Šta je novo?

Panasonic ST50 serija

Mozda zato sto je to tv, za audio only koristim komp ili namenski player a i trosi vise struje.

Koristim twonky (zahvaljujuci clanu sa foruma 🙂 ) i normalno pusta sve fajlove.

da, twonky 7 legacy radi sasvim super. samo mi zidovi u stanu u kombinaciji sa TV wifi znaju da prave problem 😀

ali koliko vidim twonky nije besplatan....

evo skinuo, samo sam na poslu pa sam skidao kuci sa teamviewerom, vidim da moze da se instalira kao trial, koja su ogranicenja?

kada dodjem kuci, probacu da cackam malo

Poslednja izmena:
Nađi legacy verziju

Ja koristim svoj TV kao jedini audio player. Probali smo drugar i ja par DAC-eva, misleći da će zvuk biti bolji, ispostavilo se da je analogni izlaz iz ST50 sasvim dobar. Tek neki DAC od 500€ pa naviše bi ozbiljno popravio zvuk.

Kao audio DLNA server koristim Foobar. Na ovom linku je plug in.
http://www.foobar2000.org/components/view/foo_upnp

Sve što je u Foobar bazi vidi se na TV-u. Treba samo obratiti pažnju na duplirane CUE fajlove, pogotovo one koji pokazuju na nepostojeće WAV fajlove.

jel ima neki nacin da se na Panasonic plazmama rucno izabere RGB SCART umesto kompozitnog?

Ja koristim svoj TV kao jedini audio player. Probali smo drugar i ja par DAC-eva, misleći da će zvuk biti bolji, ispostavilo se da je analogni izlaz iz ST50 sasvim dobar. Tek neki DAC od 500€ pa naviše bi ozbiljno popravio zvuk.

Kao audio DLNA server koristim Foobar. Na ovom linku je plug in.
http://www.foobar2000.org/components/view/foo_upnp

Sve što je u Foobar bazi vidi se na TV-u. Treba samo obratiti pažnju na duplirane CUE fajlove, pogotovo one koji pokazuju na nepostojeće WAV fajlove.

Svaka cast za ovo! nista mi drugo ne treba... UMS ili PMS su dobri za filmove, a foobar za muzu 🙂

Foobar je keva. Ko kaže da Foobar ne može nešto s muzičkim fajlovima, nije dobro gledo. :smash:

i dalje nema resenja za pravilno prikazicanje 3d titlova? posto ja i dalje dobijam razmaknutu verziju koja je neupotrebljiva

youtube aplikacija, posle apdejta, nema vise opcije kad se pritisne donja strelica srodnih video snimaka i spisak sa trenutnog kanala, bzv..

youtube stalno čačkaju nešto, situacija se menja iz dana u dan. Ako mogu da stanem u odbranu Panasonica u ovom slučaju, na TV-u se nalazi samo java front end za youtube. Sve izmene koje se dešavaju dešavaju se na serveru, tako da tu TV nema mnogo uticaja.

ja sam super zadovoljan kako to sve radi, samo je bila dobra fora za lutanje, nadam se da ce tu opciju da nam vrate.

Mislim da je to kod mene još bilo sinoć... Svakako, korisno je i nadam se da će vratiti ili čak i poboljšati.

Da li neko ima skype kameru za TV ili zna da me uputi da li postoji neka jeftinija varijanta od zvanicne Panasonic TY-CC20W?

Na koji nacin premotavate, pauzirate itd. kada pustate sliku preko hdmi? Jedino, donekle, korisno sam nasao Unified Remote pa preko mobilnog da to radim. Drugo resenje je bezizna tastatura ili mis.

bump. Pitao bi ovo opet.

Jel neko stavio neke led diode sa zadnje strane ekrana? Nesto se razmisljam da i ja to stavim pa da cujem kakva su iskustva.

trenutno koristim WDTV za media sadrzaj, pa ne znam sta da ti kazem.

led diode mi stoje vec 6 meseci, ne stizem da se time pozabavim.

