Šta je novo?

Koliko vas nerviraju moderatori bench foruma?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne kontam da vi nalazite tolike zamerke za neplacen rad. Ko radi za dzabe, pre bih rekao da je za ispitivanje, nego za kritiku :d

Vidiš, kao što sam napisao u prethodnom postu, ja više ne viđam moderatore koji se u forumskim diskusijama kriju iza svoje titule. Bilo je takvih slučajeva pre 3-4 godine kod par pojedinaca, ali oni više nisu moderatori ili više ne pišu po forumu.

Sa druge strane naravno da svaki moderator, uostalom kao i svaki forumaš, ima pravo na svoje mišljenje, ali dokle god se u toj raspravi ponaša kao običan forumaš i ako je rasprava u normalnim granicama, onda ja u tome zaista ne vidim nikakav problem. :)
&
Zasto da ne? Prirodnije je da se modovi koji vec ne mogu da budu objektivni jer imaju svoje misljenje vezano za temu ukljuce u raspravu, ili iskuliraju ako mogu, a drugi modovi koji nemaju veze sa time ociste/pokaznjavaju. Nisam siguran da se modovi bas kaznjavaju, odnosno siguran sam da se ne kaznjavaju za offtopic i blagi flame (dok se nekim userima lupaju packe za ovo zlo i naopako (ne meni)), ali redovno se brisu postovi yooyoo-u i bahatom. Verovatno jos kome ali ne zalazim ja u svaki podforum na benchu tako da neke modove ni ne vidim sta pisu niti znam njihovo ponasanje.

To sto neki modovi stvarno ne mogu da iskuliraju na raspravu, je isto kao sto ti isti useri ne mogu da iskuliraju na raspravu, kao sto admin rece (ne mogu da se setim imena necu da pokusavam :d) i moderatori su ljudi ;).

Iako najvise postujem weasela, mene nekad pomalo iritira jer ga nema nigde osim u video sekciji, u ovim drugim samo dodje da opomene, kao partibrejker. Ne mogu da zamerim coveku, radi svoj posao, i ko zna, mozda je izvukao najmanju slamku po otvaranju foruma pa je dobio posao babaroge :).
Problem nastane kada član dolazi u temu sa jedinom očiglednom namerom da je truje. Moderator kao moderator mi ne smeta, dokle god neupadljivo obavlja svoju funkciju.

Problemi krenu kada se baš zbog pozicije moderatora počne sa gledanjem mu kroz prste. Za navedenog yooyoa nisam primetio da mu se brišu poruke, štaviše, evo jedne uvredljive http://forum.benchmark.rs/showthrea...8-diskusija!&p=3346105&viewfull=1#post3346105, proistekle iz cele jedne atmosfere koju je delimično i sam pokrenuo i održavao danima umesto da je, kao moderator, smirivao i unormaljivao.

Ima i drugih slučajeva, da sad ne navodimo, kada su diskusije bile ignorisane i ostavljane da idu svojim tokom, nagadjam samo zbog učešća moderatora u njima.

Ja ne kontam da vi nalazite tolike zamerke za neplacen rad. Ko radi za dzabe, pre bih rekao da je za ispitivanje, nego za kritiku :d
Taj neplaćeni rad uvek i u svakom trenutku mogu da napuste, ako im teško pada. Bazira se na volontiranju, a ne prisili. To što je neplaćen, ne znači da je dozvoljeno i opravdano da bude zloupotrebljavan za ikakvu ličnu korist (pričam u opštem slučaju).

Poslednja izmena:
Шта мислите да се ми сви окупимо на једном мјесту и да се бијемо? Ко буде јачи тај је у праву, јер ко је кад причом шта ваљано ријешио, дабоме? (Од оружја можете носити само компоненте, па која највише одговара вашем стилу туче понесите)..

Шалу на страну, мислим да је најмања ствар овде она што се тиче модератора, проблем највише праве особе које себе сматрају вишом класом и које себи дају за право да спуштају друге иако је и то изнад њиховог моралног и интелектуалног нивоа. Нећу никога прозивати јер нисам такав, форум је по мени фантастичан, а то сам лако закључио по поређењу са другима, замјерке су чисто неке мале корекције ка неком савршенству. Живи били другови.

&

Problem nastane kada član dolazi u temu sa jedinom očiglednom namerom da je truje. Moderator kao moderator mi ne smeta, dokle god neupadljivo obavlja svoju funkciju.

Problemi krenu kada se baš zbog pozicije moderatora počne sa gledanjem mu kroz prste. Za navedenog yooyoa nisam primetio da mu se brišu poruke, štaviše, evo jedne uvredljive http://forum.benchmark.rs/showthrea...8-diskusija!&p=3346105&viewfull=1#post3346105, proistekle iz cele jedne atmosfere koju je delimično i sam pokrenuo i održavao danima umesto da je, kao moderator, smirivao i unormaljivao.

