Šta je novo?

Alcatel OT-997

Jel znate vi sta to znaci? Ja imam viber i nemam taj problem. Tako da ne znam ni kako je zakljuceno da je viber, a i izgleda da ne znate sta ta opcija radi.

Prethodnih 20 strana se pise kako ručno instalirati update a tebe mrzi da pročitaš? A ne mrzi te dva puta da pitaš?

ne mrzi me,procitao sam ali sam nasao na netu jos 2 tutoriala,tj. jos jedan jer je ovaj drugi isti kao i ovaj pa ne znam koji da koristim i koji je sigurniji,samo ne zelim da s****m fon...

uglavnom :

http://prntscr.com/25bfp5 tut sa ovog sajta

http://prntscr.com/258twv tut sa xda koji je isti

http://www.android-hilfe.de/alcatel...date-android-4-0-4-android-4-1-1-ger-int.html
tut sa nemackog sajta koji je totalno drugaciji

sta da radim ? koja je sansa za nesto vise od boot loopa ili softbricka ako probam ista od ovoga

Neko je rekao da kod kamere ne postoji vise panorama mod. Panorama mod postoji u podešavanjima kamere a pored njega postoji i 360° mod

Nisam još testirao sa vidim kako funkcioniše

u3e7ahe3.jpg

Poslednja izmena:
Svi linkovi koje sam do sad nasao za JB su mrtvi,moze li neko da uploaduje novi

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ja sam dobila 380 mb jedan update i posle jos jedan od 38 mb! I sta znaci ova opcija sto iskljucismo za viber :D ?

Gago sta ti pise za softver information, koja je verzija?
Za telefon mislim, da vidimo da li ovaj beckup ima i taj drugi update od 38mb.

Poslednja izmena:
Da da, to je to, nisam bio siguran da je taj drugi update bio ukljucen u onaj JB beckup sto smo svi fleshovali.

unapred se izvinjavam zbog glupih pitanja .. ali moram ..

na svom telefonu sam uradio upgrade - malih problema bilo, ali se posle reseta sve zavrsilo sretno

kolega je kupio nov telefon i na njemu ne vidi da ima neki update ... stoji verzija 4.0.4

skinuo sam ovaj fajl sa JB - prebacio na SD karticu i pokusao da uradim upgrade iz tog fajla (power + vol up ......)

e sad me zanima kako ste vi radili taj upgrade ... jel to orginalni rom ili neki rootovan ...

hvala unapred

:d

@Kovac
Originalni rom. Moj telefon je iz mts-a. Imas tutorijal na nekoj od prethodnih strana

@Kovac
Originalni rom. Moj telefon je iz mts-a. Imas tutorijal na nekoj od prethodnih strana

jel na ovo uputstvo mislis

Skinete TWRP i beckup JB sto je postavio @tomgag

Ako vam uredjaj nije rootovan, skinete framaroot i uradite root.
posle skinite aplikaciju sa playstore koja se zove Mobileuncle MTK Tool i instaliraj te je.

Otpakuj te TWRP sto ste skinuli, na root SD kartice.

Pokrenite Mobileuncle MTK Tool idite na opciju recovery update i odaberite fajl koji ste prebacili pre toga.

Kad zavrsi uradite reboot i kad se udje u TWRP ima opcija beckup, uradite beckup celog vaseg roma(ja sam sve stiklirao). Posle toga idite reboot.

Kad se vratite u sistem, nakacite telefon i na SD kartici imate folder TWRP, pa u njemu BECKUPS pa onda u njemu vas naziv modela i konacno tu se nalaze svi beckupovi koje imate(u ovom trenutku bi trebalo samo 1)

Pored njega napravite novi folder i u njega otpakujte gore skinuti beckup JB rom-a.

Kad se prebaci, skinite mob sa usb-a i udjite u TWRP recovery. Uradite Wipe. Ja sam radio Factory reset->cashe>davlink cashe>system.

Kad to zavrsi idite back, i sad idite restore i odaberite beckup foldera koji ste otpakovali. Pokrenite i posle zavrsetka procesa idite reboot.

Sacekaj te malo, pocetni logo moze da traje par min.

Ako zelite da sklanjate neaktivnu mrezu itd treba vam gravity box.

Imate SuperSU vec instaliran, uradite update.

