Šta je novo?

Sony xperia U

@Miksa, pravo da ti kazem nisam jos zakljucavao bootloader i nadam se da necu morati.

Iz ove teme: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1920199&highlight=relock , sam izvukao ovo:

1.Flash STOCK kernel
2.Relock (ovo radis sa fajlovima iz prvog posta)
3.Restore TA
4.Flash STOCK FW.

Istrazi jos malo posto stvarno nisam siguran.

Ako neko zna neka napise.

@Coni, znaci ram managment kao na froyo :)

Poslednja izmena:
Pa znaš kako, izgleda da mu je (telefonu) problem da phone aplikaciji da prioritet i očisti ram u trenutku poziva, a ovaj program mu daje malo više slobodnog ram-a, pa nema tih problema. Znam, tuga. Ali radi :)

antec jel si i dalje na onom romu?jel ne pokazuje neke bagove?lik izbacio jos jedan ali su slicni s ovim pa neznam koja je korist da se probao i taj.

Meni se danas pojavio neviđen lag kod poziva. Posle restart-a sve radi opet kako treba.

@Svi, izgleda da je neki task killer obavezan ***. Isto sam procitao da pomaze ako se ocisti call log. Meni zasad radi prihvatljivo, nije munja ali mogu normalno da pricam.

Da li je neko od vas sto ima call lag probao da pomocu V6 Supercharger skripte bulletproof-uje com.android.phone proces? To bi verovatno imalo negativan uticaj na bateriju ali bi bar resilo dilemu da li je RAM memorija problem ili nesto drugo...

A ima i ona fora da u folderu data napraviš fajl local.prop i tu napišeš " sys.keep_app_1=com.android.phone" i onda je zaključan u memoriji. Probajte pa da svi vidimo.

@Domcale, na onom prošlom stock sam ubacio phone, messaging i launcher u bulletproof ali nije bilo dovoljno rama pa sam vratio, samo po jedno nisam. Možda ću ako krene da zeza a može i još neko da proba.

@Coni, ne znam, meni ti system/build properties trikovi nikad nisu nešto specijalno pomogli.

Pa ubaci prvo v6 supercharger skriptu. Imaš detaljno objašnjeno u temi na xda šta se i kako radi. Možeš i da upotrebiš ono što sam pisao par strana ranije, i linkovi su tu.

za ovaj telefon i njegovu rezoluciju 768 rama je bio minimum ... ali sony voli da se zeza

Baš mi je to danas palo na pamet jer sam čitao neki tekst u novinama. Da ima makar 768 mb bilo bi drastično bolje.

Ma 768 rama je za mekušce, ovako je zanimljivo :D. Vuče se kao penzioner u gsp-u, samo ovo možeš da gekneš o pod.

Šta mislite o ovim pričama o Kit Katu koji radi na 512 rama?

Vidim da na XDA ima nekih priča o 4.4 za naš telefon.

Mislim da mi se sviđaju :)

Samo što nemamo više nijednog normalnog developera na xda, ne znam ko će to da sredi. A biće 4.4 builda garant.

Pokušao sam da instaliram V6 Supercharger i naravno da nisam uspeo. Sve sam odradio po upustvu i onda na kraju mi iskoči onaj help i kaže da nešto nije u redu. Probao sam da popravim sa Starter kit-om ali džaba. Ne znam da li je mogao da zakomplikuje više instalaciju.

Antec, jesi li rešio nekako dialer lag? Trenutno koristim XNovathor 4.1.2 V3 i zadovoljan sam kako radi. Jedino me smara lag, danas mi je tajmer krenuo da broji od osme sekunde. Imaš li neki predlog osim V6 skripte kako da ga makar umanjim?

ja kako sam shvatio anteca na ovom jelly bean-u sto sam mu ja izbacio link nema toliko tog laga,i sve radi kako treba.ako nije prob ,znam da smaram el moze neko ko ima stock jelly bean ubacen da izbaci sliku dve da vidim kako izgleda.

@Ljubanve, ne znam kako bi ga drugačije ubrzao, ako ne pomaže to što bi ga držao u memoriji nakon bulletproofa onda ***. Stvarno je manji lag na ovom unstoppable čudu. Čak i ako ne prikaže odmah call screen poziv se uspostavi i proximity senzor radi pa gasi ekran ako približiš uhu.

I po ko zna koji put sam ponovo ubacio slim. Radi brate sve momentalno nema kašnjenja i ostalih *******cija.

@Ljubanve, upravo taj.