Meni bežični mišonja vrši posao. Dodao sam i sinhronizaciju titlova na back i forward i sa time imam sve što mi je potrebno.
Mogu se lako namapirati svakakve komande u Potplayer-u. Čini mi se mnogo bolje i lakše za korišćenje od telefona.

Inače, možda mali offtopic ali da li još nekom Potplayer sa sada već čuvenom kombinacijom player + madvr + LAV jede memoriju? I ne oslobađa je ni po gašenju aplikacije, kao da ima negde curenje.

Za LED diode pozadi, jel postoji neko najpropstije out-of-box rešenje da se kupi kod nas?

stigle su mi Samsung 3D naocare Samsung SSG-P51002 i pokusao sam da ih povezem sa TVom i nisam uspeo?
bio sam na pola metra od TVa i pritiskao sam ono dugmence, pustio sam i 3D sadrzaj i opet probao... i nista.

kako ste ih vi povezali?

stigle su mi Samsung 3D naocare Samsung SSG-P51002 i pokusao sam da ih povezem sa TVom i nisam uspeo?
bio sam na pola metra od TVa i pritiskao sam ono dugmence, pustio sam i 3D sadrzaj i opet probao... i nista.

kako ste ih vi povezali?

Trebalo je da uzmeš stari model, 4002 beše. Mislim da su samo te stare od samsunga kompatibilne sa st50-ticom.

A što se tiče šaltanja iz kreveta, ja koristim ovu http://www.winwin.rs/tastatura-mini-blueberry-wireless-bkm-500-touchpad-1175745.html, ali je počela nešto da zeza i luduje, pa ide na reklamaciju.

Koristio sam pre toga i one riitek-ove, ali sam vratio zato što je bluetooth verzija katastrofa što se tiče dometa, a nije tad bilo wi fi verzija.

***, čitao sam avforum i rekli su da se povezuju. Nije bilo starog modela, a nisam lično ni kupovao, već išao kolega u Budimpeštu.
Koja je procedura povezivanja za stari model: pustim 3D film, i samo stisnem dugme na naočarima? Da li se nešto pojavi na TVu?

Nema sta, kada pustis 3d film (side by side), pojavi se na tv-u da je detektovan 3d (ako nije automatski namesteno da prebaci u 3d mode). Pritisnes 3D na daljinskom da se spoje slike. Tada na cvikama pritisnes dugme (pozeleni lampica na kratko) i to je to.

Mada, i ako ukljucis naocare pre pustanja filma, same se povezu kada krene film.

e hvala! radi!

probao sam sa nekim 3D filmom koji sam davno skinuo:
Kod:
Dinosaurs.Giants.of.Patagonia.3D.2007.Frame-Sequential.1080p.Blu-ray.DTS.x264-ViSTA
ali jednostavno nije radio.

malopre sam skinuo crtani kod koga je slika podeljena gore/dole i proradilo je. TV nije nista prijavio, samo sam upalio naocare i prebacio u 3D mod - i odjednom mi neki novcici poleteli u lice 😀
sada skidam half-SBS crtani, pa da vidim da li ce da fercera - ali verujem da hoce 😀
i sto je najbolje, radi i preko Media Servera 😀 samo da izguglam oko prevoda 😀

Jedina jos caka koju mozes probati je da drzis pritisnuto dugme na naocara dok ti je tv ukljucen, tada bi treblo u donjem desnom dnu da ti se pojavi da su naocare i tv povezani i kolko je napunjena baterija.

Znaci ili dokupljivanje uredjaja ili nista. Pre bi onda uzeo bezicni mis pa sa njim ali daljinac nista ne moze da zameni. Steta sto ne postoji neka mogucnost da se prepoznaju daljinac od tv-ea pa preko hdmi da moze da se upravlja.

