Šta je novo?

Micro SD problem

zlatko1

Cenjen
Učlanjen(a)
01.12.2013
Poena
151
Imam telefon Prestigio 5044 Duo, sa android verzijom 4.2.1, što je moj prvi Android telefon (koji sam kupio nakon pročitanog testa na Benchmarku), tako da i pored sveg truda nisam u stanju da rešim moj problem, a on se ogleda u sledećem:
Prebacio sam u tefon micro SD karticu od 2 GB koju sam koristio bez problema 2 godine u starom telefonu, međutim njeno ponašanje u android telefonu me bas zbunjuje. Spojio sam telefon sa računarom i prebacio jedan fim od 700 Mb na micro SD karticu, i sada više uopšte ne uspevam da ga izbrišem. Na kartici sam imao od ranije neke slike i muziku koju takođe ne mogu nikako da izbrišem. U stvari u fajl menadžeru telefona izbrišem pomenute fajlove i pokazuje mi da je za toliko MB oslobodio memoriju kartice, međutim kada isključim telefon i ponovo uključim svi izbrisani fajlovi su ponovo tu, kao da ih nisam brisao.
Drugi prolem koji je takođe povezan sa micro SD karticom se ogleda u tome što mi se nakon isključivanja i ponovnog uključivanja telefona same od sebe izbrišu sve fotografije koje sam slikao telefonom (po difoltu) se smeštaju u folder SD card/DCIM/Camera medjutim same od sebe se obrišu, pored toga mi se obrišu i aplikacije koje instaliram i prebacim na micro SD karticu, aplikacije koje su instalirane na memoriji telefona su sve tu.
Karticu sam probao da formatiram u računaru (bio mi je telefon spojen na računar, a ne preko adaptera) i nije mogla da se formatira, pokušao sam da je formatiram u drugom telefonu takodje bezuspešno.
Da li je rešenje problema u kupovini nove kartice ili u nekim podešavanjima telefona?

Poslednja izmena:
Probaj formatiranje kartice (dok je u adapteru).
Ako ti to ne sredi problem probaj i povratak na fabrička podešavanja telefona (factory reset).
Ili je kartica zbrkana/neispravna/poluispravna (najverovatnije, sve im je lošiji kvalitet) ili je telefon zbrkan softverski što će factory reset da sredi.

A najbolje je da ako si u mogućnosti isprobaš nečiju tudju karticu u svom fonu (možda i jesi?).
Ako radi normalno problem je u tvojoj kartici a ako se i druga ponaša isto telefon nije ispravan softverski ili hardverski.

Takodje možeš i očistiti kontakte na kartici i telefonu gde ona naleže, malo je verovatno da je to problem ali ako ništa ne uspe probaj i to.

Poslednja izmena:
Rešen problem sa novom karticom, sada radi sve kako treba. Bilo mi je važno samo da je sa telefonom sve u redu. Hvala ti na odgovoru

16 gb

Meni je kartica od 16gb u huawei g300 tako pravila probleme, instaliram programe i posle izvesnog vremena se izgube, problem nisam resio ali u tabletu sada radi ok. Problem je verovatno u hardwerskoj nekompaktibilnosti...

Meni je kartica od 16gb u huawei g300 tako pravila probleme, instaliram programe i posle izvesnog vremena se izgube, problem nisam resio ali u tabletu sada radi ok. Problem je verovatno u hardwerskoj nekompaktibilnosti...

"pokušao sam da je formatiram u drugom telefonu takodje bezuspešno."
Malo verovatno da je u pitanju problem koji si ti imao.
2 od 2 uredjaja sa kojima ne saradjuje kartica je prilično siguran pokazatelj da nije to u pitanju.

Koja kartica je u pitanju? Mislim na proizvodjača, tipujem da je transcend

Meni se desilo da kupim karticu na kojoj pise 32GB, au stvari je 8GB i otprilike sam imao iste simptome, dok ne predje 8gb sve se normalno ponasa, cim predje, pocinju da se gube fajlovi, ili jednostavno da budu necitljivi...

Ima raznoraznih kopija i fake kartica (bas to o cemu pricas pise na pakovanju da je kapacitet 32gb a kad je ocita pokazuje 8gb),pazite se!!!

Nazad
Vrh Dno