Šta je novo?

PlayStation - Diskusija o igrama

Ma nisam hteo da rizikujem. Vratio sam vaucer u mediamarkt i vratil su mi kes. Inace, ako jos neko napravi slican biser..prema komentarima sa neta, psn meniji bi bili na spanskom dok bi igre uglavnom bile na jeziku na kom je i sistemski meni konzole. Mali procenat igara bi ipak bio na lokalnom jeziku..

Kako da uplatim PS plus?
Da li UK PSN nalog prihvata ERSTE poklon karticu ili moram da se cimam sa onim pre-paid dopunama?
Dalje, da li ima nešto što bih trebao da znam pre nego se upustim u to?
Hvala. :)
P.S. Nisam siguran da li je ovo prava tema, ali nisam našao prikladniju.

Kako da uplatim PS plus?
Da li UK PSN nalog prihvata ERSTE poklon karticu ili moram da se cimam sa onim pre-paid dopunama?
Dalje, da li ima nešto što bih trebao da znam pre nego se upustim u to?
Hvala. :)
P.S. Nisam siguran da li je ovo prava tema, ali nisam našao prikladniju.

Sve placam na UK nalogu sa Erste poklon karticom.........

Ma nisam hteo da rizikujem. Vratio sam vaucer u mediamarkt i vratil su mi kes. Inace, ako jos neko napravi slican biser..prema komentarima sa neta, psn meniji bi bili na spanskom dok bi igre uglavnom bile na jeziku na kom je i sistemski meni konzole. Mali procenat igara bi ipak bio na lokalnom jeziku..

Tacno tako, ja sam na ch store-u, sve je na fra/ger po izboru i 99% igara podrzava engleski (kako na disku tako i na psnu) Jedini do sada izuzetak je bio fifa football za vitu gde je igra striktno lokalizovana. Sve ostalo mi radi multijezicno.

Leaving PS Plus this month:

28th August: Need for Speed Most Wanted
28th August: ICO and Shadow of the Colossus HD Collection
28th August: Demon’s Souls
28th August: LEGO Lord of the Rings
28th August: When Vikings Attack

Entering PS Plus this month:

28th August: Assassin’s Creed 3
28th August: The Jak and Daxter Trilogy
28th August: Stealth Inc: A Clone In The Dark
28th August: Urban Trial Freestyle
28th August: New Little King’s Story

Leaving PS Plus:
25th September: Assassin’s Creed 3
25th September: Saints Row the Third
25th September: Payday: The Heist
25th September: Urban Trials
25th September: New Little Kings Story
Entering PS Plus:
25th September: Far Cry 3
25th September: Giana Sisters: Twisted Dreams
25th September: Dragons Dogma: Dark Arisen
25th September: Street Fighter X Tekken
25th September: Touch My Katamar

Jedno pitanje. Planiram da na PS3 instaliram neke PSN igre i interesuje me da li mi je za instalaciju potreban onaj fajl ...Decrypt.elf zato sto njega ne mogu nikako da prebacim na USB flash ili na interni HDD?

Leaving PS Plus:

23rd October: Far Cry 3
23rd October: Mafia 2
23rd October: Spec Ops The Line (NBA 2K13 in UAE)
23rd October: Street Fighter X Tekken
23rd October: Touch My Katamari

Entering PS Plus:

23rd October: Metal Gear Rising: Revengeance
23rd October: Remember Me
23rd October: Oddworld Strangers Wrath (vita)
23rd October: MotorStorm RC (vita)

Poslednja izmena:
Preko kog sajta uplacujete/kupujete PS Plus?
Da li kad skidam igru koja recimo ima 20gb i ne zurim u cugu da je skinem mogu da nastavim drugi dan download tamo gde sam stao? Ili se igra mora skinuti u jednom dahu bez gasenja konzole?
Da li je bolje uplatiti UK ili US PS plus?
Te 3 stvari me bune

PSN igre

Dodaš u psn wallet novac i kupiš ps plus.

Možeš prekiniti, nastaviti, bez problema. Doduše, ne skida dok se igraš.

Uplati UK, zasigurno prolazi sa našom intesa karticom.

Preko kog sajta uplacujete/kupujete PS Plus?
Da li kad skidam igru koja recimo ima 20gb i ne zurim u cugu da je skinem mogu da nastavim drugi dan download tamo gde sam stao? Ili se igra mora skinuti u jednom dahu bez gasenja konzole?
Da li je bolje uplatiti UK ili US PS plus?
Te 3 stvari me bune
Pa novac uplatiš preko Play Station stora,Ja imam UK koji možeš da uplatuš intesa internet karticom, a za US ti trebaju PSN dopune,to ti je malo komplikovanije. Možeš ds prekineš skidanje igre i posle nastaviš.

Imam par pitanja oko PSN+, pošto nisam koristio taj servis u praksi...

1) Ako imam nalog na PSN-u koji je formalno evropski (registrovan na Britaniju), jel mi se po difoltu vezuje za evropski ili američki psn+ ili baš kao i nalozi mogu da se vezuju na onaj store koji ja hoću?
2) Ima li neke funkcionalne razlike između evropskog i američkog, izuzev toga što su nešto drugačije igre i termini pojavljivanja?
3) Kada se preuzmu igre, jel postoji neki vremenski limit tokom koga će biti dostupne, mesec, šest, 12 meseci, ili su one uvek dostupne ako hoću da ih skinem i za 3-4 godine?
4) Koliko se zapravo igara može skinuti? Jedna mesečno, od određenog broja ponuđenih? Ja bar tako kapiram, ali do sada nisam koristio, pa me zanima šta će sada biti. Ili može da se uzme više igara?
5) Primer ovog gore: recimo, jel ja sada ako budem uzeo PS4 biram između Contrasta i Resoguna, ili mogu oba da imam? :)
6) Ako može samo jedna mesečno da se uzme, koliko često se, da tako kažem, otvara novi slot za igre? I ako preskočim jedan mesec, ili mi se jednostavno ne dopada izbor, mogu li onda da uzmem onog tamo narednog meseca neku igru više? (pretpostavljam da ne, ali da ipak pitam...)
7) Vidim da se spisak pojavljuje na PSBlogu. No, zanima me u praksi, da li se dešava da npr. 7. u mesecu uzmete jednu igru, a 24. postane dostupna neka još bolja, ali ste sada ispucali slot i ne možete da je uzmete? :)
8) Vidim da kažete da sve radi sa našim vizama...ja imam societe general, valjda će da radi, ima li neko iskustva da ne radi baš njihova? :p

