Šta je novo?

Koliko vas nerviraju moderatori bench foruma?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Inače, što se teme tiče, još nisam primetio da je neki moderator zloupotrebljavao svoja ovlašćenja i mislim da sasvim korektno rade svoj posao. Lično ne pišem i ne diskutujem nešto mnogo, pa verovatno nisam bio lično pogodjen, ali volim da pratim i redovno čitam veći deo foruma.

Ja sam ovde od 2004 god. Za to vreme sam bio 3-4 puta što upozoren, što banovan. Verovatno opravdano, više se i ne sećam :) Davno je to bilo. Uglavnom mislim da su modovi o.k. Neke čak poznajem i lično. Njihov rad je izuzetno težak i odgovoran. Šta mislite, na šta bi ličio forum od 37.000 članova, da nema ljudi koji ga usmeravaju i vode. Koliko je na benchu velika demokratija, govori i podatak da ovde možeš sve da pitaš i da dobiješ koristan (upotrebljiv) odgovor, za razliku od nekih foruma. Iskoristiću priku da napišem jedan zanimljiv slučaj.

Diskutujemo u jednoj temi o satovima. Ja dam preporuku, i napišem da više o tome može da se pročita na forumu svet satova, ali da nije pametno da se javno pita, jer možeš da budeš banovan i ismejan. Tamo je većina nadmena i bezobrazna. Izuzetak je stvarno mod po nadimku Rus, i još par članova koji stvarno žele da pomognu. Taj moj post vidi naš član tiha, koji me brže bolje prijavi našem forumu i svetu satova. Naš mod mi obriše deo posta u kom govorim istinu o svetu satova, ali po meni je stvarno ispao maksimalno korektan, u delu gde se piše zašto je tekst menjan napiše u fazonu, brisano ali ne zato što nije istina već zato što je priča van teme. Posle toga odem ja na svet satova i napišu mi da sam banovan zbog širanja laži trajno. Generalno me beš briga za svet satova ali je način stvarno indijanski. Što me sada i ne čudi jer oni su mali forum i tek treba da se razvijaju i uče. Znate koje sam napisao po njima "laži" i zašto sam banovan. Zato što sam pitao starijeg člana dva puta da mi kaže gde jeftinije ima da se kupi jedan model sata :D I ja sam budala idem kod šabana po savet :)

Isto jedna dobra priča. Imam drugara koji prodaje na limundu. Sve u svemu njega kažnjavaju za sitnicu. On im piše, oni šalju generičke odgovore ... reši da i im napiše u podforumu kafić i popije ban. Drug kaže da tamo u "kafiću" se tek radi cenzura :D posle je prešao na KP, a ovi nek se cenzurišu sami :)

Koliko je ovde velika sloboda govori i sledeće. Malo stariji članovi se sećaju legende po imenu Blatazar, teme "odbrane časti" i sličnih careva :d

Na ovom forumu pre banovanja za stalno ti daju priliku da se objasniš. Zbog svega gore napisanog, moji drugovi forumaši, treba da čuvamo ove naše modove, i da ih ne nerviramo ..... jer ko zna koje budale mogu da dođu posle njih:-devil-:

Pozdrav za najboljeg člana bencha velikog druga i kolegu tihu koji me je i inspisao da ovo napišem :wave:

Pravda za moderatore!

Pricam ti o clanovima koji bukvalno nicemu ne sluze na ovom forumu. Niti je on doprineo icemu ovde, niti su njemu doprineli drugi jer odbija. Uzevsi to u obzir dodje ti da se zapitas koja je svrha takvog clana, da kuka kad mu se nudi pomoc i da deli svoje slike i iskustva iz zivota koje ili ne zanimaju druge clanove (mene), ili im se smeju, hvataju screenshotove i kace po biserima, slicicama itd, i photoshoppuju. JA to ne shvatam kao uvredu, shvatam kao salu, meni iskreno nije zanimljiva, nekome jeste, ali OBJEKTIVNO to je jadno. U istom kosu kao i kacenje Yt klipova sa mainpage-a, kacenje slika sa frontpage-a imgura, necesto bez obaveznog konteksta koji ide uz sliku, i bez koje nema poente okaciti (poolmaker obozava ovo da radi, smesne su mu slike jer je on to procitao, onda okaci ovde sliku i misli da se podrazumeva da svi imaju njegovo znanje o slici koje je procitao kod izvorne slike).

Dotična slika sa frontpage-a imgura (slika, dakle jedna a ne više slučajeva) nije postavljena sa komentarom zato što nisam želeo da ga postavim, uostalom evo linkova do slike i objašnjenja zašto.

http://forum.benchmark.rs/showthrea...e-slike-2013&p=3454422&viewfull=1#post3454422
http://forum.benchmark.rs/showthrea...e-slike-2013&p=3454506&viewfull=1#post3454506

Što se tiče @Supreme.50 i njegovog očiglednog problema sa mnom, sve je počelo u ovoj temi. Stavljam link na zadnju stranicu teme pa ko je voljan može da pročita i ostatak teme (3 stranice)

http://forum.benchmark.rs/showthrea...eta-zvuka-u-pokretu-(prenosni-uredjaji)/page3

Sa druge strane je moguće da sam u zabludi, možda @Supreme nema problem sa mnom nego sam ja zaista član koji bukvalno ne služi ničemu na ovome forumu.
Ja lično volim biti od koristi na forumima gde sam član pa mi je uvreda kada me neko ko ima problem sa mnom javno proziva.
Pola godine sam na forumu, aktivan sam svakodnevno, redovni članovi foruma će izvući svoje zaključke.
Ja tvrdim @Supreme da ti lupetaš i širiš hejt.

Nisam baš pročitao svaki post u temi ali baciću svoj komet na naslov.
Evo npr. primera postavljam temu u delu za Igre za PC - Tema o igrici na facu za mog rodju da pitam za neke cheat kodove i napisem VELIKIM slovima naslov teme, dobijem bodove i upozorenje da kršim pravila foruma - pisanje velikim slovima u It svetu znači da se dereš i nije prikladno????
Kažem čoveku - moderatoru - ok ako radiš svoj posao zar nebi trebao da moduješ u prevodu promeni u mala slova. Mislim da je dovoljno da sam se iznervirao.

A o mom banovanju da nepričam kolko sam se iznervirao - primer je poduži ali ja ću ga skratiti.
tu npr. mislim da je bila odluka jednog modera kojem se to nije dopalo i onako vodjen svojim ličnim osećanjima lupio mi ban.
Radi se o temi poručivanja asic mašina gde smo grupno poručivali svi sa foruma mašine - i potom ja koji sam oglasio svoju mašinu pre order u malim oglasima i popio ban. Da napomenem da su se prodavali chipovi iz pre ordera bez problema pre toga i sve je bilo ok.
Toliko od mene.

Poslednja izmena:
Kao i svakom društvu ili zajednici tako i na Bench-u ima različitih profila ljudi. Moderatori nisu izuzetak.

Ima ih odličnih, dobrih ali i ne tako dobrih (da ne upotrebim neku drugu reč pa da me "izmoderišu") :D

Ono što je sigurno je da prosek kvaliteta moderatora daleko bolji od proseka kvaliteta korisnika foruma :)

Kao i svakom društvu ili zajednici tako i na Bench-u ima različitih profila ljudi. Moderatori nisu izuzetak.

Ima ih odličnih, dobrih ali i ne tako dobrih (da ne upotrebim neku drugu reč pa da me "izmoderišu") :D

Ono što je sigurno je da prosek kvaliteta moderatora daleko bolji od proseka kvaliteta korisnika foruma :)

Jeste ali ovaj forum postoji zbog naše brojnosti a ne zbog moderatora.I njihova je obaveza da budu neprimetni a da rade svoj posao kako treba ne kršeći prava ostalih i ne remeteći funkcionisanje foruma.Nikako da ljudi shvate moderatori treba da nama pružaju usluge za koju su da tako kažem..plaćeni.A usluga se ne sastoji u terorisanju i bezveznom banovanju.Mogu nekad i da edukuju članove.Ovako popiju komentare koji ne idu njima na ruku.

Pa i moderatori su članovi foruma, kao i ostali. Nema tu mi vi oni...I nisu plaćeni nikako, ne možeš tako ni da kažeš. Nikome to nije posao ovde već prihvaćena obaveza (iz ovih ili onih razloga). Otud i nedostatak strpljenja prema onima koji misle da su plaćeni ili da je ovo šalter u opštini ili da postoji bilo kakva satisfakcija. Pa ja sam prvi savetovao nove moderatore da ne upadaju u začarani krug prepiranja i diskusija sa članovima koje opominju ili upozoravaju - ukoliko neko misli da je oštećen, nek se obrati adminu, on je zadužen za problem sa moderatorima.
A niti se neko ovajdio od moderisanja niti postoji teoretska šansa da se nadoknadi količina vremena i živaca izgubljenih zbog koječega. A verujte, ta količina daleko prevazilazi svaku pojedinačnu od usera koji su imali problema sa ovim ili onim moderatorom. Debelo.

Diskutujemo u jednoj temi o satovima. Ja dam preporuku, i napišem da više o tome može da se pročita na forumu svet satova, ali da nije pametno da se javno pita, jer možeš da budeš banovan i ismejan. Tamo je većina nadmena i bezobrazna. Izuzetak je stvarno mod po nadimku Rus, i još par članova koji stvarno žele da pomognu. Taj moj post vidi naš član tiha, koji me brže bolje prijavi našem forumu i svetu satova. Naš mod mi obriše deo posta u kom govorim istinu o svetu satova, ali po meni je stvarno ispao maksimalno korektan, u delu gde se piše zašto je tekst menjan napiše u fazonu, brisano ali ne zato što nije istina već zato što je priča van teme. Posle toga odem ja na svet satova i napišu mi da sam banovan zbog širanja laži trajno. Generalno me beš briga za svet satova ali je način stvarno indijanski. Što me sada i ne čudi jer oni su mali forum i tek treba da se razvijaju i uče. Znate koje sam napisao po njima "laži" i zašto sam banovan. Zato što sam pitao starijeg člana dva puta da mi kaže gde jeftinije ima da se kupi jedan model sata :D I ja sam budala idem kod šabana po savet :)

Nemas pojma koliko si u pravu, ono je cist sektaski forum, ne smes nista "van kutije" da komentarises. Samo "lajkovi" i postovi divljenja. Pokusas nesto da pitas da se nauci oko popravki ili pravljenja kao sto su kaisevi, ako te ne banuju onda te posteno ignorisu. Slicna prica i na nekom hifi forumu gde je hard core clanstvo bilo sastavljeno od silnih majstora, da neko podeli znanje popravke komponenti ili izgradnje zvucnika, nema sanse. A sta reci o ES-u tek..... Brdo ljudi ne shvata kolika je demokratija ovde na Benchu.

Pa i moderatori su članovi foruma, kao i ostali. Nema tu mi vi oni...I nisu plaćeni nikako, ne možeš tako ni da kažeš. Nikome to nije posao ovde već prihvaćena obaveza (iz ovih ili onih razloga). Otud i nedostatak strpljenja prema onima koji misle da su plaćeni ili da je ovo šalter u opštini ili da postoji bilo kakva satisfakcija. Pa ja sam prvi savetovao nove moderatore da ne upadaju u začarani krug prepiranja i diskusija sa članovima koje opominju ili upozoravaju - ukoliko neko misli da je oštećen, nek se obrati adminu, on je zadužen za problem sa moderatorima.
A niti se neko ovajdio od moderisanja niti postoji teoretska šansa da se nadoknadi količina vremena i živaca izgubljenih zbog koječega. A verujte, ta količina daleko prevazilazi svaku pojedinačnu od usera koji su imali problema sa ovim ili onim moderatorom. Debelo.

Ok...ako tako kažeš.Ja sam osetio na svojoj koži pristrasnost moderatora,ne poštovanje pravila i pretpostavljam imanje ''vajde'' od moderisanja...
Svaka čast ako si pokušao da utičeš na strpljenje ostalih.Mada nije ovde pitanje strpljenja već neko je pomenuo pre ''izigravanja Boga'' to je opasna stvar iz mog poslovnog iskustva govorim.Čovek se kompletno izmeni kad je u konstantnom povlašćenom položaju u odnosu na druge ;)
Najlakše je lupiti ban i needukovati prvenstveno nove članove a potom i malo starije.To se graniči sa teorijom...prešao si van pešačkog,nisi gledao levo-desno i sad ideš u bajbok zbog toga,da ti se više ne ponovi!!!Pravila su postavljena da bi ih moderatori sprovodili tek kad ih korisnici nauče(moje mišljenje).To sigurno ne može da znači lupim ti ban pa se ti pitaj zašto...kroz istoriju bilo je par ljudi na ovom svetu koji su se tako ponašali...
U svakom slučaju svaka čast na pokušaju sa tvoje strane skretanja pažnje i svaka čast kažem na dosadašnjem radu ali morate se malo obazirati na način banovanja i korišćenja privilegija.

Ja sam prilično naučio raznoraznih stvari na ovom forumu i doživljavam ga kao moju riznicu znanja,neizmerno sam zahvalan na svakoj vrsti pomoći članova i moderatora ali uvek ostane gorak ukus posle gore pomenutih stvari...

Nemas pojma koliko si u pravu, ono je cist sektaski forum, ne smes nista "van kutije" da komentarises. Samo "lajkovi" i postovi divljenja. Pokusas nesto da pitas da se nauci oko popravki ili pravljenja kao sto su kaisevi, ako te ne banuju onda te posteno ignorisu. Slicna prica i na nekom hifi forumu gde je hard core clanstvo bilo sastavljeno od silnih majstora, da neko podeli znanje popravke komponenti ili izgradnje zvucnika, nema sanse. A sta reci o ES-u tek..... Brdo ljudi ne shvata kolika je demokratija ovde na Benchu.

Xe, decko, pa ti nisi video ovo....apsolutni pobednik kosmickih razmera u brisanju i banovanju clanova, sto citavu ideju foruma, potpuno degradira.
...
http://creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&rowstart=0
...
A i ovo izgleda da je istina, druga je stvar sto ovaju forum ljudi osecaju svojim, sto je bas lepo i pohvalno, u krajnjem slucaju.
...

Poslednja izmena:
Xe, decko, pa ti nisi video ovo....apsolutni pobednik kosmickih razmera u brisanju i banovanju clanova, sto citavu ideju foruma, potpuno degradira.
...
http://creation6days.com/diskusije/forum/viewthread.php?thread_id=4&rowstart=0
...
A i ovo izgleda da je istina, druga je stvar sto ovaju forum ljudi osecaju svojim, sto je bas lepo i pohvalno, u krajnjem slucaju.
...
Ne znam koliko je primer sa foruma na kome se okupljaju verski fanatici, fundamentalisti i hriscanski fasisti pravi primer o moderaciji ali ajde... :d

Zahvaljujem dobrim ljudima sto mi uputise na ovaj tred i prozivanje za "fotografsko uznemiravanje" prema clanu Kosta10. Kole legendo, ja nemam sta da ti vise napisem od onoga sto sam ti do sada 200x napisao. Tvoje znanje o fotografiji i fotografskoj tehnici i tehnikama si pokazao nebrojeno puta u desetinama potpuno antologijskih postova. Dozvoli da te podsetim da si sebi kupio filter i kako bi na kraju ispalo da jedino sto mozes je da fotografises mrak kao krajnji rezultat!?! Uprkos savetima, molbama i apelima ljudi koji nesto vise znaju od tebe da se malo edukujes, to je proslo bez ikakvog efekta. Nastavio si ljudima da proporucujes stvari koje nikada nisi video ili radio sa njima, nastavio si da delis savete o stvarima koje ne razumes. Jednom recju, lazes ljude i izbijas im, tesko stecene balkanske, pare iz dzepa. To je totalno nemoralno i za mene neprihvatljivo. Sva sam ti ovo rekao i na PM itd. Tvoja patoloska potreba da na ovom forumu izigravas univerzalnog experta za sve, svuda, uvek i o svemu te cini pateticnim, smesnim i totalno te degradira u svakom smislu. Ako ti to do sada nisi shvatio, pomoc moj Kole, moze da se dobije i preko odredjenih sluzbi koja drzava drustvenog blagostanja, a to SRN svakako jeste, obezbedjuje svojim gradjanima za dzabaka.
Kaze Djordje, Kole je skorz za sve u pravu!? Djole shmekeru, koliko si mi samo PM poslao i da li sam ti na svako odgovorio!? Pa nije valjda da sam ja privilegovan i povlascen sto ti pomazem u svako doba dana i noci u roku od par minuta, sati!?

Bejah mod nekada davno, poznat po teskoj ruci prema spamu i ******ima (Zoni javi se, sve ti je oprosteno! :d ) - pogledaj mi avatar! Vecinu modova stare garde poznajem licno i to su sjajni momci i ozbiljni ljudi a ne kao masa ovde sto u jednoj ruci drze mobilni a u drugoj pishu! Momci rade kako rade a rade za dz pa kome se ne svidja, sirok mu internet!

Poslednja izmena:
N... Tvoja patoloska potreba da na ovom forumu izigravas univerzalnog experta za sve, svuda, uvek i o svemu te cini pateticnim, smesnim i totalno te degradira u svakom smislu. Ako ti to do sada nisi shvatio, pomoc moj Kole, moze da se dobije i preko odredjenih sluzbi koja drzava drustvenog blagostanja, a to SRN svakako jeste, obezbedjuje svojim gradjanima za dzabaka.

Vidis... ovo je jako bezveze. Sa kojim pravom?

Ne znam kako se ti secas toga jer sam ja bio mod pre nego sto si ti dosao na forum! Zoni, Ogi... vi li ste!? :d

Pa bio je i pad baze malo ranije zar ne?

Tripujes kakav crni Zoni.. nisam ja iz tog gasa, to ne moze da se ponovi...
Ti kao moderator si bio ubedljivo najgori moderator ikada ali dobro sada je to vreme iza nas.
Zato si vip member sta god to znacilo :D

Marti je bio mod vremenski vrlo kratko, ako se dobro secam. To mu nije smetalo da podeli brdo banana :D

Marti je bio mod vremenski vrlo kratko, ako se dobro secam. To mu nije smetalo da podeli brdo banana :D
Nekoliko meseci, radilo se udarnicki! :d
Par trofeja koji i dalje vise "na zidu", a na koje sam posebno ponosan su Zoni 2x i ovaj u avataru, Top10 likova na Benchu ikada, Ogi ziva legenda, cujem da mu je sudbina bila identicna i na nekoliko drugih foruma.
Oki sinko, deder progovori koji si, da vidim imam li te na zidu ili u tefteru?! :d

Ne mogu nikako da se setim Ogija, a sigurno sam bio aktivan jer se sećam tvog masakra :D

Odgovaram na pm, nisam ja bio na tapetu nikada. Ja sam cool ali se secam sece ZoNi-a koji je bio pa.. u najmanju ruku specifican :d u na irc-u bench-a uvek :D :D :D

Poslednja izmena:
Ne mogu nikako da se setim Ogija, a sigurno sam bio aktivan jer se sećam tvog masakra :D

Ogi i ZoNi su prosli k'o bosi po trnju :D Ja se, bogme, dobro secam toga, to je bila prava Farma na Benchu :)
Inace, pljustali su banovi kada je Marti bio mod i to sa razlogom jer nekim ljudima prosto ne vredi govoriti. Bilo je i onih moderatora koji su neslavno zavrsili (recimo Coola) zahvaljujuci svom nezrelom ponasanju i jos nekim stvarima.

Sa druge strane, postoji i kontrola sta moderatori rade, pa se sami medjusobno ribamo ako neko nesto zabrlja. Sve price o tome kako je neko zasticen su, blago receno, neistinite jer stranu nikom ne drzimo. Obicno se najvise zale oni koji su i sami po sebi problem, tako da nemojte da ulazite u tu pricu o zaveri jer zaista ne stoji.

Poslednja izmena:
Ma znam Zonija, meni je on bio ok lik, nikad mi nije bilo jasno zašto je imao takav tretman. Pojavljivao se još par puta kasnije ali uzalud :) A sećam se i Coole. Ali Ogija nikako, blokada.

Poslednja izmena:
Meni lično ovde moderatori uopšte ne smetaju, mislim da prilično korektno rade svoj posao, za razliku od nekih na drugim forumima...

Evo javno da se izvinem Martiju Misteriji, malo sam bio drzak kada sam mu dodelio titulu.

U svakom slucaju meni mod ekipa ne smeta jer ih ne primecujem malte ne... Jedini mod za koga mogu pouzdano da kazem da izuzetno dobro radi svoj posao je SuperStar i on je nesto kasnije to i postao.

Jedino sam dobio jednu opomenu od kutije 3 poena i to je to za sve ovo vreme.. a tu sam i pre 2007 ;)

Poslednja izmena:
Ko je mućk'o Coolu? :)

I ko je glasao za Notaxa? ;)

Martijev slučaj mi je Misterija, ne sećam se njegovih pohoda, iako sam nešto duže ovde nego što piše u profilu.

Ima sitnog, hm, obilaženja pravila od strane domara foruma. Nekad je potpis bio ograničen na dva reda teksta, a jedan član je nekako uspeo da ima tri i kad mu je ukazano na to, odgovor je suštinski bio "namestio sam sebi, može mi se, odjaši." Isti potpis stoji je aktuelan danas, ali je pravilo u medjuvremenu izmenjeno da dozvoli tri reda. To je samo jedan sitan primer kojeg se sećam, da ne navodim ozbiljnije.

Najveća smetnja za mene je kad moderatori učestvuju u raspravama kao "obični" članovi. Primetno je da poruke napisane od strane moderatora neće da budu menjane ili uklanjane. Uzajamno se čuvaju ledja i ide niz dlaku samo tako. To je i za očekivati, ali (da budemo malo idealisti) nije na mestu. Neprimerena poruka ili diskusija treba da bude uredjena bez obzira ko je učesnik. Davno sam prijavljivao neke poruke, a kao da nisam, pa se više ni ne trudim... Kako sam stavio skriptu koja ignoriše bilo koga zadatog, forum je lepši.

Poslednja izmena:
Nekada je moderacija bila rigoroznija u odnosu na sada, a kvalitet diskusija i sadrzaja na forumu je bio znatno veci.
Vremena se menjaju kao i korisnici foruma pa se moderacija prilagodjava, dajuci nekad previse slobode sto se i primecuje u percepciji kod nekih korisnika na ovoj temi koji kukaju na "zle moderatore".
Ali tako je to oduvek, jos od vremena bbs-ova, sto je moderacija tolerantnija tako neki korisnici sve vise sebi daju za pravo da se bave uredjivackom politikom i administriranjem.

Previse stroga moderacija vodi u diktaturu i jednoumlje, previse opustena moderacija je put ka unistavanju kvaliteta i sadrzaja, treba pronaci zlatnu sredinu a ekipa bench-a je prilicno uspesna u tome.

P.S. podsetnik :d http://forum.benchmark.rs/showthread.php?45418-Moderator-foruma&p=374851&viewfull=1#post374851

Poslednja izmena:
Najveća smetnja za mene je kad moderatori učestvuju u raspravama kao "obični" članovi. Primetno je da poruke napisane od strane moderatora neće da budu menjane ili uklanjane. Uzajamno se čuvaju ledja i ide niz dlaku samo tako. To je i za očekivati, ali (da budemo malo idealisti) nije na mestu. Neprimerena poruka ili diskusija treba da bude uredjena bez obzira ko je učesnik. Davno sam prijavljivao neke poruke, a kao da nisam, pa se više ni ne trudim... Kako sam stavio skriptu koja ignoriše bilo koga zadatog, forum je lepši.

Vidiš, kao što sam napisao u prethodnom postu, ja više ne viđam moderatore koji se u forumskim diskusijama kriju iza svoje titule. Bilo je takvih slučajeva pre 3-4 godine kod par pojedinaca, ali oni više nisu moderatori ili više ne pišu po forumu.

Sa druge strane naravno da svaki moderator, uostalom kao i svaki forumaš, ima pravo na svoje mišljenje, ali dokle god se u toj raspravi ponaša kao običan forumaš i ako je rasprava u normalnim granicama, onda ja u tome zaista ne vidim nikakav problem. :)

Mene nerviraju jer su se ulenjili. Otvorih tu spornu temu (u koju inače ne zalazim) i imam šta da vidim, poduži post "čuvenog" forumaša. Pa ako smo mi obični članovi evoluirali toliko da ga spazimo na keca u roku od pola sekunde, onda ne kontam šta modovi čekaju toliko. Ko ne zna o kome govorim nek preda moderatorsku značku, jer očigledno nije dorastao poslu.

Zasto da ne? Prirodnije je da se modovi koji vec ne mogu da budu objektivni jer imaju svoje misljenje vezano za temu ukljuce u raspravu, ili iskuliraju ako mogu, a drugi modovi koji nemaju veze sa time ociste/pokaznjavaju. Nisam siguran da se modovi bas kaznjavaju, odnosno siguran sam da se ne kaznjavaju za offtopic i blagi flame (dok se nekim userima lupaju packe za ovo zlo i naopako (ne meni)), ali redovno se brisu postovi yooyoo-u i bahatom. Verovatno jos kome ali ne zalazim ja u svaki podforum na benchu tako da neke modove ni ne vidim sta pisu niti znam njihovo ponasanje.

To sto neki modovi stvarno ne mogu da iskuliraju na raspravu, je isto kao sto ti isti useri ne mogu da iskuliraju na raspravu, kao sto admin rece (ne mogu da se setim imena necu da pokusavam :d) i moderatori su ljudi ;).

Iako najvise postujem weasela, mene nekad pomalo iritira jer ga nema nigde osim u video sekciji, u ovim drugim samo dodje da opomene, kao partibrejker. Ne mogu da zamerim coveku, radi svoj posao, i ko zna, mozda je izvukao najmanju slamku po otvaranju foruma pa je dobio posao babaroge :).

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno