Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Moze da primi samo refund . AKo si nesto platio, onaj kome si platio, moze da ti vrati sve ili deo.

Imam sledeci problem. 3. septembra sam kupio nesto sto mi nije stiglo. Prodavac me je zavlacio (ebay) po sistemu, molim vas sacekajte jos 3, jso 5 dana i tako dalje. I na kraju je istekao period vazenja case-a (na ebay-u). Kupac je obecao da ce refundirati pare za 72h, ali je u medjuvremenu taj period istekao i case je zatvoren automatski. Posto nisam dobio pare, hteo sam da otvorim novi case preko paypal-a, ali sam shvatio da je to povezano i da ne mogu. Kontaktirao sam preko ebay-a kupca i on je kao rekao kako ne zna o cemu se radi i da ce poksuati da mi ponovo refundira pare. Sada mi je stigao mail da postoji neki problem sa mojim paypal nalogom i da ne mogu da mi refundiraju pare. Sad ne znam da li covek laze, ili posto je proslo dosta vremena, odnosno posto je zatvoren case, ja ne mogu vise da dobije refund? I ako je ovo tacno, sta ja sada da radim? Na moj srpski paypal ne mogu da dobijem uplatu. Imam i preko Madjarske otvoren, ali pretpostalvjam da isto vazi.

Je l' postoji neki nacin da ja dobijem te pare nazad, pod uslovom da prodavac hoce da saradjuje?

Na naš, srpski, paypal možeš da dobiješ refund.

Moze da dobije refund, ali je moguce da prodavac vise ne moze da refundira da je prosao rok, imao sam taj slucaj. Onda mi je prodavac posto je bio korektan poslao na bosanski nalog na koji mogu da primim pare, ne kao refund nego kao klasicno slanje.
Tako da ako imas madjarski dogovori sa njim da ti posalje novac na taj nalog.

Da pojasnim. Moze da se desi da on stvarno vise ne moze da refundira, da te ne zavlaci. Ne iskljucujem mogucnost da to sad nije slucaj nego da stvarno zavlaci, nezgodni su prodavci na ebayu...

Poslednja izmena:
Hvala, ali ne razaumem kako mogu da primim pare preko madjarskog naloga? To ranije nije moglo. Jedino ako se nesto u medjuvremenu od kada je dosao paypal kod nas, promenilo? Dakle imam paypal nalo otvoren preko Madjarske i vezan sa moju srpsku karticu.

Ako je u pitanju Visa kartica onda mozes. ja sam povukao pare na moju Visu internet iz inteze...

Visa internet kartica iz Intese. Jel to nesto novo, ili sta posto ranije nije moglo? Znaci kazem prodavcu da mi posalje obicno pare na moj pp nalog i to mi automatski stize na racun?

Relativno novo, vec neko vreme moze na Visa kartice da se povuce novac. Ne, ti mu kazes da ti posalje novac, on ce ti se pojaviti na nalogu i ti onda ides na withdraw i izaberes Visa karticu. Problem kod ovih stvari je sto ti imas nelegalan madjarski nalog kao i ja bosanski, pa ako je veci iznos moze da se desi da ga blokiraju. Meni nisu za tu jednu transakciju, ali ne znam sta bi bilo da to cesce radim...

Ja cesto povlacim novac sa hr pp na intesu vec dugo nikakvih problema pp ne pravi.

Ja sam do skoro povlacio pare sa calovog italijanskog paypala na intesu ali su poceli da mi prave problem,tj.njemu.rekli su mu da ne moze niko van italije da povlaci pare sa njegovog naloga.rekao im je da je u pitanju njegov sin i da je ok ali su rekli da ne moze i da je ovo prvo i zadnje upozorenje jer krsi pravila ugovora.

Cujem da kad blokiraju racun... da mozes da se pozdravis...

Da, i ja sam cuo da su ljudima uzimali tako pare bez problema. Blokiraju ti racun i kraj.

Na sajtu gde treba nesto da kupim postoji samo Jugoslavija, postoji mesto za region gde mogu da napisem Srbija, medjutim PayPal mi ne da da platim jer ne podrzava JU za slanje paketa. Da li postoji neko resenje za to. Izvinjavam se ako je to vec bilo kao pitanje.

Isti problem, hocu da narucim neke ribolovacke sitnice sa sajta koji u listi ima Yugoslavia i skoro sve bivse republike (sem nas i CG), i naravno kad kliknem da platim preko PP, posle par sekundi izbaci error, na mail, ne odgovaraju!!

Kontaktirajte ih i zamolite da dodaju Srbiju.

Kako "izgleda" kad PP vrati refund?
Nisam dobio nista zvanicno, samo mi je PP sluzbenik u sad vec poluprivatnoj prepisci rekao "pare su ti vracene".
...

Ima li ista na tvom pp nalogu da je vraceno? Idi i u banku kod "onog" sluzbenika sto deli dobronamerne savete pa i sa njim vidi ima li para ili u najavi tog povrata na tvoj racun.
Ti si ugasio karticu, a sta je sa racunom na koji je kartica vezana?

