Šta je novo?

LG Optimus L9

Pokušao sam da uslikam sad, ali se loše vidi, sutra ujutru.

Ma ima na netu da se vidi otprilike kako izgleda. Samo kucas: "Hard case Lg L9" 🙂 Znam da brat skoro za svaki tel uzima tu vrstu. Nisu debele, pa ne "debljaj" telefon puno i super izgleda 🙂

ja sam odmah stavio takav hard case na fon kad sam uzeo...nasao na kp belu Jekod za 500 dinara...
i jako lepo izgleda i malo je tezi fon sto meni odgovara, i spasao mi fon par puta od pada jer da nije bio case ja mislim da bi se raspao...
i mnogo bolje lezi nego silikonske zastite, upadne telefon i nema mrdanja...
jedino sto kontam da se vremenom sve ogule, kao i moja...al meni ne smeta...
hvala na linku, mozda i ja narucim neku...

^
Sve tačno, pogotovo zaboravih to što futrola telefon čini težim jer je sam po sebi prilično lagan, pa lako ispada. Ovako, sa futrolom bolje leži u ruci i lakše se barata da njim.

Evo i slika.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1382427754495.jpg
    uploadfromtaptalk1382427754495.jpg
    41.3 KB · Pregleda: 153
  • uploadfromtaptalk1382427769018.jpg
    uploadfromtaptalk1382427769018.jpg
    41.2 KB · Pregleda: 156
Super izgleda, ali je mnogo slabija zastita od pada, a neretko ce se desiti i da pukne sam case.
Gornja i donja strana i okvir ekrana su skroz nezasticeni.

Poslednja izmena:
Pa ne baš. Ako bolje zagledaš, primetićeš da su ivice futrole sa svih strana za milimetar (ili delić istog) iznad ivica telefona, tako da i ako padne, uvek pada na futrolu. Čak i ako pada direktno na ekran, što se meni desilo jednom, manje su šanse da će se oštetiti jer izdignute ivice futrole "primiti" udar, a ne ekran. Što se pucanja tiče, meni je ispao svega 3 ili 4 puta, tako da ne mogu da sudim, ali čini mi se dovoljno tvrda da izdrži popriličan udar.

*** kakva fizika 😀.

@nvukelic

Ja sam prodao na stotine raznih futrola za telefon, i to ultra tanke, papirne, kozne, plasticne, silikonske pa i metalne, a nagledao sam se i slomljenih ekrana i onih likova koji nece futrolu i foliju jer im ruzi telefon i posle dodju kada se razbije.

Najbolju zastitu nudi jednostavna jeftina silikonska futrola koja ide oko celog telefona ili kozna futrola u kojoj je ceo telefon.

Sve drugo je estetski lepse ali sa slabijom zastitom.
Folija za ekran je takodje obavezna, i to je potrosno, kada se izgrebe staviti drugu.

Valja se malo promeniti. Moj u silikonskoj futroli, nije mi cak ni ispao koliko znam, imam foliju i imam cak one kao folijice na lajsnama 😀

@bakara Nisam ni rekao da je bolja od silikonske, ne mogu da poredim jer nisam nosio silikonsku iako je imam, ali na osnovu ličnog primera mislim da ova nije uopšte toliko slaba zaštita.

Uostalom, nebitno, svako bira uglavnom ono što mu se više sviđa...

Uzeo sam skoro mem. kartici, pa ne zanima kako da namestim svešto mi neko pošalje preko Bluetooth-a ide na karticu.

Mislim da to ne može. Iskopiraj odmah posle transfera pomoću nekog file managera na sd karticu.

Kakva su iskustva sa ovim telefonom? Imam extra ponudu za ovaj telefon pa me interesuje da li vredi uzimati. Vidim da verzija 4.0 dolazi uz telefon ali me interesuje da li izasao update, kakva je kamera ... Izvinjavam se sto nisam procitao prethodne sto ste vi verovatno ovde napisali ali ima mnogo da se cita.

Poslednja izmena:
Šta znači extra ponuda? 🙂
Kamera je loša ima 4.1 jb update svojevremeno je bio best buy ali bez razloga drži cenu, ako ga nadjes za 150e nov to je ok

130e drug trazi za polovan telefon, star je skoro 3 meseca... sad i ja vidim na malim oglasima da je to losa ponuda.

Šta znači extra ponuda? 🙂
Kamera je loša ima 4.1 jb update svojevremeno je bio best buy ali bez razloga drži cenu, ako ga nadjes za 150e nov to je ok
Bez razloga a svugde je nov po radnjama 300 eura i ti bi da kupis nov za 150eur?

A po oglasima ima svega 2 komada polovna i oba su P768.

Telefon je izašao pre godinu dana i koštao 280e, da telefon drži 100% cenu godinu dana to nigde nisam video... Verovatno su krivi operateri jer mu drzi istu cenu kao pre god dana
Telefon je bio fantastičan pre god dana, ali sada ima boljih opcija za iste pare, npr nexus 4 koji je mnogo bolji a ima istu cenu

Poslednja izmena:
koliko ja vidim nov u radnji je 205, nov na oglasima 185... kojih crnih 300 šta vam je?
i koji bolji telefon ima za tih 200€?

za poisona isto pitanje, koji to bolji telefon imaš za 130€ pa ti to od drugara nije dobra ponuda? da ne pričam o samoj činjenici da uzimaš od drugara, znači nema cimanja i jurnjave po oglasima, slanja poštom, slike na mail, mačka u džaku, dal je kraden dal je lupan dal je ovo dal je ono

Telefon je izašao pre godinu dana i koštao 280e, da telefon drži 100% cenu godinu dana to nigde nisam video... Verovatno su krivi operateri jer mu drzi istu cenu kao pre god dana
Telefon je bio fantastičan pre god dana, ali sada ima boljih opcija za iste pare, npr nexus 4 koji je mnogo bolji a ima istu cenu
Sumnjam da je do operatera, pre ce biti do ovlascenog uvoznika (mada mislim da LG ovde ima svoje predstavnistvo) koji odredjuje MP cenu.

Poslednja izmena:
koliko ja vidim nov u radnji je 205, nov na oglasima 185... kojih crnih 300 šta vam je?
i koji bolji telefon ima za tih 200€?
205 je kod onih sto daju 6 meseci garancije i bave se raznim muljazama, legalan od uvoznika sa 2 god garancije je 300

Pa kod tih je i sgs2 sad 500 evra, ko još kupuje telefon od tih derikoža?

@Vojkan

Imam za 170e polovan nexus 4... To je mi je bolja opcija samo sto moram da dodam jos 40e.

Jel neko od vas ubacivao neki rom i koji? Kako se ponasa telefon, da li vredi rootovati i ubaciti nesto sveze?
I jel se moze vratiti u prethodno stanje ako zatreba zbog garancije? 😉

Nadam se da ima neki dobar ROM. Ovo je sada strasno koliko je poceo da mi koci L9. Imam ga oko 3 meseca a poslednje 2 nedelje kao da je pijan. U te 2 nedelje sam ga 2 puta vratio na fabricka, jako je pocelo sve da koci a najvise se primeti kad mi kameru otvara po 7-8 sekundi a nekad je to bilo 2 sekunde recimo :O
Sada imam mozda samo 10ak najosnovnijih aplikacija. Pre ovog ludila je sve extra radilo, sada da ga otkljucam i odem na Whatsup da odgovorim nesto mi trebaju debeli zivci :/
A ne verujem da je hardverski nesto pa sada da odem do Telenora pa im kazem, e on je spor jako resite mi to.... Zato trazim da ubacim nesto novo u njega da ga osvezim...

kod mene radi kao munja, mada sam ga lepo podesio ... nisam radio fabricko restartovanje jos od skidanja JB pre nekoliko meseci
user instaliranih aplikacija imam 65

Ovo su ti moji saveti>
nemoj da instaliras neke dibidus aplikacije (veliki broj popularnih aplikacija su nazalost UZASNE, primer skajp, facebook app, twiter app i slicno, za skoro sve postoje vrhunske alternative).

kada instaliras aplikaciju obavezno je podesi, cache, notifikacije i slicno.

nemoj da rutujes telefon, kada je rutovan telefon pojedine aplikacije bukvalno podivljaju... tj ako ti ne treba za tasker i slicno nema potrebe za rutom, ja sam imao dosta problema sa istim gde su mi mnoge aplikacije pravile uzas po telefonu kada je bio rutovan.

instaliraj drugi launcher tipa nova prime, poiskljucuj/unistal sve one LG gluposti (za ovo je rut najbolji)

podesi ubijanje i ciscenje rama i slicno. Ubijanje procesa automatski treba raditi pazljivo jer ne valja ubijati sve i svasta vec samo gluposti od pojedinih aplikacija, mada vecina dobrih aplikacija ne ostavlja servise u pozadini osim ako ti to ne podesis.

Poslednja izmena:
Ne znam sta da ti kazem druze, i meni je sve ok radilo, a sada katastrofa.

Jedino luncher neki da probam ali to bas i ne volim, ali ako se mora nije tesko.

Evo bukvalno sve sto imam instalirano trenutno:
4evytamy.jpg

Sa tim da recimo Speedtest, Phone Genie, eBay, radioS skinem potrebi tako da to mogu obrisati.

A nekad je radio sa 3 ovakve stranice punih aplikacija.

Ne mogu nista posebno da povezem sa ovim fenomenom ali:
1. Pre 2 nedelje sam prvi put instalirao SwiftKey i skontao sam da baguje tastatura. (Ne koristim vise)
2. Od pre 2 nedelje aktivno koristim 3g, prakticno je stalno ukljucen jer sam imao 1giga neta na kartici.

Nadam se da mogu da ga sredim nekako.
Jos jedino razmisljam da formatiram sd karticu ili kako to vec ide 😱

Pomagaj 🙂

Nazad
Vrh Dno