Ima i drugih slučajeva, da sad ne navodimo, kada su diskusije bile ignorisane i ostavljane da idu svojim tokom, nagadjam samo zbog učešća moderatora u njima.

Ako je jedan clan dosao da truje i jedan mod se upeca i krene svadja, onda podrzavam tvoje misljenje. Sto se tice one teme, ako je decko stvarno trol/lazov, onda mu je lepo i rekao. Nekada se vise isplati reci to u samoj temi nego lupiti kaznu za to, jer ispada da iskoriscavas svoje pravo kao moda da tvoja bude "zadnja". Isto kao kada bi neki mod zakljucao ovu temu. Kazem AKO jer ne mogu da citam onu temu 10 strana nazad i napred da vidim sta se desava, posto koliko vidim tema je manje-vise FFA sa par clanova u neuspelom pokusaju da vode zdravu diskusiju :D.

Шта мислите да се ми сви окупимо на једном мјесту и да се бијемо? Ко буде јачи тај је у праву, јер ко је кад причом шта ваљано ријешио, дабоме? (Од оружја можете носити само компоненте, па која највише одговара вашем стилу туче понесите)..

Шалу на страну, мислим да је најмања ствар овде она што се тиче модератора, проблем највише праве особе које себе сматрају вишом класом и које себи дају за право да спуштају друге иако је и то изнад њиховог моралног и интелектуалног нивоа. Нећу никога прозивати јер нисам такав, форум је по мени фантастичан, а то сам лако закључио по поређењу са другима, замјерке су чисто неке мале корекције ка неком савршенству. Живи били другови.

Zato ja nisam hteo da idem na onaj prosli rostilj, zamerio sam se nekolicini, treba da me sacekaju duplim DVI kablom :d.

Ma koliko surovo zvucalo, neki ljudi (ne samo na forumu nego generalno) su napravljeni da se "spustaju", jer za bolje i nisu. Nazalost..

Poslednja izmena:
To spuštanje više ima veze sa time što mnogima sa protokom vremena opada tolerancija na razne gluposti, pa tako kada skuže nekog novajliju čime se bavi, nemaju želju da to reše na fin način nego idu malo bezobrazno. Bio sam i ja takav član u početku i u neku ruku i dalje sam, svuda volim da pronjuškam (šta mislite kako sam došao do ove teme). Ali ipak imam sve manje tolerancije prema nadolazećim generacijama forumaša koji piskaraju isključivo preko Tapatalka i pretvaraju forum u kafanu. Mada sam se i tu iskulirao i iskreno baš me briga, forum nije moja odgovornost. Činjenica je da količina bezveznih poruka raste eksponencijalno dok one korisne stagniraju pa čak i ih je i manje nego ranije (ili sam to ja popio svu pamet ovog foruma za proteklih šest godina svakodnevnog čitanja).

Prošli moj post je bio u šaljivom maniru. Da gospoda koja pročitaju post ne razbijaju glavu o kome se radi, reći ću da sumnjam na onoga Zdravka koji se registruje brže nego što Đilkoš gomila poruke. Moguće da grešim, ali bih rekao da sam vremenom proučio njegov modus operandi. Kako ga samo ne mrzi više...

Ako je jedan clan dosao da truje i jedan mod se upeca i krene svadja, onda podrzavam tvoje misljenje. Sto se tice one teme, ako je decko stvarno trol/lazov, onda mu je lepo i rekao. Nekada se vise isplati reci to u samoj temi nego lupiti kaznu za to, jer ispada da iskoriscavas svoje pravo kao moda da tvoja bude "zadnja". Isto kao kada bi neki mod zakljucao ovu temu. Kazem AKO jer ne mogu da citam onu temu 10 strana nazad i napred da vidim sta se desava, posto koliko vidim tema je manje-vise FFA sa par clanova u neuspelom pokusaju da vode zdravu diskusiju :D.
Yooyo je zaslužio kaznu, a ne "dečko" koji ima 3 poruke u toj temi, pa pogledaj.
Dvocifren broj puta mu je sugerisano da ne dolazi u temu, jer odmaže i stvara negativnu atmosferu. Umesto da ode, nedeljama je doprinosio trovanju teme (nije sam, ali jeste jedini moderator), umesto da uklanja to.

-------------------

Veći broj moderatora radi veoma dobar posao po pitanju upravljanja i usmeravanja foruma, ali ima ih nekoliko koji, u nedostatku boljeg izraza, zloupotrebljavaju tu poziciju. Dakle, ako postoji nešto što bi me nerviralo vezano za moderatore, to bi bilo to.

Poslednja izmena:
Pa procitaj ti njegove 3 poruke. Preciznije prvu i trecu. Pljuje po sistemu da bi kasnije rekao da ga nikada nije koristio. Pljuje ljude koji nisu koristili WP8, a velicaju Android (to je on upravo uradio samo suprotno, oh the irony). Sarkazam pljusti na sve strane.