@ Kobayashi
Jesi ti nesto budzio sa led diodama iza tv-a?

pokusavam da nadjem neku temu na forumu vezano za 3D, ali je sa ogranicenjem na 4 karaktera - to nemoguce.

koji je bolji format za nas Panasonic - SBS ili OU? dok ne povezem komp sa TVom, preskocicu Full3D blu-ray, a ne mogu da se snadjem u raznim tekstovima.

koliko sam shvatio, na pasivnim TV je bolje SBS, dok je na aktivnim najbolji Frame (ja imam one gore dinosauruse, ali preko mreze nije hteo da mi da 3D sliku - imao sam samo treperenje). medjutim, najvise je SBS i OU, pa ne znam sta je bolje 😀

@ Kobayashi
Jesi ti nesto budzio sa led diodama iza tv-a?

Ma jok, nema se vremena.

Dobro je. Na sreću pa nisam bio u pravu, ali kad si rekao da ti ne rade, to je prvo što sam pomislio, jer kod mene neće da rade ni naočare koje se dobijaju uz gt60.

koji je bolji format za nas Panasonic - SBS ili OU? dok ne povezem komp sa TVom, preskocicu Full3D blu-ray, a ne mogu da se snadjem u raznim tekstovima.

Nema tu koji je bolji format, već samo za koji sadržaj će koji format dati za nijansu bolju sliku. SBS sam čitao da preporučuju za sport, dok ou za filmove, zato što se u svakom formatu prepolovljava horizontalna ili vertikalna rezolucija.

Onda se na pasivnim sve to još jednom prepolovljava, ali isto tako i na st50, pošto on koristi neki poseban 3d, http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42st50b-p42st50-201203191731.htm?page=Performance

Evo tog teksta, da ne lutate bezveze:

"We started our 3D tests by checking out resolution in 3D mode. Panasonic promotes its displays as “Full HD 3D”, although we’ve found that in reality, it’s not quite that simple. As usual, on our own custom-made 3D resolution test chart, the vertical resolution area appears as a single grey blur, when it would ideally show as individually identifiable black and grey lines. This is still better than last year’s ST30, which showed the area as a flickering black and white box, though. But, on other test patterns, the lines do appear. What’s going on?

It turns out that the level of detail shown in 3D depends on the brightness of the lines – and we could, in fact, achieve full resolution in this area by raising the [Brightness] control (because that makes the grey in our own test pattern closer to white). We just did this for test purposes, of course, and don’t recommend anyone watches a picture with milky-grey blacks!"

Tako nešto... To je kao neka panasonicova tehnologija.

Sve u svemu, nisu to bogzna kakve razlike za prosečno oko. Kad čovek gleda s nekoliko metara, ne primeti se lako razlika.

Ja sada gledam isključivo 3d iso-e, a od skoro i 3d remuxe.

Ali pošto bi za sada gledao sbs ili ou varijante, pre bih preporučio valjani encode nego da li je sbs ili ou.

Znam da HDmaniacs valjaju od grupa, a za ostale moraš da pitaš u temi http://forum.benchmark.rs/showthread.php?216703-HD-filmovi-Tehnicka-diskusija

Tamo će znati da ti kažu koje sve grupe valjaju za 3d encode-ove. Ja sad ni ne znam pošto ne skidam više ripove, samo full bd-ove i remux-e, bilo 2d ili 3d... samo ako baš nema.

I pre svega, da li je sam sadržaj koji gledaš valjano odrađen u 3d-u. Ima mnogo loših konverzija, http://realorfake3d.com/, a ovde se može videti šta je native 3d, a šta konverzija.

Poslednja izmena:
Preko kog player-a gledate 3d kada pustate i prevod? Ja uglavnom sve preko Pot player-a, ima podrska za konverziju obicnog prevoda u 3d, ali mi se ne svidja kako izgelda, nekako poremeti ceo utisak dubine. Ima li neko bolje resenja, da prevod lepo stoji i ne smeta. Pokusavo sam da podesim u pot player-u ali nikako ne izgleda.

Radi sve lepo u potu, samo treba u opcijama za 3d titlove da podesiš subtitle "output after scaling", to ti je ispod 3d mode box-a.

Nazad
Vrh Dno