Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol X

Ma znam... Imali su neki i po 5-6 sati, ali to je napucavanje screen on-a sa minimum osvetljenjem wifi i 3g i tapatalk.

Inace osvetljenje ti je na 100%?

Nema sanse da drzis osvetljenje na 100% na ovom telefonu, prejako je cak i na minimalnom.

moze pomoc..razmisljam se izmedju ovog telefona i galaxy s4 mini pa koji je bolji po vama i zasto
?

Poslednja izmena:
Pozdrav svima,
Pre par dana sam u Telenoru uzeo Idol X, sve je kako sam i očekivao, phone je izvanredan, sve radi glatko, 2Gb RAM-a je pravi blagoslov. Ono što me muči je sledeće. Kada pokušam da ga nakačim na svoj kućni WiFi ruter (Planet ADW-4401B), ruter se zaglupi i pomaže samo reset. Zanimljivo je da mi 3-4 druga telefona rade o.k., laptopovi takođe, ali to sve do momenta kada Idol X krene da traži mrežu, nađe je, odradi autentifikaciju, pa izgubi i sve tako, a ruteru onda jedino pomaže reset. Pokušao sam da menjam Channel Number u WLAN sekciji u ruteru, bilo je na Auto, probao sam sve od 1 do 11, ništa. Menjao sam enkripciju, opet ništa ... Ako je još neko naleteo na sličnu priču a ima rešenje bio bih mu zahvalan ....

Нисам неки експерт за кућне бежичне мреже, али сам кући сам инсталисао бежични рутер и то из прве и све ми ради већ три године. То укључује и напредније опције као mac filtering и сл. Треба читати упутство и радити корак по корак. Није ми јасно како телефон при покушају да се закачи на WiFi рутер може да раздеси подешавања истог толико да мора да се ресетује. Ја мислим да ово нема везе са телефоном него да је проблем у рутеру.

Poslednja izmena:
Нисам неки експерт за кућне бежичне мреже, али сам кући сам инсталисао бежични рутер и то из прве и све ми ради већ три године. То укључује и напредније опције као mac filtering и сл. Треба читати упутство и радити корак по корак. Није ми јасно како телефон при покушају да се закачи на WiFi рутер може да раздеси подешавања истог толико да мора да се ресетује. Ја мислим да ово нема везе са телефоном него да је проблем у рутеру.

Ruter je kod mene više od dve godine, od prvog dana radi besprekorno, na desetine uređaja se kačilo na njega i nikada ni jedan problem. I sada se tako ponaša potpuno normalno sem u slučaju kada Idol X krene da komunicira sa njim ... Znam da zvuči čudno, ali tako je ... Što se tiče podešavanja rutera, nije mi prvi put, a ni prvi ruter, ali moguće da postoji neka caka koju sam prevideo ....

Reče neko par postova ranije, da postoji bug kada se stavi srpski jezik da i password za wifi šalje na ćirilici. Možda je tu catch...

Ma znam... Imali su neki i po 5-6 sati, ali to je napucavanje screen on-a sa minimum osvetljenjem wifi i 3g i tapatalk.

Inace osvetljenje ti je na 100%?

Sorry na kasnom odgovoru, osvetljenje je podeseno na auto.

Veruj mi ekran je toliko svetao, da na minimumu svetli i previse.

Evo današnjih merenja. Ovoga puta je ceo dan bio na WiFi - u, pa verujem otuda i bolji rezultat

e4a4y4e4.jpg
gu7a3y8y.jpg

Ja ga kupio danas za 250 preko KP, sa telenora, 2 god. garancije..Nisam još stigao da se poigram sa njim.. :banana:

Lol, Alkatel je verovatno jedan od najgorih telefona što se tiče gubljenja vrednosti. Negde u februaru ima da košta 130-140 EUR. Razmišljam se da ga uzmem sad u Telenoru, ali me brine to što Alkatel uopšte ne daje ažuriranja za svoje telefone (što smo dobili na početku - to nam je).

Pa nije Alkatone sveti Golf II 1.6D pa da drži cenu do besvesti. Hehehe :). Preneću moje utiske za koji dan. Treba da mu odradim unlock na mts i da nosim SIM karticu na sečenje.

Sve mi se čini da ću ipak ići na G2 :smoke:

Pomalo mi muka od ovih Alkatela, ZTE-ova, HTC-ova...

Lol, Alkatel je verovatno jedan od najgorih telefona što se tiče gubljenja vrednosti. Negde u februaru ima da košta 130-140 EUR. Razmišljam se da ga uzmem sad u Telenoru, ali me brine to što Alkatel uopšte ne daje ažuriranja za svoje telefone (što smo dobili na početku - to nam je).