Da bi instalirali gravity box, treba vam Xposed installer

Instaliraj te ga pa reboot. Pokrenite ga pa u sekciji download nadjite GravityBox skinite ga. U sekciji modules GravityBox mora biti cekiran.

ali kolega je kupio 997d i nije mi jasno zasto mu ne nudi upgrade .. da nisu ovi prodavali prepravljeni 997 ???

sad cu da probam ...

hvala

Da na to upustvo. Mozda mu ne nudi upgrade jer nije nakacan na wifi mrezu. Neka se nakaci na wifi pa neka proba ako ne neka instalira taj rom po tom upustvu

Evo jedne panorame ;)

moja pan 2 sat.jpg

I pitanje jedno, kojim programom, u kompu, mogu da otvorim ove fotke 360 stepeni, ako uopste moze ? :)

Hm..meni drugacije ova fotka izgleda u kompu, nego kad se otvori odavde sad :/ ne znam kako!

Poslednja izmena:
Jel znate vi sta to znaci? Ja imam viber i nemam taj problem. Tako da ne znam ni kako je zakljuceno da je viber, a i izgleda da ne znate sta ta opcija radi.

Šta radi i mene zanima jel i ja koristim viber? da li treba ili ne da se isključi. Tj kako treba da bude?

Kako sta radi, pa drzi wifi ukljucenim da bi mogli da vas zovu kad vam je mob u standby-u. U slucaju da ste u wifi podesavanjima podesili da je uvek keep wifi on during sleep na always, ova opcija nema nikakvu svrhu.

....jer ako se iskljuci always on, cemu onda viber :) u prevodu cemu smartphone bez stalne internet veze.

Uspeo sam da fleshujem JB uz pomoc zlajing tutoriala a i pricao je sa mnom preko skajpa,sad kad imam JB zanima me je l' ovo moguce kod nas?

3e1kLxa.png

Znaci da status bar bude dole i bude spojena sa navigation barom

Uspeo sam da fleshujem JB uz pomoc zlajing tutoriala a i pricao je sa mnom preko skajpa,sad kad imam JB zanima me je l' ovo moguce kod nas?

Pogledajte prilog 128771

Znaci da status bar bude dole i bude spojena sa navigation barom

Po meni je ovo neviđena glupost i nepraktično rešenje, jer u toku rada treba da pomeram palac i pola šake da bi video koliko je sati na primer.

Po meni je ovo neviđena glupost i nepraktično rešenje, jer u toku rada treba da pomeram palac i pola šake da bi video koliko je sati na primer.

Izvini sto cu ispasti bezobrazan ali stvarno nisam pitao za misljenje,meni se svidja i pitao sam jer neko zna kako da uradim ovo,mnogu si rekli da potrazim u exposed ali nema nista... ovo je Tablet UI i ovo je moguce u paranoid romu,mene zanima jel ima sanse nekako da podesim ovo za nas 997

Za xposed postoji modul tabletui, instaliraj ga pa idi na pretragu. Mozes da probas da promenis dpi, vrednost od 130 ili 160 bi moglo da funkcijonise.

@banex Sta ako telefon drzi u levoj ruci kao ja?

Poslednja izmena:
Za xposed postoji modul tabletui, instaliraj ga pa idi na pretragu. Mozes da probas da promenis dpi, vrednost od 130 ili 160 bi moglo da funkcijonise.

@banex Sta ako telefon drzi u levoj ruci kao ja?

Xposed sam probao tabletui i s**** ceo telefon,sve postane veliko i nista ne valja.... a dpi sam promenio sa 240 na 200 i upao u boot loop nisam vise mogao da ga ukljucim.. a na ics-u sam koristio 200 dpi konstantno i nervira me sto sad ne mogu da stavim

Ovako je jos bolje ,sad imamo telefon sa dve kartice uz malo preprvake. :)

Evo kako se ponasa moja baterija. :)

Screenshot_2013-11-21-19-23-10.png

Screenshot_2013-11-21-19-23-20.png

Screenshot_2013-11-21-19-23-36.png

Da li se nekom desava da se resetuje telefon sam od sebe od kako je uradjen update. Meni se desava, nikad u radu nego kad stoji na standby, plus ni ne vidi se da se restartovao, samo kad otkljucam vidim da se desilo.

Nazad
Vrh Dno