Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Ma skoro ni da ne koristim IE. Nije ni bitno, naći ću rešenje, a s obzirom da ga koristim kao drugi telefon, baterija izdrži i do 2 dana, tako da to nije neki veliki problem. Samo sam hteo da istaknem da mi WP onemogućava da vidim šta troši bateriju ako to želim. A i da nije baterija bez mana jer imam drain, a i nisam jedini.

Dakle, još jedan, tj. dva što bi vi rekli "pljuca" po WP8, a ja kažem kritike.

Svaki komentar makar bila i mana je dobrodosla u ovoj temi :)
Mi da nismo visoko toleranti nebi ni koristili WP 8 :)

@dejan87dex:
Vec su ispravili vest o File Manageru.
Update 2PM ET: Microsoft has now corrected the website and note that these features were "...mistakenly marked as completed"

Zasto gasite mobile data? Ja to nikada ne gasim.

Ne zelim glupe mejlove u 4 ujutru..

nije bio stalno ukljucen u tom trenutku da

A i ta app ti je krs, ima reklame, ne pise kada si zadnji put punio bateriju, koristi ovu verziju, mnogo je bolja od te:

http://www.wpcentral.com/battery-windows-phone-8-attractive-battery-performance-tracker

Eto meni je sad na 75% i sta da radim ... da se ubijem :D
Sem svega toga koristimo istu bateriju , ti u 920 a ja u 720, 720 je manji potrosac i sta nije logicno???
Furaj to kako jeste i uzivaj, pokusaj da ga ispraznis do kraja, do gasenja , onda ga napuni 2h do fulla, ostavi ga preko noci i gledaj potrosnju...
Ako ti je Glance na non stop onda tek nije cudo.

Prilozi

• wp_ss_20131203_0001.png
    wp_ss_20131203_0001.png
    72 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
A i ta app ti je krs, ima reklame, ne pise kada si zadnji put punio bateriju, koristi ovu verziju, mnogo je bolja od te:

http://www.wpcentral.com/battery-windows-phone-8-attractive-battery-performance-tracker

Eto meni je sad na 75% i sta da radim ... da se ubijem :D
Sem svega toga koristimo istu bateriju , ti u 920 a ja u 720, 720 je manji potrosac i sta nije logicno???
Furaj to kako jeste i uzivaj, pokusaj da ga ispraznis do kraja, do gasenja , onda ga napuni 2h do fulla, ostavi ga preko noci i gledaj potrosnju...
Ako ti je Glance na non stop onda tek nije cudo.

pa to cu i da radim kad ne mogu da vidim jel nesto srce bateriju il ne.skoro svi pozadinski procesi ugaseni.Mozda sam ja previseocekivao od wp8 po pitanju baterije pa ono.:d

Sad se kao pravis da ne znas, a pominjano 10 puta.. I da ima, koji ce mi qrac net dok spavam, zaista mi nije tesko da ga ugasim/upalim..

Nisam video da se pisalo o tome.
Nisam lud da gasim internet i da robujem telefonu.
Ako ne moze da izdrzi dvadesetak sati koliko je meni potrebno necu ni da ga uzimam u razmatranje,a danas vecina telefona toliko i traje.
U cemu je poenta trajanja baterije od 6 dana?
Jel to neka nostalgija iz vremena dumb telefona ili si gorstak pa nemas uticnicu toliko dugo?

Ja to gledam iz ugla da bas ja robujem njemu ako moram svaki dan da punim, ***.. I da, jeste neka nostalgija i stvar koja je nepotrebno postala nebitna odjednom sa dolaskom smartfona.

Pa i ne punim po danu nego kad legnem,ujutru me doceka pun telefon bez drain-ova i zezancija.
Vazno mi je da od ujutru do uvece izdrzi bez problema.

Bas to.. Realno svi imamo uticnice pored kreveta ne razumem ljude koji telefon pune po danu, kao fore "prepunice se", "zracenje"... Lepo ga stavis na punjac, podesis alarm ako ustajes i sto kaze Chobby, ujutru imas spreman telefon za radni dan.. Meni Ativ vec 9 sati prikacen stalno na wi fi, da budem iskren nisam ga drndao bas kao inace, bio miran dan :) 10 sms, 10,15 min razgovora i par puta pogledao nesto na netu.. Na Lumiji 920, ovo je san, bas kao sto su i Nokia app za Ativ, evo je baterija na 80% od jutros od 09h... :)

Poslednja izmena:
Instalirao sam Time:Me ali developer verziju i za sad lepo radi i osvezava live tile na minut. Videcemo da li ima negativnog efekta na trajanje baterije. Takodje sam na XDA nasao modifikovanu Youtube MS aplikaciju koju je svojevremeno Google zabranio. Radi bez ikakvih problema tako da sam deinstalirao MetroTube.

EDIT: Tile ima prikaz prognoze, lokacije, datuma i preostalog procenta baterije koji se takodje osvezava kad i tile, dakle nema 30min ogranicenja. Prerano je sad da kazem da li pouzdano radi ali ako da, brisem i Battery Sense, sta ce mi.

Poslednja izmena:
Kako? Jel za ovo treba onaj placen developer nalog? Moze neki SS :)
Instalirao sam Time:Me ali developer verziju i za sad lepo radi i osvezava live tile na minut. Videcemo da li ima negativnog efekta na trajanje baterije. Takodje sam na XDA nasao modifikovanu Youtube MS aplikaciju koju je svojevremeno Google zabranio. Radi bez ikakvih problema tako da sam deinstalirao MetroTube.

EDIT: Tile ima prikaz prognoze, lokacije, datuma i preostalog procenta baterije koji se takodje osvezava kad i tile, dakle nema 30min ogranicenja. Prerano je sad da kazem da li pouzdano radi ali ako da, brisem i Battery Sense, sta ce mi.

Kako? Jel za ovo treba onaj placen developer nalog?

Ne treba ti. Dovoljno je samo da napravis regularan developer nalog.
Sa time mozes da update-ujes na GDR3 i da side-load-ujes 2 svoje aplikacije.

Placanjem developer pretplate na godisnjem nivou, dobijes mogucnost da objavljujes aplikacije na Store-u, i da mozes da side-load-ujes 10 svojih aplikacija na telefon.

Čak 2?! Široko :d!

Kakve dve? Zar postoji ogranicenje po pitanju broja aplikacija? Ja koliko znam sa tim nalogom je ogranicenje da mozes da saljes samo na jedan telefon tj da otkljucas sto mene sasvim zadovoljava. Pa ja sam poslao danas sebi 4 aplikacije na telefon i sve su prosle...

Odakle si poslao 4 aplikacije na telefon?
Ja pricam o aplikacijama koje nisu sign-ovane od strane WinPhone Store-a, vec custom aplikacije. Ovo prvenstveno sluzi za testiranje aplikacija u toku razvoja.

Kako odakle? Pa sa kompjutera. 3 sam skinuo sa XDA i 4ta ova Time:Me i bez ikakvih problema instalirao sve 4. Doduse dve sam obrisao kasnije.

Aplikacija Dropbox me, kada sam hteo da skinem jedan fajl, pošalje u Internet Explorer, skinem fajl, otvorim ga, sve super.
Zatvorim Explorer, ne znam kako da nađem fajl. :)
Nema ga pod Office, Explorer nema Downloads karticu, nema mog fajla.

Užasno me iritira to što je baratanje fajlovima loše rešeno, moraju uvesti file manager i memory monitoring, kako bi fajlovi bili raspoređivani u library svake aplikacije.

Vrh Dno