Poz svima,
da i ja dam svoj doprinos. Kamera je sasvim ok, zavisi sta su ocekivanja od iste. Ja sam ubacio kameru sa ove teme:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2548974
i moja zapazanja u odnosu na stock kameru:
- manji postprocessing, ne znacajno ali dovoljno
- Video 1080p sa min. framerateom 24fps (kada snimate u 1080p 30 fps modu), doduse video ce sigurno biti tamniji zbog krace ekspozicije.
- Normal mode je ogranicen na 1/10 sekunde za ekspoziciju, ubacen je iso 1600 kao mogucnost
- Ai mode ogranicen na 1/15 sekunde
- Night mode ogranicen na 1/6 sekunde
- Autofokus u foto modu neuporedivo brzi, u video modu navodno popravljen ali nisam probao da budem iskren
- HDR Video mod (ogranicen na 30 FPS)
- 720p 60 FPS video mod
Mislim da sam nesto propustio ali vecinom sam sve nabrojao. Za sve koji se zale na brljanje u nocnom modu, kamera snima 5 slika te ih kombinuje u jednu, slicno HDRu, te ovaj mod koristiti iskljucivo na staticnim objektima, ne na osobama, mada se meni licno ne svidja zbog agresivnog postprocessinga. Za vecernje slike koristiti normal mod sa visim ISO (800) se sa brightness podesavanjima podignutim na gore kako bi shutter bio 1/10 s, dobijaju se neuporedivo bolje slike. Za dnevne slike mozete probati i Ai mod, daje izuzetno dobre rezultate.
Da sumiram, sa ovim modom kamera je kakva je od pocetka trebala biti, mnogo brza i moze se mnogo vise izvuci iz nje. Sto se videa tice probao sam samo 1080p u nocnim casovima i fps nije padao ispod 24.
pozdrav