Nemački sajt PCGHW je nagovestio cene i kao što sam pretpostavljao, poprilično je zacepljeno. (9590~800$, 9370~400$) Za te pare valjda su ih čestito izbinovali pa možda budu i mogli da se nategnu još koji MHz. (Ovaj drugi ako u evrima bude nešto povoljniji još i nije toliko nedostupan, ali samo ako se iz recenzija potvrdi da je zaista bolji kloker od prosečnih retail primeraka)
Ako pogledamo prosek našeg foruma max. stabilni klok za FX-8 seriju je tu negde oko 4.6GHz uz par časnih izuzetaka preko toga.
http://www.pcgameshardware.de/CPU-Hardware-154106/Specials/FX-9590-FX-9370-AMD-Centurion-1073412/
Bogami cini mi se da ce morati direktno na podstanicu.Da se i ja malo nadovezem na temu,kupio sam svu potrebnu opremu za prikljucivanje racunara na dalekovod,i sada jos samo cekam ovaj procesor da izadje u prodaju kod nas,pa da igram nesto k'o covek... :d
FX-9590, AMD-ov FX "Vishera" bazirani procesor u ograničenom izdanju koji cilja overklokere i entuzijaste, i koji bi takođe prema kompaniji trebalo da bude prvi komercijalno dostupni procesor sa radnim taktom preko 5 GHz, našao se u listama nekih maloprodaja. Finalna cena ovog čipa se ne razlikuje od pretprodajne, ali je ipak različita kod različitih prodavaca. Tako je kod PC Connection cena 965 dolara, dok je najjeftiniji kod eCost i košta 878 dolara.
Amd_fx_9590_se_nashao_u_listama_maloprodaja
Pojavio se u malopradiji i kosta preko 800 evra.
^Simulacija rada preko slabijeg procesora. Mada takve su i ocekivane performanse jer mislim da je IPC isti.
Jedino me zanima da li se moze nesto preko toga overklokovati, ali cisto sumnjam jer je i ovako potrosnja u oblacima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari