Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Sad je cena skoro svih proizvodjaca izjednacena, sto je jako cudno.

Da li je neko probao ASUS 280X MATRIX za rudarenje? :whip:

Asus je i dalje skuplji za 20-30 Eura bar kada se radi o R9 270X karticama

Cudan potez XfX-a, videli su da im kuler ne zavrsava poso , da je prebucan i za gaming a kamo li za rudarenje a sve zato sto je neki inzenjer hteo da ispadne brilijantan pa je razvio isti bez hit pajpova i sto je jos gore oni ga stavili na novu seriju...

Ne verujem da je tesko pogoditi koja je XfX

Screenshot_2013-12-04-23-32-58.png

Poslednja izmena:
Karte otisle, ne punite PM. Hvala.

Da li konfiguraciji smeta ako je u prostoriji gde je temperatura oko 0 stepeni? Razmisljao sam da ga tokom zime "izbacim" u hodnik.. Kakva su Vam iskustva sa hladnim prostorijama?

Da li konfiguraciji smeta ako je u prostoriji gde je temperatura oko 0 stepeni? Razmisljao sam da ga tokom zime "izbacim" u hodnik.. Kakva su Vam iskustva sa hladnim prostorijama?

Ugrejat ce on tu prostoriju , jedino da ne stoji ugasen rig da ga uvati vlaga...

Savrseni uslovi za rig, ugrejace ti hodnik na pristojnu temp. Eno, meni 2 riga greju stan i prijatno je unutra. A nije ni mali stan.

Jel ima neko u rigu gb f2a55 ds3 ploču? Imam povoljnu cenu za istu sa a4 5300 procesorom pa me interesuje da li će raditi sa 4 kartice

Hoce li sledece pitanje biti: A sta mislite o hladnjaci sa -40c?

Dok masina radi bice sve ok ali ako se ugasi nahvatace vlagu sto ti moze ubiti HW po paljenju.

Meni rade neki racunari na mom i tudjim tavanima vec godinama i nisu se bunili za sad, cak mislim da im se i svidja.

Sta mislite toxic, vapor-x ili asus 280x cene su tu negde +-10 eura

jos da dobijemo neki % od prodaje ASUSa :D i to u LTC valuti :)

Hoce li sledece pitanje biti: A sta mislite o hladnjaci sa -40c?

Dok masina radi bice sve ok ali ako se ugasi nahvatace vlagu sto ti moze ubiti HW po paljenju.

***, o ovome nisam ni rasmisljao, 2 riga drzim u spajizu na otvorenoj terasi kod roditelja da im ne smeta :D. Vrata tek malo odskrinuta.

moj
Asus R9270-DC2OC-2GD5
oko 410 ne mere vishe da izvuche videcu ovih dana da li sta moze da se finije ushteli
kazu ljudi moze 450-470 khmmm

ce vuGlam :)

Poslednja izmena:
ide do 424 i to je to, sa kojim podesavanjima cgminera i kojeg pool-a postizes to ?
ja koristim litecoinpoool.org

Kod mene je 270X, ali ne bi trebalo da bude razlike ako 270 radi na istim klokovima. Isti pool, Guiminer, tc 15508, worksize 256.

ajd probacu, ja koristim cgminer ali ne bi trebalo da ima razlike ... imao sam malo veci TC probacu sa ovim
pozz

nece sa tim podesavanjima 380 max,

sa ovim podesavanjima

--worksize 256 --thread-concurrency 16384 --intensity 19 -g 1 --gpu-engine 980 --gpu-memclock 1500

daje oko 420 dole gore 10

cgminer 3.7.2 cini mi se
nisam sad za kompom

Poslednja izmena:
novosti :)

evo da javim da sam zavrshio reklamaciju za onu spaljenu kartu.
dobio sam r9 280x oc rev 2.0, sa crnim kulerom, pcb mi deluje isti kao 7950 i 7970 rev 2.0.

i zelim da se zahvalim gigabajtu i gigabajt kancelariji na brzoj realizaciji reklamacije.

obzirom da je pcb isti, karta ide kolegi sa foruma koji nema nameru da rudari sa njom, stoga, biti cu i ja mirniji dosta :)

e sad, shto se tiche asus-a 280x i menjanja napona, ja sam doshao u susret sa okruglo 30 komada i na svakoj (bila top ili ne) je radila kontrola napona preko AB-a.
moguce da ako su te goranove bile iz nekog drugog uvoza da su njima neki drugachiji VRM kontroelri ili pak neki drugi bios....ili neshto trece...

Kakve su Sapphire DualX r9 280x??? Moze li se menjati napon, da li mogu 700kh/s?

Možeš opušteno menjati napon, tu što sam testirao daje 770khs bez većih problema. Mana je prilično loše hlađenje. Zimu će preživeti :)

proshla jer dizemo temperaturu silnim kartama...global warming :D

Cao svima ova je trenutno oko 19000 RSD? Sta mislite kakava je za rudnik?

MSI Radeon R9 270X 2GB GDDR5 R9 270X HAWK Potrosnja, hash, hladjenje?

Hvala na svakom brzom odgovoru. Minuti su u ptitanju do odluke sta kupiti :)

Vrh Dno