Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Na koju foru ima 3 reda ikonica? Da li je ovo samo na ativ-u S ili?

Tu je sad najveci problem kako popuniti ekran :D . Zato je meni sasvim dovoljno dva reda...

Potreban je interop unlock, tako da samo na Ativu. A koliko citam, ovo su planirali za GDR3, ali su odustali. Navodno nekomatibilnost tile-ova na ovoj velicini.

Nisu odustali imace to svi telefoni sa 1080p ekranima. Na manjim ekranima kazu da su previse sitne.

E, super što si okačio screenshot sa 3 (6) kolona, a ja čitam sa telefona. Kad raširim sliku, tačno mogu da vidim kako bi kod mene to stajalo na 4,3" i 480x800 rezoluciji. Iako moram priznati da sam prijatno iznenađen oštrinom prikaza (pa sa te strane rezolucija nije hendikep) mislim da su ikonice previše sitne za ovu dijagonalu. I to ne zbog eventualne nepreciznosti pritiskanja tile-ova, nego zbog samog izgleda i preterane načičkanosti. Ona nova Lumia 625 prosto plače za ovim. :D

Meni je ovako odlicno, jedino sto bi mogli da urade jeste da sklone crni prazan prostor izmedju prog reda plocica i sata, jer bi tako moglo da stane 7 redova malih plocica.

Mene samo zanima sta je tebi i Kovacu MS uradio u zivotu :D Al majkemi bi voleo iskren odgovor da dobijem.. Inace se samo redkanji odusevio, meni ovo ne treba iskreno..

Oduševili su se još neki, ali verovatno ćute :D znaš i sam taj sindrom :)

22.08.2013. sam dobio na poklon zutu 920 :) konacno je crko L9 i da se to nije desilo siguran sam da nikada u zivotu ne bih ni koristio neki windows telefon.Nokiu sam upalio par puta i jednostavno sam bio lenj da istrazim mogucnosti...ja sam prosto odusevljen kvalitetom izrade telefona i uopste trajanjem baterije KONACNO mogu da se pomerim od uticnice 3:)
Posto nemam blage veze sta i kako,zeleo bih da azuriram telefon pa me interesuje sta je potrebno da uradim a da nesto ne zeznem?!Koliko sam shvatio nemam amber verziju sistema jer nema tih aplikacija koje se dobijaju azuriranjem...nisam stigao da prelistam celu temu,potrebno mi je vremena dok se uhodam koristim je tek dva dana :)

Samo odes na phone update, a posto ionako nemas jos nista na telefonu, posle updatea uradi i factory reset, mada i nije neophodno..

Cisto da ne bude da sam vas bezveze davio na temu WP8 vs Android, od pre par dana sam vlasnik Lumia-e 520.
Pratim temu, nadam se i aktivno ucestvujem u buducnosti.

Evo upravo gledam predstavljanje novog Nokia Bandit-a i deluje ogrooomnoo... Javljam cim cujem neke zanimljive novosti :)

@yooyo

To ti je sindrom koji imaju i Apple korisnici
Prvo se upirom svom snagom da ti dokažu kako su neke stvari nepotrebne i kako to niko ne koristi, pa kada konačno dođu i do njih, onda skroz promene priču

Marketplace mi je za region stavio Kina i ja to potvrdio jer nisam mogao sam da izaberem region. E sad me zanima da li ovo mogu da promenim i zasto je izabrao Kinu (da mozda nije zbog IMEI broja)?

Pa da, cist dokaz da ih ne zanima WP kao takav vec dolaze da provociraju iz sebi znanih razloga. Izmisljaju da je neko rekao ono sto nije, karikiraju i slicno... No bice da im je zanimljiv taj WP cim i dalje dolaze da citaju i osecaju potrebu da kazu svoje "misljenje". Kako meni nije palo na pamet da odem na neku android temu da trolujem. No hvala bogu pa je vecina toga ovde izneto od njih u startu dokazivo pa ih je lako pobiti cinjenicama pa smo opet bar neko vreme mirni :)

Elem sto se tice veceg broja Tiles-a na ekranu ja sam prvi rekao cool ovo nije lose kad sam video, ali to ne znaci da je WP lose bez toga ili da sam na ovaj nacin ikako ogranicen u koriscenju telefona. I to sam mislio dok nisam ovu temu pogledao preko Tapatalka i preko istog pogledao sliku sa Ativa. Za mene definitivno premalo i neupotrebljivo na ovom ekranu, na kompjuteru to drugacije izgleda. Tako da mi uopste nije cudno ista opcija nije implementirana u ostalim telefonima koji nisu 1080p.

