Šta je novo?

LG G2

Ja zato i čekam sa kupovinom, jer ako je kamera u low light loša koliko i na optimus g koji imam trenutno sve ostalo pada u vodu. Sto rekose ljudi, kada platis 400e ocekujes da sve radi...

Ja sredio kameru, cekam jos low light da vidim kakav je :d

Ha ha ha...stvarno ne znam sta mi je ciniti...drugi hvale kameru,takodje na 90 posto testa koje sam citao,ovde ispade da je kamera krs

Poz svima,

da i ja dam svoj doprinos. Kamera je sasvim ok, zavisi sta su ocekivanja od iste. Ja sam ubacio kameru sa ove teme:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2548974

i moja zapazanja u odnosu na stock kameru:

- manji postprocessing, ne znacajno ali dovoljno
- Video 1080p sa min. framerateom 24fps (kada snimate u 1080p 30 fps modu), doduse video ce sigurno biti tamniji zbog krace ekspozicije.
- Normal mode je ogranicen na 1/10 sekunde za ekspoziciju, ubacen je iso 1600 kao mogucnost
- Ai mode ogranicen na 1/15 sekunde
- Night mode ogranicen na 1/6 sekunde
- Autofokus u foto modu neuporedivo brzi, u video modu navodno popravljen ali nisam probao da budem iskren
- HDR Video mod (ogranicen na 30 FPS)
- 720p 60 FPS video mod

Mislim da sam nesto propustio ali vecinom sam sve nabrojao. Za sve koji se zale na brljanje u nocnom modu, kamera snima 5 slika te ih kombinuje u jednu, slicno HDRu, te ovaj mod koristiti iskljucivo na staticnim objektima, ne na osobama, mada se meni licno ne svidja zbog agresivnog postprocessinga. Za vecernje slike koristiti normal mod sa visim ISO (800) se sa brightness podesavanjima podignutim na gore kako bi shutter bio 1/10 s, dobijaju se neuporedivo bolje slike. Za dnevne slike mozete probati i Ai mod, daje izuzetno dobre rezultate.

Da sumiram, sa ovim modom kamera je kakva je od pocetka trebala biti, mnogo brza i moze se mnogo vise izvuci iz nje. Sto se videa tice probao sam samo 1080p u nocnim casovima i fps nije padao ispod 24.

pozdrav

Poslednja izmena:
E jesi flesovao 1.2.0 ovaj novi, sad sto je izbacio?

Meni se cini da je bolje, ali i dalje radi glupi denoise.

Vidis da su forumasi vampiri,slikaju samo nocu.Meni radi ok kamera i u nocnim uslovima.To je kao kad bi rekao za neki skup auto da je ****** jer sam slomio rucicu za otvaranje vrata.Stvarno smo cudan narod

Pa neki ne brane telefon koji kupe onako zdusno kao da mu je rodjeno dete.

Da nije u toj klasi, pa i da se razume. Em je kamera hajpovana kako radi, ma pljusti na sve strane ubija, a ono corak. Jedino ce update da popravi stvar, e sad kad ce doci...

1.2 cini mi se donosi samo poboljsanje u vezi videa, jos ga nisam flesovao jer uglavnom slikam. Cini mi se da sada rade na tome da omoguce 4k video, posto je procesor i vise nego sposoban za to (samo u tom slucaju ce interna memorija biti velki problem :) )

inace, dobio sam na probu Note 3 na jedan dan da se igram prije kupovine G2, pa sam malo fotografisao nocu.... uglavnom, sve je to za pomozi Boze, srednja zalost. Steta je sto 99% korisnika LG nece znati za ovaj mod te ce kamera i dalje brljati sa preniskim ekspozicijama i sa fokusom u Ai modu, trebalo joj je duuuugih par sekundi da bilo sta fokusira. Ovo je trebalo da bude out of box, a ne da se budzi... mada mislim da ce 4.4 napraviti neke izmjene sto se tice kamere.

