Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
isplacuje MtGox, kod Kalenic San pijace u Tokiju ;) BTC-E kad nisu do sad zapalili i nece, previse im para donosi provizija, bar trenutno, a posto su Bugari + Rusi u pitanju, nikad se ne zna :)

I niko da prokomentarise, sinhronizovano pojavljivanje directory.io (navodno leakovani private keys bitcoin adresa, a u stvari on-the fly generisane iste) i dumping vece kolicine btc, ddos bitcointalk sve u isto vreme, a zasluzno za jucerasnji pad btc?? Plus je isti sajt na cloudflareu sto nije jeftino, znaci da se sad trude ozbiljno da se poljulja trziste,napravi panika i zarade jeftini novcici :)

Uplatio sam novih 80 e na Vircurex, koje valute savjetujete da kupim s tim novcem? Do sada sam kupio po 10-50 od skoro svake valute osim BTC, NVC, NMC. Računam da je najbolje kupovat ove što se mogu kupiti za sitniš, najveći im je potencijal da skoče za nekoliko puta pošto su jako jeftine.
Za koje najviše očekujete da će rasti u odnosu na dolar.

Jedino LTC, ostalo nece rasti, osim mozda NVC i mozda jos neka...

Jedino LTC, ostalo nece rasti, osim mozda NVC i mozda jos neka...

Zašto misliš da ove sitne valute neće rasti? Mogu se kupit jako jeftino, večina su ispod 1$, neka dostignu 1$ i to je negdje i 3-4x porast. Misliš da će lakše LTC sa 30 do100$ nego ove sa 0.3$ na 1$?

Nije nemoguce mada ja ti odmah kazem da kad bude skocio ltc skocice i ftc. E sad sta ces da kupis i koliko planiras da cuvas... To je na tebi. Ja nesto kontam da ces pre uhvatiti skok ltc-a i da ce procentualno biti najveci skok. Ne mora uopste da znaci da ce biti tako ali to je moja prognoza.

@aksi2

Mislim da se pogresnom logikom vodis. U odnosu na sta ti sad deluju jeftino te alt. valute? Sa cime ih poredis? Zvakama, cipsom..? Ne znam da li si pratio malo stanje na berzi. Vecina tih valuta je ovih dana napumpana od nekoliko do nekoliko desetina puta.. Neke su dozivele i rekordnu vrednost. Informisi se malo bolje, citaj, baci pogled na grafikone. Ne samo tako na slepo da kupujes. Ako si vec resio da ulazes, fokusiraj se na jednu, eventualno dve.. Tesko je prognozirati koja ce biti najisplativija, tu odluku treba sam da doneses. Ne kazem, verovatno ce skoro svaka od tih valuta biti ponovo napumpana u nekom trenutnku, ali prvo moras napraviti i ogromne zalihe strpljenja, pa tek onda tih novcica.. ;)

Poslednja izmena:
Realno govoreci koncept quark-a i nije bio toliko los, jako veliki volume... mislim da ga je XPM dotukao jer je prime algoritam poznatiji ljudima..., takodje XPM je podbacio nije dobio GPU miner, QRK jeste... druga je stvar sto je na pocetku pukao cenovno, autor ga napustio, itd.... to je neko video blizak Max K. (mafija..) odlucio da kupi tonu, saceka maniju ka altv-ma, napumpa ga i dumpuje na *****ima koji su uleteli da kupuju u pump-u...

E sad sta ce sutra biti sa Qrk, nemam pojma, previse ima djubrestine da prognoziram, ali pre svega treba gledat koliki je premine, koliko je valuta decentralizovana, koja je stanje mreze kao i aktivnosti samog tvorca iste... pa i najvaznije da li ljudi znaju za istu iako je podcenjena

I to dalje ne menja da ce 98% altva puci zestoko/nestati

Ono sto znamje da ce cena qrk-a visestruko pasti

@aksi2

Mislim da se pogresnom logikom vodis. U odnosu na sta ti sad deluju jeftino te alt. valute? Sa cime ih poredis? Zvakama, cipsom..? Ne znam da li si pratio malo stanje na berzi. Vecina tih valuta je ovih dana napumpana od nekoliko do nekoliko desetina puta.. Neke su dozivele i rekordnu vrednost. Informisi se malo bolje, citaj, baci pogled na grafikone. Ne samo tako na slepo da kupujes. Ako si vec resio da ulazes, fokusiraj se na jednu, eventualno dve.. Tesko je prognozirati koja ce biti najisplativija, tu odluku treba sam da doneses. Ne kazem, verovatno ce skoro svaka od tih valuta biti ponovo napumpana u nekom trenutnku, ali prvo moras napraviti i ogromne zalihe strpljenja, pa tek onda tih novcica.. ;)
U odnosu na eure/dolare. Koliko vidim zadnjih 7 dana su od njih 40 njih preko 35 bile u porastu.

Ja se vodim logikom da su te male valute jako jeftine i da nemam što izgubiti ako kupio po 50-100 novčića od svake i čuvam, to će me koštat par sto eura i to je max koji mogu izgubiti a mogu dobiti puno jedan dan (zamisli da sam kupio 50-100 BTC prije 1-2g ). Što se tiće strpljenja tu nema problema, njih ću kupiti i zaboraviti na njih.

U pravu si da bi trebao imati strategiju, moram se odlučit za dvije valute i u njih ulagat svaki mjesec konstantno jedan dio novaca a u ove male jedan manji dio, za sada tako planiram. Recimo u LTC i FTC svaki mjesec po 200 eura + jedno 50 eura mjesečno potrošit na ove sitne valute onako nasljepo gađat pa što bude.

Po mojim grubim procjenama 95% ljudi još nije ni čulo za kriptovalute a tek možda 1% njih posjeduje neku od valuta. Što da se dogodi da svijet stvarno prihvati kriptovalute kao konkurenciju novcima (što je moguće jednog dana) i da 80% ljudi krene mjenjat novac u kriptovalute i da se na svakom štandu na svijetu možda kupit sa tim valutama. Moguće da tada jedan BTC bude vrijedio još 80 puta ovoliko a neki glupi goldcoin 1000$.

To je malo vjerojatno da se može dogoditi ali nitko nije vjerovao ni prije godinu dana da će se ovo događati pa se događa. Zato zašto ne kupit 100 goldcoina koji sada vrijedi $ 0.093 i jedan dan možda s time kupit neku vilu.

pa da, tako je uvek bilo. prvo cena, pa onda diff.

samo hocu da kazem da ta cena nece jos dugo da bude tolika, a diff ce svejedno rasti. :)

jedina je razlika sto dif moze da se raspodeli i na ostale alt valute.. FTC,NVC,DGC, a vidim nesto se reklamira i WDC pa ce valjda malo da rasterete dif za LTC.. Nije bas kao dif za BTC koji vec mesecima skace od 15 - 35 % po promeni.. Nadam se

U odnosu na eure/dolare. Koliko vidim zadnjih 7 dana su od njih 40 njih preko 35 bile u porastu.

Ja se vodim logikom da su te male valute jako jeftine i da nemam što izgubiti ako kupio po 50-100 novčića od svake i čuvam, to će me koštat par sto eura i to je max koji mogu izgubiti a mogu dobiti puno jedan dan (zamisli da sam kupio 50-100 BTC prije 1-2g ). Što se tiće strpljenja tu nema problema, njih ću kupiti i zaboraviti na njih.

U pravu si da bi trebao imati strategiju, moram se odlučit za dvije valute i u njih ulagat svaki mjesec konstantno jedan dio novaca a u ove male jedan manji dio, za sada tako planiram. Recimo u LTC i FTC svaki mjesec po 200 eura + jedno 50 eura mjesečno potrošit na ove sitne valute onako nasljepo gađat pa što bude.

Druze po meni, od svih tih valuta ako izuzmemo BTC i LTC ja bih ti preporucio FTC kao najbolji izbor, onda WDC/DGC mozda i oni naprave nesto jer developeri guraju svoje coine solidno, za ostale ne znam.. jer 80% njih je cist shit coin napravljen da bi se neke budale nalozile da bi premineri mogli da se istovare i uzmu sto vise BTC-ova.. Inace, devirzifikacija rizika je majka mara, nadji 6-7 ALT valuta i njih cuvaj, dovoljno ti je.. *** valjda ce 2 da naprave bar nesto

FTC, DGC i WDC tacno developeri guraju jer zele da se obogate, kraj price, inace prakticno se radi o CISTIM kopijama LTC-a...... nevidim nikakvu poentu da i jedan uspe.. mada ovo sad sto vrede je uspeh, priznajem

U sustini neko je skinuo LTC souce promenio mu ime i 2-3 parametara i eto, govance u koje neki veruju

Po mojim grubim procjenama 95% ljudi još nije ni čulo za kriptovalute a tek možda 1% njih posjeduje neku od valuta. Što da se dogodi da svijet stvarno prihvati kriptovalute kao konkurenciju novcima (što je moguće jednog dana) i da 80% ljudi krene mjenjat novac u kriptovalute i da se na svakom štandu na svijetu možda kupit sa tim valutama. Moguće da tada jedan BTC bude vrijedio još 80 puta ovoliko a neki glupi goldcoin 1000$.

To je malo vjerojatno da se može dogoditi ali nitko nije vjerovao ni prije godinu dana da će se ovo događati pa se događa. Zato zašto ne kupit 100 goldcoina koji sada vrijedi $ 0.093 i jedan dan možda s time kupit neku vilu.