DJmihailo je u pravu, sigurno nije trebao tako da mu odgovori ("Sad idi"), ali nije mi za nepoverovati da mu kaze ovako nesto, ima motiva. Reci mi da si ga reportovao i da mu je post ostao, jedino tad bi imalo poente to sto pricas, u suprotnom promaklo je modovima bas kao sto nekad i moj i tvoj post isto promaknu. Nije da ga branim, izolovani primer nista ne znaci, a i ovaj jocic nije bas primer ugnjetanog clana.

Vidim i Boris troluje 2 strane pre toga :d Rastura...

Odakle ljudima ta ideja da moderatori treba da su nekakav "primer", da su uvek savršeno smireni (šta god to i po čijoj proceni značilo), da se služe isključivo administrativnim stilom u izražavanju itd.? Jel vam to neko rekao ili je to proizvod standardnog mešanja pojmova države i foruma, zakona i pravila, pa ajde, kad smo već tu, i sudije i moderatora?

Htedoh da ti dokazem da jeste upravo tako, pitajuci te sto ja nisam mod a ti user, ali onda sam skapirao da stvarno ne znam odgovor na to pitanje i da se primer moze primeniti na sve ostale modove osim na tebe :d. Tako da izgleda da ceo forum ukljucujuci i modove ima iskrivljenu sliku stvarnosti, samo si ti u pravu.

Odakle tebi ideja da ponasanje mora da ti zavisi od avatara koji si stavio?

ali onda sam skapirao da stvarno ne znam odgovor na to pitanje
To ti je bilo zgodno mesto da stisneš "Odustani", zar ne? :D

Ozbiljno pitam. Da su to bitne kvalifikacije moderatora zašto bi imali administrativne komande na raspolaganju? Zašto im samo ne staviti zvezdicu pored imena i ne reći: "trudite se da sledite njihov primer"? Vidim da ljudi mnogo energije troše na to. Kada im se, po njihovoj proceni, mod obrati na "neprimeren" način. I onda 12 postova: "ti kao moderator ne bi trebalo ovo, nego bi trebalo ono"...

I ako postoje "pravila" i ona su sve i svja zašto ih ne primenjuje tim treniranih majmuna? Lepo je sve napisano, ovo može, ovo ne može; mogao bi čovek da moderiše kad god nije zauzet slanjem aparata u Nigeriju ili tako nečim.

Poenta ovih mojih pitanja je da utvrdimo kakva je percepcija o moderatorima i da li ima osnova za nju. Čini mi se da bi svima bilo lakše kada bi se malo zapitali oko toga, dozvolili da postoji šansa, koliko god infinitesimalno mala, da ima neko pametniji, iskusniji, obrazovaniji, upućeniji, informisaniji, svesniji "velike slike", raznih interesa i potreba i da je njihova procena važnija od nekakvih pravila i konvencija. I da je samo ta sposobnost ono što čini moderatora. Da su to "primerno ponašanje", "edukacija", "rigorozna primena pravila" samo deo nekakvog folklora koji se razvio ko zna kada i nema osnova na modernom internet forumu.

Recimo, "svako ima pravo na mišljenje". Super. Šta ćemo sa budalama? Ako neko demonstrira, skoro pa kliničku, manjkavost u sposobnosti logičkog razmišljanja, diskursa i retorike i odbija da ****no sedne i začepi kada mu se na to ukaže šta da radimo?

S tim u vidu, pitanje koje si mi postavio je manjkavo. Implicira da ja imam nekakvo "ponašanje", koje je na neki način u relaciji sa mojim nejednoznačnim avatarom, kao i da je ta relacija plod nekakve "ideje". Pa mi reci, jesi li ga slučajno pogrešno sročio, pokušavaš da budeš duhovit ili nisi sposoban za bolje?

Jedino sam dobio jednu opomenu od kutije 3 poena i to je to za sve ovo vreme.. a tu sam i pre 2007 ;)

Hahhahaha, i ja :D Izgleda da je i on imao svoj period pre xy godina. :d Sto je najgore ja sam bio kolateralna steta neke teme... :D

форум је по мени фантастичан, а то сам лако закључио по поређењу са другима, замјерке су чисто неке мале корекције ка неком савршенству. Живи били другови.

Aleluja,

drugi forum gde sam se u životu registrovao je , sada znam, onaj sektaški forum sveta satova. Kako se tamo modovi ponašju je tragikomično :) mukice, a da ne pominjem da im forum u raspadu (vB4). Pobegao sam glavom bez obzira - nikad više :D. Modovi na ovom forumu super. Mada i oni su ljudi, desi se tu i tamo neka greška, ali nemaju kompleks boga i ispravljaju stvari. Ja sam pre nekog vremena podao matičnu plaču, procesor, ram i još neke sitnice. Ja napišem "popust na količinu".Mod mi izbriše oglas i ja dobijem neku opomenu. Kontaktiram moda i pitam šta je problem? On kaže u stilu da ne mogu da prodajem komercijalno stvari (pr. 5 matičnih ploča, 5 procesora ....) ja se nasmejam i kažem druže mislio sam na više pojedninačnih stvari odjednom :)
Čovek mi je vratio oglas i izbrisao opomenu.

