Šta je novo?

AMD FX-9000 radi na 4.8 GHz

Zivo me zanima posto napominu da su mnozioci otkljucani......koliko ce moci da se klokuje preko tih famoznih 5.0 i na sta ce to da lici...

Meni ovo lici da ce to biti procesori za one koje "mrzi" da klokuju 83XX

Nemački sajt PCGHW je nagovestio cene i kao što sam pretpostavljao, poprilično je zacepljeno. (9590~800$, 9370~400$) Za te pare valjda su ih čestito izbinovali pa možda budu i mogli da se nategnu još koji MHz. (Ovaj drugi ako u evrima bude nešto povoljniji još i nije toliko nedostupan, ali samo ako se iz recenzija potvrdi da je zaista bolji kloker od prosečnih retail primeraka)
Ako pogledamo prosek našeg foruma max. stabilni klok za FX-8 seriju je tu negde oko 4.6GHz uz par časnih izuzetaka preko toga. :)
http://www.pcgameshardware.de/CPU-Hardware-154106/Specials/FX-9590-FX-9370-AMD-Centurion-1073412/

Jedva cekam rezultate testova..... :mad:

Pažljivim čitanjem onog teksta gore sam primetio nešto bitno što sam prevideo prvi put:
-Offiziell sind der FX-9590 und der FX-9370 ohnehin nur für OEMs respektive Systemintegratoren gedacht (in Deutschland unter anderem Alternate), ob die beiden Prozessoren auch in den Einzelhandel gelangen werden, ist derzeit fraglich - wenngleich die Vergangenheit zeigt...

Dakle ništa od retaila u početku prodaje, biće samo u sklopu OEM konfiguracija pojedinih AMD partnera. :( Baš bez veze.

Google translejt hav spoken todaj.

www.wccftech.com/amd-invincible-worlds-5-ghz-clocked-fx-9000-series-piledriver-processors/
meh tbh

Nemački sajt PCGHW je nagovestio cene i kao što sam pretpostavljao, poprilično je zacepljeno. (9590~800$, 9370~400$) Za te pare valjda su ih čestito izbinovali pa možda budu i mogli da se nategnu još koji MHz. (Ovaj drugi ako u evrima bude nešto povoljniji još i nije toliko nedostupan, ali samo ako se iz recenzija potvrdi da je zaista bolji kloker od prosečnih retail primeraka)
Ako pogledamo prosek našeg foruma max. stabilni klok za FX-8 seriju je tu negde oko 4.6GHz uz par časnih izuzetaka preko toga. :)
http://www.pcgameshardware.de/CPU-Hardware-154106/Specials/FX-9590-FX-9370-AMD-Centurion-1073412/

TOTALNO su poludeli AKO je ovo obican binovani 8350 sa ovim cenama! Znaci nema sanse... bolje po njih da nisu obicni 8350 :)

fx-9590-performance-635x334.png

a po svemu sudeci jeste jer ovo su slicne performanse kao i 8350 ... pokazuju benchove u kojima je 8350 vec dobijao 3770 lol

ovo bolje da ne kosta vise od 350e sa sve dobrim vodenim hladjenjem!

smor ... cekamo sta ce da kazu za grafike :D

Poslednja izmena:
Ovo je izgleda samo za OEM market
nista od ovoga u slobodnoj prodaji

Jos za te pare. Fail u najavi

Da se i ja malo nadovezem na temu,kupio sam svu potrebnu opremu za prikljucivanje racunara na dalekovod,i sada jos samo cekam ovaj procesor da izadje u prodaju kod nas,pa da igram nesto k'o covek... :d

Da se i ja malo nadovezem na temu,kupio sam svu potrebnu opremu za prikljucivanje racunara na dalekovod,i sada jos samo cekam ovaj procesor da izadje u prodaju kod nas,pa da igram nesto k'o covek... :d
Bogami cini mi se da ce morati direktno na podstanicu.

Juce se pojavila interesantna informacija od strane vise ljudi na forums.guru3D a tice se onih navodnih preorder cena za FX-9590 i FX-9370, naime cena za ovaj drugi model se bila spustila na 346$. To bi vec bilo koliko toliko i prihvatljivo.

E sad, pitanje je da li je objavljivanje preordera mozda bila omaska, buduci da danas vise na tom linku-nema nista (http://www.pcsuperstore.com/search.php?keywords=FHHKWOF&x=0&y=0)

U svakom slucaju, bilo bi lepo da AMD odluci da ipak ponudi ove FX zverine i mimo OEM kanala, pa barem u simbolicnim kolicinama i po bilo kojoj ceni. Nadam se da ce situacija sa Haswellom biti onaj jezicak koji ce ih opredeliti da ipak izbace ovo u retail, i nije da nema smisla.

Ovaj richland se mnogo lepo klokuje da nije to zbog resonant clock mesha? Ako su to odradili onda je moguce da i ovi procesori su slicni sto se toga tice pa ce imati i mnogo veci overclock (od stocka 4.7 ^_^).

Zanimljivo je i da je, za razliku od ostalih, onaj pcgameshardware.de objavio da ce Novi FX-evi podrzavati 2400MHz RAM, sad da li greskom ili ne, ko zna...

Inace, ona inkriminisana Gigabyte plojka(GA-990FXA-UD7 rev3.0) koja je negde uslikana sa sve naznacenom podrskom za nove FX-eve na omotu, postavljena je i na zvanicni GA sajt, nema je jos doduse u prodaji ali model dakle definitivno postoji a kad on jednom bude dostupan, naci ce se nacina da se dodje i do nekog od ona dva teskasa, pa cak i ako zaista budu samo za sistem integratore:-devil-:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4658#ov

Prati li neko amdblogspot, ima nekih zanimljivih stvarcica, poredjenja Haswella 4770k sa FX-9590 i sa ni manje ni vise nego-pretpostavljenim performansama Steamrolera FX-9650 :d

http://amdfx.blogspot.com/2013/06/amd-fx-9590-vs-amd-fx-9650-vs-intel.html

http://amdfx.blogspot.com/2013/06/amd-fx-9590-vs-i7-4770k-vs-amd-fx-9650.html

Poslednja izmena:
Brate pogledaj koliki su hladnjaci naponske na UD7.....lepse bi izgledalo da su stavili aktivni hladnjak

jesu li to puste zelje nekog amd fanboja ili amda? ;) tj da li je ovo oficijalni blog?

mada dobro salu na stranu ako uz jaci klok uzmi 30% IPC poboljsanje onda ce biti u mnogo boljoj poziciji nego sada... da li je to moguce to cemo tek da vidimo

Magny, ja nisam nikad dosad pratio ovaj AMD blog, ali čini mi se da su ovo zvanični podaci direktno od AMD-a. Nadam se samo da ovo nisu samo puste želje i fabrikovanje brojki.

Jer ako je ovo istina, Steamroller 9650 biće pun pogodak pravo u centar, ogromno povećanje performansi kako na stock frekfenciji tako i overklokovan. Čoveče, još ne mogu da se načukdim ovom blogu, ne znam ni šta da mislim.

Samo da ne bude kad se pojavi retail primerak Steamroller-a FX 9650 da bude drukčije...a da ispadne da inžinjerski primerci bolje rade.

haha da da , ali cak i da steamroller ovaj najjaci bude u multitredu jaci ili na nivou 4770 ti zaista mislis da ce on da kosta 170e? Ako 4770 kosta 250e on ce da kosta 230 i slicno :)

Ma nije problem do cene, problem je do performansi. Platio bih ja i veću cenu samo da ovaj put urade posao kako treba !

Pojavio se u malopradiji i kosta preko 800 evra.

FX-9590, AMD-ov FX "Vishera" bazirani procesor u ograničenom izdanju koji cilja overklokere i entuzijaste, i koji bi takođe prema kompaniji trebalo da bude prvi komercijalno dostupni procesor sa radnim taktom preko 5 GHz, našao se u listama nekih maloprodaja. Finalna cena ovog čipa se ne razlikuje od pretprodajne, ali je ipak različita kod različitih prodavaca. Tako je kod PC Connection cena 965 dolara, dok je najjeftiniji kod eCost i košta 878 dolara.

Amd_fx_9590_se_nashao_u_listama_maloprodaja

^Simulacija rada preko slabijeg procesora. Mada takve su i ocekivane performanse jer mislim da je IPC isti.

Jedino me zanima da li se moze nesto preko toga overklokovati, ali cisto sumnjam jer je i ovako potrosnja u oblacima.

Doista ljudi sta cekate, ne moguce je da bas niko na forumu nema FX-8350 koji je sposoban da radi na 4,7 ghz.

Esh, kamo lepe srece.....

Nazad
Vrh Dno