Apsolutno tacno, ni 1% planete ne koristi digitalne ili virtuelne valute, pitanje je samo koju ce valutu da prihvate trgovine, banke, zemlje, sajtovi... (da ne spominjem onaj crni deo oko opijata, oruzija itd...)... Samo je bitno koja ce valuta biti prihvacena, a to je uvek ona koju isprate novine i televizija kao Bitcoin...

Mozda kupis vilu za seno...
3838717763362_02_large.jpg

FTC, DGC i WDC tacno developeri guraju jer zele da se obogate, kraj price, inace prakticno se radi o CISTIM kopijama LTC-a...... nevidim nikakvu poentu da i jedan uspe.. mada ovo sad sto vrede je uspeh, priznajem

U sustini neko je skinuo LTC souce promenio mu ime i 2-3 parametara i eto, govance u koje neki veruju

covek je pitao za misljenje, ako vec moram da mu preporucim nesto ja bih izdvojio tih par *naravno ako izmumemo BTC i LTC , sta bi ti da mu preporucis sexy coin? Dgc znam da je isao i do 0.0007 btc-a, tako da on barem ima neki istorijat iza sebe.. Nista ne gubi ako kupi 2-3K i ceka da vidi sta ce biti.. Slicno vazi i za FTC jer bar kolko tolko veruju da ce da vredi, ono kao BTC je zlato LTC srebro onda mu FTC dodje kao bronza..
Inace, ovi coini ti i rade na principu poverenja, tj da verujes da vredi, kao Tulipomania u Holandiji u 17v. zato to moze lako da se desi i ovde pa da tako BTC zavrsi a sa njim i svi ostali.. Zato i ovo jeste investicija sa velikim rizikom, a rizik = potencijalna velika zarada

Znaći preporučate da se skoncetriram samo da LTC?

Nek ti bar 50% uloga bude u LTC-u, mada po ovoj ceni bih ti preporucio da sacekas sa kupovinom istih jer postoji opravdana ocekivanja da ce cena pasti u narednim danima/nedeljama

Poslednja izmena:
Covek pita za vase misljenje - onda mu lepo recite. Svu odgovornost snosi on (jer on odlucuje da li ce vas poslusati).
Ja necu da savetujem nista, s obzirom da za BTC znam 2 i po godine, za LTC ni godinu dana, a za ostale ni 2 nedelje...

Jedino mogu da prokomentarisem to da li su poznate i koliko su zastupljene - mislim da za crypto valute nije culo ni 1% ljudi a da ih ne koristi ni 1‰

Mozes da pogledas CryptogenicBullion samo milion novcica koji ce verovatno biti iskopani do nove godine i posle toga godisnja inflacija 1.5%. Mada on je vec skup oko 5$ jedan.

Gledao sam neke postove iz 2011 godine bilo je nekoliko novcica kojima su ljudi davali vece sanse nego ltc-u i svi su sad mrtvi pa ti sad budi pametan i odaberi pravi.

To je u principu hype ljudi, koji su ga skupo platili i svugde ga promovisu, verovatno i dupli nalozi, itd.... neki novcici na cryptsy-ju su definitivno duvani, cist pump i dump.... ali ja u sitne pilicare uospte neverujem, dok se ne ukljuci tona ljudi ili neko ko je spreman da investira par milion $ u nesto, nista od tog novcica, cak i ti koji su vestacki dizani ce se tesko uzdici ako auto pumpa napusti coin...

na vircurexu, sta li ce to biti sad?
"
Earn interest on BTC, LTC and PPC account balances
We now pay interest on BTC, LTC and PPC account balances, they are paid multiple times every day. Check out the help for details.
"

Prodajem $ i ltc na btc-e, ukoliko ima zainteresovanih dogovor na pm.

^ ja takodje :d

nego ljudi kolko se sad ceka za isplatu sa bitstampa?

Jos uvek nije strasno. Mislio sam da ce vec sada da premasi 2000

Koja je iole ozbiljna menjacnica za alt. coin-e pored BTC-e? Cryptsy, Bter, ?

u toku 2014 sigurno :) btw. ko je pratio vesti Zipzap, firma koja radi money-transfer slicno kao WU, ima 25k poslovnica u UK i 250k u Rusiji (gde je trziste jos netaknuto po pitanju BTC a imaju zalihu USD da poguraju stvari poprilicno) ocekujte veliki skok, mass-adoption od pocetka 2014., a tipujem i prvu zvanicnu banku koja ce poceti da radi ili bar ubaci u listu valuta BTC :)

http://blog.zipzapinc.com/post/52339765880/the-future-of-bitcoin-is-mass-market-adoption

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno