Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bezite iz altov-a sad ne da sam se opekao vec strasno, NVC sam ulozio 50% i krenuo dump a ne pump.... svi cekaju da se iskesiraju!

Za BTC i dalje mislim da niko nije siguran, da li su oni sto su oborali cenu odustali ili je samo zatisje pred buru, ja cekam sa $ jer ne bi da se i ovde ispecem

Ipak lekciju ucis, ljudi su lazovi teski...., sad razumem zasto fontas vise ne objavljuje sta radi...

Vozaci motora se dele na dve grupe:
1. Oni koji su pali.
2. Oni koji ce da padnu.
Isto je i sa berzom. Pre ili kasnije moras puci.
Ne znam kakve si ti izvore imao ali moras hitno da shvatis da nikome ne smes da verujes kad je lova u pitanju. To je mala bara puna krokodila! Svi lazu, svi otimaju. Ako ti namesti neko lovu 3x to je samo zato da bi cetvrti put uzeo sve.
Sad polako s trgovinom, iskuliraj par dana, odmori glavu pa polako, na sitno muljaj ako ti je jos do toga. Ako ne, sedi i cuvaj sto imas. Tu makar nema rizika ;)

Ma znao sam da je rizik, vec ajd da probam, ocekivao sam bar da malo pumpaju, kad ono -> trt... kontao ovo im prva najava pa ce tu da se pokazu za kasnije kad krenu da muljaju, ali izgleda stoka se opekla u NVC-u i trazila izlaz, mada pukao sam 20% a u zadnja 3 dana zaradio 40%, tako da :)

Vec im vidim lica kako su se ozarila kad su videli da im neko kupuje novcice...

Nego sto se berze tice, poceo sam da trgujem sa evrom, mnogo je velika razlika kad prodas recimo 5 btc-a. Po sadasnjem stanju to mu dodje 4625$ ili 3640€, toliko evra je recimo oko 4950$ ako se gleda bilo koji normalan kurs.

Cekam u fiat-u pa kad se ukaze povoljna prilika za kupovinu to i odradim.

Poslednja izmena:
Cena BTC/LTC je sad skoro kao zlato/srebro, mozda ce stagnirati na ovom nivou neko vreme.

Ne znam da li je dobro davati savet...Mene je berza prilicno smorila, ali nisam mogao odoleti juce. Moja strategija je trenutno 1/3 BTC, 1/3 LTC, 1/3 Fiat (mada se fiatov udeo povecava zbog pada vrednosti coina). Sa fiatom ulecem i izlecem, a cilj mi je ista kolicina $$ a zarada u coinima da ostaje. Pa kad padnu max valjda cu prepoznati momenat za kupovinu za sve pare. Mozda je bolje biti totalno u fiatu, ali me prpa hvata zbog (potencijalne) brzine rasta nekog od coina koji su mi u steku. Radis dobro mesec dana, i onda odes negde na dan-dva odmora pa te strefi ekspolzija. Tako sam prerano prodao BTC pocetkom novembra jer nisam hteo na odmoru da se opterecujem cenama, al sam imao srece sto su oborili LTC i zvanicno izjavljujem da me je LTC ovaj put debelo nagradio.

Ako je neko zainteresovan prodao bi par BTC-a. U BG hitno je, moze uz razumnu proviziju.

Ako je neko zainteresovan prodao bi par BTC-a. U BG hitno je, moze uz razumnu proviziju.

Ja sam zainteresovan za kupovinu Bitcoin-a... Ako jos neko ima neka posalje ponudu na PP... BTC-e... Beograd...

Ima li neko da hoce da pazari nesto malo dolara sa bitstamp-a? NS

wow, ovoliko newcomer-a na ovim temama je zabrinjavajuća.

kad se na to doda i negativan trend na berzama - dobar znak za prodaju.

a čujem da je i pomama za grafičkim karticama. to je to.

Poslednja izmena:
Pa vidi, vecina novih ljudi ce tesko odoleti da ne proda svoje novcice kada dnevno mogu da zarade bar 50-100$ ...

