Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Lako je tebi kad si u Cacku, vama sve zavrse dok nama ostalima na nos izlazi sve.

Secas se mozda onog napajanja koje sam reklamirao? Napon mu je padao na 10.8V bez problema i oni mi 2x vracali napajanje kao ispravno. Drugar iz Jagodine mi ga trazio i kaze, daj ga meni i ako ne valja ja cu da ga reklamiram. U kutiji vise nije bilo nikakvih papira, majstori iz servisa su ogulili cak i deo serijskog broja da se vise nebi vracalo na reklamaciju. Odbiju i njemu reklamaciju iako je decko ostavio i slike i sve potrebne dokaze da napajanje nije ok. Posle je pojurio nekog sefa i dobije TT smart za njega na kraju. Sad ti meni reci da je to ok? Najgori banditi! Pljujem ih gde stignem jer imam svo pravo ovog sveta da ih pljujem, svaki put su me zavrtali!
Iskreno mene je mrzelo da se cimam s njima vise jer im u zivotu vise necu tamo uci.

Ide diff, pricao sam ja. Sad ce i cena na 15$, drz'te se dobro, polecemo :D

Secam se te price, to je bilo bas bahato i bezobrazno, zato i kupujem ovde, jer su mi na dohvat ruke, ne smeju da vrdaju ;)

Sta je alfa script.? U guimineru. Pokusam u cg mineru da napravim neki rezz ali ne ide

Jel ovo sve ok? R9 280x Vapor-X. Cekam da dobijem ekstendere.

Poslednja izmena:
Spusti slajder skroz dole u GPU-z, da vidimo temperature VRM1 i VRM2.

Kako mislis pa dodao sam drugi ss? :)

Aha u originalnom postu je dodat :p

E da, sad je ok. Sto se mene tice, temperature su sasvim ok. Vidi jos ako mozes malo da smanjis napon, i napisi nam koliki je ASIC.

Gledaj da ti ventilator ne ide na 68%, drzi ga do 52-53%, nece da fali nista da je GPU na 77-78C

@Stormbringer_bg Kako to da vidim?

@GoranM Probacu, odmorio bih glavu.

Gde gledam greske? Jel HW? Ako neko moze da me uputi gde da se edukujem sta je sta u cgmineru?

Poslednja izmena:
Desni klik u gornjem levom uglu GPU-z, pa 'read ASIC'.

Cg miner 3.4.3 750 khs najnoviji plafon. Ali kada upalim i primecon padne sve dole. Dok na gui baca 740 +/-10 i radi i primecoin

Dobro, to je neki prosecan ASIC, tako da na tom kloku (barem gledajuci 7950 i 7970) napon mozes da smanjis sa 1131 na ~1080, mozda cak i manje, i time dobijas nekoliko stepeni hladniju kartu.

Cg miner 3.4.3 750 khs najnoviji plafon. Ali kada upalim i primecon padne sve dole. Dok na gui baca 740 +/-10 i radi i primecoin

Pricas i dalje o Asusu r280x ?
Baci neki screen da vidimo temperature, % ventova...

Dobro, to je neki prosecan ASIC, tako da na tom kloku (barem gledajuci 7950 i 7970) napon mozes da smanjis sa 1131 na ~1080, mozda cak i manje, i time dobijas nekoliko stepeni hladniju kartu.
I manju potrosnju struje ;)

Slab je ovo rez. za te klokove. Napisi podesavanja ili probaj ovo
"intensity" : "13",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"kernel" : "scrypt",
"lookup-gap" : "2",
"thread-concurrency" : "0",
"shaders" : "2048",
"gpu-engine" : "1080-1080",
"gpu-fan" : "0-85",
"gpu-memclock" : "1500",
"gpu-memdiff" : "0",
"gpu-powertune" : "0",
"gpu-vddc" : "1.200",
"temp-overheat" : "85",
"api-mcast-port" : "4028",
"api-port" : "4028",
"auto-fan" : true,
"expiry" : "120",
"expiry-lp" : "3600",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-threads" : "2",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"no-show-processors" : true,
"no-show-procs" : true,
"no-unicode" : true,
"queue" : "3",
"scan-time" : "60",
"scrypt" : true,

mora da ide preko 750kh na 1080/1500

Okacicu malo kasnije a mozda i sutra. Ja sam na tel gledam film :) a drugar nesto njaka oko bamta pa da ga ne ometam. Da samo se tim asusom zezam
@f1k1 ti imas asusa 280x pa iz svog iskustva govoris ili guglas

Dobar ti je taj rez. ja sa ovom MSI 280X 1093/1500 jedva 660, mora da se menja bios nema druge bem ti MSI

Probaj da smanjis frekvencije. Za Vapor X je sa 1070 1550 davao ~ 600kh a sa 1080 1500 735kh

Ma probo sam svasta, nemere, ne znam

Poslednja izmena:
^Najbolja. ;)

Imam dva komada, pripremljene za rudnik. 100mm ventovi, OGROMNA karta (big daddy naspram ostalih 280-ki), hladna kao vesticina sisa, nije bucna uopste, ali ventovi stvaraju ogroman huk jer su veliki. Meni prvo nije htela da dobaci 700 kh/s, ali je to bilo mojom greskom jer sam u racunaru imao neke stare drajvere pa se sa njima ponasala cudno. Uglavnom 1060/1500 u reaperu baca preko 750 kh (oko 755 kh/s, a jos vise kada se iskljuci aero tema).

Za koji dan idu da menjaju 6970-ke koje su svoj posao poprilicno odradile i otplatile sebe vise puta.

U extra, hvala za info, nije bitno sto je bucna samo nek mi dobaci 750 kh/s. Stavicu je na terasu pa nek huci komsijama :-devil-:

Jel mogu u Sapphire Trixx-u da podesavam odvojeno napon za svaku kartu ili ce se primenjivati najvisi? Prva karta testirana na 1080/1500 na 1.081V ali je druga resetovala driver na tom naponu. Valjda cu moci samo za nju da koristim visi napon.

U principu koliko vidim 280X....totales promasaj za rudarenje.....

Vrh Dno