Opet sam odvojio malo vremena i pregledao neke testove po netu.
Pokusacu da objasnim svoj stav kako ja to posmatram kao krajnji korisnik a tice se performansi odredjene kartice konkretno u ovom slucaju GTX 780 Ti !
Pogledam nekolicinu igara koje su
meni interesantne i naravno
koje su aktuelne.Krenem prvo od one najzahtevnije i graficki najnaprednije pa idem redom..
Problem sa procentima je sto razlika nije uvek ista u odnosu na broj fps-a sto je normalno.
Npr. izmedju..
35 FPS i 45 FPS razlika je od oko 30% a npr u drugom slucaju razlika recimo izmedju
55 FPS i 65 FPS je negde od oko 18% ali je tih
10 FPS izmedju karti uvek prisutno i to nije
mala razlika kada su u pitanju performanse.10 FPS-a se uvek dobro oseti u gamingu-oseti se i 5 fps-a a kamo li 10!Tu procenti generalno gube svoj smisao jer na snagu stupa "fizicki doprinos" !
Licno iz tih razloga ni jedna karta u mom vlasnistvu nikad nije ostala na svojim fabrickim setovanjima upravo da bi se izvukao potencijal i maksimalno povecao FPS koji merim u real time i koji je neophodan za sto fluidniji gaming!
Ono sto sam zapazio vezano za GTX 780 Ti jeste da pravi osetnu razliku u FPS-u o odnosu na R9 290x a u odnosu na GTX 780 jos vise a opet ta razlika drasticno skace kada se GTX 780 Ti overklokuje obzirom da karta odlicno skalira!
Razlika procentualno overall je uvek sluzila za polemiku naravno i ja sam ucestvovao i ucestvovacu i dalje jer je i sa te tacke gledista napredak bitan uvek bio, ali mi je skok u razlici FPS-a sa druge strane bitniji
ali
ne i presudan jer kartu posmatram kao finalni produkt (kompletan) a ne kao predmet sirovih performansi !
Da budem jos precizniji da neki opet ne bi doziveli nervni slom :d ,rezultati se razlikuju od setovanja do setovanja..
Ovo sto je DAS recimo istakao poprilicno pojasnjava sve ovo sto sam ovde istakao! 29 FPS razlike u odnosu na def GTX 780 Ti i 41 FPS razlike u odnosu na R9 290x (naravno to je na ovom primeru ) !
P.S.Rezultati koje posmatram su kroz nativnu rezoluciju mog monitora , eventualno 2560x1600 posto su sad karte dovoljno snazne i za vece rezolucije iznad 1080p!
Za moje potrebe GTX 780 Ti je neprikosnovena karta + je nVidia
Non referentni primerci ce tek zaprziti corbu