Šta je novo?

LG Optimus L9

Ok je to ali Jesi li probao sam ruter da rebootujes?

Probaj da promenis kanal rutera. Ulogujes se u ppdesavanja i stavi chanel na 2 za pocetak

Pozdrav svim korisnicma ovog velikog telefona :) Telefon sam juce kupio u Telenoru nakon sat vremena i jednog poziva nisu mi radili mikrofon(nisu me culi sagovornici) zvucnik kada zvoni telefon i zvucnik u razgovoru (nisam cuo sagovornike). Otisao sam u Telenor svadjao se sa njima sat vremena, insitirao na novom aparatu i na kraju je ostalo na tome da je telefon poslat na servis i da cu najvise kroz 3,4 dana dobiti uredjaj, a na koriscenje sam dobio HTC Desire S o_O Da li je neko imao takav problem? U medjuvremenu dok cekam svoj novi telefon jer prvi put koristim Andorid (osim neih tableta) da li neko moze da mi kaze da li ga treba root-ovati, apdejtovati na novi Android, da li negde ima da se kupi "Flip case" maska za ovaj telefon, i da li je moguce sve prebaciti na SD karticu (naravno osim fabrickih aplikacija) jer sam citao da ne moze? Hvala unapred na odgovoru!

Mislim da problem pravi moj ruter. Imam neki Belkin koji je zakačen na MicroTik-a. A ograničili smo internet na IMEI, samo uređaji koje ja upišem u listu imaju pristup internetu. Nije mi neka frka, a na zimu ću da radim novu mrežu skroz, tako da neću sad da se bakćem sa time.

Mislim da problem pravi moj ruter. Imam neki Belkin koji je zakačen na MicroTik-a. A ograničili smo internet na IMEI, samo uređaji koje ja upišem u listu imaju pristup internetu. Nije mi neka frka, a na zimu ću da radim novu mrežu skroz, tako da neću sad da se bakćem sa time.
Ako je tako ne pravi ti frku belkin vec mikrotik jer je on glavni.
Verovatno dhcp server ne dodeljuje novu adresu ili vrsi filtraciju po mac adresi.

Probaj prosto da uradis reboot mikrotika, ako to ne pomogne moras zvati nekoga ko ume da ga podesi posto ti ocigledno neces znati.

Ne mogu nazalost da pretrazujem temu sa moba, pa da pitam ako je neko root telefon kakvo je stanje posle roota ili nekog custom roma ako ih ima. Video sam telefone sa 512 ram koji imaju mnogo vise rama slobodnog i brze rade. LG posle svih ovih update je trom i ima oko 100mb slobodno rama. Nemam nesto puno appova ibstalirano, jedino facebook koji trosi ram-a ali opet na telefonima od 512 ram je bio fb i radili su bolje. Ono sto vidim je da je puno bloatware-a od lg-a koji se ne moze uninstall poput softwarea za application updates koji je beskoristan lg worlda i slicnih stvari...

Memory management kod Androida je drugačiji nego na pc-ju, nemoj da te brine što ima malo slobodnog ram-a, tako treba. Ne znam zašto ti je telefon trom, meni se to jako retko dešava, obično kad neka aplikacija zakuca. Evo meni je sad 88mb slobodno i radi kao zmaj.

Ne mogu nazalost da pretrazujem temu sa moba, pa da pitam ako je neko root telefon kakvo je stanje posle roota ili nekog custom roma ako ih ima. Video sam telefone sa 512 ram koji imaju mnogo vise rama slobodnog i brze rade. LG posle svih ovih update je trom i ima oko 100mb slobodno rama. Nemam nesto puno appova ibstalirano, jedino facebook koji trosi ram-a ali opet na telefonima od 512 ram je bio fb i radili su bolje. Ono sto vidim je da je puno bloatware-a od lg-a koji se ne moze uninstall poput softwarea za application updates koji je beskoristan lg worlda i slicnih stvari...

Vecina stvari moze da se deinstalira ili disabluje bez rutovanja.

Ako je tako ne pravi ti frku belkin vec mikrotik jer je on glavni.
Verovatno dhcp server ne dodeljuje novu adresu ili vrsi filtraciju po mac adresi.

Probaj prosto da uradis reboot mikrotika, ako to ne pomogne moras zvati nekoga ko ume da ga podesi posto ti ocigledno neces znati.

