Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Stale zavisi i od grafičkih tj podešavanja, a ne samo od poola.
Npr ja sa 7970 na istom poolu imam 0.04% dok sa 7950 imam 0.5%. Al sve je to zanemarljivo. Najveći uticaj na isplativost ima cena po kojoj te novčiće unovčite...

Instaliras teamwiwer na fonu, povezes se na kucni racunar i sve ti isto..

I onda omasis jednu 0 i kupis sav ftc po 0.01 :D Ovo je samo primjer koji se stvarno desio na mcxnow. Ne kazem da je do toga ali smartfoni nisu bas prakticni za ovo. Lako mozes da pogrijesis a greska kosta.

I onda omasis jednu 0 i kupis sav ftc po 0.01 :D Ovo je samo primjer koji se stvarno desio na mcxnow. Ne kazem da je do toga ali smartfoni nisu bas prakticni za ovo. Lako mozes da pogrijesis a greska kosta.

a *** druze,mozes ti tako da pogresis i na tasturi na kompu (ja sam se jednom *****ao za tu jednu decimalu :) ) u sv sl, teamwiwer moze da odradi stvar i preko fona, al moras biti malo pazljiviji, sto znaci bices i sporiji al u sv sl moci ces da odreagujes ako ti treba nesto iznenada...

@Shoma (i par pojedinaca)

Aj malo oladite prema novim rudarima. Nije tacno da je sve lepo objasnjeno u nekoliko postova, kao sto vi kazete. Sve je veoma nepregledno i razbacano na preko 1000 strana ukupno.
Koga smara ne mora da obraca paznju na te postove. Neka ih ignorise.
Ne budite sebicni, kao npr. onih par likova sto su u prvoj temi o bitkoinu (pre nekoliko godina) komentarisali da je to velika prevara a podrumi su im bili puni grafika.
Kao da ce ova sacica rudara iz Srbije uticati na promenu diff-a i vama prakticno uzeti novac iz dzepa.
Ko ima volje i zelje da nekom pomogne izdvojice minut ili dva i napisace odgovor, ko ne zeli - ne mora.

Ovom forumu zaista treba jedan mining FAQ

Poslednja izmena:
Ja sam ucestvovao u toj temi o bitkoinima, i niko ko je rudario bitkoine nije napisao da je to prevara, vec da je postalo neisplativo (tj kad je sira javnost saznala za njih, vec je proslo zlatno doba za njih-sem za one koji su 2.5 godine cuvali iste i sad ih prodali za 1000 dolara). Ko je nov nek skine GUIMINER, ne mora da se zeza sa podesavanjima, otvori nalog na nekom pool sajtu tipa wemineltc.com, evo i uputstvo kako podesiti :

https://www.weminecryptos.com/forum...om-scratch-both-cgminer-and-guiminer-version/

tutorijala i materijala pun net, samo sto ste lenstine i necete da citate vec sve na gotovo. Neki su i duduci takodje, mislim kazu da su sve procitali i prvo pitanje pominje se neki pasvord i sifra, koji pasvord i sifra, gde to da unesem u ovaj cgminer? Po glupim pitanjima se vidi da nisu citali.

edit: slucajno sam pogledao da mi nije ostalo sta od BTC-a na wirvox, ostalo mi 0.05, prodao za 51 dolar :D posle dve ipo godine

Poslednja izmena:
A koje 290/290x, ne moguće da sve daju isto. A da li znaš kako 280/280x daju?
Tu si u pravu za 290/290 al me mrzi vise da pisem jer dosta njih/vas ne zna ni da podesi program ... Sto se tice 280X pisao sam za Asus DC2T po ne znam koliko puta da na 1070/1500 1100mv baca 750KHs

Ja sam ucestvovao u toj temi o bitkoinima, i niko ko je rudario bitkoine nije napisao da je to prevara, vec da je postalo neisplativo (tj kad je sira javnost saznala za njih, vec je proslo zlatno doba za njih-sem za one koji su 2.5 godine cuvali iste i sad ih prodali za 1000 dolara). Ko je nov nek skine GUIMINER, ne mora da se zeza sa podesavanjima, otvori nalog na nekom pool sajtu tipa wemineltc.com, evo i uputstvo kako podesiti :

https://www.weminecryptos.com/forum...om-scratch-both-cgminer-and-guiminer-version/

tutorijala i materijala pun net, samo sto ste lenstine i necete da citate vec sve na gotovo. Neki su i duduci takodje, mislim kazu da su sve procitali i prvo pitanje pominje se neki pasvord i sifra, koji pasvord i sifra, gde to da unesem u ovaj cgminer? Po glupim pitanjima se vidi da nisu citali.