Na sajtu gde treba nesto da kupim postoji samo Jugoslavija, postoji mesto za region gde mogu da napisem Srbija, medjutim PayPal mi ne da da platim jer ne podrzava JU za slanje paketa. Da li postoji neko resenje za to. Izvinjavam se ako je to vec bilo kao pitanje.

Postoje dva nacina, prvi je da sam ih kontaktirao i vrlo brzo su dodali Srbiju u spisak, bilo je kasnije problema sa slanjem ali i su i to resili, drugi nacin je da im se direktno uplate pare preko PayPal-a na njihov account (obicno je to mail). U svakom slucaju sam narucio i paket je u fazi pakovanja i nadam se brzog slanja.
Hvala svima.

Ima li ista na tvom pp nalogu da je vraceno? Idi i u banku kod "onog" sluzbenika sto deli dobronamerne savete pa i sa njim vidi ima li para ili u najavi tog povrata na tvoj racun.
Ti si ugasio karticu, a sta je sa racunom na koji je kartica vezana?

1. Racun je postojeci i dalje, i kolko mi rekose u Intesi, nije nikakav problem refundirati na ponistenu karticu, a sa vazecim racunom.
2. Nema nista ni na PP, ni na racunu, kazu da treba 5-10 dana, dobio sam poluzvanicnu informaciju od Simonide, samante ne znam ni sam kako se zove
....
Inace graficka je stigla, trenutno se vec 8 dana krcka na carini...videcemo sta ce biti na kraju balade!

Kakva je situacija ovih dana, jel moze da se registruje paypal kao ranije na Madjarsku ili Sloveniju i da se doda nasa kartica za primanje para?

Imam jedan problem koji mislim da nije pominjan ovde...
Narucio sam nesto za ribolov na jednom sajtu, iz USA, dobio cenu sa postarinom, $55,73 i ponudjen kako da platim, biram PP, logujem se, cvrc, nema dovoljno sredstava, problem je nesto preko 30 centi koji trebaju banci za onih 6%!
Ostavim ja to za naredni dan, uplatim oko podne, oko 1 sednem da nastavim dalje, naravno time out pa trazi logovanje, odradim to, kaze sve je pobrisano vratite se da trazite opet invoice i...

Potrazim mail da vidim da li je narudzbina jos tu, zbog broja da ne punim korpu opet, i vidim novi mail od PP-a, podsetnik da platim, ALI... u podsetniku traze $63,81, iliti oko $8,1 vise ili cak 15% vise!?
Kako sam od placanja 55,73 u 20h uvece dosao sutradan u 1 do 63,81 bez ikakvog objasnjenja i rezona???

Ameri me kuliraju jos, vec danima, mada mislim da citaju jer sam im pre x dana pisao da ne mogu da udjem u PP preko njih da platim, da je sigurno problem zemlja Yugoslavia koje nema u PP-u, 2-3 dana stalno error, a onda odjednom prolazi! Nigde ne pise da se placaju penali za kasnjenje, niti daju rok kad da se plati naruceno, nigde ne pise da mi je povecana postarina, da sam dobio tracking ili osiguranje pa zato i poskupljenje!?

Koliko znam takodje ni PP nema neki tako visok fee, ako uopste ima, jer mi do sad nisu na drugim sajtovima, recimo Japanskim, uzimali nista!?
A pismo njima je bilo gubljenje vremena, em nemaju opciju da izaberem, em kad sam izabrao Dispute i opisao opsirnije nego vama, dobio sam genericki odgovor da prijavim koja kupovina je u dispute, koji kupac, da li je proslo 45 dana, da li zelim refund ili...

Ovaj ubitacni duet PP - Ebay , kradu vise nego Kinezi :D

Zovi PP telefonom, pisi mejl, cim budes mogao ulozi Dispute, ne mora da prodje 45 dana da bi se zalio.

Ma da, sve je iste cene i dalje, ne menja se cena tamo vec dugo, u pitanju su udice za livenje olovnih glava za smudjolov, nije bas roba koja ima periode vece potraznje ili je deficitarna pa...
Jedino sto mi sad pada na pamet, kad sam birao YU oni su mi servirali standardnu cenu za Evropu od $8, kad sam im objasnio da drzava YU vise ne postoji i da mi ne bi paket setao po Balkanu navedu Serbia, mozda su tad promenili cenu, ali da se ne objasni nikako, i sta da sam platio vece pre!?

Zasto kad god pokusam da platim nesto preko PP izbaci neku gresku, a kad izaberem Visu sve ok. Verifikovao sam nalog ali nista nisam uspeo da kupim preko njega, probao sam na dx-u i danas sam kupio cs go na steam-u ali sve preko Visa kartice. tj. nacina placanja...

Nas PayPal iz nekog razloga ne radi na dx-u... na drugim sajtovima ce ti raditi.

Nazad
Vrh Dno