Sigurno? Gledao sam danas telefon i sasvim je fin za tu cenu. Jel ovo potvrdjeno, nece ni na 4.4 ici?

Ma nije sigurno, ja to odokativno.

Imam Alkatel 997 koji je fabrički došao sa ICS-om i neće se nikada pomeriti sa njega.

Bilo bi zalosno da njihov flagship koji jos nema ni pola godine ne dobije 4.4.

Što se tiče cene, mene je na paketu izašao EUR 120, tako da ne znam koliko može da mu padne cena da budem na gubitku.

Kada je u pitanju upgrade, verujem da će biti 4.4 u doglednoj budućnosti.

Poslednja izmena:
Bilo bi lepo da predju, moraju nekad i oni da promene svoje navike. Ne znam ranije kakvi su bili alcatelovi telefoni, pogotovo, ovi smartfon, ali mislim da sa ovim fonom, i jos da prave nadalje ovakve, mogu da udju u konkurenciju sa Samsungom, LG-om i sl. kao sto je to uspeo Huawei.

Buduci da nema neke cene kad se uzme preko paketa ocekujem i nize cene od trenutnih sa KP. Pretpostavljam da ce ladno ici na 200eur za koju nedelju.

Dal je moguce da su svi primerci zakljucani na telenor mrezu?

Ja nisam uspeo da probam svoj, jer nisam nasao drugu micro sim karticu.

Imam da prijavim softverski bug, naime ako restartujete fon, hoce da zezne procenat baterije, posle novog restarta se vrati.

Inace utisci za sada su da je stvarno Alcatel napravio dobar telefon. Za sedam dana, sve aplikacije koje koristim rade odlicno, ne igram se nesto tako da tu ne mogu da bas kazem kakvi su utisci. U nekim situacijama bih rekao da je malo sporiji od SGS3, ali to sinteticki testovi ne pokazuju. Moguce da je do softvera, nisam siguran.

Baterija mi komotno izdrzi do posle ponoci (od ujutru), sa sve sinhornizacijama, WiFi, 3G, slusanje muzike, Twitter, FB, email i slicno.

Dizajn je sjajan i koristim ga bez ikakve maske, sto je za mene novost. Ekran je fantastican, kao sto sam vec ranije pisao.

Suma sumarum, za novac koji sam dao (EUR 120) bolje stvarno nije moglo.

Slažem se sa svim gore navedenim.

Smatram da je dizajn cele linije Idola fenomenalan i da je tu Alcatel napravio sjajan posao.
Telefon jako dobro leži u ruci, lagan je, čvrst. Za ekran nemam dovoljno reči hvale, sjajan je u svakom pogledu. Što se brzine tiče u svakodnevnom radu nema zamerki. Obavlja sve poslove trenutno i bez zastajkivanja. Ima na netu dosta testova pa je sve tamo rečeno, da ne izmišljam ja toplu vodu.
Danas sam fotografisao i snimao malo napolju i kvalitet slika i videa je potpuno ispunio moja očekivanja tj. ja prezadovoljan. Zvuk isto tako sjajan, telefon je dovoljno glasan u svim varijantama. Baterija jako dobra za moje pojmove, ceo dan izdrži i još pretekne i za sutra :).

Novac koji sam ja dao za njega (250e, nov telefon) je smešan za ono šta telefon nudi. Kada samo pomislim šta sam i koliko dugo razmatrao za 200-250e muka me hvata :mad:, i još da sam tako nešto i uzeo :wall:. Ali ko čeka taj i dočeka!

Sa moje strane svaka preporuka za Idol X.

Pre par dana sam pisao o problemu kojeg sam imao vezano za WiFi konekciju. Da ne dužim, nisam uspeo da se izborim sa situacijom, na kraju sam promenio ruter (uzeo sam TP Link) i to je upalilo, a informacija koju sam dobio od provajdera je sledeća: Idol X i Planet ADW-4401 (ISDN ADSL ruter) provereno nisu kompatibilni, čak i sa najnovijim firmware-om. Toliko o tome ... Inače, što se telefona tiče, pridružujem se prethodnim postovima, apsolutna preporuka ...
Usput, da li je neko našao silikon za njega ili flip case ili bilo kakvu vrstu futrole?

Za silikonske zastite za ledja kazu bice uskoro, bar u NS-u, a za preklopne futrole tesko da ce ih biti. Tako mi rece covek koji se bavi prodajom istih.

Nazad
Vrh Dno