+I .....krv da pane...ako nema mrtvih nista nismo uradili... evo mogli bismo sledeci vikend?

To ti je bilo zgodno mesto da stisneš "Odustani", zar ne? :D

Ozbiljno pitam. Da su to bitne kvalifikacije moderatora zašto bi imali administrativne komande na raspolaganju? Zašto im samo ne staviti zvezdicu pored imena i ne reći: "trudite se da sledite njihov primer"? Vidim da ljudi mnogo energije troše na to. Kada im se, po njihovoj proceni, mod obrati na "neprimeren" način. I onda 12 postova: "ti kao moderator ne bi trebalo ovo, nego bi trebalo ono"...

I ako postoje "pravila" i ona su sve i svja zašto ih ne primenjuje tim treniranih majmuna? Lepo je sve napisano, ovo može, ovo ne može; mogao bi čovek da moderiše kad god nije zauzet slanjem aparata u Nigeriju ili tako nečim.

Poenta ovih mojih pitanja je da utvrdimo kakva je percepcija o moderatorima i da li ima osnova za nju. Čini mi se da bi svima bilo lakše kada bi se malo zapitali oko toga, dozvolili da postoji šansa, koliko god infinitesimalno mala, da ima neko pametniji, iskusniji, obrazovaniji, upućeniji, informisaniji, svesniji "velike slike", raznih interesa i potreba i da je njihova procena važnija od nekakvih pravila i konvencija. I da je samo ta sposobnost ono što čini moderatora. Da su to "primerno ponašanje", "edukacija", "rigorozna primena pravila" samo deo nekakvog folklora koji se razvio ko zna kada i nema osnova na modernom internet forumu.

Recimo, "svako ima pravo na mišljenje". Super. Šta ćemo sa budalama? Ako neko demonstrira, skoro pa kliničku, manjkavost u sposobnosti logičkog razmišljanja, diskursa i retorike i odbija da ****no sedne i začepi kada mu se na to ukaže šta da radimo?

S tim u vidu, pitanje koje si mi postavio je manjkavo. Implicira da ja imam nekakvo "ponašanje", koje je na neki način u relaciji sa mojim nejednoznačnim avatarom, kao i da je ta relacija plod nekakve "ideje". Pa mi reci, jesi li ga slučajno pogrešno sročio, pokušavaš da budeš duhovit ili nisi sposoban za bolje?

Kako uspevas da budes tako elokventan, a pritom nista konkretno ne kazes xD?

Ako se mod ne razlikuje od usera, onda podelite mod titulu meni, hsv-u, borisu, G@Wu itd.. pa cemo da moderisemo. Sto je izvanredan user kao Superstarr dobio mod, sto nije Djole, ili tako neko, kada se vec mod ne razlikuje, niti treba da se razlikuje od clana. Po koriscenju foruma i ne bi trebao da se razlikuje, ali po recniku i postovima treba da budes na "kulturnom nivou", upravo zato sto ljudi imaju takvo misljenje da si ti predstavnik foruma i invertar istog :d. Evo i citat sam spremio :d:
James Gordon Jr.: Batman? Batman! Why's he running dad?
Lt. James Gordon: Because we have to chase him.
Cop: Okay we're going in! Go, go! Move!
James Gordon Jr.: He didn't do anything wrong.
Lt. James Gordon: Because he's the hero Gotham deserves, but not the one it needs right now. So we'll hunt him. Because he can take it. Because he's not our hero. He's a silent guardian. A watchful protector. A Dark Knight.
Ako nisam upravu, barem ne bi trebao da budes dvolican i delis poene za quote YT taga, a onda to uradis sam ;). Pored svega toga, user moze napraviti novi acc kad bude banovan (ne znam zasto se ovo dozvoljava), mod ne moze. Znam.. mod nece biti banovan, ali ostaje ti reputacija na tom accu vec 13 godina i verovatno sledecih 13, ja iskreno ne bih kacio encyclopediu dramaticu i bebu sa nacrtanim .. na obrazu.

Budale imaju misljenje bas sto ih ne banujete, kada sam prozvao budale u movie temi, dobio sam crveni od kutije (02.09.2013. 00:25). I od tada je palo 30 ignore-ova u temi. Pa pitaj svoje kolege sta je sa budalama, a ne mene.

Sto se tice avatara, neslana sala, ali ima istine - ponekad se razmislim da li ti je klinac seo na komp i udario reply ili si ti ;).