Inace, nezavisno od kamere, telefonom sam odusevljen, baterija skinuta juce u 7.00 sa punjaca, 1:44 min. screen, voice calls 3:47 i trenutno baterija na 42% :) :) Brightness na auto + 10% (pomocu lux-dasha jer je LG auto malo nepredvidiv) i 3G on (imam dobar signal). Wifi samo uvece od 8 do ujutro u 8

Vidim skace cena posle ovog MOD-a :d 395 da se ne ciganisemo :p

Poz svima,

da i ja dam svoj doprinos. Kamera je sasvim ok, zavisi sta su ocekivanja od iste. Ja sam ubacio kameru sa ove teme:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2548974

i moja zapazanja u odnosu na stock kameru:

- manji postprocessing, ne znacajno ali dovoljno
- Video 1080p sa min. framerateom 24fps (kada snimate u 1080p 30 fps modu), doduse video ce sigurno biti tamniji zbog krace ekspozicije.
- Normal mode je ogranicen na 1/10 sekunde za ekspoziciju, ubacen je iso 1600 kao mogucnost
- Ai mode ogranicen na 1/15 sekunde
- Night mode ogranicen na 1/6 sekunde
- Autofokus u foto modu neuporedivo brzi, u video modu navodno popravljen ali nisam probao da budem iskren
- HDR Video mod (ogranicen na 30 FPS)
- 720p 60 FPS video mod

Mislim da sam nesto propustio ali vecinom sam sve nabrojao. Za sve koji se zale na brljanje u nocnom modu, kamera snima 5 slika te ih kombinuje u jednu, slicno HDRu, te ovaj mod koristiti iskljucivo na staticnim objektima, ne na osobama, mada se meni licno ne svidja zbog agresivnog postprocessinga. Za vecernje slike koristiti normal mod sa visim ISO (800) se sa brightness podesavanjima podignutim na gore kako bi shutter bio 1/10 s, dobijaju se neuporedivo bolje slike. Za dnevne slike mozete probati i Ai mod, daje izuzetno dobre rezultate.

Da sumiram, sa ovim modom kamera je kakva je od pocetka trebala biti, mnogo brza i moze se mnogo vise izvuci iz nje. Sto se videa tice probao sam samo 1080p u nocnim casovima i fps nije padao ispod 24.

pozdrav

Pozdrav, da li mi ti ili neko moze objasniti kako da ubacim tu kameru?

Hocu da root-ujem telefon i ubacim camera mod. Ako ne daj boze treba treba vratiti telefon pod garancijom,
da li unroot i install stock fw nulira rootchecker koji telefon ima ? Nesto su mi oprecne informacije na xda.

Da li je reseno to stalno fokusiranje u toku snimanja videa, gde se dobija utisak cak da malo i zumira i pokvari ti ceo snimak?

Pozdrav, da li mi ti ili neko moze objasniti kako da ubacim tu kameru?
Pise ti u prvom postu na ovom linku http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2548974
Hocu da root-ujem telefon i ubacim camera mod. Ako ne daj boze treba treba vratiti telefon pod garancijom,
da li unroot i install stock fw nulira rootchecker koji telefon ima ? Nesto su mi oprecne informacije na xda.
Sta ako ti ja kazem da moze, a ustvari ne moze? Ja sam isto root-ovao, pa sta sad *** ako ne moze, ali flesujes stock i to je to.
Da li je reseno to stalno fokusiranje u toku snimanja videa, gde se dobija utisak cak da malo i zumira i pokvari ti ceo snimak?
Ja sam snimao malo po sobi i ono bolje je... E sad znas moram da izadjem napolje da vidim kako se ponasa sa zivim objektima koji prolaze, pa jel radi breathing opet toliko, mada kaze xdabbeb da je smanjio osetljivost i da ne radi to vise toliko. E sad videcu, pa ono okacicu ako budem danas sutra uhvatio vremena.

nesto da vas pitam sa sadasnjim stanjem kamere da li je bolja na s3 ili na g2, na stranu megapixele posto i ovako zbog velicine fajlova koristim max 8mpix. Razmisljam da menjam moj n4 pa gledam da li za s3 i doplatim par 10e ili stekam pare par meseci za g2.

Ovo samo na reklami moze. :d

Ja sam prelomio od prilike, G2 planiram da uzmem u crnoj boji. Mnogo bolje staje u dzep od farmerica nego li Note 3 a uz to i oko 10% duza baterija. Tanak je ludilo, neka sluzi neko vreme dok ne izadje Galaxy 5 pa cemo da vidimo posle. Definitivno najbitniji stat mi je trajanje baterije na mobilnom telefonu, nemogu da pravim kompromise tu nikako. Mislim da bih plakao od muke svaki dan kada bih imao Galaxy S4 ili HTC One recimo.

Poslednja izmena:
HTC One je dobio 4.4 i dobio je drasticno bolju optimizaciju sto se odrazilo na bateriju. S4 ima dobru bateriju. Naravno da i jedan i drugi imaju losiju od G2, ali opet oni imaju nesto drugo bolje. Svako uzme sta mu odgovara.

Tako je, recimo meni je najbitnije ekran u kombinaciji veličina i rezolucija pa baterija i performanse, dok neko drugi voli manji telefon sa što boljom kamerom

Ja sam prelomio od prilike, G2 planiram da uzmem u crnoj boji. Mnogo bolje staje u dzep od farmerica nego li Note 3 a uz to i oko 10% duza baterija. Tanak je ludilo, neka sluzi neko vreme dok ne izadje Galaxy 5 pa cemo da vidimo posle. Definitivno najbitniji stat mi je trajanje baterije na mobilnom telefonu, nemogu da pravim kompromise tu nikako. Mislim da bih plakao od muke svaki dan kada bih imao Galaxy S4 ili HTC One recimo.

Samo 10% duže? Onda svaka čast za note 3 sa obzirom kolika mu je ekrančina.

Pise ti u prvom postu na ovom linku http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2548974

Sta ako ti ja kazem da moze, a ustvari ne moze? Ja sam isto root-ovao, pa sta sad *** ako ne moze, ali flesujes stock i to je to.

Ja sam snimao malo po sobi i ono bolje je... E sad znas moram da izadjem napolje da vidim kako se ponasa sa zivim objektima koji prolaze, pa jel radi breathing opet toliko, mada kaze xdabbeb da je smanjio osetljivost i da ne radi to vise toliko. E sad videcu, pa ono okacicu ako budem danas sutra uhvatio vremena.

Nisam nikada root-ovao, a ni istalirao neki custom rom ili neku modifikaciju pa mi zato treba malo pojasnjenje. Kapiram brzo pa ako ti nije problem u par recenica da mi pojasnis, cenim da je bolje da pitam nego da za****m nesto pa ono ako si voljan :)

Nisam nikada root-ovao, a ni istalirao neki custom rom ili neku modifikaciju pa mi zato treba malo pojasnjenje. Kapiram brzo pa ako ti nije problem u par recenica da mi pojasnis, cenim da je bolje da pitam nego da za****m nesto pa ono ako si voljan :)

Evo upravo sam rutovao znaci samo mi treba malo pojasnjenje oko instalacije za kameru :)

Rutovanje ti je boza posao, mislim da ako si pocetnik najbolje je preko LGpwn toola da to odradis, ima pojasnjenje na XDA forumu. Ako hoces rucno onda je malo komplikovanije.

Sto se tice custom ROMova batali to uglavnom gubljenje vremena (nestabilnosti, bagovi, manjak specijalnih funkcija koje postoje na stock romu i zavise od telefona do telefona a G2 ih je pun itd) sa rutom mozes da odradis dovoljno stvari da podesis telefon kako ti treba :)

Rutovanje ti je boza posao, mislim da ako si pocetnik najbolje je preko LGpwn toola da to odradis, ima pojasnjenje na XDA forumu. Ako hoces rucno onda je malo komplikovanije.

Sto se tice custom ROMova batali to uglavnom gubljenje vremena (nestabilnosti, bagovi, manjak specijalnih funkcija koje postoje na stock romu i zavise od telefona do telefona a G2 ih je pun itd) sa rutom mozes da odradis dovoljno stvari da podesis telefon kako ti treba :)

Pomagaj prijatelju,

Rootovao telefon, instalirao one aplikacije za bekap, probao da instaliram ono za kameru i pojavio mi se mali android na ekranu, pise nema komande ne moze nista sa telefonom da se uradi

Pomagaj prijatelju,

Rootovao telefon, instalirao one aplikacije za bekap, probao da instaliram ono za kameru i pojavio mi se mali android na ekranu, pise nema komande ne moze nista sa telefonom da se uradi

Evo upalio se, nije se instalirao mod. Uglavnom zanima me sta treba da uradim da bih instalirao ovaj mode. Ja sam rutovao, napravio backup. Jos me zanima sta da radim sa fajlom koji sam skinuo tj modom, skinuo sam onaj CB10 posto mi je 80210b verzija. I zanima me kako da instaliram preko TWRP, eto to bi bilo sve :D

Nazad
Vrh Dno