1320 i 1520, super, no meni iskreno preveliko da nosim svaki dan. Drzao sam i note u rukama, da mi to stoji samo kuci, vrhunski, ali ovako uredjaj koji teba u dzep... I ovih 4,5" mi je ponekad previse. Deo mene zeli da promeni misljenje jer je uredjaj fantastican ali opet sa druge strane mislim da bi mi velicina istog u mnogo situacija predstavljala realan problem u koriscenju istog...

@mean machine

Mozes da promenis bez problema...

Svaka cast MS-u i Nokiji sto je napravila OS koji podjednako radi dobro na svakom hardweru od 520 do 2520 :D
Vidi se napredak i verujem da ce 2014 biti jos zanimljivija u ovoj WP prici.

Svakako da nemam potrebe za Tabletom... lepo je sto daju veliki izbor korisnicima, 1320 je za one koji nemaju para za 1520 i super su to uskladili, ali ovaj RT na 2520 mi je malo smesan, steta sto nije 8.1 ... ali tada bi se ugrozila prodaja Surface-a. kako sam glup :D

Koristim L720 i extra sam zadovoljan, u zivotu nisam imao jednostavan a tako funkcionalan telefon :)
A ako bi i koristio neki drugi pored ovog to bi bio BB z10 ili Jolla :)

Poslednja izmena:
Hmm.. mislim da smo o ikonicama u gridu vec govorili... ah, da:

http://forum.benchmark.rs/showthrea...8-diskusija!&p=3395932&viewfull=1#post3395932

A posle ja lud sto drzim 40 ikonica u gridu. Sad kada ste to dobili na Ativ-u onda je u redu... Pateticno.

E, znaci pazi kad sam znao da ces taj komentar da das. I bas sam hteo da kazem evo konacno i oni kojima treba 6*8 ili tako slicno gridovi ikonica mogu to da imaju i na WP . Ali meni stvarno to netreba ovako je prosto savrseno. Raspored ikonica sam napravio pre mesec dana i ne menjam ga. Ovako je savrseno.
Inace zato i ne volim android, jer nikada ne bih bio zadovoljan lancerima i rasporedom itd, i stalo bi menjao, i onda kad me neko pita da mu nesto pokazem na telefonu ja trazim to 5min jer sam pre dva dana menjao ROM , i crvenim tu. Ovako na WP zmureci mogu da nadjem i otvorim sta mi treba. SVE NA SVOM MESTU. I bez potrebe za menjanjem.

Poslednja izmena:
E, znaci pazi kad sam znao da ces taj komentar da das. I bas sam hteo da kazem evo konacno i oni kojima treba 6*8 ili tako slicno gridovi ikonica mogu to da imaju i na WP . Ali meni stvarno to netreba ovako je prosto savrseno. Raspored ikonica sam napravio pre mesec dana i ne menjam ga. Ovako je savrseno.
Inace zato i ne volim android, jer nikada ne bih bio zadovoljan lancerima i rasporedom itd, i stalo bi menjao, i onda kad me neko pita da mu nesto pokazem na telefonu ja trazim to 5min jer sam pre dva dana menjao ROM , i crvenim tu. Ovako na WP zmureci mogu da nadjem i otvorim sta mi treba. SVE NA SVOM MESTU. I bez potrebe za menjanjem.

Ne verujem sta si napisao. Svaka čast za blamažu. Ovo je za potpis.

Ziva istina, i znam mnoge koji imaju androide i vole da se "isticu" tim menjanjem i romovima, pa kad treba da nadju da urade nesto na telefonu, ne mogu da nadju odmah gde im je koja app. A i kad se naviknes na novi ROM, naletis na neki drugi, ili izadje neki novi, pa probas njega, pa koristis 2 nedelje njega pa taman kad se naviknes izadje nesto novo i sve u krug. To je sve cool za *******ciju , ali za telefon koji nosim svaki dan, i koji mora da bude pozdan i funkcionalan u svakom trenutku WP jednostavno (opet kazem po meni) je najbolji .

Ne znam koliko si koristio android ali za sve postoji bekap.
Ja bekapujem desktop na nova launceru i kad stavim novi rom sve je kao sto je i bilo na starom pa ne moram sto kazes da nabadam 5 minuta.
Sve je na svom mestu.

Nazad
Vrh Dno