+I .....krv da pane...ako nema mrtvih nista nismo uradili... evo mogli bismo sledeci vikend?

Ti bolje nemoj, ima i pola DZ zone da dodje da te bije :D.

Bravo za ideju-jedinstveno.:D
Uh al bi to bio prizor za oci,obracun kod IT korala!
Ali sa masinama iz potpisa!

Pa procitaj ti njegove 3 poruke. Preciznije prvu i trecu. Pljuje po sistemu da bi kasnije rekao da ga nikada nije koristio. Pljuje ljude koji nisu koristili WP8, a velicaju Android (to je on upravo uradio samo suprotno, oh the irony). Sarkazam pljusti na sve strane.

DJmihailo je u pravu, sigurno nije trebao tako da mu odgovori ("Sad idi"), ali nije mi za nepoverovati da mu kaze ovako nesto, ima motiva. Reci mi da si ga reportovao i da mu je post ostao, jedino tad bi imalo poente to sto pricas, u suprotnom promaklo je modovima bas kao sto nekad i moj i tvoj post isto promaknu. Nije da ga branim, izolovani primer nista ne znaci, a i ovaj jocic nije bas primer ugnjetanog clana.

Vidim i Boris troluje 2 strane pre toga :d Rastura...
To ovo ozbiljno? To je tema o WP8, ne o Androidu. Yooyo je trovao temu danima jednom istom pričom "to mi je ružno, zatvoreno je, to je majkrosoft, to nije na nivou androida" i bukvalno je ljude koji su vlasnici tih aparata prozivao *udalama što su ih uopšte kupili. Naravno, na sve to on sam ne poseduje WP8 uredjaj.

Kad mu je odgovoreno u istom maniru, prešao je na otvoreno vredjanje, što sam linkovao. I sad ti kažeš da je član, vlasnik WP8 telefona, sa cele 3 poruke u temi o WP8 prvi počeo protiv moderatora koji ne poseduje WP8 uredjaj i dolazi u temu samo da bi je gušio. Problem je, bar za mene, ono "trol ili lažov", a "sad idi" je sam trebalo da posluša što su mu više puta rekli u temi mnogo ranije.

Poslednja izmena:
Ma dobro realno, kad bi bio pool koji moderator najmanje zasluzuje to mesto yooyo drzi neprikosnoveno garantujem. Međutim, ne mogu se ja mešati u poslovanje firme (bench), čije usluge (sajt, forum) besplatno koristim. Mogu da ih koristim, ili ne i to je to. Zajedničko građenje neke "zajednice" i tome slično, odavno je postalo samo izlizana fraza. Evo manje više svi su rekli neko svoje mišljenje, Peca hteo ne hteo, verovatno je video mišljenje svojih korisnika, i možda će da preduzme nešto (revidiranje modova, možda neki da se doda neki da se skine itd) ili neće - njegova stvar. Da se ja pitam ja bih ovo polako zaključavao, imali smo demokratije, vratimo se na prosvećeni apsolutizam :)

Odakle ljudima ta ideja da moderatori treba da su nekakav "primer", da su uvek savršeno smireni (šta god to i po čijoj proceni značilo), da se služe isključivo administrativnim stilom u izražavanju itd.? Jel vam to neko rekao ili je to proizvod standardnog mešanja pojmova države i foruma, zakona i pravila, pa ajde, kad smo već tu, i sudije i moderatora?

Paaaa koja je onda tvoja uloga na forumu kao moderatora?Ima dooosta nas koji radimo za džabe određene stvari,ali postoji razlog za tim.Tvoje pitanje i zapažanje u donjem postu #130 me brine i moožda potvrđuje zapažanje da se stečene privilegije olako shvataju.Nije to pitanje država-sudija-forum već prvenstveno kućnog vaspitanja,uslova života,želje za edukovanjem,poštovanja tužeg mišljenja ma kakvo to bilo...itd...Nemoj nas prozivati za džabe jer to opet ne bi trebalo da bude u domenu moderatora ;)

Ma dobro realno, kad bi bio pool koji moderator najmanje zasluzuje to mesto yooyo drzi neprikosnoveno garantujem. Međutim, ne mogu se ja mešati u poslovanje firme (bench), čije usluge (sajt, forum) besplatno koristim. Mogu da ih koristim, ili ne i to je to. Zajedničko građenje neke "zajednice" i tome slično, odavno je postalo samo izlizana fraza. Evo manje više svi su rekli neko svoje mišljenje, Peca hteo ne hteo, verovatno je video mišljenje svojih korisnika, i možda će da preduzme nešto (revidiranje modova, možda neki da se doda neki da se skine itd) ili neće - njegova stvar. Da se ja pitam ja bih ovo polako zaključavao, imali smo demokratije, vratimo se na prosvećeni apsolutizam :)
Yooyov slučaj je samo primer. Da neko ne shvati na pogrešan način, nemam ništa protiv njega, ali moderator ne bi smeo onako da se ponaša, uprkos ovome što [SiD] piše, i još važnije, ne bi smelo da bude dozvoljeno da se onako ponaša.