Ne razumem se baš u mreže, ali pogledaću večeras to. Zanimljivo, da na svim ostalim uređajima koji su na "listi" nema nikakvih problema. 3 laptopa, 10ak telefona, 2 tableta... Samo na mom (gazdinom) zeza.

Memory management kod Androida je drugačiji nego na pc-ju, nemoj da te brine što ima malo slobodnog ram-a, tako treba. Ne znam zašto ti je telefon trom, meni se to jako retko dešava, obično kad neka aplikacija zakuca. Evo meni je sad 88mb slobodno i radi kao zmaj.
Svestan sam kako radi android imam ga od 1.5 verzije i svestan sam kako radi memory management. Poenta mog posta je da telefoni sa 512 ram imaju vise prostora jer imaju goli JB i nemaju LG-ovog bloatware-a, a isti bloatware mogu samo disable ako mi je aktivna neka aplikacija koja ce neprestano ubijati te procese a to ne zelim jer ja zelim da ih se resim. Sto se tice L9 meni je mnogo brze radio na ICS nego na JB - JB redovno update-ujem ali dzaba i dalje je trom i spor. Pa galaxy S koji imam sa cyanogenom radi brze od L9.

aco kako najbrze napraviti root i da li prelaskom na JB se dobija i taj root

Nisam našao kod nas, ali jesam na ebay-u, npr. ovo:
http://www.ebay.com/itm/290984026813

Naručio sam futrole za telefon preko e-bay-a od dva različita prodavca (http://www.ebay.com/itm/Synthetic-L...DA_Cases&var=610175097517&hash=item4851483eaa i http://www.ebay.com/itm/New-Magneti...t=US_Cell_Phone_PDA_Cases&hash=item5d3b979686 ) i, naravno, nijedna nije stigla. Jeste da sveukupno je koštalo 5-6 evra, ali ovu našu banana državu niko ne zarezuje. Valjda će mi vratiti pare, ne dam banditima ni cvonjka...

I ja čekam dve stvari iz Kine već 40ak dana... Ili je neko ćapio ili je neki zastoj na carini.

Naručio sam futrole za telefon preko e-bay-a od dva različita prodavca (http://www.ebay.com/itm/Synthetic-L...DA_Cases&var=610175097517&hash=item4851483eaa i http://www.ebay.com/itm/New-Magneti...t=US_Cell_Phone_PDA_Cases&hash=item5d3b979686 ) i, naravno, nijedna nije stigla. Jeste da sveukupno je koštalo 5-6 evra, ali ovu našu banana državu niko ne zarezuje. Valjda će mi vratiti pare, ne dam banditima ni cvonjka...

Juče napisah ovo, jedno mi stiglo danas. naručeno 13.10. stiglo 19.11. Bar je stiglo, ako ništa drugo...

Telefon je ok po karakteristikama ali plastika izgleda jeftino , ekran je solidan

Android version 4.1.2
Baseband version L6260_MODEM_SIC_01.1230.00
Kernel version 3.0.31
Build number JZO54K
Software version P76820b-AME-XX

Da li moze, ima li... novija verzija Androida? Ako ima, kako se apgrejduje? Kad probam na telefonu kaze da je najnovija verzija vec prisutna. Isto tako pomocu LG PC Suite-a.

Koristim stok varijantu i ne zelim da rutujem telefon. Pa ako moze u tom kontekstu odgovor u vezi nove verzije Androida. Hvala.

Pozdrav!

Nema novije, stavljao sam pre manje od nedelju dana

SGS2 Plus mi se juce padejtovao na 4.2.2 pa k'o velim mozda ce i ovaj sa vecim ekranom... :)

Pozdrav!

Kakve veze ima Samsung sa LG-jem?

Nema nikakve ali navodim moja "glasna razmisljanja" povodom novih verzija generalno. U principu ne razumem zasto je Android zavisan, odnosno - zasto proizvodjaci telefona imaju razlicitu "politiku" kad je verzija OS-a, softvera u pitanju, mislim na apdejtovanje?! Mozda ima veze sa ugovorima sa guglom ili je nesto drugo...?

Pozdrav!

Ima veze samo sa ozbiljnoscu kompanija koje proizvode telefone i update-om koji treba da odrade za svaki model koji imaju. A posto imaju dosta modela, mrsko im je da rade update, a i da bi imao razloga da kupis novi tel. Eto to je caka.

Još uvek ne mogu da dođem sebi koliko jednostavna futrola kao što je OVA znači posle svih onih silikonskih gluposti i "univerzalnih" futrola koje sam nosao. I što je najzanimljivije, koštalo me je "čak" 2.20 evra da stigne iz Singapura u moje poštansko sanduče. Naravno, naručio sam odmah još jednu, da je imam u rezervi i pet zaštitnih folija i sve to, sa sve ovom koju sam već dobio, koštaće me nešto preko 700 dinara. Ovde bi mi za još gore stvari od ovih trebalo između 4.000 - 5.000 dinara. Sad, pa i ti "Singapurćani" zarade na prodaji toga za 700 dindži, e koliko li nas tek ovi naši kradu i drpaju, ne smem ni da pomislim...

Bas kada sam video sta si narucio sam pomislio kako si L9 ucinio "poslovnim" telefonom jer si kupio tu futrolu i olovku :D
Sto mi se svidja naravno. A to mislim jer sa takvom futrolom uvek zamisljam neke jace telefone, kao recimo Note 2 ili slicno :)

Meni se ova svidja jako. Svestan sam da ne stiti telefon, ali nisam jos narucio jer je moguce da cu menjati telefon u skorije vreme pa da ne narucujem dzabe.

Bas kada sam video sta si narucio sam pomislio kako si L9 ucinio "poslovnim" telefonom jer si kupio tu futrolu i olovku :D

Ta olovka se kupuje zasebno, a nisam siguran da li ekran L9 može da koristi olovku, pa je nisam ni naručivao. A i nije mi potrebna.

Meni se ova svidja jako. Svestan sam da ne stiti telefon, ali nisam jos narucio jer je moguce da cu menjati telefon u skorije vreme pa da ne narucujem dzabe.

Meni je stigla slična, s tim što je preklop odozdo, a ne sa strane. A s obzirom da nema potrebe "izvlačiti" telefon, štiti bolje od bilo čega što sam koristio do sad. Nažalost, tada nisam video da postoji nešto kao OVO ili OVO , ali se ne žalim, jer i ova futrola je bolja od bilo čega što sam nalazio kod nas.

A i nemam razloga da menjam telefon, ne igram igre, ne drndam ne znam kakve aplikacije, fejsbuk ne koristim, samo ponekad pogledam nešto sa YouTube-a ili IMDB-a kad nisam kući ili na poslu, a kamera od 8MP mi je i više nego dovoljna za malo zezanja sa slikanjem/snimanjem.

Ta olovka se kupuje zasebno, a nisam siguran da li ekran L9 može da koristi olovku, pa je nisam ni naručivao. A i nije mi potrebna.
Svaki ekran na dodir "podržava" olovčice, e sad rezistivni mogu i hemijske da podrže :p
Dok kapacitivni samo one specijalno napravljene za taj tip ekrana.

Mozes sam da napravis stilus od sundjera za pranje sudja, ima tutorijala na netu koliko hocete :)

Meni je stigla slična, s tim što je preklop odozdo, a ne sa strane. A s obzirom da nema potrebe "izvlačiti" telefon, štiti bolje od bilo čega što sam koristio do sad. Nažalost, tada nisam video da postoji nešto kao OVO ili OVO , ali se ne žalim, jer i ova futrola je bolja od bilo čega što sam nalazio kod nas.

A meni se baš tako dopada, šta znam. Nekako mi se čini da je tako zgodnije. Uskoro mi stiže još jedna, malo mi se izlomila plastika koja drži telefon, pa da se nađe.

Mozes sam da napravis stilus od sundjera za pranje sudja, ima tutorijala na netu koliko hocete :)
Za $0.99? Hoću da kažem, za te pare bi se zezao sa sunđerom za sudove?

Poslednja izmena:
Pravio sam malopre sa folijom, radi ali posto me mrzelo da je pravim kako valja bacio sam je odma :D

Video sam da ima za 100 dindzi kod nas, mislim na onu sa 3.5 ulazom sto bude uz telefon uvek ako se hoce naravno. A posle pogledam i vidim da je to na ebay-u 1.34$ ali 10 komada :O

Nazad
Vrh Dno