Eto...oprostite ako sam smorio, ali bi mi trebali neki definitni odgovori na ova pitanja, a vidim da je Sony menjao policy sredinom 2012. pa mi treba svežiji info :)

Poslednja izmena:
1. UK nalog = UK PS Plus

2. Dobijaju se različite igre, u US su do sada bile uglavnom lošije igre nego u Evropi. US sa druge strane ima bolje popuste. U UK dobiješ sve igre odjednom (najave ih polovinom prethodnog meseca), dok u US dobijaš jednu igru nedeljno (najava je na početku tekućeg meseca).

3. Dostupne su mesec dana za "kupovonu". Ako propustiš da ih kupiš, nema ispravke. Kad ih "kupiš" (kupovina je formalna, cena je Free) možeš da ih skineš kad god hoćeš, naravno pretplata mora biti aktivna da bi ih igrao.

4. Pročitaj pod 2. U Evropi je do sada bilo 3 PS3 i 2 Vita igre svakog meseca, plus 3 PS3 igre i 2 Vita igre koje stoje preko cele godine. Mesečne igre možeš da skineš sve odjednom na početku meseca.

5. Oba.

6. /

7. /

Poslednja izmena:
Hvala puno, sve nedoumice su raščišćene! Izvinjavam se još jednom što smaram, prosto, nisam pratio :)

Heh, mislio sam da je sve razjašnjeno, ali imam još jedno pitanje, tj. ne mogu da verujem da je ovako dobro...:)

Postoji li neki limit koji mene sprečava ili bolje reći "zauzdava" u uzimanju free sadržaja, nekakav limit broja igara, ili jednostavno sve što vidim da je Free za mene kao korisnika mogu dodati u korpu? Pitam jer, recimo, nemam PS Vitu, i koji će mi igre za nju, ali ako je sve za dž bez limita (npr. da će me ta igra za Vitu koštati mogućnosti skidanja neke igre za PS3 ili PS4) što da je ne dodam kad je već besplatna...pa ću možda jednog dana prodati nalog, ili možda kupiti Vitu kada se izgradi solidna biblioteka igara, što da ne.

Mislim, deluje mi logično da nema nikakvog limita, šta je free to je free, ali ipak, da pitam...:)

Heh, mislio sam da je sve razjašnjeno, ali imam još jedno pitanje, tj. ne mogu da verujem da je ovako dobro...:)

Postoji li neki limit koji mene sprečava ili bolje reći "zauzdava" u uzimanju free sadržaja, nekakav limit broja igara, ili jednostavno sve što vidim da je Free za mene kao korisnika mogu dodati u korpu? Pitam jer, recimo, nemam PS Vitu, i koji će mi igre za nju, ali ako je sve za dž bez limita (npr. da će me ta igra za Vitu koštati mogućnosti skidanja neke igre za PS3 ili PS4) što da je ne dodam kad je već besplatna...pa ću možda jednog dana prodati nalog, ili možda kupiti Vitu kada se izgradi solidna biblioteka igara, što da ne.

Mislim, deluje mi logično da nema nikakvog limita, šta je free to je free, ali ipak, da pitam...:)

Nema limita:)samo skidaj i uplacuj plus svake godine:)i uzmi veci hard disk:)

Ni ja nemam vitu ali mi u downlod listi sve stoji da je kupljeno...tako da samo skidaj :) a i uvek uzmem ps+ kad budu akcije one "platis 12 dobijes 15 meseci" imam ps+ tamo negde do 2015

Au *** :Klanjanje

Ni ja nemam vitu ali mi u downlod listi sve stoji da je kupljeno...tako da samo skidaj :) a i uvek uzmem ps+ kad budu akcije one "platis 12 dobijes 15 meseci" imam ps+ tamo negde do 2015

Ali kada i gde se mogu maci te akcije?
Ja cekam da objave igre za decembar pa da uplatim. Potrebno je jos da me ubede :d

Ali kada i gde se mogu maci te akcije?
Ja cekam da objave igre za decembar pa da uplatim. Potrebno je jos da me ubede :d

Pa nema sta da ih trazis :) Izbace oni akciju na prvoj strani,a ja sam uplatio dve poslednje ;)

2012te je bio popust koji je trajao par nedelja.Godinu dana psn+ pretplate u pola cene i sada je skoro bilo kupis godisnju pretplatu i caste te sa dodatnih 3 meseca.Ja sam isto pretplacen do 30 decembra 2014te.Svake godine imaju neki veliki popust na godisnju pretplatu,treba samo pratiti i iskoristiti ponudu.

Xcom, Uncharted 3, LBP Karting, Jak and Daxter trilogy, Gravity rush. Najjači servis ikada. Stvarno ne vidim kako ću izbeći kupovinu Vite najkasnije tamo sredinom naredne godine :)

A to treba da se plati ? Neeeeeeeeeeeeee :)

Vrh Dno