@Miksa, sve što sam slikao dok sam držao jb je slika u attachmentu :D, čisto za probu.
uploadfromtaptalk1383543988392.jpg

Ja instalirao GB i telefon leti. Ima oko 200 mega rama slobodno, nema laga, nema kočenja...

Naravno, ništa nije savršeno tako da mi smeta što je dosta stvari zastarelo. Sve je nekako ružnjikavo, programi izgledaju drugačije, nema dosta opcija na koje sam navikao.

Verovatno ću se vratiti na nešto novije ali vidi se da je telefon pravljen za GB. Nadam se da će i Kit Kat raditi ovako brzo. :p

Prilozi

• uploadfromtaptalk1383684189399.jpg
    uploadfromtaptalk1383684189399.jpg
    40.1 KB · Pregleda: 85
  • uploadfromtaptalk1383684203101.jpg
    uploadfromtaptalk1383684203101.jpg
    55.9 KB · Pregleda: 89
Na ovom mom imam instalirano preko 100 aplikacija racunajuci i igrice i telefon normalno radi. Nemam 200 MB rama ali sam zadovoljan...

Da li cemo docekati taj KitKat u upotrebljivom stanju, to je pitanje.

Mislim da samo taj Slim još nisam probao. :)

Verovatno ću ga instalirati ovih dana. Je l' ima nešto da ne radi na njemu? Je l' zvuk dovoljno glasan?

Ne radi fm radio (pandora rules) i postoji onaj problem sa hw reprodukcijom kad prikazuje deo ekrana (mx player solucija). Zvuk je glasan tek nakon ubacivanja viper audio moda (ovo za loudspeaker pričam, na slušalicama je solidan) što se svodi na instalaciju dva apk fajla. Posle toga je ok (na slušalicama ubija). To je valjda to.

Sličica :
yhyryhan.jpg

Ovo je sa SwiftKey i programima za dopisivanje, 'de ćeš bolje? :)

Poslednja izmena:
Neki lik je napravio dobru temu za GB, pogledaj na xda. Tu možeš naći i GB skinovan kao sistem na Z1.

@antec
vidim da si se vratio na slim jel to znaci da i na onom unstopable jelly bean-u ima nekih bagova?

Bagova ne, usporenja da. Koliko god jb bio dobar jednostavno nije brži od cm-a a meni stvari kao fm i kamera nisu u prvom planu tako da je slim moj izbor.

Posle određenog vremena na ovom Cm10 dolazi do call lag-a. Restart pomaže ali nije to rešenje. Instalirao sam SlimCM9. Za nijansu je malo manje fluidan nego Jelly ali i dalje je odličan. Možeš li mi okačiti ta 2 fajla za Viper jer kada sam prosli put pokušao negde sam pogrešio i čini mi se da je zvuk bio tiši?

Mislim da samo taj Slim još nisam probao. :)

Verovatno ću ga instalirati ovih dana. Je l' ima nešto da ne radi na njemu? Je l' zvuk dovoljno glasan?

Probaj ovaj rom forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2470223 , mislim da će ti se svideti.

@Coni, evo fajlova, uputstvo sam kopirao iz teme sa xda. Mislim da moze i samo sa prvim.

http://www.mediafire.com/download/t5q9rw81xb1371o/ViPER4Android_FX_v2313.zip
http://www.mediafire.com/download/x7as12gmsk70spo/ViPER4Android_XHiFi_Final_v2102-1.zip

Kod:
1. Download, extract and copy ViPER4Android_FX/XHiFi.apk to your device.
2. Install the apk as USER app or SYSTEM app is up to you. (v2.3.1.0 onwards)
3. Run FX/XHiFi app from app drawer, allow root access if asked.
4. When driver installation prompted, choose Yes.
5. V4A auto detects your CPU and show available driver modes below :

No modes: For processors with or without VFP .
Battery Saving: Available for all processors with NEON.
High Quality Mode: Available for processors with NEON.
Super Audio Quality: Available for processors with NEON.

6. Choose your desired selection.
7. After installation done, Reboot device.
8. If you want to use only V4A as audio effect, follow normal mode. If you want existing audio effects to work, follow compatible mode.

Normal Mode:
9. In Sound settings > Music effects, always choose V4A FX unless FX is not installed.
10. Open up V4A FX (and xhifi), in menu, FX Compatible Mode set to Normal Mode.
11. If not working, try Compatible mode before trying Force-Enable.
Compatible Mode:
9. Do not change anything under Sound settings/
10. Open up V4A FX (and xhifi), in menu, FX Compatible Mode set to Compatible Mode.
11. If not working, use Normal mode and disable other effects.
12. How to use IRS in Convolver? See IRS page: here.

Vrh Dno