Nisam mislio na tu temu vec na PRVU temu o bitkoinu koja se pojavila na forumu. Ko je duze vreme na forumu seca se te teme (bila je u okviru drugog podforuma, tada jos "kriptovalute" nisu bile otvorene)
Nebitno sada
A sto se tice komentara o uputstvima. Nisi me lepo razumeo. Tacno je da je tutorijala pun net, ali ne i ovaj forum. Licno, video sam kakvo je stanje ovde i otisao sam na drugi (strani) forum i nasao sam to uputstvo, ali sta sa onima koji ne znaju engleski jezik?

U jednom se slazemo. Treba prvo procitati sto vise materijala, pa tek onda doci u ovu temu i postavljati pitanja.

a *** druze,mozes ti tako da pogresis i na tasturi na kompu (ja sam se jednom *****ao za tu jednu decimalu :) ) u sv sl, teamwiwer moze da odradi stvar i preko fona, al moras biti malo pazljiviji, sto znaci bices i sporiji al u sv sl moci ces da odreagujes ako ti treba nesto iznenada...

Ko se na mlijeko oprzi taj i u jogurt duva :D

@srbistanac
Na prvim stranama je detaljno opisano sta pa cak i da nije malo pretrage nije na odmet. Ja sam juce cijeli dan trazio nesto u ovom podforumu jer sam znao da je pisano o tome a necu da smaram ljude za nesto sto je pisano 1000 puta. Svi bi da "zarade milione" bez da se pomuce. Ja sam godinama po forumima pisao faq za dosta stvari i cak kad detaljno napises sta i kako javi se neko ko ce opet da postavi pitanje na koje vec ima odgovor. Vidim ja da kod nas jos uvijek vlada nepovjerenje prema drugima jer mislite da cemo se mi "obogatiti" a vi necete :D
Ja sigurno hocu sa 500 kh/s :D

Tu si u pravu za 290/290 al me mrzi vise da pisem jer dosta njih/vas ne zna ni da podesi program ... Sto se tice 280X pisao sam za Asus DC2T po ne znam koliko puta da na 1070/1500 1100mv baca 750KHs

A kakvo je tvoje iskustvo sa tim karticama, pošto se mnogi žale da su loše za majning, da nikako ne mogu da se podese i sl? Izvini ako te smaram :)

Za sad jos nemam iskustva sa njima samo prenosim tudja a nadam se u skorije vreme da cu baciti svoje rezove :) . Moje misljenje je da se to mnogo dernja i greje na tim klokovima ;)

Nisam mislio na tu temu vec na PRVU temu o bitkoinu koja se pojavila na forumu. Ko je duze vreme na forumu seca se te teme (bila je u okviru drugog podforuma, tada jos "kriptovalute" nisu bile otvorene)
Nebitno sada
A sto se tice komentara o uputstvima. Nisi me lepo razumeo. Tacno je da je tutorijala pun net, ali ne i ovaj forum. Licno, video sam kakvo je stanje ovde i otisao sam na drugi (strani) forum i nasao sam to uputstvo, ali sta sa onima koji ne znaju engleski jezik?

U jednom se slazemo. Treba prvo procitati sto vise materijala, pa tek onda doci u ovu temu i postavljati pitanja.

Otvori tu prvu temu o bitcoinima, i potrazi moje postove na prvih par strana. Oni koji nisu znali za btc pitali su se da li je to prevara, ne oni koji su vec rudarili
Ok ako ne znaju engleski, ali niko to nije rekao, svi su rekli da im nije jasno. A sem konfiguracije cgminera nista nije teze od otvaranja emaila, na primer. Oni ni to ne znaju. Ovaj link koji sam postavio je najlaksi za koji znam, i ko se ne snadje pomocu njega, slobodno moze da smatra da nije bas bistar. Cak i ako ne zna engleski, postoje print screenovi za svaki korak.

Poslednja izmena:
@srbistanac
Na prvim stranama je detaljno opisano sta pa cak i da nije malo pretrage nije na odmet. Ja sam juce cijeli dan trazio nesto u ovom podforumu jer sam znao da je pisano o tome a necu da smaram ljude za nesto sto je pisano 1000 puta. Svi bi da "zarade milione" bez da se pomuce. Ja sam godinama po forumima pisao faq za dosta stvari i cak kad detaljno napises sta i kako javi se neko ko ce opet da postavi pitanje na koje vec ima odgovor. Vidim ja da kod nas jos uvijek vlada nepovjerenje prema drugima jer mislite da cemo se mi "obogatiti" a vi necete :D
Ja sigurno hocu sa 500 kh/s :D

Vrlo mudro napisan komentar.
Da ne ulazimo u polemiku - kakvi smi mi Srbi - Zato sto smo takvi, zato nam je i zemlja tu gde jeste.
Ne upirem prstom ni u koga vec pricam generalno.