Jedan veliki problem jeste što teško i retko šta proistekne iz ovakvih javnih rasprava. Moderator će pre da izgubi poziciju ako u skrivenoj moderatorskoj sobi počne da se zamera kolegama, bez obzira koliko dobro radi posao uredjivanja foruma (npr. gledajući poslednje poruke, nije mi jasno šta je CooLa tačno uradio da nije više, ne ni Vip, nego uopšte član foruma), nego da napiše 20 uvredljivih, neprimerenih ili bilo kako nepodobnih poruka u javnom delu foruma ili da ikako prekrši pravila.

Poslednja izmena:

Moze. Ja sam u Kutijinoj ekipi. :D

Elem nisam stigao procitati sve sa moba, ali da odgovorim na temu - samo 1 put sam imao problema sa moderatorom i to zato sto nisam procitao pravila malih oglasa - dakle moja greska... Sa druge strane cesto vidim nove likove koji se pojave na forumu, pucaju postove u svim temama iako se post moze sumirati jednim smajlijem i tako spamuju i polako se uzdignu iznad svih i polako pocnu krsiti pravila i svadjati se... Ne govorim konkretno da je to autor teme, jer stvarno nisam upucen sta se tacno desilo...

Ako se mod ne razlikuje od usera
Što bi gubili vreme na takvu premisu kada svi znamo da nije tačna? Mod se razlikuje od usera zato što ima više komandi foruma na raspolaganju. Dakle neophodan uslov da bi neko postao i ostao mod je sposobnost da koristi te komande u interesu foruma. Moje je pitanje: iz koje premise ti izvlačiš te zaključke o kulturi, ponašanju, primerima i sl.? Koliko mogu da zaključim iz tvog pisanija premisa je: "ljudi imaju nekakvo mišljenje, realnost treba da se podesi prema tome". Kako se gomilaju postovi sve je teže smatrati ove ispade za šalu ili grešku. Nemoj posle da bude "ti kao mod ne bi trebalo da vređaš". Nije vređanje kada dokazi jasno ukazuju da je neko budala. ;)
Ako nisam upravu, barem ne bi trebao da budes dvolican i delis poene za quote YT taga, a onda to uradis sam . Pored svega toga, user moze napraviti novi acc kad bude banovan (ne znam zasto se ovo dozvoljava), mod ne moze. Znam.. mod nece biti banovan, ali ostaje ti reputacija na tom accu vec 13 godina i verovatno sledecih 13, ja iskreno ne bih kacio encyclopediu dramaticu i bebu sa nacrtanim .. na obrazu.
Ako sam negde ostavio YT tag u citatu izvinjavam se. Može link da sredimo to? Zašto, o zašto misliš da je bitno šta bi ti ili ne bi kačio? :D
ponekad se razmislim da li ti je klinac seo na komp i udario reply ili si ti
Jel možeš da smisliš nekakav sadržaj posta o kome bilo ko ne bi mogao da kaže ovo što si ti rekao? Šta uopšte treba da znači? Jel biti klinac dobro ili loše? Čemu to?
Budale imaju misljenje bas sto ih ne banujete, kada sam prozvao budale u movie temi, dobio sam crveni od kutije (02.09.2013. 00:25). I od tada je palo 30 ignore-ova u temi. Pa pitaj svoje kolege sta je sa budalama, a ne mene.
Veliki problem sa budalama je što su ubeđeni da nisu budale. Ima ljudi kojima je nezamislivo da sebi i drugima priznaju čak i da su ispali budale u nekoj instanci. Pa umesto da jasno i razložno daju argumente, pokazuju mane u tuđim i trude se da diskusiju dovedu do logičnog zaključka, makar po cenu da da ispadnu budale, oni meandriraju, vrdaju, ignorišu činjenice itd.

Poslednja izmena:
To ovo ozbiljno? To je tema o WP8, ne o Androidu. Yooyo je trovao temu danima jednom istom pričom "to mi je ružno, zatvoreno je, to je majkrosoft, to nije na nivou androida" i bukvalno je ljude koji su vlasnici tih aparata prozivao *udalama što su ih uopšte kupili. Naravno, na sve to on sam ne poseduje WP8 uredjaj.

Kad mu je odgovoreno u istom maniru, prešao je na otvoreno vredjanje, što sam linkovao. I sad ti kažeš da je član, vlasnik WP8 telefona, sa cele 3 poruke u temi o WP8 prvi počeo protiv moderatora koji ne poseduje WP8 uredjaj i dolazi u temu samo da bi je gušio. Problem je, bar za mene, ono "trol ili lažov", a "sad idi" je sam trebalo da posluša što su mu više puta rekli u temi mnogo ranije.

Pa ja sam ti rekao da ne mogu da citam celu temu, ti mi rece da procitam njegove postove. Ne branim ja moda, samo kazem da se lik spustio na njegov nivo i dobio odgovor koji zasluzuje. Po tvojoj logici ako je yooyo kriv za nesto, neko ko mu se pridruzi i radi isto to nije kriv. Krivi su obojica. Hoces da kazes sada kada bi kaznjavali ucesnike u toj temi, da bi yooyo trebao da dobije kaznu a ovaj lik ne? Ako je tako, gresis...

Trebali ste - ko je ucestvovao u temi, da prijavite 10 poruka, ako se nista ne desi da kontaktirate proverenog moda na PM (tipa weasel, nickname.. sta ja znam ko jos moderise tamo u mobile sekciji, ne zalazim). Verovatno to nije uradjeno, zalite se kako mu je proslo, a ja ti kazem, par puta sam dao sebi za pravo da postujem nesto sto znam da ce biti obrisano, cak sam nekada ocekivao i warn, pa su postovi ostali. Verovatno se i tebi desilo isto.

Što bi gubili vreme na takvu premisu kada svi znamo da nije tačna? Mod se razlikuje od usera zato što ima više komandi foruma na raspolaganju. Dakle neophodan uslov da bi neko postao i ostao mod je sposobnost da koristi te komande u interesu foruma. Moje je pitanje: iz koje premise ti izvlačiš te zaključke o kulturi, ponašanju, primerima i sl.? Koliko mogu da zaključim iz tvog pisanija premisa je: "ljudi imaju nekakvo mišljenje, realnost treba da se podesi prema tome". Kako se gomilaju postovi sve je teže smatrati ove ispade za šalu ili grešku. Nemoj posle da bude "ti kao mod ne bi trebalo da vređaš". Nije vređanje kada dokazi jasno ukazuju da je neko budala. ;)
Ova tema je otvorena i opstala do 10. strane jer ocigledno neki modovi nemaju sposobnost da koriste te komande u interesu foruma. Hint: radi se o tebi.

Kontekst izvlacim iz tvog posta koji sam naveo, i po njemu prilagodjavam odgovor? Rekao si da mod ne treba i ne razlikuje se od moralno, intelektualno i po ponasanju od usera. Ako je tako pitam te sto je npr. Superstarr dobio mod poziciju a ne Djole?

Od tebe ocekujem vredjanje, i ne shvatam licno, ali drugi modovi bi trebali jer vredjas poziciju i svoje kolege koje su ulozile mnogo vise truda u ovaj forum da (p)ostane to sto jeste. Evo da ti ponovim: ti jedini na celom forumu mislis da se mod ne razlikuje od usera osim po ovlascenju i mod panelu. Rado bih cuo od drugih modova, pogotovo od kvalitetnih modova kao sto su OCz, Garson, Kutija itd, da li i oni dele tvoje misljenje. Takodje bih voleo da cujem od admina kako si ostao na mod poziciji posle onih ispada u YT i slike temi, gde si prozivao i bukvalno se izivljavao nad 10 usera, pisao sta si hteo kao da si bog, sta je na kraju sve bilo obrisano a nama ostali kartoni.
Ako sam negde ostavio YT tag u citatu izvinjavam se. Može link da sredimo to? Zašto, o zašto misliš da je bitno šta bi ti ili ne bi kačio? :D
Ne moze link, nisam lud da trazim to po temi koja ima 200 strana. Cak stavise, desilo se par puta, neki put si dobio i report pa su ti postovi izbrisani. Warn nisi dobio kao ja od tebe, inace bi znao o cemu se radi ;).
Jel možeš da smisliš nekakav sadržaj posta o kome bilo ko ne bi mogao da kaže ovo što si ti rekao? Šta uopšte treba da znači? Jel biti klinac dobro ili loše? Čemu to?
Da, od prilike 2/3 foruma ima obicaj da pise normalno, prikladno njihovim uzrastom (respektivno :d). Ti recimo napises "Lazes.", ili okacis bebu sa nacrtanim .. na obrazu u temi ZANIMLJIVE I SMESNE SLIKE, nemoj da me teras da se ponavljam i da trazim, nemam nameru da gubim vreme na tebe kada vrlo dobro znas o cemu se radi ;).

Veliki problem sa budalama je što su ubeđeni da nisu budale. Ima ljudi kojima je nezamislivo da sebi i drugima priznaju čak i da su ispali budale u nekoj instanci. Pa umesto da jasno i razložno daju argumente, pokazuju mane u tuđim i trude se da diskusiju dovedu do logičnog zaključka, makar po cenu da da ispadnu budale, oni meandriraju, vrdaju, ignorišu činjenice itd.
U potpunosti se slazem. Zaboravio si samo cinjenicu da ti kao mod ne moras da se pravdas budali, eventualno ako se budala obrati adminu, ali u tom slucaju verujem da neces imati problema ako se stvarno radi o budali, zar ne?

Poslednja izmena:
Sa jednom razlikom, a to je da je Yooyo upotrebio vredjanje. Da je običan član to istu uradio, dobio bi kaztnu ili makar bi post bio obrisan.

Lepo sam napisao da sam u prošlosti prijavljivao poruke nekih moderatora, a kao da nisam, pa se više i ne trudim. Ko zna ko prvi vidi tu prijavu i kako se pobrine za nju...

Neću više da pričam na tu temu. Tu diskusiju sam "uživo" pratio i nisam je ovde povezao da bi tebe mrzelo da je čitaš, već da bih potkrepio tvrdnju da se progleda kroz prste modovima i u ozbiljnijim situacijama. Za razliku od nekih koji ne znaju kada treba da stanu, ja sam poentu dokazao i ne nastavljam dalje. Ali po običaju, ništa neće da se promeni.

Poslednja izmena:
Paaaa koja je onda tvoja uloga na forumu kao moderatora?Ima dooosta nas koji radimo za džabe određene stvari,ali postoji razlog za tim.Tvoje pitanje i zapažanje u donjem postu #130 me brine i moožda potvrđuje zapažanje da se stečene privilegije olako shvataju.Nije to pitanje država-sudija-forum već prvenstveno kućnog vaspitanja,uslova života,želje za edukovanjem,poštovanja tužeg mišljenja ma kakvo to bilo...itd...Nemoj nas prozivati za džabe jer to opet ne bi trebalo da bude u domenu moderatora ;)
Da koristim komande na raspolaganju u opštem interesu. A sada ti meni kaži kakve su to privilegije i kakve veze imaju sa edukacijom? U kom smislu uslovi života? Čijeg i kakve to veze ima? Da li je poštovanje tuđeg mišljenja, ma kakvo bilo, vrlina i odakle ti ta ideja? Šta je u domenu moderatora?

....
Ti bolje nemoj, ima i pola DZ zone da dodje da te bije :D. ....

I bre , nemo sad tako! Nije bas tako!
Jos gore je! xexexexexe

....

E, to je vec problema kosmickih razmera!!!
Sto se svakom dalo pravo da misli i glasno razmislja, a nismo svi za to...to nema veze sa BM!

Da.. sto kaze G@W drze mob i tapatalk u jednoj ruci a pisu u drugoj. Forum kao forum ima dosta ljudi koji ne znaju da vode diskusiju, da navedu post i odgovore na to, nego pribegavaju nekim drugim merama. Kada kazem budale mislim na likove koji apsolutno nemaju pojma o cemu pricaju, a postovi pljuste. Najveca koncenracija ovakvih je u temi o filmovima i serijama, bas zato sam tu prvi i poslednji put dobio poencice, i posle toga lupio ignore tridesetorici i prestao da pisem u temi :S:.

Inace dobio sam poene za frazu "retard-friendly tema", sto sam i obrazlozio tako sto svako ima pravo na svoje misljenje, koje ne sme biti izazvano ili opovrgnuto od strane drugog usera, sto ubija svaku poentu foruma.

Poslednja izmena:
Rekao si da mod ne treba i ne razlikuje se od moralno, intelektualno i po ponasanju od usera.
Gde sam to rekao?
Takodje bih voleo da cujem od admina kako si ostao na mod poziciji posle onih ispada u YT i slike temi, gde si prozivao i bukvalno se izivljavao nad 10 usera, pisao sta si hteo kao da si bog, sta je na kraju sve bilo obrisano a nama ostali kartoni.
To je tvoje viđenje događaja. Ne sećam se tvog učešća u njemu, ali nadam se da je jasno na osnovu tvog pisanja ovde da nisi čovek u čiju se interpretaciju može pouzdati. Drugim rečima, to što ti pričaš se nije desilo.

Ne moze link, nisam lud da trazim to po temi koja ima 200 strana. Cak stavise, desilo se par puta, neki put si dobio i report pa su ti postovi izbrisani. Warn nisi dobio kao ja od tebe, inace bi znao o cemu se radi ;).
E *** sad... Kako da ti verujem?

Ti recimo napises "Lazes."
To će ponovo da se desi ako ne odgovoriš na zadovoljavajući način na prvo pitanje u ovom postu.
ili okacis bebu sa nacrtanim .. na obrazu u temi ZANIMLJIVE I SMESNE SLIKE
Nije ti bilo zanimljivo niti smešno? Izvini, nisam te prepoznao, ministre za zanimljivo i smešno. :d
Zaboravio si samo cinjenicu da ti kao mod ne moras da se pravdas budali, eventualno ako se budala obrati adminu, ali u tom slucaju verujem da neces imati problema ako se stvarno radi o budali, zar ne?
Nije poenta u pravdanju negu u sportu pokazivanja da je neko na internetu budala. Da lepo svi vide.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno