Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Jel moze savet? Koja je trenutno najpovoljnija ploca za 4x7950 ili 4xR9 280x, a da moze da se nadje u BG?

Trenutno imam Gigabyte H67MA-USB3-B3 koja ima:
1 x PCI Express x16 slot, radi na x4 (PCIEX4)
1 x PCI Express x16 slot, radi na x16 (PCIEX16)
2 x PCI Express x1
nemam pojma da li moze da se napuni.

Koliko jako napajanje mi je potrebno za 3x280x? Samo za graficke, ostatak i 4. GPU su na drugom napajanju.
Ako neko ima ekstendere tj PCI-E riser neka mi se javi na PM.

mozda nema ludu srecu vec ima v1 reviziju, kao apple-ova shto je sa referentnim pcb-om....mada i sa njom malo teze na vazduhu.

ili pak obrnuto, ukoliko si ti pricao za v1, a on ima v2

Jbm li ga koja je verzija,model je GV-R7970C-3GD,mada mislim da nije v1 jer na njoj moze napon da se menja,na ovim mojim je locked i radi na 1.17, a ako ima neko i hoce da proba evo setovanja

--scrypt --intensity 13 -g 2 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --gpu-engine 1044 --gpu-memclock 1500 .....735khs
925/1000 ...... 630 khs karte su mnogo hladnije
Podesavanja su za win,na smos idu totalno drugacija podesavanja,nemam pojma zbog cega,ali sa ovim ne prelazi preko 600,ako nekome bas treba mogu da potrazim imam flesku gde su radile pod smosom pa da iscitam cfg

Temperature od 65 do 75 ovih dana,vent je na auto ali ne prelazi 85%.Dok su se letos krckale i nisu mogle da rade na 730 da se razumemo,630khs su radile, 40 dana uptime
evo jednog riga
Pogledajte prilog 128846

Poslednja izmena:
--thread-concurrency 8192 ti je kriminalno nizak treba ti 21xx ili 24xx (naravno treba da imaš i dosta ram memorije min 3-4GB-a)
--intensity 13 stavi na 19-20
sva ostala podešavanja stavi da budu ista ili slična ko pod smos.

Nisam se ukljucio na vreme u sve ovo iako sam razmisljao i sada me boli stomak zbog toga :)
hteo sam da vas pitam za misljenje...
Razmisljao sam da kupim 10 komada ovih "kartica" : http://www.butterflylabs.com/monarch/
pa me interesuje vase misljenje o tome, sve u svemu "kao ne moze da se ne isplati" ali me je malo strah
pogotovo sto ako bi danas uplatio kartice po ceni od 4680usd po komadu dobio bi ih tek krajem januara.....

Cekaj, dao bi 46800$ na nesto sto ce ti mozda stici u januaru a mozda i nece?

Bolje ti je da pazaris kartice (ne za sve novce) i da kopas LTC pa da menjas u BTC ako vec hoces iskljucivo BTC...

jako je velika razlika izmedju kartica i asic cipova :)
a po kalkulaciji koju sam napravio cak i ako mining bude bio 3 puta tezi isplatice mi se sve za 3 meseca a nakon toga bi samo zaradjivao :)

Jbm li ga koja je verzija,model je GV-R7970C-3GD,mada mislim da nije v1 jer na njoj moze napon da se menja,na ovim mojim je locked i radi na 1.17, a ako ima neko i hoce da proba evo setovanja

--scrypt --intensity 13 -g 2 --thread-concurrency 8192 --lookup-gap 2 --gpu-engine 1044 --gpu-memclock 1500 .....735khs
Podesavanja su za win,na smos idu totalno drugacija podesavanja,nemam pojma zbog cega,ali sa ovim ne prelazi preko 600,ako nekome bas treba mogu da potrazim imam flesku gde su radile pod smosom pa da iscitam cfg

Temperature od 65 do 75 ovih dana,vent je na auto ali ne prelazi 85%.Dok su se letos krckale i nisu mogle da rade na 730 da se razumemo,630khs su radile, 40 dana uptime
evo jednog riga
Pogledajte prilog 128846

ako je napon locked najverovatnije je rev 2.0 i ona se lako prepoznaje po metalnoj plochici sa zadnje strane naponske.
al na njima je obichno lokovan na 1.256v pa sad, mozda je neka i medju revizija, ko zna, ima ih mali milion :D

a po kalkulaciji koju sam napravio cak i ako mining bude bio 3 puta tezi isplatice mi se sve za 3 meseca a nakon toga bi samo zaradjivao :)

Druze da li ti to znas nesto sto mi ne znamo, ajde prosvetli i nas malo
Casticemo te

@ Demios kod mene je rev 1.0 i sa fabrickim biosem nista se skoro ne moze postici . Trenutno peglam F72bios i klokove 1120/1830 1188mv za 750Khs sve na vodi temp smesne itd . Problem kod F72 biosa je sto radi sve ok dok se komp ne restartuje a nakon rest nece da reaguje na podizanje napona ...

Poslednja izmena:
http://www.bitcoinx.com/profit/

uneses podatke ta kartica pravi 600gh/s
uneses cenu utosak struje...
prilicno je jednostavno...

Pa sta onda nas pitas , ako sve znas, a sto puta je receno da se takvi uredjaji (asici) isplacuju SAMO i SAMO ako mogu odmah da se dobiju sve ostalo je nemoguca misija, a karte uvek mozes da prodas , a sa asicom jedino da ga koristis kao teg za kupus ;)

1. Ne znas da li ces ih dobiti
2. Ne znas kad ces ih dobiti
3. Ne znas kakav ce diff biti tada
4. Pogotovo ne znas kakva ce cena biti

Tako da dzaba ti bilo kakvu racunicu sa njima da pravis...

evo jednog riga
Pogledajte prilog 128846
Ako ti nije problem proveri koja je rev kartice mada mislim da je rev 2.0 . Postavi bios da ga isprobam :p

U srbiji nesmes uzet vise od jednog komada ili ce na carini sve vartiti nazad posiljaocu...
Shipping nije januara sigurno, jedino mozda bude za te sto su narucili u prvih sat vremena avgusta ....

Alfa zar mislis da si prvi kome je palo na pamet tako nesto?
Mnogi su se pokajali sto su uzimali bilo kakve asice, izaslo im je sve na nos. Nema sanse da ti to vidis u januaru. Daces brdo para i puci ces lagano. Bolje ces proci ako samo kupis coine i sacekas cenu dobru.

Alfa zar mislis da si prvi kome je palo na pamet tako nesto?
Mnogi su se pokajali sto su uzimali bilo kakve asice, izaslo im je sve na nos. Nema sanse da ti to vidis u januaru. Daces brdo para i puci ces lagano. Bolje ces proci ako samo kupis coine i sacekas cenu dobru.

Drugaru stiglo 160 čipova, odradili ploče i frceraju. Na njima piše 5gh ali sad daju oko 2, navodno softver zeza..

Po čipu x 160? Nemam pojma, batalio sam davno BTC.

mogu li onda neki saveti za kartice, koje bi vi uzeli? ali mnogo komada za jedno 15-20000e

Bilo bi dobro kada bi mogao samo kartice bez icega....za tu lovu mozes uzeti do 12 dobrih rigova sa 280x kartama

sto bi isao sa 3 kartice kada moze 4 po rigu covek da uzme i da ustedi na mnogim stvarima, 12 rigova po 4 kartice ne razmisljaj puno ili kupi sebi LTC-e (mozda najbolja opcija!!!)

Zbog napajanja sam to rekao,mozda ne moze lako da nabavi odgovarajuce, mozda ne moze da ih spakuje kako treba zbog hladjenja.... Moze i 3x4gpu sto se toga tice, mada mu dodje na isto jer za takav rig moras imati paralelno i napajanje i ploču i cpu u steku....

Ploca, cpu, rig, prostor za kartice nisu problem ako imas dobar kavez ;) ...napajanje mu ulazi u tu cenu o kojoj on govori i to 1200w seasonic (a moze da ide i na 1050w) sve sa ekstenderima, stikom. Ako vec ulaze toliko mora da razmislja o prostoru za sve to, struji, hladjenju itd.itd. tu je veci problem od kolicine kartica, napajanja i svega ostalog :)

Vrh Dno