Sto se tice pitanja pridoslica, kao sto sam i malopre naveo, naravno da podrzavam to da ne treba postavljati bukvalno neka osnovna pitanja i zatrpavati temu vec se malo potruditi i prelistati forum, ali ipak treba imati razumevanja i kada se postavi neko pitanje na koje i nije bas jednostavno naci odgovor.

Od mene toliko.

Da se vratim na temu:

Je l' mislite da je 2.5 minuta za transakciju dovoljno?

Zavisi sta saljes i odakle. Nekad umije da potraje dosta. Za ltc moze da potraje par minuta (a nekad par sekudni) a za btc nekad i preko sat.

Da li mozda valute koje imaju brzinu transakcije oko 20-30s imaju bolju perspektivu?

@apple
Koje drajvere i koji cg koristiš na asusima 280x i koji program za menjanje klokova i napona?

Pa pored btc i ltc trebace jos jedna valuta za brze (manje vrijedne) transakcije ali je pitanje koja. To niko ne moze sa sigurnoscu da ti kaze.

Ok,

Problem je sto mi nikako ne lezi search na ovom forumu. Jednostavno kad nesto konkretno trazim kao rezultat dobijam spisak tema a ne konkretne rezultate pozicionirane na stranicama.

pozdrav

Otkricu ti jednu tajnu. Kliknes na napredna pretraga, kliknes na tab search single content type, Search Type: Posts, Traži u ovim forumima: Kriptovalute, Prikaži rezultate kao skup: Poruka, na kraju kliknes na magicno dugme trazi!

Izgleda da i ovo mora na prvu stranu :D

^^Verovatno ripple. Za nepuna 2 dana sa 0.03$ na 0.053$ (ovde kaze i 0.064), tj. sa 2.9 na 5.3 milijarde (market cap)
Naravno, ako nije neka laz/prevara

Poslednja izmena:
^^Verovatno ripple. Za nepuna 2 dana sa 0.03$ na 0.053$ (ovde kaze i 0.064), tj. sa 2.9 na 5.3 milijarde (market cap)
Naravno, ako nije neka laz/prevara

Wow!!! 5 sekundi transakcija

The question is what does Ripple do that Bitcoin can't? It's designed to facilitate the transfer of money from any form of currency and to clear transactions in five seconds, as opposed to the 10 minutes minimum required for Bitcoin transactions to clear through the block chain, he said.

Ali

Ripple's currency is not released through computer mining

Poslednja izmena:
Nekima ovde i dalje nije jasno Ripple je privatno vlasnistvo..... samo ***** moze tako nesto kupiti, delio se bepslatno potencijalnim "ljudima" itd...
One slovenske vucibatine sta mislite zasto promovisu ripple, pa dao im neko par milijardi

@apple
Koje drajvere i koji cg koristiš na asusima 280x i koji program za menjanje klokova i napona?

Cgminer 3.7.2 i Afterburner ne znam koja verzija driver je 13.10betaV2 klokovi 1070/1500 napon 1100mv
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
color 70
cgminer -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 -u username -p password --scrypt --thread-concurrency 8192 -I 13 -g 2 -w 256

@ srbistanac: Pa kazu da imaju bolju mrezu od BTC-a i daleko brze transakcije. Plus sto kroz svoju mrezu mogu da guraju bilo koji coin.
A nije bas da nema nikakvog rudarenja...

Jedino je sumnjivo to sto vlasnici drze >90%

Pa ili je dump ili su klosari koji drze berze poceli da isplacuju pare...

Pa recimo da su vrednosti napumpane u nebo, nekad moraju pasti. S druge strane i nedelja je, nema svezeg priliva novca. A i lose je doba dana za kineze. Biraj koje ti se vise svidja

Nekima ovde i dalje nije jasno Ripple je privatno vlasnistvo..... samo ***** moze tako nesto kupiti, delio se bepslatno potencijalnim "ljudima" itd...
One slovenske vucibatine sta mislite zasto promovisu ripple, pa dao im neko par milijardi

Ripple je samo dobar alat. Coini su bezveze

Pa recimo da su vrednosti napumpane u nebo, nekad moraju pasti. S druge strane i nedelja je, nema svezeg priliva novca. A i lose je doba dana za kineze. Biraj koje ti se vise svidja

vidio sam lika 2,5 mil dolara pprodaje sunce ti jbem bas me zanima da li je uspio

Vrh Dno