Ocekujem u narednih par dana dump alt valuta samim tim i manju prodaju btc i ltc, samim tim i cenu gore... uglavnom, bice interesantno... :)

Imam da prodam 0.22 btc-a,bilo bi iidealno da sve obavimo u NS-u....ako je neko zainteresovan,neka sibne PM....

meni se ne prodaje ltc sve dok mu diff ovako brzo raste... mislim da ce to samo da ga ojaca.

Ja ću npr biti iznenađen ako u sledeća 2-3 meseca LTC opet stigne do 40$ ili iznad, pretpostavljam da će se kretati između 20nešto (ako ne i dosta manje) i 35$, mada smo već videli 100 puta da ovde je teško predvideti cene na duže.... (malo mi žao što nisam menjao više za BTC kad je bio oko 0,045-0,05 no približiće se opet biće prilike :)).

LTC ce definitivno padati do sledece pozitivne vesti oko implementacije iste.... ako padne puno onda je moguc rast, ali dok ne padne na ispod 20$ tesko da ce rasti...

meni se ne prodaje ltc sve dok mu diff ovako brzo raste... mislim da ce to samo da ga ojaca.

da, u narednih 6 meseci hoće sigurno. ali 6 meseci je beskonačno mnogo u ovome svetu.

mislim da je glupo kupovati grafičke onima koji već imaju rudnike - mnogo je pametnije kupovati ltc. ali ne po ovim cenama - sačekati neki dump i to je to.

moguce je da ce cena sada malo cekati diff, do jedno 20k pa ce onda opet polako gore...

Ja gledam ovako, veliki skok cene dize diff-, a cena je za kratko vreme skocila vise od 10x...

pa da, tako je uvek bilo. prvo cena, pa onda diff.

samo hocu da kazem da ta cena nece jos dugo da bude tolika, a diff ce svejedno rasti. :)

mozda padne ispod 20$, ali rastom diffa mislim da ce i cena opet gore, kao i kod btc-a... U svakom slucaju ne prodaje mi se ltc :D.

Videcu kako ce diff, ali dok su ove prognoze od 20-30% rasta ne prodajem... mada i to varira, cas je 10% za dan i po, pa onda izbaci 25% za 23h... ne znam koji mu je?

Poslednja izmena:
mozda padne ispod 20$, ali rastom diffa mislim da ce i cena opet gore, kao i kod btc-a... U svakom slucaju ne prodaje mi se ltc :D.

Videcu kako ce diff, ali dok su ove prognoze od 20-30% rasta ne prodajem... mada i to varira, cas je 10% za dan i po, pa onda izbaci 25% za 23h... ne znam koji mu je?

to je stvar već lične procene - kad prodavati i za koliko. :)

što se tiče diffa. to ne samo da ima veze sa ukupnim hashrate-om, nego i srećom. nekad od jednog do drugog bloka vreme može da se otegli, iako je hashrate isti. :)

I ja mislim da ce cena padati polako i da ce od ovih novih otimati jeftini coini jer ce odmah krenuti da kukaju kako nije onako kao su oni izracunalo da za mesec dana otplate sve :p
Diff ce rasti jos neko vreme. Sada sledi opet mrsav period, ne verujem da ce uskoro rasti cene. Ocekujem da za par meseci opet bude zanimljivo :)

Apsolutno se slazem... Cena pada, diff raste dok se ne uspostavi balans opet... tako par meseci na granici isplativosti, taman toliko da nubovi odustanu od rudarenja i rasprodaju karte i coin-e, a onda opet talas pet puta veci nego sad :D

sve sam isplanirao :D

2013-12-02_165439.jpg

A kada ponovo proradi ono cena za LTC ispod 10$. :D

Edit: Kad sam već pominjao egzotična ostrva, možda su "zapalili" na neko. :)

Sve u svemu, veoma glupo i neprofesionalno od njih. Nenajavljeno održavanje, pa vi posle čuvajte svoje koine i novac kod njih. Samo jednog dana će da izađe logo FBI-a (kao kod onih Poljaka ili gde već) i onda možemo da se slikamo. :D

Poslednja izmena:
Jel Gox i dalje u krvavoj blokadi sto se isplata tice,ili ponekom isplate i neku sicu? :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno