Šta je novo?

AMD FX-9000 radi na 4.8 GHz

Izgleda da se ovaj procesor nece masovno prodavati kod nas, s obzirom da se tek pojavio a vec su poceli da ga pljuju.

Fasic
kao sto rekoh na prethodnom clanku, zasto nisu hteli da ide u slobodnu prodaju, jer ne mogu da konkurisu po ceni!!! Za ove pare moze da se kupi najjaci i7 intel...pa cak i manje(duplo) da se plati...a i7 bi ga pojeo u svemu zivom...

Daumus
Ivy i7 3970X Extreme ga jede za doručak na default klokovima za sličnu cenu a ne radi na 220W već na 150W. AMD voli da puca sebi u noge izgleda, ovo samo zaslepljeni AMD fanboy može da kupi.

SL
Hahaha, ja kao ljubitelj AMD, za ove pare ni u ludilu... Pa moj fx-8350 radi 500mhz sporije a kosta 4 puta manje. Vidim ja da se selim na Intel...

Gogodoll SL • 2 days ago
Aj, ljubitelja kad tako olako menjaš filozofiju zbog proizvoda koji nije namenjen tržištu kojem ti pripadaš. Da vidim da li razumem - zbog procesora namenjenog uskom krugu entuzijasta koji se čak i ne ubrajaju u obične korisnike, pa čak ih nemožemo degradirati ni u napredne, menjaš tim i od sada ćeš u krugu "normalnih" procesora kačiti Intel? Pa ne znam što odmah nisi uradio i zaobišao 8350 i počastio sebe jednom Intelzillom. Ukoliko uopšte imaš 8350. Samo malo sumnjam. Zbog logike koju si primenio u tvom komentaru. Izvinjavam se ako je sve samo trolling.

SL Gogodoll
Mislli ti sta hoces, kad je taj komp kupljen radio je ono cemu je bio namenjen i to odlicno radi i sad. Ali sigurno nemam nameru da sedim i sledece godine na arhitekturi staroj 5 godina kad i onako ja ne placam racun za masinu. Za sirovu snagu koju nudi ovo je precnjeno i u tome je problem. Pa i da dele ne znam kakvo hladjenje 220 TDP-a i potrosnja kao sporet - neka hvala. Opusti se, bice jeftinih AMD-ova i za tebe. Jos jedan od razloga zasto nikad vise AMD bas zbog likova kao ti. Na kom god forumu da postavis pitanje svi AMD fanovi brane neke ideje kao manijaci. Koliko god to suludo bilo. Zasto? Mene samo interesuje da to RADI i da nisam probio budzet.

Gogodoll • 2 days ago
Okupila se Inteladija da mrsi XD Nema brige, nije AMD ni namenio ovo čudo za vastako da možete mirno spavati i brojati intelovčice sve do jutra.

http://hardware.benchmark.rs/hardware_vesti/amd_fx_9590_se_nashao_u_listama_maloprodaja

Poslednja izmena:
Zivo me zanima koje su temperature pri loadu i koja hldjenja mogu da izadju tek tako na kraj sa Visherom-9590 na 1.55v....jedva cekam da vidim recenzije.

IMG_6412_Copy_.JPG

binned like a boss

Prilozi

• IMG_6412_Copy_.JPG
    IMG_6412_Copy_.JPG
    246.5 KB · Pregleda: 98
Ja sam corav, koliko V i koja temp ? :)

Evo je tema ovde

p.s. ~170W iz zida se cini malo neverovatno :trust:

Poslednja izmena:
da poenta je 170w
verovatno debeo throtle :) tako pro ljudi testiraju ove chipove :) ne bi me cudilo da vecina testova na netu su ono stock balanced setting u windowsu i throtle enabled itd :)

Pazi koristi ASRock Extreme9, ne bi trebalo da trotluje. U winrar benchu vuce 130W, imate na prethodnoj strani.

Prvo, smesno mi je da se vrti blend i da posle 3 minuta okacis bilo kakav rezultat kao merodavan ,ja bi licno voleo da vidim centuriona sa costume sa svom memorijom i trejanjem zadatka ne 15 vec 4-5 min, i to sve u trajanju barem od 1h pre nego sto bi uzeo neki rezultat ,toplote, potrosnje, ,throtla-ne throtla ,kao uopste seta za merodavan....al to sam ja jel ,mozda trazim previse ot testa.....

Pa nije valjda da ih prodaju bez kulera. Za te pare bi kupci trebali da dobiju barem posteno vodeno hladjenje uz procesor a mozda i neku igru kao sto su radili ranije sa grafickim karticama ne nista.

Poslednja izmena:
[email protected], lik izvrteo Cinebench, vcore 1.596. Znajuci da CPU koji moze da odradi CB, moze prakticno i celu bateriju testova(ne racunajuci linpack i prime, jasno), cini se da su FX-9590 ipak vrlo fino binovani parcici silikona.

Naravno da nece svi primerci biti ovako raspolozeni, ali ako bi se, sey, na def naponu moglo izvuci stabilnih 5GHz ali ne turbo vec full na svih 8 jezgara, a na nekih 1.50-1.575, 5.2-5.3GHz i ako bi cena pala na onih 280ak e koliko je bilo u UK ovih dana, to bi bila prava stvar za AMD entuzijaste:beer:

5.6CB.jpg

Lepo izgleda(sto nasi kazu na oko), jedino me zanima, dali na 5.0ghz moze da prodje P95 AVX sa max memorije bateriju od barem 2 sata, posto sam primetio da do sada PD i P95 nisu bili u ljubavi.
Sve u svemu, josh uvek sam prilicno skeptican u vezi ovog CPU a i cudi me da je jako malo sajtova uradilo valjan review a na nakoliko(stranih) znam da ih poseduju.....al dobro, verovatno ih smara da se bakcu :trust:

Koja verzija p95 ima podrsku za AVX za visher-u? Ja koristim 27.7 build 2.

Evo.

Tamo se ispod masivnog i jednog od najboljih vazdušnih kulera svih vremena, Prolima Megahalems u verziji „C“ Ultra Silent, smestio vanserijski primerak AMD slicijuma sa oznakom FX-9370 sa svojih 8 jezgara na 4.4 GHz koji u punom pogonu sprintaju do maksimalnih 4.7 GHz. Spomenuti kuler u kombinaciji sa dva velika Prolimatech Vortex ventilatora prečnika 14 cm postavljenih u „push-pull“ redosledu, perfektno obavlja svoju misiju što je dokazao tokom intezivnih testova i najvećih procesorskih opterećenja u uslovima testiranja tokom najtoplijeg dela godine i prosečno provetrene prostorije, bez ikakvih rashladnih pomagla radnog ambijenta u vidu klimatizera ili ventilatora.

:D

Pod karticom "Opis proizvoda" ove konfe na pobedapobeda, naćićeš sledeći link:

BozzaBench sajt: http://goo.gl/Fx3mvA

Ja sam nacuo (nezvanicno) da ce se FX-9370 i FX-9590 ipak pojaviti i kod nas, sad koliko je to tacno pitanje je, ali siguran sam da ce ta neka vrlo ogranicena kolicina vrlo lako naci put do kupaca, buduci da je cena sad vec sasvim prihvatljiva za oba modela, vani FX-9590 moze da se nadje vec za 260ak evropljana.

Zna se kome su namenjeni ovi binovani parcici silicijuma, AMD entuzijastima kojima je od performansi (jer isto ili vise mogu za tu cenu dobiti sa Intelom naravno) vaznije ono ogranje sa OC-om u zoni od oko 5.3-5.5GHz, a sto sa FX-8350 primercima ipak nije moguce. Na extremesystems-u se nedavno flank3r igrao na sumanutim frekvencijama sa par primeraka, uzivancija i za pogledati. Jednostavno-za nekog je sam oc zadovoljstvo i to ima svoju cenu, ja licno cu ukoliko se pojave kod nas, odmah pazariti primerak.

A sto se tice Bozinog testa-kao i uvek, Boza je legenda, kad se samo setim njegovog prvog testa prvog Buldija 8150 :)

Ima 9590 da se kupi kod nas, ali mu cena nije 300e, vec 500.
Oce neko da kupi? :p

PS. Default frekvencija nije 4.8 nego 4.7GHz.

Ima 9590 da se kupi kod nas, ali mu cena nije 300e, vec 500.
Oce neko da kupi? :p

PS. Default frekvencija nije 4.8 nego 4.7GHz.

Svaka im cast... Sta ide jos uz njega, hladjenje? Ili snadjite se sami?

Može link gde ima da se nadje ?
Hladjenje :D
usb-ventilator-blow.jpg

Nazad
Vrh Dno