Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

ne znam za tu ali ocigledno za ove novije ne vidi i ne radi chak i u listi za BIOS pise da je dodata podrska za neke graficke kartice tako da pretpostavljam da je slucaj sa ovim 270x i 280x a za te druge modele ne znam :(

Imam problem i treba mi pomoc.

upravo sam dobio trecu 7950 i nikako ne mogu natjerati da rade tri karte u rigu.

Sa dvije nisam imao peoblema a cim sa trecu stavio sve se zakomplikovalo.

Npr. Krenem s rudarenjem i okinem prvu pa drugu karricu i sve je ok.... krenu obadvije kako i treba ali kada pokrenem trecu izgubim sliku na displeju. Kontam da nije do drivera i sl... sve skinem i sad ne mogu instalirati driver jer nestane slike na pola instalacije.

Ploca je pure black hydra p67, kartice asus 7950 DCII top v2... napajanje v1000...

Sta moze biti problem? Ne znam odakle da krenem?

Imam problem i treba mi pomoc.

upravo sam dobio trecu 7950 i nikako ne mogu natjerati da rade tri karte u rigu.

Sa dvije nisam imao peoblema a cim sa trecu stavio sve se zakomplikovalo.

Npr. Krenem s rudarenjem i okinem prvu pa drugu karricu i sve je ok.... krenu obadvije kako i treba ali kada pokrenem trecu izgubim sliku na displeju. Kontam da nije do drivera i sl... sve skinem i sad ne mogu instalirati driver jer nestane slike na pola instalacije.

Ploca je pure black hydra p67, kartice asus 7950 DCII top v2... napajanje v1000...

Sta moze biti problem? Ne znam odakle da krenem?

Uninstal starih drajvera, ako nece onda cista instalacija novog Windowsa, mada i ta ploca Hydra je prica za sebe, teski hibrid, nestandardna, tera i SLI i CF, sve u jednom da ne nabrajam. Ako nece na cist windows onda je do ploce.

P.S. Obavezno pazi da ako ti ponudi crossire da ne ukljucis, takodje u BIOSu ploce pogledaj podesavanja za multi GPU, posebno za "hibridne" varijante, sve iskljuci i na disable.

Uninstal starih drajvera, ako nece onda cista instalacija novog Windowsa, mada i ta ploca Hydra je prica za sebe, teski hibrid, nestandardna, tera i SLI i CF, sve u jednom da ne nabrajam. Ako nece na cist windows onda je do ploce.

P.S. Obavezno pazi da ako ti ponudi crossire da ne ukljucis, takodje u BIOSu ploce pogledaj podesavanja za multi GPU, posebno za "hibridne" varijante, sve iskljuci i na disable.

Izgleda da je flash biosa na karticama rjesio problem. Prosla je instalacija, krenulo rudaranje :)

Sad imam problem sa temperaturom. Ide na 81 po kartici i fan na 50%. Kako se radi undervolt? Da li on osim ustede struje moze oboriti temperaturu?
Kako cu napraviti undervolt?

terasa mod najednostavnije a i da ne smaras ovde ljude pitanjima tog tipa...

p.s. ako si znao da flesujes bios oborices i voltazu... :)

pitanje za ove sto imaju safire 280x dual-x, i bacaju im preko 700Kh, da li imate ovaj bios?

upravo prebacih u drugi rig graficku i dalje isto se desava, sa vasim podesavanjima ne mogu da dobijem 700+ pa da ga hebem, na
1000/1500 -> 608Kh
1070/1500 -> ~630Kh
1000/1375 < 600Kh
trenutno mi radi na 1.1V 1000/1500 ako smanjim voltazu ispod puca driver ili radi a ne baca serove
bole me brige vise da se cimam izgubig 4 dana,
rig na kom mi je safir sa asusima je
Sempron 140 AM3
Gigabyte GA-780T-D3L v4
4Gb ddr3
ata hdd
cm v1000

probao sam safira i na 8gb masini sa intel 1610 i isto
zadnji driver 13.11 v9.4, probano sa i bez sdk 2.8, cgminer vise verzija, guiminer scrypt

Poslednja izmena:
na plocama koje sam naveo a to su p8h61 m lx r2.0 rade po 4 karte kod mene bez problema , tako da cacanine nesto si pogresio :)

jedno pitanje za vas iskusnije, imam jednu 8600gt pa sam mislio da rasteretim mašinu na kojoj radim, tj koja mi je u sobi tako što ću tu 8600 staviti kao glavnu a 2 7950 staviti preko extendera i na njima rudariti, jel to izvodljivo?

@nesic1
Baš i nemaš sreće sa grafičkima :-(
Mom bratu dual x daje 770khs
Za koji dan ću mu je prebaciti iz desktopa u rig pa ću pogledati koji je bios.

znači te 280x su dobre karte? sa asusom bi trebalo da bude isto ~750?

Ma sve su dobre ako znate da ih namestite i oladite ;)

Ja bi mogao da uzmem Gigabyte 280x ali nisam siguran kako su se pokazale. Jos uvijek pokusavam da nadjem Asus ili Vrapor X ali bezuspjesno. Ljudi su odlijepili od kako je skocila cijena.

Ja juce kada sam nasao ovu bila i jedna xfx koja je bila za 500 din skuplja, nema nigde vapor-x

@dade

ma nesto me nece, jedine grafike koje me "vole" su 7850 i 7950 ove ostale tuga

ima li neko da proda PCIx extender 1x->16x ? please samo jedan komadic :) maleni ispravan :) bez Molexa ;)

yes to trazim ali mi mnogo da cekam 30 dana da mi stigne
posto sada sa DX putuje i vishe od 30 dana :( predje nekada i 40 :(
bzvz

Poslednja izmena:
Jel moze neko da baci podesavanja za Asus DCII 270x, ne mogu da prebacim 350 kh

Jel moze neko da baci podesavanja za Asus DCII 270x, ne mogu da prebacim 350 kh

Evo ti trenutno ova podesavanja sa njima daje oko 420kh/s, ali trebalo bi da to moze jos malo gore.

--worksize 256 --thread-concurrency 16384 --intensity 19 -g 1 --gpu-engine 980 --gpu-memclock 1500

@nesic1
Baš i nemaš sreće sa grafičkima :-(
Mom bratu dual x daje 770khs
Za koji dan ću mu je prebaciti iz desktopa u rig pa ću pogledati koji je bios.

Znaci ovaj Sapphire Dual X kako se kome zalomio, a pored tih 770Kh/s kolike su teperature i buka ?

Evo ti trenutno ova podesavanja sa njima daje oko 420kh/s, ali trebalo bi da to moze jos malo gore.

--worksize 256 --thread-concurrency 16384 --intensity 19 -g 1 --gpu-engine 980 --gpu-memclock 1500

radi tacno kao sto si rekao, oko 420kh/s:)
Da li si uspeo da smanjis voltazu, dc2t model, i koje su vam temperature?

Poslednja izmena:
Kako rade ove 280x preko guiminer-a? Mislio sam samo da ubacim 2 pa pošto radim preko win-a da njih pokrenem isto preko gui-a. Neko kaže da se uzmu podešavanja za 7970 i da će tako da rade ok

Meni su pravile problem i nisu htele preko 620.

Jel si ti vec uzeo R9 280X gde si ih nasao?

Nisam još, poručene su za ponedeljak

Ljudi,na kraju niko nista nije napisao sta mislio o GIGABYTE R9 280x? Da li zna neko koliko baca kh/s ? I da li u opste vredi uzimati ovu karticu?

Jel vredi uzimati sapphire r9 280x dualX, jel daje preko 700khs-a ili ne? Vidim da svima drugacije daje, jel je moguce da je situacija sta kome zapadne?

Sinoc sam pokidao jedan extender, a imam jos jedan pokidan od ranije. Da li se extenderi mogu zavariti i vratiti u upotrebu? Rado bih kupio nove ali ih nema, a i ako se pojave ljudi ih prodaju po 10-15e i to one bez molexa.....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno