitanje za majstore, napajanje od 950w,(MS Tech PS ATX 920W) može li to pogoniti 3 x Saphire VaporX R9 280x R928XOC-3GD5 ili je premalo?

Доста тога сам прочитао на форуму, ал' тек се данас регистровао :) Наиме, ево већ 3,4 дана читам о рударењу и искрено у дилеми сам. Да л' улазити у 'посао' или не. У суштини то што планирам да уложим сам већ отписао. Ако склопим рачунар зваће се Дафина :D . Неко каже неће се исплатити, неко каже, хоће, неко спомиње фтц итд. Занима ме какво је ваше мишљење, улазити у посао или не ?

Welcome to the club po Severini ili po Breni udji slobodno :)

moje mišljenje je da ako postoji mogućnost kopanja na "tuđu" struju da se svakako isplati kopati! sve ovisi koji su ti apetiti!

Није ми џабе струја, али је скоро увек јефтина струја. На задњем рачуну потрошња скупо/јефтино је било 1:6 и то не водим рачуна кад колико трошим и слично. Пошто имам неки послић са опипљивом робом, могу да уложим неку кинту у хардвер па макар и са губитком од 30-50% при продаји, мислим, свестан сам ризика који носи ово "играње". Елем, како сам успео да прочитам пре 3,4 месеца скоро да се није ни исплатило копање, али је сада више него исплатљиво. После кише, долази ваљда сунце :)

Hehe cuti bre kako je poceo jos malo pa ce da trazi i jare i pare za rigove.

Uuu bas povoljno momak prodaje rigove, ide li prase i jagnje uz njih.

;)

Pa po ovim cenama može samo jedan lik da ih prodaje EDIT : a da ga ne bude sramota , i to baš odavde sa bencha...sočno sam ga napušio kad sam video cenu...

Poslednja izmena:
flasher.gif

Busteeed :D

Hahah, znaci valjam se po podu :D

Procitao sam dosta stranica ove teme, i zakljucio da u vezi svega ovoga je jedino sigurno da nista nije sigurno, ali cu postaviti ovo glupo pitanje: Da li bi vi u ovom trenutku usli u ovu prica sa 2500-3000e, i da li iko ima predstavu posle koliko vremena bih isplatio ulozen novac?

Procitao sam dosta stranica ove teme, i zakljucio da u vezi svega ovoga je jedino sigurno da nista nije sigurno, ali cu postaviti ovo glupo pitanje: Da li bi vi u ovom trenutku usli u ovu prica sa 2500-3000e,

Usao bi ali malo manje ali nema opreme na trzistu.

i da li iko ima predstavu posle koliko vremena bih isplatio ulozen novac?

Moze za dva meseca a mozda i nikad.

Procitao sam dosta stranica ove teme, i zakljucio da u vezi svega ovoga je jedino sigurno da nista nije sigurno, ali cu postaviti ovo glupo pitanje: Da li bi vi u ovom trenutku usli u ovu prica sa 2500-3000e, i da li iko ima predstavu posle koliko vremena bih isplatio ulozen novac?

Ulazes ono sto si spreman da izgubis. Kocka ko i svaka druga

Nisam postar :d (odlican pokusaj, odlican). Ma truba mi je skroz ta varijanta: prvo cimas, juris grafike, rezervises i onda kad ti ljudi posalju pravis se lud i postaru ne otvaras vrata. Uopste i ne kapiram zasto bi sad neko otkazivao al ajde. Bolje i mesec dana da kopa dok moze jos da se iskopa nesto jer ce posle Nove da bude plakanja kad naraste diff :)
Ja sam vec pisao, vozam do 8800 bez problema, posle cu da vidim sta cu. Mada mi je skroz ok da kopam i za 10 novcica mesecno jer cu cekati ozbiljnu cenu. Zbog toga i dalje ne razumem zasto bi neko otkazivao sad grafike. Za 2 meseca kopanja otplatice se grafike bez obzira na diff.

Nisam postar :d (odlican pokusaj, odlican). Ma truba mi je skroz ta varijanta: prvo cimas, juris grafike, rezervises i onda kad ti ljudi posalju pravis se lud i postaru ne otvaras vrata. Uopste i ne kapiram zasto bi sad neko otkazivao al ajde. Bolje i mesec dana da kopa dok moze jos da se iskopa nesto jer ce posle Nove da bude plakanja kad naraste diff :)
Ja sam vec pisao, vozam do 8800 bez problema, posle cu da vidim sta cu. Mada mi je skroz ok da kopam i za 10 novcica mesecno jer cu cekati ozbiljnu cenu. Zbog toga i dalje ne razumem zasto bi neko otkazivao sad grafike. Za 2 meseca kopanja otplatice se grafike bez obzira na diff.
Da ponovim: slazem se sa ovim, samo ja mislim da je kopanje isplativo i preko 10000 diffa. Cak i na ovu cenu. E sad na 4-5-6000 je isplativo i sa malo grafa. Na 10+ je isplativo sa puno grafa, pod puno smatram 40+. Ono isplati se i sa 2 kada se isplati sa 200 ali ne isplati se cimanje i drndanje hw-a za malu kintu.

Usporava diff :) Preko noći skače kad upale farme za mobilne, a preko dana opada. Znači neće baš tako brzo otići u nebo :)

Jel su sredili naponsku sekciju na gigabyte kartama ili svesno rizikujete da se zapalite :)?

Reci da li je to ova graficka i koliko daje khash/s?
Nema za njega neki BIOS za smanjenje napona?

Jeste, ta je. Pri 1000/1480 daje 690+, na 1049/1500 daje 715 ali nestabilno. Probano po 1mhz nagore razne kombinacije, i gpu i mem. Na netu pisu razne lepe stvari o njoj, 730+ sa nekim setovanjima sa kojim su ovi primerci davali jedva 670-680. Tako da nema pravila. Ne greju se mnogo, 68 plafon pri vent 55% u lokalu, ne terasa, podrum, supa itd.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno